Üç çocuklular, çok çocuklular

Kızlar hayırlı sabahlar. 1 de kızımı okula bırakacağım sonra eve gelirim , işimde yok kahve içesim var arkadaşıma uğrarım belki.
Bugün oğlumun okuma kursu var. 3 de okuldan çıkacak bişeyler yedirir 3.50 de kursa bırakırım.
4.30 da kurs bitiyor kızımın çıkış saati , çakışıyor velhasıl. Ama hallederim bir şekilde. Haftaya okullar tatil. Bir zılgıt çalasım var
Elhamdülillah çok şükür . Bir hafta dinlenirim. Ev ahalisi müsade ederse tabi.

İç canım afiyet şeker olsun. Valla okul tatil olunca bir sevinir bir üzülürüm Ev küçük güvendiğim komşum yok. Onun için büyük çok sıkılıyor evde ortalığı birbirine katıyor
büyük sabah rahatsızdı gözü şişmişti neden olmuş onuda bilmiyorum. okula göndermedim.uyudu dinlendi iyi şimdi öğleden sonra okula gidecek.

karapisso A Asya89 adres verin. Komşu olmaya geliyorum.
Tabaklarınızı da boş vermem.☺
Buyur gel canım başım gözüm üstüne bütün yemekler sana feda olsun . Ay kızlar gerçekten keşke komşu olsaydıkvalla çocukları sıra ile alırdık her gün birimiz yemek yapardık böylece çok yorulmazdık

Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız? Biz iyiyiz çok şükür. Bu gün temizlik yaptım. Bebeler ile ilgilendim. Yemek yaptım sonra bebeleri hazırlayıp çıktık büyüğü okuldan aldık ordan çocuklar için bir aktivite vardı. Cümbür cemaat oraya gittik. Çocuklara iyi geldi eve geldik karınlarını doyurdum. Sonra eşim işten geldi yemek yedik misafirlerimiz geldi. Çay çerez muhabbet derken şimdi kalktılar bende kalkıp mutfağı toplayacam. Bebeğimi doyurayım. Sizler nasılsınız?

Burada komşuluk iyi diyebilirim. Gidip gelme işleri yok. Daha doğrusu ben çağıracak olsam hepsi gelir ama kendilerinde o konuda pek iş yok. Çocuklarımın arkadaşlarının anneleri var. Onlar gelelim gidelim görüşelim modundalar ama hadi bana gelin diyen yok şimdilik. Benim de yoğunluğum kendime yetiyor. Atlayasım gelmedi eskisi gibi. Kendimi feda edip karşıyı mutlu etme modu eskilerde kaldı gibi ya da değecek insan bulamadım yenilerde diyeyim.
Eskilerde çat kapı gelen var ve benim de mutlu olduğum. Bende giderim öyle.
Okulun ilk günü Büyükleri okula bıraktım. Küçük de ilk defa " ciddi"okullu oldu. E sağımda solumda çocuk kalmadı. Gideyim de arkadaş bana "bekarlık kahvesi" yapsın. Bekarlığımı kutlayayım dedim. İçtim kahvemi döndüm evime.

İnsan yorgunuyum da uzunca bir süredir. Ondan bir dinleneyim modundayım. Kimse olmasa kendimle daha mutluyum. Her gelen ağırlığını bırakıp gidiyor. Yeni gelende yeni dertler, kısır döngüler...Ben bu filmi daha önce izlemiştim diyorum.

Geçen bir yakınıma dedim. İyisinde beni arayıp sormayan, kötüsünde de beni aramasın. Ağlama duvarı değilim dedim. İnsan istiyor ki, bir de bana sor bakalım ben ne haldeyim?! İyi miyim, kötü müyüm...İyiysem niye kötüysem niye... Hep kendini anlatan, anlatmak isteyen insanlarla uğraşmak da yorucu oluyor ve ben yorulmamaya, enerji vampirlerinden uzak durmaya karar verdim. Şunı da yapmaya çalışıyorum artık, o olaya müdahil olmak istemiyorsam, çok soru sorarak olayı çözmeye çalışmıyorum. Sordukça kuyu derinleşiyor ve bir bakıyorum, beni de içine çekmişler haberim yok. İpleri elime almalıyım kendimle ilgili ve farkındalık oluşturmalıyım. Yetti gari kendiniz bozdunuz kendiniz çözün demeliyim.

Hayırlı akşamlar. İyi olmana sevindim. Çocukları aktiviteye götürmene sevindim. Maşaallah barekallah.
Ben de iyiyim çok şükür. Bende çocukları okuldan alıp İngilizce ye, oradan eve, arkasından Kuran kursuna götürdüm. Oğlanlar telefon telefon diye tutturdu. Bazen cidden haddi aşıyorlar. Perşembe görüşmek üzere diyip oğlanları eve getirdim. Kızım ve arkadaşları kaldılar. Namazlarını kılmışlar. Sevmişler ortamı, hocalarını. Rabbim ben Seni sevdiremedim, Sen kendini sevdir diye sua ediyorum. Korkudansa sevgi daha güçlü bir duygu. İnşaallah Rabbimi severler. Hocayla da konuştum. 1.sınıfa giden çocuğu olan anne, çocuğunu sınıfın önüne bırakır, sevdirmek hocanın işidir diye. Hayırlısı...Rabbim bereketlendirsin.

Yarın Fen yazılıları var. "Üç basamaklı en küçük sayıyı bekliyorum not olarak." dedim kızlara. İnşaallah onda da başarılı olurlar. Haftada iki defa salı per okul çıkışı gibi konuştuk. Okuldan da çıkış 18.00'i buluyor zaten. (Okulda 6 saat ders sonrası 2 saat kurs var. Cts de 8 saat ders görüyorlar.) Çok zamanları kalmıyor. Tedirgindim biraz ama Maşaallah barekallah beklediğimden de iyi. Hadi hayırlısı. Yazın 1-2 ayda olacak iş değil bence manevi eğitim. Artık elimizdeki imkanları değerlendirebilirsek ne mutlu.

Oğlanlar eve gelince hemen ödev dedim çünkü o yeni hotweels garajla oynamaya başlarlarsa başından kalkmazlardı. Önceden de oyundan önce ödev yaptırdığım için oturup ödevlerini bitirdiler. Yemeği bilr gözleri görmedi. Oğlum hadi gelin diyorum, duyan bilr yok. Garajla oynadılar oynadılar. Kızlardan birinin babası kızları aldı. Evlere bıraktı. Biraz da yazılı çalışması derken yatış...

Bende bugün Çocuklar okula gidince oturma odasını silip süpürdüm. Tuvaleti yıka. Yemek ayarla. 2 mak çamaşır...1 mak bulaşık vs vs klasik gıcık ev işleri.

Dün süt alıp mayalamıştım. 10 lt alıp kavanozlara mayalıyorum. Fırında yapıyorum. Hemen ekşimiyor. Birazından tatlı vs yapıyorum. Beyaz çorba istedikleri için çorbaya falan yoğurt gidiyor bayağı. Sütlaç yaptım. İçine limon kabuğu rendeledim. Deneyin derim. Güzel bir aroması oluyor. Limon taze bahçeden olunca benim daha çok hoşuma gidiyor. Komşunun kasesi bendeydi. Ona da ayırdım sütlaç. Onun da eşi balık almış. Benimle paylaştı ama temizlenmemişti. Bana iş çıktı. Oturdum onları temizledim. Ona da avokado verdim. Günü böyle kapattık hanımlar. Sevgili günlük gibi oldu. Klasik kadınlar kulübü cümlesi "uzun yazı okumayı sevmeyenler okumasın." Beğenmeyen de küçük oğluna almasın.

Hayırlı olsun okul hayatınız. Darısı inşallah başımabende bir gün sağlıkları yerinde okulda olduklarını görürüm. Valla bende öyle yaparım burda samimi olduğum bir kaç arkadaşım var. Buraya ilk geldiğimde baya çoktu tanıdıkça araya mesafe koydum. Şimdi çok şükür bin şükür sayılı ama iyi arkaşlarım var. Bir kaç tanesi vardı kahve içmeye çağırırlardı yada onlar bana gelirlerdi. Arkamı dönmeden kendi konuştukları konuları sanki ben konuşmuşum gibi anlatırlardı sağa sola. Öylelerini hayatımdan tamamen çıkardım şimdi daha mutluyum.

Bak şimdi sem yazınca ben bi rahatladımki sorma, ben davet edince herkes gelir. Ben hazır buyur edince herkesler gelir ama bir Allahın kulu desin sende çık gel. İstisnalar var tabi. Elhamdülillah çok şükür . Kendi kendime diyorumki, görüşmek istemiyorlar demek. Buda bemi kötü hissettiriyor.
Sen benim için görüşülecek birisin , sanada bana yapılan yapıldıysa demek bende sorun yok insanlar yorulmak istemiyor.
Başka bir konuda şu, bende senin gibi yalnızken daha mutluyum. Buda beni geri çekilmeye itti. İsteyen gelir arar gerisi boş.

Ha birde o hatalı olup laf anlamayan insanlar yokmu , hiç dilini yorma uzak dur sen kârlı çıkarsın. Öpüyorum seni

Ay sen uzun uzun yazmayı seviyorsun maşallah sana. Oğlanlar oynamazmı o gorilli gatajla. Oğlumda orda olaydı.
Birde manevi eğitim için özel bir gurup vardı aylık 120 TL. Eşim nedense istemedi. Haftada sadece bir gün. Bende istiyorum ama tembelim ya. Biri tutup iteklese beni. Oğlum için ne iyi olur. Kızım zaten gidiyor şükür. Banad aavakado yolla. Birde ben limon aramasına bayılırım mm merhaba bayılırımmmmmm gelşn pastası yapınca rendelerim enfes oluyor.
Okudum cevapta yazdım. Seni 4 numara olursa oğluma alırım artık ne dersin

Bizde manevi eğitimler ücretsiz. Diğerlerini de ayarlıyorum çok şükür. Şöyle ki, ders aldığımız kurslar ya tanıdık, ya arkadaşım. O, ben senden ücret almam diyor. Bu konuda da çok ciddi. Hani ısrar falan sökmez. Git o zaman başkasından al kardeşim dedi. E o da iyş bir öğretmen.Ben de ücretsiz sevmiyorum. O kadar zaman ve emek harcıyor sonuçta. İşte diğer tanıdıklarıma da hocalarımı tavsiye ediyorum. Esnaf ağzıyla, "Şu ana kadar bir şikayet almadık." tavsiye ettiğim hocalarımdan. Yani maşaallah barekallah herkes memnun çok şükür.

Yaa içli köfte yapan kaynana da iyi olur aslında.

Ben de seninle görüşmek isterim. Nasip olur belki, kim bilir?

Ben bir de ortaya atılıp da çekilen lafları sevmiyorum. Ne dediler, görüşelim de görüşelim. Tamam da kimse buyurun gelin demiyor. Ben de dedim, çocukları okula bırakınca deniz kıyısına gidelim. (Sonuçta kahvaltıysa kahvaltı, çaysa çay, kahveyse kahve... Cafe restoran vs...ne istersen var.)
Aaa, olmaz evlerde de görüşebiliriz miş...eee, eve de ses çıkarmıyorsunuz? Yav dalga mı geçiyorsunuz? Ya da bana sardınız da benim mi haberim yok?!

Daha öncelerden de yan apartmanda birisi eşimle aynı liseden tanıdık çıkmışlar. O zaman da pandeminin p'si yok. Mübarek Ramazan ayı. Eşim dedi ki, bir iftar yapalım diyorlar. Bir iki...derken.. e çağırsınlar da yapalım o zaman dedim. Eşim de garibim hiç böyle düşünmemiş. Böyle şaşkın baktı. Anlamamış bize alttan alttan ısrar edildiğini. Yüz ifadesi çok komikti. O zamanda bazı imtihanlarımız var. Çocuklar çok daha küçük vs vs... Zaten çağıracağım kişileri çağırıyoruz. Yani ben mi yanlış anlıyorum da, zannetmem.

Özelden adres yolla canım. Yaparım sana bir güzellik. İkiye böleriz olanlardan. Ben de seni öpüyorum.

Selam kızlar. Ben de bu ara hayırsız tayfadan muzdaribim. Herkes diyor ki ben de seni arayacaktım. O ne be diyorum. Aramak isteyen arar. Bak ben bahane bulmuyorum ama wiz hep erteliyorsunuz. Neymis vakti yokmus vs vs.. e benim de yok ama bir araya sıkıştırıyorum. Hele bir de cok 3ski arkadaslar var ki 20 25 senelik ona rağmen. 1 elin parmağını gecmez aradığı. Yok yaa sevmiyorum ben böyle işi.

Forumun rengi mi değişti birdenbire?
Bu aralar bizim burda sular sık kesiliyor. Kıtlık olsa napariz bilmem. Hayat duruyor benim için. Elim ayağıma dolaşıyor. Çok kullanıyoruz malum.. bugun çocuklar hepsi bir uyuyacak sanirim. Büyük okuldan geldi duş aldı yemek yedi ödev yaptı yüzmeye gitti orda tekrar duş aldi sular kesikti bu tarafta.onlar yuzmedeyken ben de yemek yaptim etrafi topladim, kuruyanlari katlayip yerlestirdim. Sonra biraz bilgisayardan oyunn oynamak istedi, oynadi. Biraz da beraber bloklarla oynadık uyuyakalmışım yataga uzaninca. Simdi küçük uyumak uzere. Biz de eşimle çay içeceğiz.
Sabah okuldan arkadasin annesinin yoğun bakımda olduğunu öğrendim, akşama vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Bir varız, bir yokuz..

Bana vakti olmayanın, bahane uydurmaya vakti var. Afedersiniz ama çocuğun poposunu yıkarken bile çaktırmadan milletle görüştüğüm, banyo yaptırmışlığım bile var. Kaldı ki çorba karıştırıp, çamaşır katlarken nasılsın diye arayıp sormak...

Ne demiş Ivana Sert ablamız, bizimle dıyılsın. Bana vakit ayıramayacak kadar hayatında yoksam, zaten fazlalıkmışsın da benim ittirmelerimle gidiyormuş bu "arkadaşlık." Olmasan daaa oluuuuurrr olmasaaaanndaaaa oluuurrr

Hatta bir arkadaşım var. O arayınca direkt kulaklıkları takıp ya çamaşıra ya da ev toplamaya girişiyorum. İkimiz de hem konuşup hem işleri bitiriyoruz.

Evet bir renk değilikliği var da, onca renk arasından bu renk de ne? Kim ayarladıysa bir tuhaf geldi bana.

Bizde de elektrik sık gider. Hele fırtına karışık yağmur yağsın şenlik var. Niye yazdan bir düzenleme yapılmaz anlamış değilim. Zaten kaç katı fatura adı altında soyuyorlar, bari birazını iyileştirmeye harcayın. Ama yoookkk...

Yağmur yağınca da sular bulanık, çamurlu akar. Buraya geleli 10 yılı geçti. Hep böyle. Değişen birşey yok. Normalde çeşmeden içeriz suyu. Yağmur yağınca hazır su alırız mecbur.

Çocuklar uyudu. Ortancanın futbolu olunca biraz yorulmuş demek. Ne zamandır ziyarete gitmediğimiz arkadaşlarımız vardı. Eşim işten daha erken gelince bizde gidelim dedik. Değişiklik oldu. Zaten orada da uyudu ufaklıklar.
Kızımın yarın son sınavı. Matematikten. Dua edin teyzeleri de güzel notlar alsın. ❣

Evet aynen öyle. Ben de hep mutfakta konuşuyorum. Yemek yaparken mutfağı toparlarken. Cocukla ilgilenirken bile.. amaan zorla güzellik olmuyor. Ama insanlar artık birbirlerinden uzaklaşıyor . Bizim de elememiz gerekiyor demek ki
Rabbena hep bana demekle olmuyor işte. Ara tatil öncesi sınavları tamamlamaya çalışıyorum. Çok hareketli 5. Siniflarim var 100 alanlar oldu onĺara cam sakızı çoban armağanı hediyeler almaknistiyorum. Fikirleriniz varsa bekliyorum.

Sizi böyle ziyaretlerde okuyunca biz epey asosyallesmisiz bir kwz daha görüyorum. Uzuun zamandır misafir almadik. Herkes kalabaliga giriyor ne olur ne olmaz hele de cocuklar birbirine bulaştırır diye endiseleniyorum. 3. Dozu da olursam biraz daha rahatlarım sanirim.

Şimdi benim kafam normale çalışmaz. Aklımdan klasik İngilizce kitap vs geçti de, kendimi çocukların yerine koyunca hemen kaçtı bu düşünceler.

Pop-it al. İngilizce stresine girince oynayıp oynayıp kafa dağıtırlar. Kaç tane bastıklarını İngilizce sayıp söylerler. Renklerini de İngilizce söylerler. Bir pop it e bu kadar anlam yükmesem iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…