- 10 Şubat 2008
- 93
- 0
- Konu Sahibi hamarat-bayan
ev ekonomisini nasıl ayarlarsınız neler yaparsınız nerelerden tasarruf edersiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya bu konuda inanılmaz beceriksizim...
Heray ay sonunda para biriktirecek duruma gelmeye çalışıyorum,
ama bir bakıyorum ne gördüysem almışım...senağlama
Ve biriktirecek para kalmamış...
Gerçi genellikle maaşıma dokunmuyorum ama eşimin aldığından da
artırabilmeliyiz. Çünkü maaşı iyi....
Ben akşama kadar evde olmadığım halde, komşuların su faturası, elektrik ft,
doğlagaz faturası benden az geliyor...
Anlamadım gitti bu işi....:1no2:
kızlar benimde bu konu beynimi bu aralar baya bir meşgul etti.Şuan k.kartıma 4000,00 ytl borcum var.Ödüyorum .Ama heray bankaya parada da atıyorum 500,00 ytl,her ay 100 ytl den hesap etsek 10 ayda 1000,00 ytl birikmişiniz olur.Kim veriyor arkadaşlar.Birinden istesek Allah muhafaza bir daha istemeyelim diye bizden çok ağlar.
1-Bir markete gidip asla herşeyinizi ordan almayın muhakkak aldığınız ürünlerde kazıklanırsınız.(Benim gibi)
2-Ben sebzemi ayrı ,etimi ayrı,baharat ve kurukumanyalarımı ayrı yerlerden alıyrum.
3-Kazıklanmaktan yorulduğum için bir gün market market gezdim .Fiyat araştırması yaptım.
4-üstünüze başınıza çok fazla harcamayın.Güzel ve temiz giyinin fakat daha çok evdekileri değerlendirmeye eskitmeye çalışın
5-Makyaj malzemeleri alırken.1 far 1 llık şeklinde değil.Allık seti ,Far seti şeklinde alırsanız,Hep çok farklı renklere bir anda sahip olursunuz.Özellikle yılbaşlarında mükemmel markaların mükemmel setleri bir arada satılıyor bunları takip edin.
6-Bir büskivi bile alacaksanız fiyatını araştırın.İnanın yaptığım fiyat araştırmasından 2 -5 ytl ye arası fiyat oynamaları ile karşılaştım.
7-çıktığınız odanın ışığını söndürün.
8-boşuna su akıtmayın.
bu ve benzeri şeyleri kendinizce uygularsanız ve geliştirirseniz.Para biriktirirsiniz.Arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar.Ev hanımları kendimizi garanti altına almalıyız değil mi?Sevgilerr
arkadaşım güzel diyorsunda mesela onu şu marketen şunu bu marketen aliyorum diyorsun
tek tek market gezmek çok vaktini almiyormu? bi marketen öbür markete gidene kadar insan zaten bisürü benzin yakiyor o zaman o marketlerde etiğin karı benzine harçamiş oluyorsun ozamanda bi mantığı kalmiyor. Hemde bisürü vakit kayipediyorsun. Benim alişveriş yapıtğım iki market vardır ikisde büyük içinde herşeyi bulabileceğim yerler ne lazımsa oralardan alıyorum çıkıyorum. Zaten market alışverişini sevmiyorum fazla
arkadaşım güzel diyorsunda mesela onu şu marketen şunu bu marketen aliyorum diyorsun
tek tek market gezmek çok vaktini almiyormu? bi marketen öbür markete gidene kadar insan zaten bisürü benzin yakiyor o zaman o marketlerde etiğin karı benzine harçamiş oluyorsun ozamanda bi mantığı kalmiyor. Hemde bisürü vakit kayipediyorsun. Benim alişveriş yapıtğım iki market vardır ikisde büyük içinde herşeyi bulabileceğim yerler ne lazımsa oralardan alıyorum çıkıyorum. Zaten market alışverişini sevmiyorum fazla
vallah bende anlamiyorum
helede doğal gaz faturası
kombimizde saat takılı sadece sabah 5-8 arası ve akşamları 17-23 arası yaniyor yani evde olduğumuz saatlerde buna rağmen tüm gün yakanlar kadar fatura geliyor nerdeyse. Haksızlık bu yaaa
ama ben tüm odaları yakıyorum ondanda kaynaklaniyor galiba. Tek bi odayı yakmak mantıksız geliyor napim ozaman soba yakım daha iyi, heryeri ısıtmadıktan sonra doğalgaz anlamsız geliyor bana