• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Birde benim avantjım, öğretmen de çocuğunu basket kursuna getiriyor. Arada mini veli toplantısı yapmış oluyoruz. Öyle de gergin ortam olmuyor. Öğretmen bizi de önceden tanıyormuş. Ben kendisini tanımıyordum. Öyle de olumlu şeyler oldu elhamdülillah.

Çocuğun için işte...Onun iyiliği için doğru iletişim kurabilirsen ne mutlu. Bazı öğretmenler malesef dediğimizi doğru anlamayabiliyor, ben bilirim işime karışmayın havasında olabiliyor. Orada da ortamı hararetlendirmeden konuşabilirsek bi kazanacağız. Çocuklarımız için.😍
Güzel haberlerini bekliyorum canım benim. Migren için de kafa hacamatına, sülük tedavisine bir bak derim. Ametist taşını da bir incele. Ödev de babaya havale.😆😄

Birde benim avantjım, öğretmen de çocuğunu basket kursuna getiriyor. Arada mini veli toplantısı yapmış oluyoruz. Öyle de gergin ortam olmuyor. Öğretmen bizi de önceden tanıyormuş. Ben kendisini tanımıyordum. Öyle de olumlu şeyler oldu elhamdülillah.

Çocuğun için işte...Onun iyiliği için doğru iletişim kurabilirsen ne mutlu. Bazı öğretmenler malesef dediğimizi doğru anlamayabiliyor, ben bilirim işime karışmayın havasında olabiliyor. Orada da ortamı hararetlendirmeden konuşabilirsek bi kazanacağız. Çocuklarımız için.😍
Güzel haberlerini bekliyorum canım benim. Migren için de kafa hacamatına, sülük tedavisine bir bak derim. Ametist taşını da bir incele. Ödev de babaya havale.😆😄
Hacamat, sulukyapan komşum var da ben cok huylanirim yaaa

Canım senin taktiği elecda uyguluyordu. Ela da ödev yapmayı istemediği için hem okulda, hem evde belli bir zaman verip "bitirdin bitirdin, süre içinde bitirmezsen başka da yapamazsın" şeklinde ortak gidiyorlardı. Tabii kolejin etüt saati olunca hocası okulda da takip ediyordu. En son ne durumda bilmiyorum ama aklımda böyle kalmış. Her çocuğa her taktik uymuyor malumun. İlkokula ödev bıktıracak kadar olmamalı ilk aşamada ödev bilinci kazandırmak, sorumluluk aldırmak olmalı aslında. Gerisi gelir. Severek yaparsa oluyor yoksa illa ki patlak veriyor.
Okuduğum kitapta önerilen yöntem bu aslında. Sonuçlarına katlanmasına izin verin diyor. Ama tabi her çocuk özeldir. Daha güzel bir yöntem bulmuşsun sen, tebrik ederim 👏

Çok sağol cnm.
Olsun cnm. Hayırlısı böyledir belki de. Olan bir, olmayanda bin hayır aramaya devam. Bilemeyiz nedendir, ama daha iyisi insallah seni bekliyordur. Gönlüne göre olsun inşallah.
😊Amin canım sağol Allah razı olsun🤲. aynen yapacak birşey yok. vardır bunda da bir hayır

Benim ki de 2.sınıf.
Ödevi hiç sevmiyordu. Hadi şöyle böyle derken bir şekilde yaptırıyorduk ama bir ömür böyle geçmezdi.😅 Sinir harbi resmen ve kazanan o değil, biz olmalıydık.💪
1.aşama : Çocuğu zorladık. Zorladıkça ödev yapma süresi ve mızmızlığı arttı.
2.aşama:Yaparsan şunu bunu yaparız şeklinde "ödül" süreci. (Uzun vadede mantıklı değil. Bizim ödül dediğimiz şeyler de genelde hçgezmeye gitmek, anneanneye gitmek gibi manevi ödüllerdi.)
3.aşama: Artık akşam kesinlikle ödev yapmayı bıraktığı için sabah daha erken kaldırıp tamamlatmak. İşte bu aşamada öğretmenle iletişime geçtim. "Kesinlikle yaptırmayın. Ben onunla konuşurum." dedi. (Daha önce de konuşmuştum ama iş sabah yapacak kadar gıcıklaşmamıştı.Sabah yaptığını duyunca öğretmen olayın vehametini anladı.)
4.aşama: Sal gitsin aşaması. :İster yap ister yapma. Sonucuna kendin katlanırsın." diye rest çektim. (Zaten amaç yapmasın da öğretmen onunla konuşsun düşüncesi.)
Haliyle yapmadı. Öğretmen konuştu vs.

Hani kurs kurs dediğim olay da bundan sonra başladı. Sınıfta sevdiği bir arkadaşını okul çıkışında ben alıp eve getirdim. O da hiç sevmiyordu ödevi. Aile krizde.😁
Onları aynı masada oturtup ödevlerini yaptırdım. O gün kursları varsa arkadaşta kursa taşıdı. Maşaallah barekallah diyeyim.O memnun ben memnun. Bu hafta içi hemen hergün böyle. Öyle olunca oturmaya başladı ödev yapma. Çünkü ödev bitmeden oyuna başlayamayacaklar. "Kurallar" var. E başlarda da yapılan tehditlerin etkisi.😄 Eğer ödev bitmezse sizi bir daha oynamak için eve getirmem! Ne yapsın gariplerim.😄 Bak annen ödev bitmezse bir daha seni buraya göndermez'ler derken şimdi öyle tehdite falan da gerek kalmayacak şekile geldiler elhamdülillah.😍 Derslerine de yardımcı oluyorum. Anlamadıkları yeri anlatıyorum.

Çok uzattım kusura bakmayın. Ben pek kısa yazmayı sevmiyorum.🙈
Özetle ilk ödevde sorun var mı diye baktım.
Yani verilen ödev bir günde bitecek şekilde mi?
Evet, bir günde biter bu.
Konuyu mu anlamamış?
Hayır,sorun yok.
O zaman sorun nerde?
Sevmiyor.
Nasıl sevdirebilirim?
En iyisi grup çalışması. Bu yaşlar arkadaş canlısı olduğu için annelerle değil, arkadaşlarıyla eğleniyorlar. Ben de fedakarlık yaparak bunu kullandım.

Senin imkanın başka bir arkadaşını eve alma şeklinde olmayabilir Ahtapot Anne Ahtapot Anne . O zaman dersleri video şeklinde izletebilirsin. Online test çözüp biraz alışabilir. Oyun şeklinde algılar belki. Kalem kağıt yok çünkü. Ekran var. 😉 Öğretmenle iletişim kurduysan ne diyor bu soruna?
Öğretmenle gün içinde telefon görüşmesi de yaptık bu arada. Onunla direkt tatlı tatlı konuştu. Yapar benim oğlum mihvalinde. Mızırdıyordu ama yapıyordu nihayetinde.Zaten benim bıdığı çok seviyor. Hep de söylüyor. Ben de hissediyorum.❣ Hatta öğretmen araştırması yaparken duygusal arkadaşı tercih ettik. Benim oğlum da duygusal. Sinip kalmasın diye. Çocuğun öğretmeni seviyor mu? Ödev için sabırlı biri varsa ondan yardım isteyebilirsin alışana kadar. Bizim sabrımız çok olmayabiliyor. Bu da çocuğa yansıyor ister istemez. Sonuç kaçınılmaz kriz. Anne çocuk ilişkisi bundan dolayı yıpranmasa ne güzel olur da işte...
Arkadaşıyla yapması ne iyi olmuş. Ay seneye bende iki tane okullu olacak. Rabbim kızımada şifa olacak manevi anlamdada anlayışlı öğretmen nasip etsin. Sevsinler okulu okumayı öğrenmeyi 🥰

Trombolin aldım. 1.katta oturmanın faydaları.😅😍 Sayfa bitince 10 kere zıpla gibi de yapıyorum.
Ne bileyim ben. Yazınca bayağı bir takla attığımı gördüm şimdi ödev yaptırmak için.🤣
Bizde trambolin yok , takla arttırıyorum bende :D
Bayadır yapmayı bırakmıştım. Bak iyiki yazdın. Yarın ödev arasında takla attırayım gene 🤩

Hayırlı huzurlu sağlıklı bereketli sabahlar güzel hatunlar.🥰
Sabah çocukları kursları için hazırladık. Gönderdim. Bu hazırlama işi gergin oluyorum. Buna bir çare bulmam lazım. Akşam deneyeyim diyorum, dinlenmek istediğimden keyfim olmuyor. Canım istemiyor. Gerginlik çocuklara yansıyor. Dakikalı işler, yetişmek zorunda olduğum işler beni acayip geriyor. Hayatım boyunca birşeylere yetişme telaşında olan biri olduğumdan birikti sanırım. Müsadenizle bir çığlık atıp geliyorum.😄

Sabah çocukları arkadaş götürdü. Ben kahvaltı eşliğinde size yazıp sonra temizliğe başlayayım diyorum ama içimden bir ses yapma diyor. Gezmeliymişim. Mesela deniz kenarına gitmeliymişim. Ev öyle kalsınmış. Sizce dinlemeli miyim? 🤔🤭

Akşam oğlum maşaallah barekallah ödevlerini yaptı. Kontrol ettirmek istemiyor. Ben de sıcağı sıcağına kontrol etmek istedim. Aramızdq kriz çıktı. Şimdi vicdan azabındayım. Basit şeyler için yormasak birbirimizi ne güzel olacakta, tabii olayın içindeyken öyle olmuyor malesef.🙄

Hava mis gibi. Dün yağmurlu bir ilde olan arkadaşımla paylaştığım fotoları sizinle de paylaşayım.
İyi ki varsınız hanımlar. 💞 20211104_112203.jpg 20211104_095834.jpg

Sabah çocukları kursları için hazırladık. Gönderdim. Bu hazırlama işi gergin oluyorum. Buna bir çare bulmam lazım. Akşam deneyeyim diyorum, dinlenmek istediğimden keyfim olmuyor. Canım istemiyor. Gerginlik çocuklara yansıyor. Dakikalı işler, yetişmek zorunda olduğum işler beni acayip geriyor. Hayatım boyunca birşeylere yetişme telaşında olan biri olduğumdan birikti sanırım. Müsadenizle bir çığlık atıp geliyorum.😄

Sabah çocukları arkadaş götürdü. Ben kahvaltı eşliğinde size yazıp sonra temizliğe başlayayım diyorum ama içimden bir ses yapma diyor. Gezmeliymişim. Mesela deniz kenarına gitmeliymişim. Ev öyle kalsınmış. Sizce dinlemeli miyim? 🤔🤭

Akşam oğlum maşaallah barekallah ödevlerini yaptı. Kontrol ettirmek istemiyor. Ben de sıcağı sıcağına kontrol etmek istedim. Aramızdq kriz çıktı. Şimdi vicdan azabındayım. Basit şeyler için yormasak birbirimizi ne güzel olacakta, tabii olayın içindeyken öyle olmuyor malesef.🙄

Hava mis gibi. Dün yağmurlu bir ilde olan arkadaşımla paylaştığım fotoları sizinle de paylaşayım.
İyi ki varsınız hanımlar. 💞Eki Görüntüle 2946912 Eki Görüntüle 2946913
Kızzzz dün baya güzel ve yorucuydu. Sakin zamanda uzun uzun yazacağım. Şimdi müsait değilim. Sende iyiki varsın. Hissetmen lazım bana iyi geliyor seninle sohbet etmek.

İyi ki varsınız hanımlar. 💞Eki Görüntüle 2946912 Eki Görüntüle 2946913
Hakikaten bu evden çıkarken gerginlik neden oluyor?
Benim bebeği hazırla kızı hazırla çık , o onu giymek ister öbürü terlik... velhasıl çantanı al çık istiyorum ama nerde.
Ödevini kontrol etme istemiyorsa niye inat ettin ki. Arada oluyorsa tabi. Bende matematikte babasına postalıyorum. Bari bir konuda yardımcı olsun.
Getir götür zaten bende.
Bende geçen hafta perşembe cuma baya yoğundu.
Kv yaşlı kp hasta.
Bişeyler yapıp götürdüm iki gün birlikte akşam yemek yedik. Çocuklarıma çok iyi geliyor. Sılai rahim sevabını alıyoruz ondan belkide çok seviyorlar diye babaanne dedeyi.

Oğlumu bilgievine yazdırdım okuma bölümü, artık her hafta salı günü bir saat gidecek.
Sadece kitap okuma değilde masal anlatımı gibi çocuklar okumayı sevsin diye.

Dün hava öyle güzeldi piknik yapalım dedik.
Biz çıktık ormana gittik anam bir esti bir esti biz geri dönsekmi kalsakmı derken ağaçların arasında az esen bir yerde yaktık mangalı.
O serin soğuğa döndü. Allahım birde ince iyinip çıkmıştık.

Kızlar mangal başında ısınmaya çalıştı
Güzel bir anı oldu.
Eve geldik sıcak sıcak yıkandık kendimize geldik.
Çay içerken bayılacaktım yorgunluktan ama mutluydum hemde çok. Elhamdülillah çok şükür.
Bugün evdeyiz. Dün geceden beri çamaşır döngüsü içindeyim, yıka ser , katla. Şimdi bir posta daha yıkanıyor.
Sen nasılsın ne var ne yok?

Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız? Çok şükür biz iyiyiz dün rüzgar vardı çıkmadık. Tabi evde çocuklar birbirlerini yediler. Bu gün kahvaltı ettik. Evi topladım bulaşıkları yıkadım. Üstlerini kalın giydirdim. Yanıma poğaça kurabiye aldım. Dışarı çıktık çocukları müzeye götürdüm. Ordan hayvanat bahçesine geçtik. Baya bir eğlendi çocuklar tabi onlar mutlu olunca bende mutlu oluyorum. Akşam üstü eve döndük çocuklara duş aldırdım. Buzlukta daha önce yaptığım pizzam vardı. Onları çıkardım çocukları doyurdum. Kavurma vardı yanına bezelyeli pirinç pilavı yaptım. Çayı koydum eşimin işten gelmesini bekliyorum.

Ben paraya kıydım orijinal lego aldım. Değer mi değmez mi diye düşünürken fiyatları iyice arttı zaten. Neyse baktım kafama göre aldım düşümdüklerimi. 2 gündür "aneeeaaa telefooonnn ıhı ıhı ıhı. 5 dk oynayıp verceeemmm"ler olmadı çok şükür elhamdülillah. Seni seviyorum Lego.😍

Oğluma "Kur'an-ı Kerim'e geçersen istediğini alacağım." diye AAAASSSLAAA bir annenin söylememesi gereken bir cümle kurmuş oldum geçen seneden. Olacak bu ya, bizimki geçti Kur'an'a. "Hot wheels ultimate dev garajdan isterim" dedi. O setteki goril bana pis pis sırıttı. Ben de "Ne sırıtıyorsun? Elbette senden vazgeçer."dedim ama goril kazandı. Kendimi nerelere atsam.🙄 Elveda dik süpürge, elveda robot, elvedaaa 😅

Oğlum inatçı değil ama kararlı bir çocuk. Yerseniz tabii... Pedegog pedegog konuşmayacağım. Bildiğin inat.😁 Her seferinde alternatif sundum ama arkadaş tüm gördüğüne "annem bana bundan alacaaakkk" dedi ve unutmadığını belli etti. Goril tekrar sırıttı. Birde uyuz telefonda habire uygulamalar gözümüze gözümüze soktu oyuncağı tabii. Bak buna bakmıştın heee dedi. Dolar arttı oyuncak iyice uçtu derken...amaaannn dedim, yalancı anne olacağıma zararda anne olurum.😁 Tabii ki benim hesaptan aktardım onun parasını. Ekstrayı da işteyken gönderdim. İlk krizi yanımda atlatmasına gönlüm razı gelmedi. 🤪Legoları koca kişisinin ödediği kredi kartına iteledim. Ne oyuncak macerasıymış arkadaş... Yok uzun süre oyuncak falan ama doğum günümde hediye alan olursa bana da o dünya haritası logosunu alsınlar. Vasiyet gibi oldu. 🤣

Haaa, uzun süre sonra havadan faydalanmak adına kızımın bir arkadaşının annesini yoldan çıkardım. Hadi denize gidelim dedim. Ütüm bitsin bir saate gideriz dedi. Bende koş yemeği yap o arada maratonuna girdim. Çıkınca akşamı anca buluruz kafadan. Buğday vardı buzlukta. Yoğurt çorbası yaptım yarpuzlu. Ot, baharat benim işim.🤤 Sonra ciğeri gördüm. Gel bakayım buraya diyerekten soğanlı, biberli havuçlu yaptım. İyidir inşallah çünkü denizde arkadaş çay, kurabiye, poğaça vs vs getirince, benim de pisboğazlığım tutunca akşama tadına bakmadım çorbanın ama millet içti.
Anneeeaaaa, ne yapıyorsuuunn?
Çorba
Beyaz mııı?
Annneeeaaa, ne yapıyorsun?
Pilav
Beyaz mıııı???
Bu beyaz muhabbeti beni delirtecek. Hemen ıyyy ben bunu yemem'ler. Yaa bi bak seversin... hmmm güzelmiş...Allah'ın önyargılıları...😒

Arkadaş tavşanlara havuç yedirsin çocuklar diye havuç almış. Bu kutsal görevi de yerine getirdikten sonra baktık ileride dumanlar çıkıyor..meğerse çocukların okulunun yakınında evde yangın çıkmış. Gidelim gidelim gidelim!!! Oğlanlar macera peşinde. Bizim modumuz düştü. Dua ede ede gidip baktık ama zaten akşam. İtfaiye polis ambulans kalabalık.. kadın ağlıyor. Allah yardımcısı olsun. Rabbim kaza bela vermesin. Zor...yapacak birşey yoktu. Eve döndük. Arkadaşla vedalaştık. Çocuklara banyo yaptır, çorba içir, dökülen narı temizle, gelen sütü kaynat, anneyi ara bak bakalım kardeşin taşınacaktı, evi toplayabildiler li, ne yaptılar konuşması yaparken bir yandan dr un kolun için verdiği magnezyumu at, bir yandan oturma odasını topla derken bakayım kızlar ne yapıyorlar diye size yazıyorum.
Kalkıp uyurum inşaallah birazdan. Hepiniz rüyanızda beni görün.☺

Haaa, uzun süre sonra havadan faydalanmak adına kızımın bir arkadaşının annesini yoldan çıkardım. Hadi denize gidelim dedim. Ütüm bitsin bir saate gideriz dedi. Bende koş yemeği yap o arada maratonuna girdim. Çıkınca akşamı anca buluruz kafadan. Buğday vardı buzlukta. Yoğurt çorbası yaptım yarpuzlu. Ot, baharat benim işim.🤤 Sonra ciğeri gördüm. Gel bakayım buraya diyerekten soğanlı, biberli havuçlu yaptım. İyidir inşallah çünkü denizde arkadaş çay, kurabiye, poğaça vs vs getirince, benim de pisboğazlığım tutunca akşama tadına bakmadım çorbanın ama millet içti.
Anneeeaaaa, ne yapıyorsuuunn?
Çorba
Beyaz mııı?
Annneeeaaa, ne yapıyorsun?
Pilav
Beyaz mıııı???
Bu beyaz muhabbeti beni delirtecek. Hemen ıyyy ben bunu yemem'ler. Yaa bi bak seversin... hmmm güzelmiş...Allah'ın önyargılıları...😒

Arkadaş tavşanlara havuç yedirsin çocuklar diye havuç almış. Bu kutsal görevi de yerine getirdikten sonra baktık ileride dumanlar çıkıyor..meğerse çocukların okulunun yakınında evde yangın çıkmış. Gidelim gidelim gidelim!!! Oğlanlar macera peşinde. Bizim modumuz düştü. Dua ede ede gidip baktık ama zaten akşam. İtfaiye polis ambulans kalabalık.. kadın ağlıyor. Allah yardımcısı olsun. Rabbim kaza bela vermesin. Zor...yapacak birşey yoktu. Eve döndük. Arkadaşla vedalaştık. Çocuklara banyo yaptır, çorba içir, dökülen narı temizle, gelen sütü kaynat, anneyi ara bak bakalım kardeşin taşınacaktı, evi toplayabildiler li, ne yaptılar konuşması yaparken bir yandan dr un kolun için verdiği magnezyumu at, bir yandan oturma odasını topla derken bakayım kızlar ne yapıyorlar diye size yazıyorum.
Kalkıp uyurum inşaallah birazdan. Hepiniz rüyanızda beni görün.☺
Ay yangın deyince içim ürperdi. RABBİM yardımcısı olsun cana geleceğine mala gelsin. Valla çok iyi yapmışsın ohh sefan olsun😊bu çocukların inatları nasıl geçecek bilmiyorum. Bizimki de birşeye takınca asla unutmaz🤦‍♀️Ya kızlar birşey soracam benim büyük haftada 4 gün okula gidiyor normal okulu. Kalan 3 günde evde oluyor. Başka bir kurs var haftada 2 gün. oda buranın dilini öğreniyor iste kurabiye yapıyorlar. Hava güzel olunca Parklara sinamalara müzelere götürüyorlar. Geçen yıl gönderdim gitti. Bu yılda göndermek istiyorum. Ama o gitmek istemiyor bende zorlamıyorum. Evde oluncada hem kendisini hemde kardeşini çok üzüyor. Yarın öbürgün yağmur kar olacak ha diye dışarı çıkaramam çıksak bile nereye götürecem öyle havalarda. Acaba biraz ısrar mı etsem gitmesi için.

Ben paraya kıydım orijinal lego aldım. Değer mi değmez mi diye düşünürken fiyatları iyice arttı zaten. Neyse baktım kafama göre aldım düşümdüklerimi. 2 gündür "aneeeaaa telefooonnn ıhı ıhı ıhı. 5 dk oynayıp verceeemmm"ler olmadı çok şükür elhamdülillah. Seni seviyorum Lego.😍

Oğluma "Kur'an-ı Kerim'e geçersen istediğini alacağım." diye AAAASSSLAAA bir annenin söylememesi gereken bir cümle kurmuş oldum geçen seneden. Olacak bu ya, bizimki geçti Kur'an'a. "Hot wheels ultimate dev garajdan isterim" dedi. O setteki goril bana pis pis sırıttı. Ben de "Ne sırıtıyorsun? Elbette senden vazgeçer."dedim ama goril kazandı. Kendimi nerelere atsam.🙄 Elveda dik süpürge, elveda robot, elvedaaa 😅

Oğlum inatçı değil ama kararlı bir çocuk. Yerseniz tabii... Pedegog pedegog konuşmayacağım. Bildiğin inat.😁 Her seferinde alternatif sundum ama arkadaş tüm gördüğüne "annem bana bundan alacaaakkk" dedi ve unutmadığını belli etti. Goril tekrar sırıttı. Birde uyuz telefonda habire uygulamalar gözümüze gözümüze soktu oyuncağı tabii. Bak buna bakmıştın heee dedi. Dolar arttı oyuncak iyice uçtu derken...amaaannn dedim, yalancı anne olacağıma zararda anne olurum.😁 Tabii ki benim hesaptan aktardım onun parasını. Ekstrayı da işteyken gönderdim. İlk krizi yanımda atlatmasına gönlüm razı gelmedi. 🤪Legoları koca kişisinin ödediği kredi kartına iteledim. Ne oyuncak macerasıymış arkadaş... Yok uzun süre oyuncak falan ama doğum günümde hediye alan olursa bana da o dünya haritası logosunu alsınlar. Vasiyet gibi oldu. 🤣
Yaaa güle güle kullansın oynasın eğlensin.
Merak ettim modeli ne legonun.
Çok güzel yazmışsın güldürdün beni. Demek goril kazandı :D
Oğlum dün diyorki babam her doğum günümde lego , sen hotwells araba alıyorsun. Klasik hediyeler. Bundan sonrada alacak imkan nasip etsin Rabbim.

Ay yangın deyince içim ürperdi. RABBİM yardımcısı olsun cana geleceğine mala gelsin. Valla çok iyi yapmışsın ohh sefan olsun😊bu çocukların inatları nasıl geçecek bilmiyorum. Bizimki de birşeye takınca asla unutmaz🤦‍♀️Ya kızlar birşey soracam benim büyük haftada 4 gün okula gidiyor normal okulu. Kalan 3 günde evde oluyor. Başka bir kurs var haftada 2 gün. oda buranın dilini öğreniyor iste kurabiye yapıyorlar. Hava güzel olunca Parklara sinamalara müzelere götürüyorlar. Geçen yıl gönderdim gitti. Bu yılda göndermek istiyorum. Ama o gitmek istemiyor bende zorlamıyorum. Evde oluncada hem kendisini hemde kardeşini çok üzüyor. Yarın öbürgün yağmur kar olacak ha diye dışarı çıkaramam çıksak bile nereye götürecem öyle havalarda. Acaba biraz ısrar mı etsem gitmesi için.
Ben bu durumda sanki kendisi karar vermiş, kendi gitmek istiyormuş moduna sokuyorum. Nasıl oluyor o? Şöyle
İkimizin de keyifli olduğu bir zamanda, alttan alıp yumuşak sesle konuşarak "Aslında bir denesen...sadece bir kere git bak kaybedeceğin birşey yok. Hoşuna gitmezse gitmezsin vs vs diyorum. Ama şöyle orasının da hoşuna gideceğini biliyorum ama. Yoksa işe yaramaz tabii.
Eğer onun faydasınaysa ve de biraz nefse ağır gelecek şeylerse bastırıyorum ama gideceksin diye. Örneğin namaz meselesi, Kuran kursu meselesi vs vs. Zaten bunları isteyecek ortamları yok. Ufukta da görünmüyor.🙄 O zaman vakitlice gidip öğrensin ara ara kafasındayım. Nasıl ki okul kursuna İngilizce ye basketbola ısrar edip denemesini söylediysem, manevi eğitime de geçerli bu. Ama tabii nefse ağır. Öncesinde de gidip hocalarıyla net olarak konuşuyorum. Tanışıyorum. Benim mantığıma ne kadar uyuyor bakıyorum. Sonuçta hiçbir şey için feda edilecek evlatlarımız yok.
Biraz konuyu dağıttım. Kusura bakma ama ☺ Evde kriz çıkarmasından sa herkesin iyiliği için gitmesi daha mantıklı. Zaten çocuklar eve sığamıyorlar. Bari sistemli faydalı şeyleri öğrensinler. Olmadı ilk gün onunla git. Ya da tam zamanlı değil de biraz bşraz kalıp 3.gün gibi tam zamanlıya geçiş yaptırırsın. Aslında bilmediği yer değilmiş. Acaba seninle kalmak daha mı cazip geliyor? Evde de sistemli birşey öğretemiyorsun ki?...Neden gitmek istemiyor?

Oğlum dün diyorki babam her doğum günümde lego , sen hotwells araba alıyorsun. Klasik hediyeler. Bundan sonrada alacak imkan nasip etsin Rabbim.
Lego 11717
11014
İki kutu. Kızım kendi harçlıklarından lego alacakmış. Hayır dedim. Şunları oynayın yani o kadar parça var.😄
Bana goril demee🙈

Bezen fiyatlar insana atla deve geliyor, bazen gelmiyor. Bende de bu ara ihtiyaçlar artıyor. Öncelikliler var mesela kışlık bot gibi. Evlilikte 10 küsür yılı devirince eşyalar da " beni de gör" moduna giriyorlar. Bir şekilde ortak noktayı buluyoruz çok şükür.
Amin canım karapisso karapisso cum. Allah hep alabilecek maddiyat nasip eylesin hayırlısıyla. O'nun mülkü geniş. Verecek te O. Bize istemek düşüyor. Peygamberimin(SAV) istediği herşeyi istiyorum. Peygamberimin (SAV) istemediği herşeyden de Sana sığınıyorum, diyorum.
Rabbim korusun cümlemizi.😍

Ben bu durumda sanki kendisi karar vermiş, kendi gitmek istiyormuş moduna sokuyorum. Nasıl oluyor o? Şöyle
İkimizin de keyifli olduğu bir zamanda, alttan alıp yumuşak sesle konuşarak "Aslında bir denesen...sadece bir kere git bak kaybedeceğin birşey yok. Hoşuna gitmezse gitmezsin vs vs diyorum. Ama şöyle orasının da hoşuna gideceğini biliyorum ama. Yoksa işe yaramaz tabii.
Eğer onun faydasınaysa ve de biraz nefse ağır gelecek şeylerse bastırıyorum ama gideceksin diye. Örneğin namaz meselesi, Kuran kursu meselesi vs vs. Zaten bunları isteyecek ortamları yok. Ufukta da görünmüyor.🙄 O zaman vakitlice gidip öğrensin ara ara kafasındayım. Nasıl ki okul kursuna İngilizce ye basketbola ısrar edip denemesini söylediysem, manevi eğitime de geçerli bu. Ama tabii nefse ağır. Öncesinde de gidip hocalarıyla net olarak konuşuyorum. Tanışıyorum. Benim mantığıma ne kadar uyuyor bakıyorum. Sonuçta hiçbir şey için feda edilecek evlatlarımız yok.
Biraz konuyu dağıttım. Kusura bakma ama ☺ Evde kriz çıkarmasından sa herkesin iyiliği için gitmesi daha mantıklı. Zaten çocuklar eve sığamıyorlar. Bari sistemli faydalı şeyleri öğrensinler. Olmadı ilk gün onunla git. Ya da tam zamanlı değil de biraz bşraz kalıp 3.gün gibi tam zamanlıya geçiş yaptırırsın. Aslında bilmediği yer değilmiş. Acaba seninle kalmak daha mı cazip geliyor? Evde de sistemli birşey öğretemiyorsun ki?...Neden gitmek istemiyor?
Valla daha önce gittiği yer. Aslında gidince çok eğleniyor. Her gün birşeyler öğreniyor. Öğretmenleri çok iyi çokta seviyorlar bizimkini. Niçin gitmek istemiyor çünkü onların yanında istediği gibi coşmuyor. Sonuçta öğretmenleri çekiniyor onlardan. Onların disiplini sert oluyor. Birşeye olmaz dedilerse olmaz. Ama evde istediğim kadar olmaz diyeyim. Akşama kadar ne yapar eder illa o istediğini yapar. Evde ne kadar yapma etme desemde fayda etmiyor.bu gün tam 5 saat gezdirdim hiç yorulmadım herşey onlara feda olsun. Benim tek istediğim kardeşi ile güzel anlaşması. Dışarda çok korumacı oluyor evde de kendisi zarar veriyor.

Back