• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkuaz86'nın Diyet Günlüğü

Dünki Menüm

Sabah:
1 dilim ekmek, domates, sürmeli peynir

Öglen:
2 tabak taze fasulye ve 3 kasik bulgur, yaninda yogurt

Aksam:
yogurt ve cig sebze

1,5 litrelik sisemi bitirdim. Cay icmedim
Spor:
pilates yapmaya calistim:17: zorlandim yaklasik 25-30 dk, ardindan birkac baska videoyu karisik sekilde yaptim...yaklasik toplam bir saat. (pek günümde degildim anlasilan)

Bugünkü Menüm
Sabah:
3 meyveyi püre haline getirip 1 bardak sütle yedim

öglen:
2 dilim ekmek, salata, cacik, tavuk kizarmis (döner gibi yedim), bir bardak ayran

Aksam:
Öglen cok mu yedim bilmiyorum ama tika basa doluydum. Sadece bir kase yogurt yedim.

Bugün 2 litre suyu zorla ictim:1: suanda yesil cay iciyorum.

Spor: 1 saat yürüyüs ve birkac kol hareketi yapacagim :)

Kizlar az mi yiyorum? Aslinda gayet iyi doyuyorum ama, az degil dimi? yoksa cok fazla mi tüketiyorum?

Dünki Menüm

Sabah:
1 dilim ekmek, domates, sürmeli peynir

Öglen:
2 tabak taze fasulye ve 3 kasik bulgur, yaninda yogurt

Aksam:
yogurt ve cig sebze

1,5 litrelik sisemi bitirdim. Cay icmedim
Spor:
pilates yapmaya calistim:17: zorlandim yaklasik 25-30 dk, ardindan birkac baska videoyu karisik sekilde yaptim...yaklasik toplam bir saat. (pek günümde degildim anlasilan)

Bugünkü Menüm
Sabah:
3 meyveyi püre haline getirip 1 bardak sütle yedim

öglen:
2 dilim ekmek, salata, cacik, tavuk kizarmis (döner gibi yedim), bir bardak ayran

Aksam:
Öglen cok mu yedim bilmiyorum ama tika basa doluydum. Sadece bir kase yogurt yedim.

Bugün 2 litre suyu zorla ictim:1: suanda yesil cay iciyorum.

Spor: 1 saat yürüyüs ve birkac kol hareketi yapacagim :)

Kizlar az mi yiyorum? Aslinda gayet iyi doyuyorum ama, az degil dimi? yoksa cok fazla mi tüketiyorum?

güzel gidiyor şuanda canım spora biraz daha ağarlık verirsen hızlanır kilo vermen bence

bünyemi yormam degil mi? cekiniyorum bu konuda biraz, yorupda vucudumu dahada zora sokmayim diye...

canim bedenini en iyi sen tanirsin eger oyle bir cekincen varsa - ki bisey olmaz- sadece yuruyus yap hergun... ciddi yardimic oluyor kilo verimine.. benim diyetisyenim de tavsiye etmisti..

Tartilma tarihleri:

20.02= 66kg
27.02= 65.5kg

Hedef Kilom 48-50kg.
Boyum 1,55 cm.[/QUOTE]

evet arkadaslar, sabahleyin tartildim. Tartilmak istememistim, haftasonu cok misafirlerimiz vardi ve bayagi pogaca vs gibi seylerden kacirdim. Kendime cok kiziyorum. Daha ilk haftadan böyle yapmam:5: Ama yinede sporumu yaptim, sabah erken kalkarak. BU konuda kendimle gurur duyuyorum:1: Ve tartidaki sonucu görüyorsunuz dimi?
Canim feci halde cikolata cekiyor bu aralar, sanirim malum döneme yaklastigim icin.Hafta sonu yedimde:14: Ve vucudum öyle sis bir halde ki görmelisiniz. Su topladi bünyem malum döneme yaklastigim icin. (hep öyle oluyor).

Gelelim bügün yediklerime

Sabah:
1 bardak taze portakal suyu
2 dilim ekmek (cavdar). domates, marul, peynir

öglen:
1 tabak makarna, mantar soslu

Aksam:
1 tabak salata, yogurt soslu

suanda cay icmekteyim, Bugün sadece 1,5 lt su ictim.
1 saat hafif yürüyüs yaptim. Bu arada Pilatesle gercekten cok zorlaniyorum. Bunu sanirim biraz ileriye atacagim. Bel agrisi yapiyor bende.
Artik dumblerle falan kol, bacak hareketleri yapayim bari.

turkuazcim bende plates yapiodum ve sporla arasi olmayan tembel benin cok hiuma gitmisti yaa.. acayip uzatiyor geriyor insani ama bende dvd den yaptigm icin sanirim birseyleri yanlis yaptim.. benimde fena halde bel agrim olmustu.. spor salonunda falan yapmayi cok isterim ama..

kolay gelsin :34:

Günlügümü alti aydir boslamistim. Bazi özel nedenlerden dolayi. Zor bir sürecten gectim, ve hicbirsey düsünemez olmustum. Ama simdi daha iyiyim ve kilolari verdikce dahada iyi olacagim :) bugün sabah tartildigimda 63.8 kiloydum... alti ayda genede birkac kilocuk vermisim:52: Simdi yeniden basliyorum kendimi sikmadan ve strese sokmadan. Hayalim t shirtleri ve dar pantolanlari hep üzerine salas hirka giyinmeyerek giymek. Gögsümü gere gere kendimi saklamadan belimdeki yaglardan kurtulmus bir sekilde ve kalin kollarimdan ve genis kalcalarimdan kurtulmus bir sekilde seneye bahara sokakta yürümek:1:

Günlügümü alti aydir boslamistim. Bazi özel nedenlerden dolayi. Zor bir sürecten gectim, ve hicbirsey düsünemez olmustum. Ama simdi daha iyiyim ve kilolari verdikce dahada iyi olacagim :) bugün sabah tartildigimda 63.8 kiloydum... alti ayda genede birkac kilocuk vermisim:52: Simdi yeniden basliyorum kendimi sikmadan ve strese sokmadan. Hayalim t shirtleri ve dar pantolanlari hep üzerine salas hirka giyinmeyerek giymek. Gögsümü gere gere kendimi saklamadan belimdeki yaglardan kurtulmus bir sekilde ve kalin kollarimdan ve genis kalcalarimdan kurtulmus bir sekilde seneye bahara sokakta yürümek:1:

kizlar bir haftadir dogru düzgün birsey yiyemiyorum, migdem kücüldü sanirim, kücücük dilim ekmek domates, salatalik ve birkac meyve yiyorum... Bu kadar... felegim sasti sanki...tekrar kilo alacagim diyede korkuyorum ama...

Günlügümede daha sik ugramaya basliyacagim..bakalim bugün tartida neler gözükecek...gerci siskinlik var ama...

Bugün tartildim ve sonuc bir kilo almisim, ama siskinlikten kaynakli birsey diye düsünüyorum, moralimi bozmuyorum

bugün sadece, bir tabak makarna ve kirmizi payncar yedim... yogurt falan yemeyi düsünüyordum, ama halen tokum.
yaklasik bir saat hafif yürüyüs yaptim, pek günümde degildim...

uyku sorunum basladi benimde, uyku uyuyamiyorum... Birgüzel su hayatimi düzene sokmam lazim.

evet bir kilo fazlalikla devam ediyoruz bakalim ilerki haftalarda neler olacak :)

Beslenme::125:
Benim icin cok önemli bir rol oynuyor. Ben aslinda cok az yiyen, ama hep yanlis yiyenlerdeyim. Cok beyaz unlu mamuller, ekmek, makarna, pirinc, Patates gibi seyler tüketiyorum. Bu benim gibi inSülin direnci olan insanlar icin cok sakincali. Bunu mutlaka degistirecegim. Zaten azaltmaya basladimda. Cok düzensiz yedigim icin düzenli ögün tüketmeliyim. Saat 19 dan sonra birsey yemeyecegim (cok acikirsam salatalik, yogurt tüketecegim). Veya cay icecegim :) Ve her ögünde doyana kadar yiyecegim, kisitlama yok! Aksamlari Olabildigince az Karbonhidrat tüketmeliyim. Kücük lokmalar alip, lokmayi 20 kere cigneyecegim bu yavas yememde etkili olacak. Hazir gida tüketmeyecegim. Sekerden ve sekerli seylerden uzaklasacagim.

Beslenme düzenim yaklasik böyle olcak:56:

Sabah: 7.00h
* yogurt. süt + meyve (Meyve salatasi gibi veya shake)
* Tam tahilli ekmek, peynir veya yumurta, domates, salatalik, marul, maydanoz vs.

Öglen: 12.30h
* Tavuk gögsü,Mercimekli salata, ayran vs.
* Haslanmis sebze, peynir, baharat
* sandvic (Tam tahilli ekmek, peynir, salatalik, domates vs)

Aksam: 18.00h
* Balik, Sebze veya Salata
* Cig sebze ve baharatli yogurtlu dip
* Sebze corbasi

Mümkün oldugunca ara ögün tüketmeyecegim, sekerimi cok dalgalandiracagi icin. Ama Eger ki aciktim, bir avuc findik, fistik tüketecegim. Iceceklere gelirsem, Gazozlu iceceklerden tüketmeyecegim!!! Hayatimdan tamamen cikartacagim cünkü son zamanlarda migdemde agri yapiyor. Su benim can dostum olacak, imdadima o yetisecek :9: Hergün 2-2,5 lt. su icecegim buna taze sikilmis meyve suyu(50:50sulandirilmis), ve sekersiz cay dahil. Kirmizi et zaten cocuklugumdan belli hic tüketmiyorum! Yersem az yagli Tavukgögsü ve Balik. Yogurt, Peynir vs Protein bakimindan cok zengin. Protein insulin dalgalanmalirini önlüyor, hem kas olusumuna etki ediyor, hemde uzun süre tok tutuyor. Her ögünde tüketmeliyim. Sebze asigiyim zaten o konuda sorunum yok zaten.:34: Birde uyku düzeninin önemini unutmamali, günde 7-8 saat uykumu almaliyim. Ayni saatte yatip, ayni saatte kalkmaya önem vermek gerek.

tekrar bu sekilde devam etmeye karar verdim, spor listemi biraz degistirdim sadece, onuda sonra ekleyecegim...cok umutluyum, gidecek bu igrenc kilocuklar :1:

Spor listem (fena azimliyim, fenada gaza geldim :D)

Pazartesi:
1 saat yürüyüs (Leslie 5 mil yada disarida)
+ Kol ve Gögüs egzersizi (Pilates veya baska videolardan)
Sali:
1 saat yürüyüs
+ Bel ve Karin egzersizi
Carsamba:
1 saat yürüyüs
+ Omuz ve Sirt egzersizi
Persembe:
1 saat yürüyüs
+ Bel ve Karin
Cuma:
1 saat yürüyüs
+ Kol ve Gögüs
Cumartesi:
1 saat yürüyüs
+ Omuz ve Sirt
Pazar:
yürüyüs yok dinlenme
+ popo, kalca ve basen egzersizi (yürüyüs yapacagim icin bu kismi haftada bir yapsam yeterli diye düsünüyorum)

Günlügüme tekrar merhaba :)

hicbirsey yolunda gitmiyor :( aylardir ayni kiloda takili kaldim. hep oynamalar yasiyorum ayni kilo cevresinde. Biraz daha isi ciddiye alip, listeyi falan biraz daha degistirmeliyim anlasilan.
Neyse bu pazar tartildigimda 62.2 kiloydum :( halbuki hedefim 50. Umuyorum ki Yilbasinda 50 kiloyu basaririm.

Evet günlügüme bir senedir ugramamisim, zaten kendimi öyle bir saldim ki. Bu bir senede fistik gibi olabilirdim. Günlügümün basinda yazdiklarimi okudumda, gercekten o kadar bilgiye sahipken, neden basaramiyorum aklim hayalim almiyor yani. Ama demin yazdigim mesajlari okuyunca anladim ki erteledikce üzülen yine ben, ve kilolu gezen yine ben oluyormusum. Hersey iradeye bakiyor gercekten. Simdi kilo vermem icin gercekten cok önemli nedenlerim var. Umarim bunlar beni motivasyon acisindan istikrar saglatir.

Evet basliyorum, hic bitmemesi üzere:40:

Back