- 10 Ekim 2014
- 31.851
- 142.649
- 798
- Konu Sahibi Birgaripanne
-
Şu an aydınladım ya, ben misafirden dolayı da çok para harcıyormuşum mutfağa demek ki. Ailecek doğumgünü kutlarız, ablamlar, teyzemler Dayımlar falan 20 kişi gelir. E senede üç kere kafadan geliyorlar eşim ben oğlum. Artı samimi arkadaşlar da senede beş gelse tabii benim maaş mutfağa gider.
Ben de buna takılmıştım benden önce yazmışsınız yılda 2 kere misafir geliyorsa biri Ramazan olabilir iftara davet edilmiştir, digeri de dogum günü olabilir diye düşünüyorum o kadar masraf yapiliyor gelen hediyelerle açık kapatılabilirYılda 2 defa mı misafir ağırlıyorsunuz sadece?
Ben dedigim gibi senin gbi diyete sadık kalan bori degilim. Sekerim ckti ve hamileyim ama dikkat edemiyorum iste yine deun tam bugdayda olsa altından da olsa undur ekmek ekmektır yanı :) saglıklı ekmek fıkrıne ınanmıyorum benım hem ınsulın dırencım vardı ılac kullanmak zorundaydım hemde troıd dengesızlıgı vardı ılac kullanmam gerekıyordu bunlarda kılo vermeme zorluk oluyordu ve bana ıc hastalıkları aynı zamanda kalp uzmanı olan profum bu sekılde onerıde bulundu
yerıne secme metodu kullan dedı sınırlı tuketmen gerekenler bunlar dıye lıste verdı bunu bır omur surdurebılmenın yollarını soyledı yanı aynen yazdıklarımı soyledı sakın 3 ana 3 ara olmak uzere 6 ogun de beslenme ılla ki ekmek yemem lazım dıye dusunme çölyak hastaları seker hastaları nasıl beslenıyor sanıyorsun yerıne koyma metodu kullan tercıhler en saglıklısından yana olsun tarafını sec dedı
6 ayda 45 kıloyu verdıgım gıbı 3 senedır de koruyorum ve ınsulın dırencı gectı troıd duzene gırdı
mesela yarım muz yenılebılır dedın ya doktorum dedı kı meyve yıyeceksen sadece sabah ye ve en kucuk porsıyon ye muz gıbı meyvelerıde kucuk boy ve ham ye dedı ama ekledı sen meyve yemesende olur ınsaatda calısmıyorsun evlere temızlıge gıtmıyorsun sporcu degılsın senın besın kaynagın meyve degıl sebzede de aynı vıtamınler var dedı halbukı ben meyve baska sanıyordum ve aksamları yıyordum bu dırekt sekere donusurmus meyve yıyeceksen yanında yogurt yemen lazımmıs ve meyve ısını en gec oglene kadar bıtırmek gerekmıs yanı besınlerı yemek gereken saatler bıle varmısleptın hormonu varmıs cok agır calısanlar maksımum 3 ogun yemelıymıs sık sık yıyenlerın leptın hormonu bozulurmus ınsulın dengesı sasarmıs organlar yorulurmus kansere yakalanma rıskı daha fazla olurmus
ya bu beslenme aslında o kadar ınce ıs kı :) ne yersen o oluyorsun
tercıh meselesı acıkcası ben hamurdan yapılmıs 1 dılım pızzaa yıyecegıme 2 dılım hamur yerıne patates kullanılmıs pızza yemeyı tercıh ederım en basıtı gluten hassasıyetınden dolayı hamurdan zaten kacınılmalı civciv gıbı sısırıyor benıbu arada ben 3 senedır patatesde yemıyorum pırıncde ekmek de ama yemnem gerekırse ve tercıh hakkım varsa bu sekılde yapardım yıyen ıcın de ıcıne sosıs sucuk hamur bastırılmıs bos enerjı alacagına yedıgıne degsın barı seklınde onerı sundum
O yumurta bozulmustur ki demedin mi biraksana diye ne dediYumurtaya sehirlerarasi yolculuk yaptirmakah dili olsa da konussaydi o yumurta. O sicakta o kadar yol. Ay bir de bavula koydu. Kirilip kiyafetleri batsa daha fazla zararda. Simdi onun icin su gidecekti deterjan gidecekti. Kesinlikle katiliyorum, eve alisveris yapacagimiz yerde son kalan yumurtayi bile getirdi.
Yillik izne gelen arkadaslarin maasi da hatri sayilir maaslar. Ben yillik izinde birakin isyerine gelmeyi isle ilgili bir sey duymak istemem, onlar ogle yemegine geliyor
Allah gönül zenginligi versin
un tam bugdayda olsa altından da olsa undur ekmek ekmektır yanı :) saglıklı ekmek fıkrıne ınanmıyorum benım hem ınsulın dırencım vardı ılac kullanmak zorundaydım hemde troıd dengesızlıgı vardı ılac kullanmam gerekıyordu bunlarda kılo vermeme zorluk oluyordu ve bana ıc hastalıkları aynı zamanda kalp uzmanı olan profum bu sekılde onerıde bulundu
yerıne secme metodu kullan dedı sınırlı tuketmen gerekenler bunlar dıye lıste verdı bunu bır omur surdurebılmenın yollarını soyledı yanı aynen yazdıklarımı soyledı sakın 3 ana 3 ara olmak uzere 6 ogun de beslenme ılla ki ekmek yemem lazım dıye dusunme çölyak hastaları seker hastaları nasıl beslenıyor sanıyorsun yerıne koyma metodu kullan tercıhler en saglıklısından yana olsun tarafını sec dedı
6 ayda 45 kıloyu verdıgım gıbı 3 senedır de koruyorum ve ınsulın dırencı gectı troıd duzene gırdı
mesela yarım muz yenılebılır dedın ya doktorum dedı kı meyve yıyeceksen sadece sabah ye ve en kucuk porsıyon ye muz gıbı meyvelerıde kucuk boy ve ham ye dedı ama ekledı sen meyve yemesende olur ınsaatda calısmıyorsun evlere temızlıge gıtmıyorsun sporcu degılsın senın besın kaynagın meyve degıl sebzede de aynı vıtamınler var dedı halbukı ben meyve baska sanıyordum ve aksamları yıyordum bu dırekt sekere donusurmus meyve yıyeceksen yanında yogurt yemen lazımmıs ve meyve ısını en gec oglene kadar bıtırmek gerekmıs yanı besınlerı yemek gereken saatler bıle varmısleptın hormonu varmıs cok agır calısanlar maksımum 3 ogun yemelıymıs sık sık yıyenlerın leptın hormonu bozulurmus ınsulın dengesı sasarmıs organlar yorulurmus kansere yakalanma rıskı daha fazla olurmus
ya bu beslenme aslında o kadar ınce ıs kı :) ne yersen o oluyorsun
tercıh meselesı acıkcası ben hamurdan yapılmıs 1 dılım pızzaa yıyecegıme 2 dılım hamur yerıne patates kullanılmıs pızza yemeyı tercıh ederım en basıtı gluten hassasıyetınden dolayı hamurdan zaten kacınılmalı civciv gıbı sısırıyor benıbu arada ben 3 senedır patatesde yemıyorum pırıncde ekmek de ama yemnem gerekırse ve tercıh hakkım varsa bu sekılde yapardım yıyen ıcın de ıcıne sosıs sucuk hamur bastırılmıs bos enerjı alacagına yedıgıne degsın barı seklınde onerı sundum
anteplı olsaydınız gorurdum sızıOkurken zorlandim yahu. Bunlari aklimda tutupta ugrasacagim filan...
Ben aşiri sagliksiz beslendigimi dusunmuyorum ama kalkip hamur işinden veya cikolatadan öcü gibi kaçmiyorum. Pirinç, patateste yiyorum. Yiyecegim muzun saatini filan da dusunmem gece vakti de yerim.
27 senedir cocuklugum da dahil hayatimin hiçbir doneminde asla fazla kilom olmadi, fazla kiloyu gectim hafif balik etli bile olmadim. Senede bir kan veririm saglikliyim cok sukur.Bu kadar ince dusunsem yemek yemeye üşenirim.
anteplı olsaydınız gorurdum sızı
bazı ınsanlar yasamak ıcın yer
bazıları yemek ıcın yasar
ben asırı ıstahlı bırıyım yemeyı cok severım hatta ben durayım yemek benı yesın bırbırımızı yıyelım oyle severım
e memleketım zaten yemek ustune kurulmus burda yemeyenı doverler
boyle yemeyı sevıp zayıf kalmak ıcın de dusunmek gerekıyorbolca dusunmek
Valla yengeçcim insanlar instaya foto atıcak diye etiketliyorsun ama senin yaptıkların normal ise onlar da normal ama bence sende normal olmadığını biliyorsun gez gezme demiyorum hobi olarak gene gezİstemediğim bir harcamayi kimse yaptıramaz bana zaten:) Misal ofiste devamlı birileri evleniyor (hiç biri yakınım değil,ofisteki insanlar alt tarafı). İş yerindekiler de devamlı para topluyor,herkes aslında istememelerine rağmen ayıp olmasın diye katıyor birkacyuz lira. Ama ben en başında 'yok, teşekkürler. Prensip olarak düğünüme çağıracak yakınlıkta olmadığım kimseye altın almıyorum yillardir' diyorum.. biraz uyuzca tabi, hatta millet ben katılmıyorum diye altın alabilmek için daha çok para vermek durumunda kaliyor. Ama bana ne? Yaşım 29, bunca sene davet edildigim düğünün haddi hesabı yok, bütün çevrem hunharca evleniyor. Sırf ayip olmasın diye hepsine para taksam yazık günah bence benim güzel bütçeme
Sonuç olarak artık para toparlanirken kimse bana sormuyor, mutluyum :)
Bunun gibi şeyler...mesela geçen günlerde tatil planı yaptik tatlı bir kizla (genelde yalnız gezerim,ya da istisna varsa sevgilimle). İlk konuşmaya 'haftasonu kampı' diye başladık, sonra 'hava soğuk olabilir, bungalov daha iyi' dedik. Kız bana bir bungalov atıyor, arayalım bunu diye, bungalov değil saray yavrusuiki gece için bin lira istenen Instagram bungalovu. Yani neden katilayim ki? O bin liranın yarısına daha yeni Pegasus indiriminden gidis dönüş bilet aldım kendime,fi tarihindeki yillik izninde kullanacagim.
Öyle yani, sırf ayip olmasın diye para harcama huyuma yıllar önce son verdim. (Bu arada terapistim benim bu tepkimi sağlıklı buldu).
Benimle buluşmak isteyen de davet ettiğim tiyatroya gelsin, davet ettiğim bisiklet turuna katilsin, davet ettiğim mangala, hamaklı şehir içi pikniğinde gelsin, ya da evde buluşalım :) hiç bulusmayalim demiyorum ama sırf arkadaşım Instagrama foto atacak diye neden bir tatlıya yirmi lira vereyim ki???
Bensiz buluşsunlar, ziyanı yok
Adamın yerinde bende olsam öyle yapardım her şeyin fazlası zarar. Kadının buna tepkisi ne pekiŞöyle bir dengesizlik var kadın böyle yaptıkça adam para harcıyor. Kadına inadına yaptığını söylüyor. Yani biri sıktıkça öbürü boşaltıyor garip bi yaşam tarzı yani
Ben hayretle karsiladigimi hatirliyorum. Nutkum tutulmustu galiba ne dedigimi hatirlamiyorum. Simdi hatirladimO yumurta bozulmustur ki demedin mi biraksana diye ne dedi
Su demişken suyla alakalı benimde bir yaram var o aklıma geldi bundan 10 12 sene önceydi okulla gezideydik çok susadım nerden bilirdim suyun o zaman 8 lira olduğunu o zaman içim çok yanmıştı 10 12 sene öncesi su 8 lira nedir ya bak yine aklıma geldiEvet bende tanıyorum boylelerini. Acaba diyorum Ruhsal bir hastalık mı para harcama korkusu. ve durumu çok iyiyken fakir hissetmek. dilenci gibi gezmek. hep başkasının eşyaşını istemek. Ama tanıdığım Ultra zengin arkadaşlar Ultra cimrilwr suya 2 tl almışlar diye aylarca nefretini kustu. Ben bunu fark bile etmem
Cimriliğe asla katlanamam bu tutumluluk değil
Kadın sıkıyor adam savuruyor öyle bir kısır döngü var evlerindeAdamın yerinde bende olsam öyle yapardım her şeyin fazlası zarar. Kadının buna tepkisi ne peki
evden çıkmadan yağa kırıp yeseymişşşO yumurta bozulmustur ki demedin mi biraksana diye ne dedi
Sana katiliyorum. 800 tl ile cimri olmak gerekiyorsa cimri de olursun, olmalisin. Ac mi kalsin 10 ye 20 gun bak olur.Ama aylik 800 tl ile geciniyorlarmiş coluk cocuk. Bence bunu konunun içine yazsa kimse cimri demezdi. Cevresindekiler bu parayla gecindigini bilmiyorlar belki, yoksa 800 lira ile gecinen insani hangi aklibasinda biri cimri derki.
bir sandık tipi bir de 5 çekmeceli derin dondurucuyu doldurdum valla kış için karınca gibi çalıştım yaz boyuuu.bir sürü de kilerde konservem reçellerim 22 şişe domates çorbam ajvar sosum menemenlerimtarhanam nane dereotu maydonoz reyhan kurum bile var memleketten de gelecekler var daha .agustos böcekleri düşünsün bu kışıı domates 15 tl oluncaSana katiliyorum. 800 tl ile cimri olmak gerekiyorsa cimri de olursun, olmalisin. Ac mi kalsin 10 ye 20 gun bak olur.
Maalesef kendi cevreme dahaINstagram dan satış yapuyor musunuz
Benim de ev alinca hayirli olsuna gelmistiBu misafirden dolayi borca girenler biliyorum ben.
Bize misafir gelmiyor. Koronadan önce annemle babam gelmişti sehir disindan, korona yokken de sene de 2-3 kere anca kendi ailem gelir, o da gunler kalmazlar. Kaynanam evime gelmeyeli 2 sene oluyor.
Hayir ramazan ayriBen de buna takılmıştım benden önce yazmışsınız yılda 2 kere misafir geliyorsa biri Ramazan olabilir iftara davet edilmiştir, digeri de dogum günü olabilir diye düşünüyorum o kadar masraf yapiliyor gelen hediyelerle açık kapatılabilir
Biliyorlar ev anneannemindi 2 Dayım ve anneme miras kaldiAma aylik 800 tl ile geciniyorlarmiş coluk cocuk. Bence bunu konunun içine yazsa kimse cimri demezdi. Cevresindekiler bu parayla gecindigini bilmiyorlar belki, yoksa 800 lira ile gecinen insani hangi aklibasinda biri cimri derki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?