Tutumlu olmak

Bu misafirden dolayi borca girenler biliyorum ben.

Bize misafir gelmiyor. Koronadan önce annemle babam gelmişti sehir disindan, korona yokken de sene de 2-3 kere anca kendi ailem gelir, o da gunler kalmazlar. Kaynanam evime gelmeyeli 2 sene oluyor.

Yılda 2 defa mı misafir ağırlıyorsunuz sadece?
Ben de buna takılmıştım benden önce yazmışsınız yılda 2 kere misafir geliyorsa biri Ramazan olabilir iftara davet edilmiştir, digeri de dogum günü olabilir diye düşünüyorum o kadar masraf yapiliyor gelen hediyelerle açık kapatılabilir

Ben dedigim gibi senin gbi diyete sadık kalan bori degilim. Sekerim ckti ve hamileyim ama dikkat edemiyorum iste yine de cok umutlanmistim patates pizzayı görünce evet bana da yogurt ya da sutle ve gunduz ye dedi. Hareket et dedi ama aksamlari illa canim bir sey istiyor. Misal kestaneye bayilirim ama cok fazlaymis benim icin. Nasil başa cikacagim bilmiyorum. 6 öğün beslenmiyorum ama gec kalktigm için yoksa beslenmeme ara ogun koymazsam acliktan uyuyamam
Bu ara öğün meselesi bir muamma insülin direnci icin yarisi oneriyor yarisi önermiyor. Ama katlanilabilir aclik olmuyor benim için. Az ye yöntemini uyguladgim bir donem dışında baska dönemim olmadi suan hamile oldugum icin daha cabuk ve fazla acıkıyorum gibi geliyor.
Bana listen duruyorsa atar mısın insülin direnci olan liste ya da yerine koyma listesi varsa bakalim nasil olabilir pandemi sebebiyle gitmedim daha dahiliyeye. Ama 15 gun daha boyle giderse hapa başlayabilirim . 15 puan yuksek çıkıyor öğün sonrasi 1 saatte genelde
Bisade hic mi bilmiyorsun dersen biliyorum bazi seyleri ama uygulama benim bu konuda en basarisiz oldugum alan

O yumurta bozulmustur ki demedin mi biraksana diye ne dedi

Okurken zorlandim yahu. Bunlari aklimda tutupta ugrasacagim filan...

Ben aşiri sagliksiz beslendigimi dusunmuyorum ama kalkip hamur işinden veya cikolatadan öcü gibi kaçmiyorum. Pirinç, patateste yiyorum. Yiyecegim muzun saatini filan da dusunmem gece vakti de yerim.

27 senedir cocuklugum da dahil hayatimin hiçbir doneminde asla fazla kilom olmadi, fazla kiloyu gectim hafif balik etli bile olmadim. Senede bir kan veririm saglikliyim cok sukur. Bu kadar ince dusunsem yemek yemeye üşenirim.

anteplı olsaydınız gorurdum sızı
bazı ınsanlar yasamak ıcın yer
bazıları yemek ıcın yasar
ben asırı ıstahlı bırıyım yemeyı cok severım hatta ben durayım yemek benı yesın bırbırımızı yıyelım oyle severım
e memleketım zaten yemek ustune kurulmus burda yemeyenı doverler
boyle yemeyı sevıp zayıf kalmak ıcın de dusunmek gerekıyor bolca dusunmek

Ha ben yaşamak için yiyorum oyle zevkten değil. Önumdeki yiyecek ne kadar leziz olsa da biyerde doyuyorum ve doyma hissinden sonra sırf tadi guzeldi diye veya canim sikilinca birseyleri yemeye devam edebilen biri degilim.

Valla yengeçcim insanlar instaya foto atıcak diye etiketliyorsun ama senin yaptıkların normal ise onlar da normal ama bence sende normal olmadığını biliyorsun gez gezme demiyorum hobi olarak gene gez

O yumurta bozulmustur ki demedin mi biraksana diye ne dedi
Ben hayretle karsiladigimi hatirliyorum. Nutkum tutulmustu galiba ne dedigimi hatirlamiyorum. Simdi hatirladimbim a 101 kotuledigimden degil ama ailem hep bilindik markalardan alisveris yapar benim. Oyle bir evde büyüdüm. O arkadas bim e gidelim ben de migros var hemen yanimizda ona gidelim diye kavga etmistik. Bim deki degisik marka salca beni cırcır etmisti. Bi de cimriligiyle dedigini de yaptırmış. Allahim ne gunler yasamisiz ya hala cimri hala cimri. Huylu huyundan vazgecmiyor

Su demişken suyla alakalı benimde bir yaram var o aklıma geldi bundan 10 12 sene önceydi okulla gezideydik çok susadım nerden bilirdim suyun o zaman 8 lira olduğunu o zaman içim çok yanmıştı 10 12 sene öncesi su 8 lira nedir ya bak yine aklıma geldi

Sadece kumaş olayın da hani canınız sıkılmış. Yoksa anlattıklarınız hepsi çok normal geldi bana. Herşey çok aşırı pahalı. Yağlı kağıt konusunda annemde aynisni yapar bazen iki kere kullanıyoruz aynı gün bir şey yaptığımız zaman. Herkesin tutumlulugu ayrıdır . Bence kimseyi eleştirmemek lazım.

Cimriliğe asla katlanamam bu tutumluluk değil

Ama aylik 800 tl ile geciniyorlarmiş coluk cocuk. Bence bunu konunun içine yazsa kimse cimri demezdi. Cevresindekiler bu parayla gecindigini bilmiyorlar belki, yoksa 800 lira ile gecinen insani hangi aklibasinda biri cimri derki.

Ama aylik 800 tl ile geciniyorlarmiş coluk cocuk. Bence bunu konunun içine yazsa kimse cimri demezdi. Cevresindekiler bu parayla gecindigini bilmiyorlar belki, yoksa 800 lira ile gecinen insani hangi aklibasinda biri cimri derki.
Sana katiliyorum. 800 tl ile cimri olmak gerekiyorsa cimri de olursun, olmalisin. Ac mi kalsin 10 ye 20 gun bak olur.

Sana katiliyorum. 800 tl ile cimri olmak gerekiyorsa cimri de olursun, olmalisin. Ac mi kalsin 10 ye 20 gun bak olur.
bir sandık tipi bir de 5 çekmeceli derin dondurucuyu doldurdum valla kış için karınca gibi çalıştım yaz boyuuu.bir sürü de kilerde konservem reçellerim 22 şişe domates çorbam ajvar sosum menemenlerimtarhanam nane dereotu maydonoz reyhan kurum bile var memleketten de gelecekler var daha .agustos böcekleri düşünsün bu kışıı domates 15 tl olunca

Off cimri insanlara hiç dayanamam.hele de var yemezler bulaşık süngerini 4 e bölüp kullanan, fatura az gelsin diye kış günü soğuk suyla abdest alan, bulaşıkları makinaya atarken hiç su tutmayan, bir kıyafeti ölene kadar giyen tanıyorum.onun evinde darlaniyorum.
Ailemde hiç cimrilik görmedim.belki de ondan bu kadar batıyor bilmiyorum.

INstagram dan satış yapuyor musunuz
Maalesef kendi cevreme daha
Ama baslicam ona da
Benim de ev alinca hayirli olsuna gelmisti
Hayir ramazan ayri
Bu ailenin kadinlari ve cocuklari ile sebep onemli deil dogum gunu dis hedigi yok sohbet yani bahane cok
Biliyorlar ev anneannemindi 2 Dayım ve anneme miras kaldi
Annem merkezdeki ev ile burdaki 1 hisseyi degis tokus yapti 1 hisse annemindi zaten toplam 2 hisse anneme 1 hissede dayilarima kaldi
1 hisseyi odedik dayilarima sira anneme geldi bu aydan itibaren odeyecegiz ama herkes yok efenim annene para verme ne yapacak
Yok efenim annende almayiversin ne olacak
Halbuki icinden mirasimi verdi annem daha ne isteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…