- 15 Temmuz 2013
- 4.390
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.611
- 358
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #2.041
Aman Allahim. Bir pop it le neler yaptin. Var bir pop it imiz ellerinden öperŞimdi benim kafam normale çalışmaz.Aklımdan klasik İngilizce kitap vs geçti de, kendimi çocukların yerine koyunca hemen kaçtı bu düşünceler.
Pop-it al.İngilizce stresine girince oynayıp oynayıp kafa dağıtırlar. Kaç tane bastıklarını İngilizce sayıp söylerler. Renklerini de İngilizce söylerler. Bir pop it e bu kadar anlam yükmesem iyiydi.
Şöyle ki, özel ders vs olunca zaten ya mecbur eve gidiyorum ya da eve geliyor çocuk. Direkt temas. Kaçış yok.Sizi böyle ziyaretlerde okuyunca biz epey asosyallesmisiz bir kwz daha görüyorum. Uzuun zamandır misafir almadik. Herkes kalabaliga giriyor ne olur ne olmaz hele de cocuklar birbirine bulaştırır diye endiseleniyorum. 3. Dozu da olursam biraz daha rahatlarım sanirim.
Okullarin açılması düzen anlamında beni cok mutlu etti. Özel ders de olsa maskeli anlatabilirsin. Bir ziyaretw gittigimizde maskeli oturmayibtercih etmistim, ben de böyle mutluyumŞöyle ki, özel ders vs olunca zaten ya mecbur eve gidiyorum ya da eve geliyor çocuk. Direkt temas. Kaçış yok.
3 çocuk 3 ayrı sınıfta, 2 ayrı okulda...bunların anası danası derken zaten kaçış yok. Artık pek dikkat ettiğimiz söylenemez. Yine de herkesle görüşmüyoruz ama bu bile risk, haklısın. Biraz okulların açılıp çocukların kaynaşması benim ayarları bozdu sanırım.☺
Aman Allahim. Bir pop it le neler yaptin. Var bir pop it imiz ellerinden öper
Seninki olması gereken. Sen bana bakma.Okullarin açılması düzen anlamında beni cok mutlu etti. Özel ders de olsa maskeli anlatabilirsin. Bir ziyaretw gittigimizde maskeli oturmayibtercih etmistim, ben de böyle mutluyum
Tam pandemi patladiginda hamileydim, 6 aylik. Okulda cok zorlaniyordum, izin almak icin idareyle konuştum.2 3 gün icinde tatil oldu okullar. Ortanca cok hareketli ve geceleri uyumazdi. Diğeri anasinifindaydi. Okula devam ilkokulda veliniznine birakildi bizimki evde okuma yazmayi sökmüştü, göndermedim. En küçük kardesi de 2 aylikti henüz. Bebek gormeye gelmek isteyenleri kabul etmedim. 14 15 ayımız izole geçti. Simdi de çok sqlqmiyorum kendimi. Tedbiri elden birakmayayim diyorum.Seninki olması gereken. Sen bana bakma.
İlk başta çok sakin bir yerde oturmamıza rağmen 45 gün evden çıkmadık..eşim mecbur işe gitti geldi. Eksik ne varsa ona söyledim. Tek kişi muhatap olsun vs gibi. O da mecbur artık. Sonra sonra her klasik Türk gibi özüme döndüm dermişim.
Bu çocuklar hemen herşeyi bilip sahip olan çocuklar oluyor. Al-a-mayan da biliyor. Bunları mutlu edip heyecanlandıracak ne var diye düşündüm.Aman Allahim. Bir pop it le neler yaptin. Var bir pop it imiz ellerinden öperaaa öğrenciler için söylediğini simdi fark ettim. okulda, derste kullanacaklari onları motive edebilecek kirtasiye ürünleri neler olabilir mesela?
Şimdi 5.sınıfı hooop diye ortaokul yapınca öğrenciler kadar öğretmenler de afallamıştı benim tanıdığım. E ortaokul hocası yani benim kuzunun seviyesinden çok da anlamıyor. Yaaa hocaaamm, ben ders anlatıyorum. Bana derste "öööretttmeniiiimm kırmızı kalemle mi yazacaaazzz ööööreeetttmeeniiimmm nokta mı koyacaaaz" diyorlar diyor. Yaaaa incecik incecik sesleri diye çıldırmış gelmişti.Tam pandemi patladiginda hamileydim, 6 aylik. Okulda cok zorlaniyordum, izin almak icin idareyle konuştum.2 3 gün icinde tatil oldu okullar. Ortanca cok hareketli ve geceleri uyumazdi. Diğeri anasinifindaydi. Okula devam ilkokulda veliniznine birakildi bizimki evde okuma yazmayi sökmüştü, göndermedim. En küçük kardesi de 2 aylikti henüz. Bebek gormeye gelmek isteyenleri kabul etmedim. 14 15 ayımız izole geçti. Simdi de çok sqlqmiyorum kendimi. Tedbiri elden birakmayayim diyorum.
Renkli post it ler olabilir. Güzel kursun kalemler olabilir, fosforlu kalemler olabilir.. velilerden pek bir sey isteme taraftari degilim cok da iyi tanımıyorum. 5. Sınıflar, 5. Sınıf olmaktan çok uzaklar. 3. Sınıfta dondurulup, 5. Sinifta çözdürülmüs gibiler
Orijinal fikirlere bayılırım. Cep uçurtma ve süresiz ajandayi duymadim hic hemen bakiyorum. Isme özel kalem de yaptirmistim. Bence cok anlamli. Hatta kum saati düşünmüştüm o zamanlar. Zqman çok değerli..Bu çocuklar hemen herşeyi bilip sahip olan çocuklar oluyor. Al-a-mayan da biliyor. Bunları mutlu edip heyecanlandıracak ne var diye düşündüm.
Yukarıda yazdıklarıma ek olarak, yine veli desteğiyle, onlara bir ömür planlı yaşamayı hedef gösterecek süresiz ajanda olabilir. 5 çocuktan 2 si bile bu defteri kullanmayı öğrense kardır diye düşünüyorum.
Cep uçurtma geçti aklımdan da. Okulda olmaz, evet ama belki başka yerde işine yarar. Cebe sığıyor. Çıtası vs si yok. Kurulum yok. Hikayesi de beni etkilemişti. Zahit Mungan diye bakarsan da hikayesi ödül almış. Ben de çocuklara bayram hediyesi ne alayım diye düşünürken karşıma çıktı.
İsme özel kupa vs belki. Yani bir kalem vs desek de, hani değişik birşey olması gerekecek ki, çocuk mutlu olsun. Ondan aklıma gelen başka şeyleri yazıyorum. Yoksa kırtasiyeyi sen daha iyi bilirsin.☺
Yani dediğim gibi, benim kafam normale çalışmaz.Orijinal fikirlere bayılırım. Cep uçurtma ve süresiz ajandayi duymadim hic hemen bakiyorum. Isme özel kalem de yaptirmistim. Bence cok anlamli. Hatta kum saati düşünmüştüm o zamanlar. Zqman çok değerli..
Hele şükür benimkiler uyudularBenim de 3 numara uyumadi. Uykuyu sevmiyor bu da
Yok yok kesinlikle sorun sizde değil bazı insanlar tembel, bazıları mükemmeliyetçi ev dört dörtlük olmadan çağırmak istemiyor. Bazıları da sırf uyanıklıktan. Ben de yaşadım benzer şeyler. Memlekette yaşamıyorum. Buraya memleketten gelen akrabaları vs ağırladım, hatta evlenmeden önce evimi paylaştım bir kuzenimle buradaki her işlerine koştuk eşimle. Ama zaten çok nadir giderim memlekete gittiğimde asla o bir teşekkür bir şey hani gideceğimden değil bir buyur etme bile olmadı çoğunda. Benim akrabalarım ben her türlü kabul ederim ama eşime çok mahcup olmuşluğum var.Bak şimdi sem yazınca ben bi rahatladımki sorma, ben davet edince herkes gelir. Ben hazır buyur edince herkesler gelir ama bir Allahın kulu desin sende çık gel. İstisnalar var tabi. Elhamdülillah çok şükür . Kendi kendime diyorumki, görüşmek istemiyorlar demek. Buda bemi kötü hissettiriyor.
Sen benim için görüşülecek birisin , sanada bana yapılan yapıldıysa demek bende sorun yok insanlar yorulmak istemiyor.
Başka bir konuda şu, bende senin gibi yalnızken daha mutluyum. Buda beni geri çekilmeye itti. İsteyen gelir arar gerisi boş.
Ha birde o hatalı olup laf anlamayan insanlar yokmu , hiç dilini yorma uzak dur sen kârlı çıkarsın. Öpüyorum seni
Tatlış bir not defteri ve kalem olabilirAman Allahim. Bir pop it le neler yaptin. Var bir pop it imiz ellerinden öperaaa öğrenciler için söylediğini simdi fark ettim. okulda, derste kullanacaklari onları motive edebilecek kirtasiye ürünleri neler olabilir mesela?
Ayraç ta aklıma geldi. Güzel keçe vs ...hani çocuk olsam böyle ayracım olsun diyeceğimiz türden eğlenceli renkli bir ayraç.Tatlış bir not defteri ve kalem olabilir
Baktım bulamadımSevgili İngilizcecilerimizMikan Ahtapot Anne , kurs hocamız Jasmin Academy diye bir uygulama önerdi. Müsait olunca bir el atın hele nasıldır kendileri?
Kız ev küçük akülü arabayı nereye koycan. Sağlıkla kullansınlar kavgasız. Hadi gene iyisin 11 e kadar uyudun.Ay Allah aşkına bu ne biçim renk değişimi gözlerim ağrıdı.
Bir randevumuz vardı eşim bu gün izin kullandı. Sabah bebek erken kalktı emzirdim baktım uyumuyor ev halkını uyandıracak salona geçtik. Yer yatağı yaptım kendime bebeğide koltuğa koydum öyle uyumuşuz. Gözlerimi bir açtım saat 11 olmuş. Eşim kalkmış çocuklar ile kahvaltı hazırlıyordu. Bende kalktım ortalığı toparladım. Kahvaltı ettik alışverişe gittik. Çocukları gezdirdik. Akşam için balık aldım. Eşim bizi eve bıraktı büyüğü yanına alıp gitti bir tane akülü araba aldı.onlar gelene kadar alışverişi yerleştirdim balıkları kızarttım yanına yeşillik salatası yaptım. Bebelere duş aldırdım. Onlar gelince büyüğüde yıkadım yemek yedik çay içtik. E çocuklar arabadan inmek bilmediler koridorda gidip geldiler. Üstüne bir güzelde kavga ettilerşimdi herkes sakinleşti ikisi uyudu kaldı bir tane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?