- Konu Sahibi Birgaripanne
-
Hayır almamak cimrilik degıl almak israf olur :) şuanda bile fazla bana göre yagmurlu yerdeyiz demıssın 1 bot, 1 yagmur çizmeside yeterdi. Benımde kızım 4 yaşında şuan sporu gıyıyor bot alıcam kış için 1 ondan 1 ondan yani. Zaten pandemi dolayısıyla nereye cıkıyoruz ki dogru durust :/bu basliga ben de bir soru sorayim. ben cocuguma her numaradan 1 tane ayakkabi almak istedim hep, cogunlukla oyle de yaptim. cunku zaten giydigi ayakkabiyi 3 ay giyiyordu yaşı gereği.
simdi annem 1 tane kislik bot gondermis cocuga, 1 spor ayakkabisi, 1 lastik yagmur cizmesi, 1 de ici polarli yagmur cizmesi var bu kis kullanabilecegi. ancak benim ona bu sene almak istedigim bir bot vardi. ancak bu yas çocuklarına kadar uretiliyor, seneye o model benimkinin ayagina olmaz. ihtiyac olmadan alan bir insan degilim o yuzden bu botu hem almak istiyorum hem israf yapmak istemiyorum. zira bunlar hep dogaya yük! hem az para da degil . 70 birim para. 100birime ben kendime columbia alabiliyorum. ne dersiniz almamak cimrilik mi?
Merhaba çamaşır kurutmanızdan memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da kimisi kıyafetler çekiyor her şeyi atamıyorsunuz çok yıpranıyor vs diyor siz ne düşünüyorsunuz?yağlı kağit cephesinde çok kullanım safında yerimi almaya geldimekmek kurabiye....vs yaparsam yepyeni kalıyor yeniden kullaniyorum, yağlı sulu yemek yaptiysam atıyorum, tasarruf adına değil öyle olması gerektiğini düşündüğüm için...son zamanlarda özellikle yazın çamaşır kurutucuyu pek kullanmıyorum tasarruf olsun diye ama pek farketmiyor elektrikte...üstelik balkonda yeniden toz toplayan çamasirlar da cabası...markette Mi..stan hala vazgeçmedim ama son bir yıldır market harcamamız akıl almaz boyutlara ulaştı, diğer marketlere de güvenemiyorum, ben de sadece indirimli ürünleri almaya başladım. onun dışında özellikle pandemi döneminde kuaför masrafım sıfırlandı, bence bu da bi tasarruf...
Ben çok memnunum. 5 yıldır kullanıyorum, özellikle kışın çocuk varsa ve çalışıyorsanız hayat kurtaricı... elbette kaşmir, ipek...vs değerli kumaş kurutmak için kullanmıyorum ama pamuklu viskon polyester.... için hiç sorun yaşamadım. Ayarını doğru yapmak şartiyla sıkıntı yaşatmaz. Hem zaman hem yer hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de ısıyla ve refüjle kuruttuğu için daha hijyenik oluyor...balkonda kuruttuklarım artik hiç içime sinmiyor öyle söyliyim.Almadan önce ben de acaba diyordum ama artık asla vazgeçmem, tavsiye ederimMerhaba çamaşır kurutmanızdan memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da kimisi kıyafetler çekiyor her şeyi atamıyorsunuz çok yıpranıyor vs diyor siz ne düşünüyorsunuz?
cocuk 4 yasinda ve anaokuluna gidiyor.Anneniz iki tane yagmur cizmesi almis bir tanesi is gorur 2. ye ne gerek var ben kullandigimiz ayakkabilari kuzenimin cocuklarina veriyorum marka ayakkabilar eskimiyor onlarin da onlari alacak gucu yok anneniz sifir ayakkabi aldigi icin neden nette satilmasin ki
Cocugunuz krese gidiyor mu? Benim oglum da 4 yaşında ama bu kadar ayakkabısı yok gerek de yok zaten pandemide dışarı ciktigimiz da yok nerde kullanacak cocuk fazlasi her zaman icin zarar, tabi ki siz bilirsiniz...
bu konu bizim de bugun gundemimizdeydi. soyle ki biz hepimiz kiraciyiz ve ev sahiplerinin taktiklari makineleri kullaniyoruz o nedenle belki insanlarin memnun oldukları makineler daha iyidir. ama kiyafetlerin agzi yüzü bir yana gidiyor. cekiyorlar. kollari ve boylari kisaliveriyor. bugun 3 farkli marka camasir kurutma makinesi kullanan arkadas bunu konustuk. camasir isinin birkac saatte bitiyor olmasi kolaylik ama ben daha uygun bir eve gecince kesinlikle bir tane çamaşır kurutmalik alacağım.Merhaba çamaşır kurutmanızdan memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da kimisi kıyafetler çekiyor her şeyi atamıyorsunuz çok yıpranıyor vs diyor siz ne düşünüyorsunuz?
Offf hic sevmiyorum bu kadar yedigimiz herrrrrseyi saglikli yapmayi. Yav pizza da pizza gibi yenir ama ya. Sizin verdiginiz tarif pizza degil ki, patates rosti gib bisey resmen. Az yerim, ara sira yerim, ama yedim mi de tam duzgun pizza yerim yani...Oyyy darlandim saglikli yeme muhabbetinden...pızza yapacaksan daha doyurucu tarıf vereyım bak patatesı hasla ıyıce sonra onu tuzla karabıberle tereyag veya zeytınyagı cok az olacak ama krema halıne gelınceye kadar ez borcamın en dıbıne sankı hamur gıbı ac
ustune lor peynırı kasar peynırı rendesı karısık
mantar varsa olur yoksa onemlı degıl dılımlenmıs domates zeytın dılımlerı sogan halkaları allah ne versıyse hepsını ustune koy
hafıf bır sos gezdır yıne baharatla
fırına at pısır :)
hamur yapmana bıle gerek yok alt taban patates puresı yanı
o alt ust pısınce ekmek gıbı oluyor dılımlenıp yenıyor
hamur ısı daha cok acıktırır hemde saglıksız bende herseye saglıksız dıyorum farkındayım ama gercekten oyle gluten bombası seker koması yag pompası oluruz hıc gerek yok hamura bay bay sebzeye hay hay :)
Affedin güldüm son cümlemize 'yoksa otur asağı' çok doğru benim bazı arkadaşlar kredi kartına kıştan tatil alıyorlar başlıyorlar ödemeye yazın bitiyormuş ödemesi aslında sizin dediğiniz çok güzel varsa harca yoksa karta yüklenme en güzeli
Kaliteden tasarruf olmaz bence heleki terzilikte müşterileriniz için en güzel en kaliteli ne olucaksa kaçınmayın .Bu buzlupa atma soğuk zinciri bozmadan mantıklı daha bugün kayınvalidem donuk bütün tavuk istedi aldık dondurucu ya attıramadım çözdürüp bölüp atacaktı dondurucuya tekrar yani bu zarar kaş yaparkn gözçıkarmakPeygamber efendimiz yiyiniz içiniz israf etmeyini buyurmuştur.
temiz yıkamaz ki nesi tutumluluk bunun
Anladım markası nedir sizinkinin arkadaşlarınız memnun mu pekibu konu bizim de bugun gundemimizdeydi. soyle ki biz hepimiz kiraciyiz ve ev sahiplerinin taktiklari makineleri kullaniyoruz o nedenle belki insanlarin memnun oldukları makineler daha iyidir. ama kiyafetlerin agzi yüzü bir yana gidiyor. cekiyorlar. kollari ve boylari kisaliveriyor. bugun 3 farkli marka camasir kurutma makinesi kullanan arkadas bunu konustuk. camasir isinin birkac saatte bitiyor olmasi kolaylik ama ben daha uygun bir eve gecince kesinlikle bir tane çamaşır kurutmalik alacağım.
marka bilmiyorum. endustriyel makine zaten bunlar. hayir tanidigim hic kimse memnun degil.Anladım markası nedir sizinkinin arkadaşlarınız memnun mu peki
Been yasaklar kesinlessin ona gore alicam 18 yas alti yasaklari artarsa nere gidebilecegiz kiHayır almamak cimrilik degıl almak israf olur :) şuanda bile fazla bana göre yagmurlu yerdeyiz demıssın 1 bot, 1 yagmur çizmeside yeterdi. Benımde kızım 4 yaşında şuan sporu gıyıyor bot alıcam kış için 1 ondan 1 ondan yani. Zaten pandemi dolayısıyla nereye cıkıyoruz ki dogru durust :/
Keske bende 5 yil once alsaydim otv kdv indirimi vardi o zamanBen çok memnunum. 5 yıldır kullanıyorum, özellikle kışın çocuk varsa ve çalışıyorsanız hayat kurtaricı... elbette kaşmir, ipek...vs değerli kumaş kurutmak için kullanmıyorum ama pamuklu viskon polyester.... için hiç sorun yaşamadım. Ayarını doğru yapmak şartiyla sıkıntı yaşatmaz. Hem zaman hem yer hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de ısıyla ve refüjle kuruttuğu için daha hijyenik oluyor...balkonda kuruttuklarım artik hiç içime sinmiyor öyle söyliyim.Almadan önce ben de acaba diyordum ama artık asla vazgeçmem, tavsiye ederim
Allah Allah deterjan kokusu gidiyorsa bende yapayim4 e bolmeyi denemedim ama 2ye bolunuyor ve asla o makinayi ilk actigimizdaki koku olmuyor temizlikte sorun olmuyor
Been yasaklar kesinlessin ona gore alicam 18 yas alti yasaklari artarsa nere gidebilecegiz ki
Keske bende 5 yil once alsaydim otv kdv indirimi vardi o zaman
Hayalim dikis paralari ile ilk once overlok makinesini odemek sonra da kurutma makinesi almak
Allah Allah deterjan kokusu gidiyorsa bende yapayim
Kullanılırsa çok güzel ama kimisi de bir gün kullanırım deyip her şeyi evde tutuyor ev çöp eve dönüşüyor o çok kötü benceHiçbir zaman tutumlu bir insan olmadım, olamadım.
Hep hayat ‘şu andır’ kafasıyla yaşadım.
Ama bu demek değil ki lüzumsuz şekilde savurganım, sadece ihtiyacım değilse bir şey edinmiyorum.
Dolayısıyla diğer zevklerime yöneliyorum.
Hayatını hesap yaparak geçiren insanlar bana çok abartı geliyor.
O kumaş kalsın 1 metre artsın, ne olacak sanki.
Kırlent dikilir, eşine kravat mendil yapılır, en kötü başka kumaşlarla patchwork birleştirilip değerlendirilir.
Hep yetmemesindense artsın, kullanırız derim.
Tavsiye ederim.
Zarar kısmı şurada; sürekli bunu düşünmek.Kullanılırsa çok güzel ama kimisi de bir gün kullanırım deyip her şeyi evde tutuyor ev çöp eve dönüşüyor o çok kötü bence
Ben abartı bir şey görmedim.
Bence böyle şeylere dikkat etmek çok güzel.
Yaptığınız şey birilerine zarar vermiyorsa kime ne ki? Kendinizce faydalı şeyler yapıyorsunuz.
O ayrı bir olay umarım tam kısıtlama olmaz cocuklar içinBeen yasaklar kesinlessin ona gore alicam 18 yas alti yasaklari artarsa nere gidebilecegiz ki
Keske bende 5 yil once alsaydim otv kdv indirimi vardi o zaman
Hayalim dikis paralari ile ilk once overlok makinesini odemek sonra da kurutma makinesi almak
Allah Allah deterjan kokusu gidiyorsa bende yapayim
Yapacak bi şey yok anlamıyor malesef yıllardır anlatıyorum skt geçmiş ürünleri bile atmak dan yoruluyorumTavuk hele ki en çabuk bozulan haliyle zehirleyen bir şey ..
Bu arada “Yiyin için israf etmeyin” hadis değil ( Peygamberimizin sözü değil ) , ayettir . Yani Kur’anda geçer ( Allah kelamıdır )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?