Tüylerim azaldı işe yaradı kızlaar:)

ben limon tuz yapmıştım ağda yapmadan...ama öyle bi kaşındı ki kaşınmaktan kıpkırmızı oldu bacaklarım...

ağda yaptıktan sonra kaşınmaz mı acaba bilemedim..ama beni mahvetti..2 gündür kullanmıyorum ama hala kaşınıyo...bol bool vazelin sürüyorum ben de kaşıntısını alıyo....

limon pudra denicem ben...kaşınmasın alerji gibi çok kötü ya..yaksın yaksıııın....

Tüylerimi ağda ile aldıktan sonra, 5 gün geceleri 10 dakika masaj yaparak yedirdim. Fakat bir faydası olmadı.
Ayrıca kullandığımız aynı marka tatlım fakat benim ki yağ olandı, kremini de kullandım da o hiç mi hiç etki etmedi. :umursamaz:

benim kullandığımda yağ bence ağda yaptığım bölgeyi 5gece karınca yağıyla masaj yapıyorum ince şeffaf jelatin poşeti varya saklama kaplarının ağzına çekerde dolaba atarız onunla sarıyorum yağladığım bölgeyi o şekil uyuyorum ki yağ bulaşmasın daha etkili olsun diye sabah uyanınca açıyorum ben böyle yapıyorum 5ay daha devam edicem pes etmek yok olmadı başka formül buluruz sengözlerimebaksanab er geç kurtulcaz bu tüylerden kafama koydum lülülülülülü

Yaklaşık 5 ay ben de yaptım bir şey olmadı. Umarım sen de olur, ben de başka yöntemler deneyeyim en iyisi. aklinialirimsmile

arkadaşlar ben iki türlü formülün (biri yüz bölgesi için,diğeri vücut bölgesi olmak üzere)geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum
yüz bölgesi için kil maskesi şeklinde olmalı,içerisinde kurutulmuş bitki tozları,çünki çok düşündüm yüz bölgesi en geç sonuç veren bölge diyor çoğu insan,kil maskesiyle hazırlanmış bir formun ,krem ,solüsyon ,jel vb den daha etkili olacağını düşünüyorum,yüz bölgesinin hormonlara duyarlılığı dışında mutlaka başka sebepleride olmalı diye düşünürken cilt deri katmanındaki bazı oluşumlarında bu geç etkiye sebep olduğunu farkettim.vücudun diğer bölgelerinde maske kullanımı kolay olmayacağından ,ya solüsyon tarzında yada yağsız bir kremle uygulanacak bir preparat uygun olur .
bunların hepsi bitkilerden elde edilmeli tabiki ama bitkisel kökenli diye bildiğimiz her kimyasalda yine bildiğimiz bazı kimyasal işlemlerden geçiyor,örneğin keten tohum yağı,bunu kendiniz üretemezsiniz,soğuk pres yöntemiyle sıkılır yağı,bu bir örnekti,ama zararlı bir işlemden geçmiyor ,bilakis soğuk pres yöntemi en sağlıklısı,ısıyla reaksiyona girmeden,bitkinin doğal ham yağını en sağlıklı şekilde tüketebiliyorsunuz gönül rahatlığıyla.
yüz bölgesinden şikayetçi olan çok fazla yakınım var,yüz bölgesi için kobaylarım kuzenler olacak:)
vücut bölgesi içinse ooo herkes istekli görünür ,hepimizde az çok kıl var nasılsa..
tamamen bilimsel güçlü araştırmalar sonucu,genetikçi kuzeniminde desteğiyle bu kıl işini artık kökünden çözücem inşallah.
Türkiyedeki bütün bayan forumlarında tek tek istenmeyen tüylerle ilgili tüm uygulamaları,tüm ürün yorumlarını takip ettim,en fazla kullanıcı yorumlarının olduğu kadınlar kulübü hepimize tercüman oldu çoğu kez,emin olun hiç bir platformda bu kadar bilgi yoğunluğunun,deneyimlerin paylaşıldığı başka mekan yok,bu hafta aldığım bir kararla,bu sefer profesyonelce ciddi ciddi deneyler yapmayı planlıyorum,en lazer kadar etkili olması temennim,aksi taktirde bir daha arkama dönüp bakmayacağım bu kıl işine,kullandığım üründe çalışmadı,bukadar araştırma bir işe yarasın artık değilmi:)iddilayım,inşallah başaracağım,başardığımdada herzamanki gibi paylaşımlarımı esirgemeyeceğim.
artık aramızdan biri bu işi tamamen çözsün ya,çok sıkıldım artık..
bunun için yeni bir başlık açmak istemedim,nasılsa ben her başlıkta yazışıyorum,konuyu açan arkadaşar ve takip edenlerin nezaketine sığınarak yine biz kadınları düşünerek nacizane bir paylaşıydı.
güzel haberlerle görüşmek dileğiyle,biraz mola vakti.........

sadece şunu bilmenizi istiyorum,dikakt ettinizmi bilmiyorum ,genelde bitkisel kökenli uygulanan karışımların çoğuna karşı çıkmadım,etkisizliklerini bildiğim halde,kimsenin ümidini kırmak istemedim
ama arkadaşlar burdaki tariflerin çoğu boşa emek ve zaman kaybı,bana güvenin.
etkili olduğunu düşündüklerinizde geçici,tuz diyorsunuz,tuzun hücrede osmotik basınç sebeiyle birtakım hücre faailiyetlerini bozması beklenir diyeceğim ama bu tuzun çok yüksek konstrasyonlarında gerçekleşebilir ancak,bizlerin kullandığı miktar çok ama çok düşük miktarda,hepsi çok az etkiyle göz yanıltıyor bana kalırsa.bir bildiğim varki böyle diyorum,inanıp inanmamak tabiki sizlere kalmış birşey,ben boşa mekler tüketilmesin,sonuç hüsran olmasın diye söylemek istedim.
kıl için aradığınız adres yanlış.

Bilgine, azmine, çabaa hayranımboshayallersmile
İnşallah istediğin sonuca ulaşır bizleri de aydınlatırsın.a.s.

:sm_cool:Kızlar basından ıtıbaren butun yazısmaları okudum...Ve bende bir lamba yandı :hooray: benımde tuy sorunum var ozellıkle yuzumde sır agda yaptırıyorum.Gene bir keresinde yüzümü aldıktan sonra kuaforum yuzume tuzlu su surdu kızarıklıgı ve kabarmayı alsın dıe ondan sonra yuzumdekı tuylerın cıkma suresı ve yapısı degıstı.ıkimizde cok sasırdık.Ben bu yuzden oldugunu dusunuyorum ve yuzumu bıdakı sefer aldırır aldırmaz lımon ve tuzu denıcem...:smiley-cool:

beany harikasın işte buuu yakaydirigubbakcemile5
kobayın ben olurum seve sevehihoyyyt biliyordum birşeyler yapacağını
seni büyük bir merakla takip edicem
inşallah muvffak olursun
başarılar
beany kurtar bizi tüylerden ıMDAATTTT!!!!

bastan bu fomulu okudugumda aklimda bir suru soru isareti geldi, limonda ki asitler belki kil koklerini yakabilir, ama sudoripar sebase gland larida yakar diye dusundum yani teri atmayi onluyr buda iyi dgl, ama sonra tuz ekleniyrsa, bildigimiz NaCl ph=7 olmasi gerek yani azda olsa limon daki ph'i yukseltiyr, fakat tuz, dedigin gibi osmotik olarak etki eder ama bunu bir iki kere uyguluyrsun, hemen hucre bozuklugu olurmu? okdr yan etki eden ilaclar kullaniyrz (aspirin, paracetamol...), tuzun az miktarda kullanildigi zmn okdr zarar vermez bence, hem o yapilan karisimdan 1 kg tuz atmiyrzki, bir cay kasigi kdr katiliyr herhalde. ve dedigin gibi sadece yuksek konsantrasyn da etki gorurlur.
sana katilmiyr dglm ama tuz hafif oranda birsey olmaz derim..

agda bence en iyi cozum sonucta iyi kullanildigi zmn kilin hem kokunu hemende kil etrafindaki pislikleride aliyr, cildimizdeki ôlû hucreleri de aliyr bu yuzden soguk suyla yikadiktan sonra nemlendiriciyi tavsiye ederim

e bende zaten kullanılan tuz çok düşük miktarlarda kullanılıyor,beklenen hücre faaliyetlerini gerçekleştirmez dedim.yani bahsettiğimiz osmotik basınç durumu gerçekleşmez.
birde yine aklıma takılan, tuzun vücutta su tutulumuna sebep olması,ödemlere sebep olabiliyor oral kullanımlardada ..bu sebeplede tuzun kıl işinde çalışacağına inanmıyorum.
hücrenin susuz kalması gerekiyor ..(tabi bunu sistemik olarak düşünmemek gerek,ilgili dokuya kıl köküne yönelik topikal uygulamayı kastediyorum.)

evet katiliyrm su tutumununda rolu var, gerci bu lomin+tuz formulunu ilk nsl ortaya koyuldu cok merak ediyrm, ama sadece limon suyuyla denemek gerek.. limonun icerdigi asitler den bahsettim, senin fikrini alabilirmiyim, sence asitler sudoripar ve sebase glandlari curutmez mi?

ter bezlerini ve yağ bezlerinin faaliyetlerini engelleyen asitler var tabiki
ama sitirk asit(limon tuzu) ter bezlerine etkisi daha çok antibakteriyel etki ve Refrigerant(bölgeyi soğutucu) etkiyle gerçekleşiyor.

yağ salgısına etkiside var ama çok fazla değil,sitrik asit daha çok asitlik dengeleyici olarak kullanılmış kozmetik ürünlerde ..yine sitrik asitin kıl köklerini aldıktan sonraki aşamada yukarda bahsettiğim soğutucu etkininde katkısı var ,ama daha başka başlıklardada söylediğim gibi kıl kökü faaliyetlerini durdurmak için birçok kimyasal olaya kombine şekilde ihitiyaç var.
burdaki arkadaşlar limonun direk suyunu kullanıyor,limon tuzunu değil..
sitrik asiti bi şekilde kullanmak istiyorlarsa limon suyu değilde limon tuzunu tercih etmek lazım ama ,limon tuzu yüksek kontrasyonda kullanılırsa irritan etki yapar artı cildi ciddi şekilde kırştırır.

hmmm evet anladim dogru. Dedigin gibi kil koklerini tamammen yok edecek birçok kimyasal olaya kombine şekilde ihitiyaç var. ve bu karisimin icinde ayni anda p'H'i denglestiren maddelerde gerek malum sonuclar..
seni ismini ilk burda gordum ve anladigim kadariyla yuksek bir bilgiye sahipsin, peki eger fazla soru sormus olmazsam, calismalarin nsl gidiyr, neler yapiyrsun, acikcasi cok ilgimi cekti, boyle bir arastirmanin icinde olman ilgimi cok cekti.. yukarda bir ara bahsetmissin ama daha cok bilmek istiyrm..

valla araştırmalarım tesadüfi oldu aslında
buraya ilk üye olduğum vakitlerde hiçbirşey bilmiyordum,benimde çoğu insan gibi bu kıl-tüy meselesi çok ilgimi çekiyordu,araştıra araştıra bu noktaya geldim
tıbbın hatta bilimin birçok dalına ilgi duymaya başladım derken epey bi yol aldım,tabi daha öğreneceğim çok şey var ama şuan fena sayılmam aslında.
aynen akademik eğitim görür gibi kendimi bu dallarda çeşitli kaynaklarla geliştirmeye çalışıyorum,anasınıfından lisans eğitimine giden yol gibi düşünün,tabi birçok akademisyeninde fikirlerini alıyor,araştırmalarıma yön veriyorum .
kendi ihtisas alanımı unuttum bu işlere kaydım neredeyse :)
ilgilendiğim konu sadece kıl-tüy işide değil ayrıca,birçok konu üzerine ilgim var
birde bazı oluşumlar bildiğiniz gibi zincirleme birbiriyle bağıntılı.
aşırı terleme üzerinede epey yol katlettim
bilimin gözünü seveyim,ne nimetlere sahipmişizde farkında değilmişiz
istenmeyen kıl-tüy işinide halletmeme az kaldı gibi birşey,
bi oluşumun kökenini heryönüyle iyi bilmeniz gerekiyor,bildiğiniz takdirde çözüm bulmamak neredeyse imkansız yerimseniben
çözüme giden yolda aynı matematiksel işlemler gibi,birden fazla çözümüde olabiliyor,bir denklemin farklı yollarla birden fazla çözümü gibi...

hayır ben emin olmadığım hiçbirşeyi kullanmadım şuana kadar
dolayısiylede limon ve tuzuda kullanmadım.
ben şimdi kime, ne desem doğru olmaz,şunu kullanmayın dediğimde tepki alabiliyorum zaman zaman,bu yüzden artık çok fazla müdahale etmeyi düşünmüyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…