• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Yagli kagidi yeniden kullanmakla ayni tepsiyi yikamadan defalarca kullanmak arasinda ne fark var? O kagidin uzeri bekledikce bakteri yuvasi oluyordur, boyle zengin olacagima yoksul kalayim.
Ustelik madem cok kiymetli, kullan at yapamiyorsunuz yagli kagit kullanmayin, bir parmak yag da aynı işi goruyor.

Bir deneyin en fazla 1 tablet ziyan edersiniz
Keskin bicakla kesin
Ben farkli kullaniyorum o kokuyu sevmiyorum yarim da icime sinmiyor yuksek butce ayirdigim kalemlerden biri
Ama oluyor en azindan denenebilir
Tesekkurler
O ayrı bir olay umarım tam kısıtlama olmaz cocuklar için :( böylede evdeyız ama arada cıkıp hava alıyoruz en azından.

Yukarıda bir arkadasımız alıntılamayı unuttum kumas fazla artsın ne olacak demıs ama konu sahıbı bu işi yapıyor bir degıl iki degıl her siparısinde bunu yapmıs olsa evde kumas birikir ve kullanılmaz. İhtiyacı dısı sadece kalabalık ve israf :) sanırım her seferınde kumas eksık cıkmıyordur sadece bu kez hata olmus olabilir insanlık hali :)
Evet normalde kendim kilo ile aliyorum eksik olmuyor o zaman ilk defa disaridan kumas gelince afalladim galiba acemilik iste 😊😊
Normalde kendi evimdeki kumaslardan kalanlarla cocuk pijama takimi dikiyorum ama alan sayisi az oluyor oyle
daha ucuza satmama ragmen

Zarar kısmı şurada; sürekli bunu düşünmek.
Yiyecek olayına girmiyorum ama kumaş konusunda kadın kendini yemiş yetsin diye, kolları çıkarmak için, değer mi?
Değmez.
Yani olmayacağını bile bile ‘olabilir aslında’ ile yola çıkma düşüncesi yanlış.
Bu kendisine ve beraber aynı evi paylaşan insanlara zarar.
Yoksa yağlı kağıt bazen olduğu gibi çıkıyor, ben de kullanıyorum.
Yiyecekleri fazla alıp buzluğa elbet atıyorum.
Ama bir şeyin yetip yetmemesinden bahsediyorsak daima yetecek olanın biraz fazlasına sahip olmak dolayısıyla o stresle hayatımızı zindan etmemekten yanayım.

Çocuk kıyafetlerinden bahsedildi, bu sene çocuklarıma 2 şer bot aldım.
Biri kar için kalın, biri gündelik şuanki havalarda giyeceği şekilde.
Baktığınızda israf ama bana göre değil çünkü seneye de giyebilecekleri şekilde aldım.
Ya şuan bu havada normal ayakkabıyla çocuğun ayağı üşüyecek ya aksine kalın botla terleyecek ya da hiç kalın bot almayıp karlı yağmurlu havada ayağını yine üşütecek, gerek var mı işkenceye?
Bence yok.
2 sene kafam rahat, üşüdü mü terledi mi su mu aldı derdim yok.
Bu bence israfdan ziyade her duruma hazırlıklı olmak, böyle rahat ediyorum.

Bu yıl alınan bot/ayakkabı seneye de nasıl giyiliyor , çok mu büyük aldınız ? Oğluma aldıklarım 1 sezonu bile götürmüyor (eylülde aldığım ocakta olmuyor )
Geçen yıl aldığım kar botu ile bu yılki nosu arasında 2 no var ki geçen yıl 1 no büyük almıştım , bu yıl da giyer umuduyla

Son düzenleme:
O ayrı bir olay umarım tam kısıtlama olmaz cocuklar için :KK43: böylede evdeyız ama arada cıkıp hava alıyoruz en azından.

Yukarıda bir arkadasımız alıntılamayı unuttum kumas fazla artsın ne olacak demıs ama konu sahıbı bu işi yapıyor bir degıl iki degıl her siparısinde bunu yapmıs olsa evde kumas birikir ve kullanılmaz. İhtiyacı dısı sadece kalabalık ve israf :) sanırım her seferınde kumas eksık cıkmıyordur sadece bu kez hata olmus olabilir insanlık hali :)

artan kumaşları sahiplerine geri verebilir

Bence sağlığınıza dikkat ettiğiniz sürece ( pişirme kağıdı 2. kez kullanılmaz kanserojen diye biliyorum ama emin değilim.) tutumlu olmakta fayda var. Bence terzilik yapmanız gayet güzel. Bu aralar aşırı harcayan biri olarak özeniyorum. Son zamanlarda nedense savurgan biri oldum ama inşallah önümüzdeki aydan itibaren tutumlu olacağım. Ben bekarken daha tutumluydum eşim çok savurgandı. Baktık elde avuçta ne var harcıyoruz artık bundan sonrası için tutumlu olacağız diye daha bugün konuştuk, ileride bir şey sahibi olamayacağız savurmaktan....

Bu yıl alınan bot/ayakkabı seneye de nasıl giyiliyor , çok mu büyük aldınız ? Oğluma aldıklarım 1 sezonu bile götürmüyor (eylülde aldığım ocakta olmuyor )
Geçen yıl aldığım kar botu ile bu yılki nosu arasında 2 no var ki geçen yıl 1 no büyük almıştım , bu yıl da giyer umuduyla
Benim oğlanlar minnoş biraz.
Öyle ne heybetliler ne de kilolular, dolayısıyla aşırı büyümeleri söz konusu olmuyor.
4 yaşında şuan ayağı 26 mesela ve inatla 25 numara ayakkabısını giyiyordu zorla artık birkaç hafta önce bıraktırdım ağlaya zırlaya.
Kalıbı da büyüktü, oluyordu ve o ayakkabıyı alalı 1 seneyi geçti.
Kilolu da değiller daha bugün 2-3 yaş pantolonu giyebildi.

Botu 1,5 numara büyük aldım, bu kış pandemi sebepli çok kullanamayacak zaten giyeceği 6 7 olur, onda da kalın patik çorapla giyer, seneye tam olur:)

Bizde gecen spor ayakkabi almistik gelecek senede giyer
Belki disari isimiz cok olursa cizmede alabiliriz
Dün akşam boynerde indirim vardı, bazı spor ayakkabılar yarı fiyatına idi.
Gerçekten yarı fiyatına, bindirim üzeri indirim değil.
Geçen sene eylül ayında 210 tl etiketi olan spor ayakkabıyı dün akşam indirim koduyla sanırım 130 a aldım.
Şuan ayağı 26, ben aldım 27.
30 numara buldaydım onu da alırdım elbet büyüyecek bu çocuğun ayağı ve elbet giyecek.
Yani böyle şeyler kaçırılmamalı.
Alınacak yapılacak olanda en uygun çözümü aranmalı mutlaka.

Dün akşam boynerde indirim vardı, bazı spor ayakkabılar yarı fiyatına idi.
Gerçekten yarı fiyatına, bindirim üzeri indirim değil.
Geçen sene eylül ayında 210 tl etiketi olan spor ayakkabıyı dün akşam indirim koduyla sanırım 130 a aldım.
Şuan ayağı 26, ben aldım 27.
30 numara buldaydım onu da alırdım elbet büyüyecek bu çocuğun ayağı ve elbet giyecek.
Yani böyle şeyler kaçırılmamalı.
Alınacak yapılacak olanda en uygun çözümü aranmalı mutlaka.
Ilcemizde maalesef yaygin deil nettende numaralara guvenemiyorum ki

Ilcemizde maalesef yaygin deil nettende numaralara guvenemiyorum ki
Ben her şeyi çok eskiden beri netten söylerim.
Hem daha uygun hem de daima iade şansım var.
Mağazada insan büyüye kapılıyor ama netten alınca total fiyatı gördüğünüzden gerçekten ihtiyacı alıyorsunuz.
Tavsiye ederim, olmazsa yollarsınız sorun değil ki.

Ben her şeyi çok eskiden beri netten söylerim.
Hem daha uygun hem de daima iade şansım var.
Mağazada insan büyüye kapılıyor ama netten alınca total fiyatı gördüğünüzden gerçekten ihtiyacı alıyorsunuz.
Tavsiye ederim, olmazsa yollarsınız sorun değil ki.
Kiyafet aliyorum da ayakkabi daha almadim bakalim bizim burda kargo sirketlerinin subeside yok ki 😊😊

Neyse onu da ogrenecegiz artik 😍😍

Yağlı kağıdı ben 3-5 kere kullanıyorum yağ da sürmüyorum. Kirlenene ya da yanana kadar kullanıyorum niye sürekli atık çıkarayım?
Kaşar peynirini kiloyla alıp buzluğa atıyorum bunların nesi cimrilik?
Kaşarı neden kiloyla alıp buzluğa atıyorsunuz amacı ne bunun, çözemedim ben

hangi marketten alıyorsunuz ben hiç farketmedim de gittiğim marketlerde kucukleride pahalı diye alamiyoruz zaten
Genelde b.mden aliyorum ama bizim burda buyuk marketler var hani toptan fiyatina parekende satisli olan b.zim yada l.der gibi onlardan aliyorum merkeze gittikce

4 e bolmeyi denemedim ama 2ye bolunuyor ve asla o makinayi ilk actigimizdaki koku olmuyor temizlikte sorun olmuyor
Peki su giderinin etrafı kirlenmiyor mu o_O
Ben de 1 2 ay yarım kullandım,baktım bulaşıklar temiz çıkıyor fakat makine kirli kalıyor,bir de ekstra ugrasıyorum,vazgectim butun koyuyorum.

Back