Benim ki de 2.sınıf.
Ödevi hiç sevmiyordu. Hadi şöyle böyle derken bir şekilde yaptırıyorduk ama bir ömür böyle geçmezdi.
Sinir harbi resmen ve kazanan o değil, biz olmalıydık.
1.aşama : Çocuğu zorladık. Zorladıkça ödev yapma süresi ve mızmızlığı arttı.
2.aşama:Yaparsan şunu bunu yaparız şeklinde "ödül" süreci. (Uzun vadede mantıklı değil. Bizim ödül dediğimiz şeyler de genelde hçgezmeye gitmek, anneanneye gitmek gibi manevi ödüllerdi.)
3.aşama: Artık akşam kesinlikle ödev yapmayı bıraktığı için sabah daha erken kaldırıp tamamlatmak. İşte bu aşamada öğretmenle iletişime geçtim. "Kesinlikle yaptırmayın. Ben onunla konuşurum." dedi. (Daha önce de konuşmuştum ama iş sabah yapacak kadar gıcıklaşmamıştı.Sabah yaptığını duyunca öğretmen olayın vehametini anladı.)
4.aşama: Sal gitsin aşaması. :İster yap ister yapma. Sonucuna kendin katlanırsın." diye rest çektim. (Zaten amaç yapmasın da öğretmen onunla konuşsun düşüncesi.)
Haliyle yapmadı. Öğretmen konuştu vs.
Hani kurs kurs dediğim olay da bundan sonra başladı. Sınıfta sevdiği bir arkadaşını okul çıkışında ben alıp eve getirdim. O da hiç sevmiyordu ödevi. Aile krizde.
Onları aynı masada oturtup ödevlerini yaptırdım. O gün kursları varsa arkadaşta kursa taşıdı. Maşaallah barekallah diyeyim.O memnun ben memnun. Bu hafta içi hemen hergün böyle. Öyle olunca oturmaya başladı ödev yapma. Çünkü ödev bitmeden oyuna başlayamayacaklar. "Kurallar" var. E başlarda da yapılan tehditlerin etkisi.
Eğer ödev bitmezse sizi bir daha oynamak için eve getirmem! Ne yapsın gariplerim.
Bak annen ödev bitmezse bir daha seni buraya göndermez'ler derken şimdi öyle tehdite falan da gerek kalmayacak şekile geldiler elhamdülillah.
Derslerine de yardımcı oluyorum. Anlamadıkları yeri anlatıyorum.
Çok uzattım kusura bakmayın. Ben pek kısa yazmayı sevmiyorum.
Özetle ilk ödevde sorun var mı diye baktım.
Yani verilen ödev bir günde bitecek şekilde mi?
Evet, bir günde biter bu.
Konuyu mu anlamamış?
Hayır,sorun yok.
O zaman sorun nerde?
Sevmiyor.
Nasıl sevdirebilirim?
En iyisi grup çalışması. Bu yaşlar arkadaş canlısı olduğu için annelerle değil, arkadaşlarıyla eğleniyorlar. Ben de fedakarlık yaparak bunu kullandım.
Senin imkanın başka bir arkadaşını eve alma şeklinde olmayabilir
Ahtapot Anne
. O zaman dersleri video şeklinde izletebilirsin. Online test çözüp biraz alışabilir. Oyun şeklinde algılar belki. Kalem kağıt yok çünkü. Ekran var.
Öğretmenle iletişim kurduysan ne diyor bu soruna?
Öğretmenle gün içinde telefon görüşmesi de yaptık bu arada. Onunla direkt tatlı tatlı konuştu. Yapar benim oğlum mihvalinde. Mızırdıyordu ama yapıyordu nihayetinde.Zaten benim bıdığı çok seviyor. Hep de söylüyor. Ben de hissediyorum.❣ Hatta öğretmen araştırması yaparken duygusal arkadaşı tercih ettik. Benim oğlum da duygusal. Sinip kalmasın diye. Çocuğun öğretmeni seviyor mu? Ödev için sabırlı biri varsa ondan yardım isteyebilirsin alışana kadar. Bizim sabrımız çok olmayabiliyor. Bu da çocuğa yansıyor ister istemez. Sonuç kaçınılmaz kriz. Anne çocuk ilişkisi bundan dolayı yıpranmasa ne güzel olur da işte...