Üç çocuklular, çok çocuklular

Kızlar herkese hayırlı sabahlar.
Dün gelin pastası yaptım , eltimleri çaya davet ettimm, onlarda kurabiye almış yedik içtik. Çocuklar öyle eğlendiki anlatamam. İyi geçti elhamdülillah çok şükür .
Dün kızımı okuldan alırken bebeğim otokoltuğunda uyudu , eve geldik arabadan inmedim biraz daha uyusun diye.
Arkadaş uyandı eve geldik inanın 2 saat ağladı. Kucağımdan inmedi. Ay tam 6 aylık hali gibiydi.
Evde kuru patlıcan biber domates yemeği vardı.
Yanına yumurta haşlarım ayran yeşillik yeriz diye düşündüm.
Tatlı vardı misafir gelince yeriz doyarız dedim.
Ama eşim öyle alışmışki eve gelince şöyle mükemmel en az 2 çeşit yemek görmeye.

İçeri girer girmez , bakın daha kabanı üstünde.
Bir patates atamadınmı fırına!!!!
Bilmiyorum başka çocuklu kadınlar nasıl yapıyor!!!!

Ben neredeyim nasılım neden yapamadım yok soran....

Bende şarteller attı.
Ama varya yani ne desem ne yapsam diye düşündüm o an. Ağzıma geleni saymadım.

Hangi kadın o !!!
Kimmiş o başklalrı dedim!!!
Kimmiş kim !!!!

Bak şimdi o kadınlar varya, dışardan yiyor veya haftada kaçgün kafelerde orda burdalar.

Yapamadım sor bi neden ?

Aaaaa sen evdesin günn boyu bir patates yapamak nedir ki !!!!

Ay dedim yaptığım şeyleri say bi.

Neyse sonra baktı haklıyım bu kez ne dese, sanada birşey söylenmiyor. Bak bak , bana bişey söylemeye bak.

Mideme kramp girdi , o ara 7 yumurta haşladım.
Yemeği ısıtırken yatak odasına gittim arkamdan geldi sarıldı, özür dilerim dedi ama gel gör ben hala kızgınım.

Misafir gelecek diye ses etmedim.
Kızlar işte böyle, ben Rahmetli anacığımın dediği gibi "ağır yemekler "yapıyorum hep. İşte tritli, etli bamya, evde hep çorba olur. Poğaçası keki pastası... Ev tertemiz asla evi dağınık görmek istemez. Arada bir kez salsam içeri girer girmez başlar söylenmeye.

Off içim şişti... yazdım valla okuyan gözlerinizi nurlandırsın Rabbim.

Şeytan diyor akşama yemek yapma. Gelsin bakalım ne diyecek ama yapamam.
Bir arkadaşıma gideceğim uzakta kendisi. Ne işin var diyor. Başka konu bu , ama gideceğim nasip olursa. Kendi istediğim bişeyi yapma hakkım yok hep evde oturacağım. Hata bende ben böyle alıştırdım.
Ama ben biliyorum ne yapacağımı. Ayarlayacağım inşallah bir şekilde gideceğim. Nasip tabi ama istediğim olacak.

İyi yapmışsın canım. Benim eşim de yaptığım ütüyü beğenmezdi. Bir gün sabah giydi gömleği kolu çift cizgi olmuş nasıl ütülüyorsun böyle dedi ve üzerime gömleği fırlattı. Ben yataktayim şok oldum o an. O gün bugün yapmıyorum kendisi yapıyor ütüyü

İnanın ev yemeği üstüne kendi adıma başkasını tanımıyorum. Kendimi kimseyle kıyaslamamda
Ya bebeğim 2 aylıkken baklava el açması börekler , keteler, işte ne düşünürseniz. İçli köfte yaparım iki gün yeriz. Öyle yapamamı bekliyor hep.
Her sabah çocuklar çorba içer.
Ben kendimi görüp mutlu oluyorum elhamdülillah elim ayağım sağlam yapabiliyorum diye. Şöyle bi gör elindeki nimeti bir takdir et.
Yok arkadaş yok

Aaa ütüleme laf etti. Ne işin var neden yapmıyorsun .Bende dedim yap ne var uzun süre yatmadan ütüsünü kendi yaptı. Şimdi bebeğim büyüdü yapıyorum.
Sanada helal olsun. Ben olsam yaparım gene.
Yapma kız

En son parayla yapmamı bile teklif etti,baktı zor oluyor

Evet bazı erkekler uykuyu çok severler. Çok şükür bin şükür haftada bir gün izni var. O gün eşim erken kalkar. ben geceleri 10 defa kalkmış oluyorum
Ev küçük arabanın arkasına koyduk. Çok istiyorlar e büyük bir kaç ay sonra binemiyecek. O binemeden büyüse diğerlerinede almazdım. Onun için geç olmadan aldık ne yapalım ev bir türlü olmuyor. Evi beklesem çocuklar çoğu şeyden mahrum büyüyecekler. Büyük sabahları kolay kolay kalkmaz. Bu gün araba evde diye erken kalktı hazırlandı arabayı alıp çıktılar öyle okula gittibirde arabanın anahtarını cebine koyuyor.

Ay kızlar bana dua edin iki bebe ile bu gün içli köfte yapacam. İnşallah akşam yapıp bitirdiğimi yazarım. Dün alışverişte taze et aldım. Buzluktaki eti kullanmıyorum içli köfte için. Biraz fazla yapıyorum buzluğa atıyorum. Onun için donmuş eti çözdürüp pişirip tekrar buzluğa atmak istemiyorum

Süpersin, maşallah sana.
Fikrin çok güzel Allah razı olsun canım.
Yaparsın kuzum. Kolay gelsin.

Allah yardımcın olsun canım zor insanın emeğinin görünmemesi inkar edilmesi. Valla ben laf arasında eşime hep söylerim. Bu evi bu hale getirene kadar bu sofrayı kurana kadar canım çıkıyor. Kendimden çok şeyler feda ediyorum. Oda çok doğru hiç kolay değil farkındayım der. Unuturmam yani ben kendimi paralıyorum herşey iyi olsun diye. Oda bir zahmet görsün değil mi
Neyse hatasını anlayıp özür dilemiş bu da iyi birşey.

kavs-i kuzah bugün hacamat yaptım kendime. Normalde tavsiye edilmez çok zorsa kalmadıkça.
Ama ben çok memenunum ellerime sağlık, elim baya haififmiş maşaallah vallah.
Bayadır sol ayak bileğim sol kolum ağrıyor birde kuyruk sokumu kalça kemiklerim. Saymadığım yer kaldımı bilmiyorum
Gevezeliğim tuttu gene.
Şimdi ben yazarkenn oğlum legolarla oynuyor kızım kendine takı yapıyor. Bebeğim ağlıyor. Abisi elinden lego adamı aldı diye.
Sonra yanına gitti diyor senln saçını bükerim
Allahım geldi gülme.

Neyse başa döneyim.
Kızı okula bıraktım sonra komşuya uğradım. Bebeğimi emanet ettim eve geldim hacamat yaptım sonra oğlum geldi yedir içir kızı almaya gittim. Yolda tavuk aldım, tavuk patates attım fırına bana 1 gün et ve süt ürünleri yasak. Kendime bezelye patates havuç sosladım fırına attım. Mercimek çorbası.
Eşim gelince mutlu olur. Hanım her işin içinden özel yemekte yaptı. Hemde yemediği halde.eeee Allab görsün bana yeter ne diyeyim.

Sizler neler Yaptınız nasılsınız kızlar. Bir ben yazdım bugün .
Ahtapot Anne A Asya89 Mikan Amazing family

Şifa olsun. Valla ben tüm gün okuldaydım. Hiç aram yoktu ve üstüne kursum vardı. 4.40ta okuldan çıktım koştur koştur oğlanı okuldan aldım sonra kayınvalideme geçtim. Küçüğe bakıyor. Onu alayım derken ıspanaklı fellah köfte yapmış. Yiyin dediler sağolsunlar, yedik yemeğimizi. Bir tabak da eşim evdeydi eşime getirdim yemekten yırttım. 2 gündür bulgur pilavı pırasa ve salata ile geçiştiriyordum yemeği. Bugün de aradan çıktı iyi oldu. Şimdi çocuklara adaçayı yaptım. Çizgi film izliyorlar. Yorucu bir gün daha bitti.inşallah küçük uyurken zorluk çıkarmaz ve sabahın köründe uyanmaz amin

Bugun sınav yapıp, okumakla geçti. Geceden uykusuzum minik gec uyudu koltukta uyuyakalmışım.. uyandığımda saat 3tü nasil yattim kalktim beslenme hazirladim okula yetistim ben de sasiriyorum kendime. Kahvaltiyi ne ara yaptim.. ara tatilden sonra artik okulda nobete başlıyorum, süt iznim bitiyor çünkü. Küçüklerin arasi yakin olunca yaklasik 3 yıldır nöbet tutmuyordum, alışmam gerekecek bu duruma.15 tatile kadar bu tempo devam. Bahara doğru rahatliyorum bir..havalar ısınınca öğleden sonra gözüm dışarıda oluyor. Önümüzdeki yaza odakladim kendimi, hayırlısı bakalım.

Yemekten yırtmak gibisi yok. Afiyet olsun canım.
Bizimkiler bu akşam kavga gürültü fenalardayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…