Tutumlu olmak

yağlı kağit cephesinde çok kullanım safında yerimi almaya geldim ekmek kurabiye....vs yaparsam yepyeni kalıyor yeniden kullaniyorum, yağlı sulu yemek yaptiysam atıyorum, tasarruf adına değil öyle olması gerektiğini düşündüğüm için...son zamanlarda özellikle yazın çamaşır kurutucuyu pek kullanmıyorum tasarruf olsun diye ama pek farketmiyor elektrikte...üstelik balkonda yeniden toz toplayan çamasirlar da cabası...markette Mi..stan hala vazgeçmedim ama son bir yıldır market harcamamız akıl almaz boyutlara ulaştı, diğer marketlere de güvenemiyorum, ben de sadece indirimli ürünleri almaya başladım. onun dışında özellikle pandemi döneminde kuaför masrafım sıfırlandı, bence bu da bi tasarruf...

Hayır almamak cimrilik degıl almak israf olur :) şuanda bile fazla bana göre yagmurlu yerdeyiz demıssın 1 bot, 1 yagmur çizmeside yeterdi. Benımde kızım 4 yaşında şuan sporu gıyıyor bot alıcam kış için 1 ondan 1 ondan yani. Zaten pandemi dolayısıyla nereye cıkıyoruz ki dogru durust :/

Merhaba çamaşır kurutmanızdan memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da kimisi kıyafetler çekiyor her şeyi atamıyorsunuz çok yıpranıyor vs diyor siz ne düşünüyorsunuz?

Kullanılmış yağlı kağıdı tekrar kullanmada ne var bende poğaça börek gibi hamur işlerinde tekrar kullanırım kumaş olayı tecrübe eksiği bencede . Salam sosis buzluğa atmakta ne var çok sık yememek koşuluyla tüketilir şeyler gurubunda bence. Tutumlusunuz inanın cimrileri görünce siz biz eli çok açık kalırız

Merhaba çamaşır kurutmanızdan memnun musunuz bende almayı düşünüyorum da kimisi kıyafetler çekiyor her şeyi atamıyorsunuz çok yıpranıyor vs diyor siz ne düşünüyorsunuz?
Ben çok memnunum. 5 yıldır kullanıyorum, özellikle kışın çocuk varsa ve çalışıyorsanız hayat kurtaricı... elbette kaşmir, ipek...vs değerli kumaş kurutmak için kullanmıyorum ama pamuklu viskon polyester.... için hiç sorun yaşamadım. Ayarını doğru yapmak şartiyla sıkıntı yaşatmaz. Hem zaman hem yer hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de ısıyla ve refüjle kuruttuğu için daha hijyenik oluyor...balkonda kuruttuklarım artik hiç içime sinmiyor öyle söyliyim.Almadan önce ben de acaba diyordum ama artık asla vazgeçmem, tavsiye ederim

cocuk 4 yasinda ve anaokuluna gidiyor.

annem tek bot gondermis. yagmur botlarinin biri kucuk numara ayagi buyuyor diye uygun bulunca bir de buyuk numarasini aldim. spor ayakkabisi da yazdan kalma giydiği. nedense aciklama istegim tuttu :)

ben de kuculen ayakkabilarin internette fotoğrafını paylasiyorum, yasadigim cevrede ihtiyaci olan gelip alıyor. bu sistem cok hosuma gidiyor. evdeki hersey bir baskasinin evinde kullanilmaya devam ediyor.

bu konu bizim de bugun gundemimizdeydi. soyle ki biz hepimiz kiraciyiz ve ev sahiplerinin taktiklari makineleri kullaniyoruz o nedenle belki insanlarin memnun oldukları makineler daha iyidir. ama kiyafetlerin agzi yüzü bir yana gidiyor. cekiyorlar. kollari ve boylari kisaliveriyor. bugun 3 farkli marka camasir kurutma makinesi kullanan arkadas bunu konustuk. camasir isinin birkac saatte bitiyor olmasi kolaylik ama ben daha uygun bir eve gecince kesinlikle bir tane çamaşır kurutmalik alacağım.

Offf hic sevmiyorum bu kadar yedigimiz herrrrrseyi saglikli yapmayi. Yav pizza da pizza gibi yenir ama ya. Sizin verdiginiz tarif pizza degil ki, patates rosti gib bisey resmen. Az yerim, ara sira yerim, ama yedim mi de tam duzgun pizza yerim yani...Oyyy darlandim saglikli yeme muhabbetinden...

Kıştan alınan tatille yazın alınan tatil 2 katı fark ediyor yalnız .
O sebeple mantıklı ve tasarruflu

Tavuk hele ki en çabuk bozulan haliyle zehirleyen bir şey ..

Bu arada “Yiyin için israf etmeyin” hadis değil ( Peygamberimizin sözü değil ) , ayettir . Yani Kur’anda geçer ( Allah kelamıdır )

Anladım markası nedir sizinkinin arkadaşlarınız memnun mu peki

Been yasaklar kesinlessin ona gore alicam 18 yas alti yasaklari artarsa nere gidebilecegiz ki
Keske bende 5 yil once alsaydim otv kdv indirimi vardi o zaman
Hayalim dikis paralari ile ilk once overlok makinesini odemek sonra da kurutma makinesi almak
4 e bolmeyi denemedim ama 2ye bolunuyor ve asla o makinayi ilk actigimizdaki koku olmuyor temizlikte sorun olmuyor
Allah Allah deterjan kokusu gidiyorsa bende yapayim

Hiçbir zaman tutumlu bir insan olmadım, olamadım.
Hep hayat ‘şu andır’ kafasıyla yaşadım.
Ama bu demek değil ki lüzumsuz şekilde savurganım, sadece ihtiyacım değilse bir şey edinmiyorum.
Dolayısıyla diğer zevklerime yöneliyorum.

Hayatını hesap yaparak geçiren insanlar bana çok abartı geliyor.
O kumaş kalsın 1 metre artsın, ne olacak sanki.
Kırlent dikilir, eşine kravat mendil yapılır, en kötü başka kumaşlarla patchwork birleştirilip değerlendirilir.
Hep yetmemesindense artsın, kullanırız derim.
Tavsiye ederim.

Bir deneyin en fazla 1 tablet ziyan edersiniz
Keskin bicakla kesin
Ben farkli kullaniyorum o kokuyu sevmiyorum yarim da icime sinmiyor yuksek butce ayirdigim kalemlerden biri
Ama oluyor en azindan denenebilir

Kullanılırsa çok güzel ama kimisi de bir gün kullanırım deyip her şeyi evde tutuyor ev çöp eve dönüşüyor o çok kötü bence

Ben abartı bir şey görmedim.
Bence böyle şeylere dikkat etmek çok güzel.
Yaptığınız şey birilerine zarar vermiyorsa kime ne ki? Kendinizce faydalı şeyler yapıyorsunuz.

Zarar kısmı şurada; sürekli bunu düşünmek.
Yiyecek olayına girmiyorum ama kumaş konusunda kadın kendini yemiş yetsin diye, kolları çıkarmak için, değer mi?
Değmez.
Yani olmayacağını bile bile ‘olabilir aslında’ ile yola çıkma düşüncesi yanlış.
Bu kendisine ve beraber aynı evi paylaşan insanlara zarar.
Yoksa yağlı kağıt bazen olduğu gibi çıkıyor, ben de kullanıyorum.
Yiyecekleri fazla alıp buzluğa elbet atıyorum.
Ama bir şeyin yetip yetmemesinden bahsediyorsak daima yetecek olanın biraz fazlasına sahip olmak dolayısıyla o stresle hayatımızı zindan etmemekten yanayım.

Çocuk kıyafetlerinden bahsedildi, bu sene çocuklarıma 2 şer bot aldım.
Biri kar için kalın, biri gündelik şuanki havalarda giyeceği şekilde.
Baktığınızda israf ama bana göre değil çünkü seneye de giyebilecekleri şekilde aldım.
Ya şuan bu havada normal ayakkabıyla çocuğun ayağı üşüyecek ya aksine kalın botla terleyecek ya da hiç kalın bot almayıp karlı yağmurlu havada ayağını yine üşütecek, gerek var mı işkenceye?
Bence yok.
2 sene kafam rahat, üşüdü mü terledi mi su mu aldı derdim yok.
Bu bence israfdan ziyade her duruma hazırlıklı olmak, böyle rahat ediyorum.

O ayrı bir olay umarım tam kısıtlama olmaz cocuklar için böylede evdeyız ama arada cıkıp hava alıyoruz en azından.

Yukarıda bir arkadasımız alıntılamayı unuttum kumas fazla artsın ne olacak demıs ama konu sahıbı bu işi yapıyor bir degıl iki degıl her siparısinde bunu yapmıs olsa evde kumas birikir ve kullanılmaz. İhtiyacı dısı sadece kalabalık ve israf :) sanırım her seferınde kumas eksık cıkmıyordur sadece bu kez hata olmus olabilir insanlık hali :)

Tavuk hele ki en çabuk bozulan haliyle zehirleyen bir şey ..

Bu arada “Yiyin için israf etmeyin” hadis değil ( Peygamberimizin sözü değil ) , ayettir . Yani Kur’anda geçer ( Allah kelamıdır )
Yapacak bi şey yok anlamıyor malesef yıllardır anlatıyorum skt geçmiş ürünleri bile atmak dan yoruluyorum Evet şimdi siz yazınca hatrladım hatamı düzellttiğiniz için teşekkür ederim yorumu düzelteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…