Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla araştırmalarım tesadüfi oldu aslında
buraya ilk üye olduğum vakitlerde hiçbirşey bilmiyordum,benimde çoğu insan gibi bu kıl-tüy meselesi çok ilgimi çekiyordu,araştıra araştıra bu noktaya geldim
tıbbın hatta bilimin birçok dalına ilgi duymaya başladım derken epey bi yol aldım,tabi daha öğreneceğim çok şey var ama şuan fena sayılmam aslında.
aynen akademik eğitim görür gibi kendimi bu dallarda çeşitli kaynaklarla geliştirmeye çalışıyorum,anasınıfından lisans eğitimine giden yol gibi düşünün,tabi birçok akademisyeninde fikirlerini alıyor,araştırmalarıma yön veriyorum .
kendi ihtisas alanımı unuttum bu işlere kaydım neredeyse :)
ilgilendiğim konu sadece kıl-tüy işide değil ayrıca,birçok konu üzerine ilgim var
birde bazı oluşumlar bildiğiniz gibi zincirleme birbiriyle bağıntılı.
aşırı terleme üzerinede epey yol katlettim
bilimin gözünü seveyim,ne nimetlere sahipmişizde farkında değilmişiz
istenmeyen kıl-tüy işinide halletmeme az kaldı gibi birşey,
bi oluşumun kökenini heryönüyle iyi bilmeniz gerekiyor,bildiğiniz takdirde çözüm bulmamak neredeyse imkansız yerimseniben
çözüme giden yolda aynı matematiksel işlemler gibi,birden fazla çözümüde olabiliyor,bir denklemin farklı yollarla birden fazla çözümü gibi...
seni cok iyi anliyrm, bioloji kimya biokimya dallar benim ilgilendigim dallar fakat ben sadece yeni laborant oluyrm yani benimde bir cok ogrenecek seylerim var ve tipki seninki merakliyim zmn zmn bakiyrm arastiriyrm ama iste zmn malum is gucle anca oluyr
belki biliyrsundur ama kendini cok iyi gelistirmen icin ecza, medikalbioloji, biokimya, kimya bioloji gibi derslerin notlarini al ve oku, ders kitaplari veya bildigimiz normal kitaplardan basla ama bunu demissin ztn ) genetikle ilgilenen kuzenin de varmis valla ne gzl, gerci genetikle kil cozumuyle pek bag varmis gibi gelmiyr bana.. butun bu dallara merakliyim ama onumde daha coook zmn var bunlari ogrenmeye...
burdan anlasiiyrki bilgi bilim sahibi olmak icin okumak (okul) yetmiyrmus ayriyetten kendimizi gelistirebiliriz, burdan butun kandilara mesaj olsun, hic bir kadin cahil kalmaz!!
Bahsettiğin dallarla haşırneşirim,daha birçok dal,hepsine aşina olmam sonrasındada ilerletmem epey zaman aldı,alıyorda halen...
genetikle ne alakası var diye düşünme sakın,çünki var,örneğin bazı pko lu bayanların bu rahatsızlığının zamanla kronikleşmesini daha çok genetikle açıklayabiliriz,çok derin konular bunlar,pko ve tüylenme ilişkisini ele aldığımızda dolaylı yada dolaysız genetik biliminede ihtiacımız var ,en azından ben böyle düşünüyorum diyeyim.
senin benim gibi araştıran çok fazla insan var,çoğu kendini gizliyor :)
herkes bizim gibi patavatsız değil :)
ben yabancı forumları takip ediyorum uzun süredir,neler neler üreten var ,inanamazsınız
burdan bi kimyager arkadaşlada aylar öncesinde paylaşmıştım diye hatırlyorum "home made percolatör" yapmışlar ,ilk gördüğümde ağzım açıkta kalmıştı,sonra merak edip Türkçe arama motorlarında aradım ,buna benzer tek örnek yoktu,okadar geriyizki bazı şeylerde,bizler paylaşmıyor daha çok hazıra konuyoruz.
kimyasal deneyleri ev ortamında nasıl yapabilirim diye araştırırken acayip bilgilerle karşılaştım,yabancılar,neredeyse herşeyin" ev yapımını" icat etmişler .
Evet bilgi sonsuzdur,okul bitirmekle herşeyi öğrenmiyoruz,ben iktisat mezunuyum ,birgün bilimin böylesine değişik dallarına merak salacağım hiç aklıma gelmezdi,ama olmuyormuş demeyin oluyor işte...
mesela ABD de filan çeşitli kurslar var sertifika alıyorsunuz,fitoterapi vb dallarla ilgili,buralardan sertifika alanlar kurs vs açabiliyor,ama bizim ülkemizde yok sanırım.birde onlarda kaynak çok ,benim şimdi ev bilimsel kitaplarla doldu taştı,7000 küsürlük kitabı 1 ayda sindire sindire okuyup anlamaya çalıştığım zamanlar oldu ,ama yine yetmiyor yine yetmiyor,net her anlamda imdadıma yetişiyor.Allah sonumu hayrede :)
Hİçbir kadın cahil kalmaz lafınada sonuna kadar inanıyorum ,illa bilimsel konular üzerine araştırma yapmak grekmiyor,boncuk dizmekte bir sanat,onu satışa sunmakta beceri akıl işi ...Ben inanıyorumki Türk kadını gerekli koşullar kendisine sağlandığında birçok şeyin üstesinden gelebilecek kapasiteye herzaman sahiptir.
limon ve pudra..bunu deneyeceğim, şurama kadar geldi ya hu:sm_confused:
bıktım bu kıl tüy probleminden..bence işe yarar..
peki bacakları ağda ile aldık diyelim direkt olarak hemen karışımımı sürecez, bekletmeden..tüyleri aldıktan sonra bacağımızı yıkayıp sürsek filan olur mu fisfisfis
birde bu karışım sıvı oluyor dimi?bacak emiyor öyle pasaklı pasaklı dolaşmayalım 3 gün sonra :dance:
sorularımı cevaplarsanız sevinirim..
yıkamadan yapıcaksın...eğer ağdadan sonra hemen yıkarsan kararma oluyomuş..zaten önerilen de en az 6 saat su değirmemek...ağdayla aldın yağıyla temizledin güzelce..sonra peçeteyle yağı sil....ve karışımı uygula...3 gün sonra da yıka...merak etme pis olmuyo ben denedim...ağdayla almadan önce duşunu al ki 3 gün çok sıkıntı çekme...
karışım sıvı oluyo tabi...yedirerek sürüceksin...zaten kötü olmuyo emin ol...hatta pürüzsüz yapıyo purdra...iyice kuruyunca giyersin üstünü...
ayyyy ben lımonla tuz suruyum dedım azcık surduyduuuuuuuuum öldüm acıdan hemen yıkadım cok yandı ya
kızlar mahsunmenekşeye katılıyorm yüze uygulanırmı?
mahsunmenkşacim sen limon tuzu ne kadar uyguladın kolaltına seyrelme oldu.
şimdi ben bişi sormak istiyorum kızlar
limon pudra değil ama bende bir zamanlar limon ve tuz kullanıyordum kol altlarımda falan seyrelmeler var baya hatta komşumuz kararmaları açıyor demişti..şimdi ben yüzümüde alıyorum çünkü istemedğim tüylerm var acaba bu karışımı yüze de denesek ne olur ?bilmiyorumkismile
bende limon tuz karışımı yeni kullanmaya başladım 4 keredir sürüyorum hatta 2 gün unutmuşum sürmeyi şimdi tüyler hala çıkmadı çıkan tektük kıllar var onlarda çok ince işe yarıycak gibi görünüyor ama ben sıkılmadan yaparsam tabi ya unutuyorum yada kalkıp yapmaya üşeniyorum şimdi emla krem aldım onu kullandıktan sonra hiç ara ermeden yapmayı kendime hedef edindim inş tamamen kurtulurum
koltuk altı ve pikini bölgesinde uyguluyorum :dance: