Türkiye'ye temelli dönüş

Konu sahibi başta dönmeyin demiştim de eğer orda da sefalet yaşıyorsanız dönün o zaman, en azından memleket özlemi çekmezsiniz. Zaten bir artısı yokmuş oranın sizin için. Düzen de tekrar kurulur ne olacak. Burda sağlıkta şiddet var dedim de kapınızın önünde eroin savaşları oluyorsa burası daha güvenli.

Kim o yatan memurlar ya
Ben covid dönemi 1 gün bile evden çalışmadım, herhangi bir mesai düzenlemesi yapılmadı yasaklar olduğu için kibar tabirle ayağıma corap alacak vaktim yoktu 08 30 17 30 calistim ekmegi bile 1 saatlik yoldan tasidim cunku indigimde vakit ve kalabalik izin vermiyordu online siparişler ile elma kadar marul kafam kadar kereviz aldığımı bilirim
tamamen dört duvar arasında kalmaktan psikolojik tedavi gördüm ortaya bir laf atıp herkesi dahil etmezseniz sevinirim o kabusu tekrar hatırlattınız.

Birde en komiği amir kıyafetimizi beğenmiyormus seminer verilecekmis selam söyleyin ayağımıza çorap alacak vakit yok ben boyle diyorum siz neler eksik dusunun dedim mecbur katlanacaklar artık dedim biri söyledi herhalde cit yok

gelirseniz gelme sebepleriniz çok mantıksız olacak.
kardeşiniz sizinle rahat görüşsün babanız istediği zaman görsün diye taşınılmaz, değil ki ülke değiştirmek...

sizin gelesiniz varsa ona birşey diyemem.

yani sınıra 0
hava sıcaklığının 47 derece olduğu, toplu taşıma olmayan, kargo getirilmeyen,
terör bölgesi bir yerde görev yapan kadınlara (bir de klima filan da yok ha, kendisi zahmet edip bir klima bir asansör filan aldırmıyor kuruma)
"yönetmelikte sadece ütülü mavi gömlek yazıyor sadece ütülü mavi gömlek giyebilirsiniz" diyen amir de var.
manyaklar türlü türlü

kanada çok karışık arkadaşlar orada yaşayan yakınlarım var her ülkede çeşitli sıkıntılar oluyor insanların olduğu heryerde problem olur... şaşıranlar olmuş da yaşayanlar biliyor dışardan konulara yaşayanlar kadar vakıf olamıyoruz ...

Bir de yuksek faiz yazmis ciglik aticam. Yillik mortgage faizim % 2.8... Bakin aylik degil, yillik faizim bu.... Evet 25 sene vadeli cunku her ay 1000 dolar- 1500 dolar odeyerek eve sahip oluyorsunuz. Asgari ucretin yarisini yani.. kira parasinin yarisi diyeyim ya da.. Istersen 10 senede bitirirsin bunu ama aylik odemen cok daha fazla olur yani tum dunyanin gipta ettigi mortgage sistemine bk atildi az once bu sitede, internet muhtesem bir yer ya. %13 vergi de her seyde yok temel ihtiyaclarda, sebze meyve vs yok boyle bir vergi...

Yok bizim şartlar vardi ama işler yetişemiyormus ama iş yapabilmek için diğer kurumların gelmesini beklerdik
Zabıtalar kurumda beklerdi çünkü dışarıda esnaf 10da acardi
Hatırlaması bile içimi urpertti

Ben ona takılmadım inanki
Ama bizim yaşadığımızı da bize güzellemesin ya o kadar kafam calisiyor ya aslında orası daha iyiye getirmesin lafı

geldiğiniz tatillerde kısa süreli kalıyorsunuz ve her zaman gelemediğiniz için çok iyi ağırlanıyorsunuz...
türkiyeye döndüğünüzde tatile geldiğiniz gibi bir hayatınız olmayacağını bilin ... herşeyi geçtim sıfırdan başlayacaksınız ,
buradan gidip orada sıfırdan başladınız, az süre de değil buraya gelip tekrar sıfırdan başlayıp en az 15 yıl gözden çıkaracaksınız...

sorunlar problemler heryerde var ,x ülkesine gittim muhteşem hayatım oldu diye birşey olmaz ,bir yerin eğitimi berbat ,diğer yerin sağlığı, başka yerde her kazılan yerden çocuk katliyamı yaşandığı ortaya çıkıyor kanada da birsürü çocuk cesetleri çıktı her kazdıkları yerden vs yani heryerde manyak var sorun var...

siz kendinize bakın ne istiyorsunuz ,ne sizi mutlu ediyor... aile isteği falan geçin onları hayat sizin çünkü ve her zaman yanınızda olamayacaklar

eşim günde 10 saat çalışıyor demişsiniz konu sahibi bu türkiyede hiç birşey değil
burada genelinde çalışma şartlarını söyleyeyim
sabah 8 akşam 7 ye kadar kesin çalışılır çoğunlukla mesaiye de kalınır + ctesi de yarım gün çalışılır...

bazı sektörlerde daha da fazla çalışılır mesela eşim mühendis gecesi gündüzü yok az paraya çok çalışır
ben muhasebeciyim her ayın son haftası gece 12 ye kadar çalıştığımı bilirim haftasonları da en yoğun olduğum zamandır ...

yaptığınız işe sektöre hatta şehire göre bile değişiklik gösterir antepde yaşıyorum burada herkes çok çok çalışır çoğu iş yeri sabah ezanı açmaya başlar iş yerini gece geç saate kadar açık kalır falan...

patronların insafına kalırsınız onu söyleyeyim de.

Konu sahibi 16 yıldır ordaymis, yalan soyliycek, yanlış bilgi verecek değil ya.... Siz yeni gittiyseniz demek, ayağınız alışsın diye hoşgeldin indirimi filan yapmışlardır....Çok da şey yapmayın yani

Yani şöyle, paran varsa Türkiye çoğu yerden iyi. Konu sahibesine de yazdım ki ev parasını toplayıp öyle gelin, onun dışında da mümkünse ordan dolarla gelir getiren bir şeyiniz olsun, uzaktan çalışma olur, kira geliri olur .. Dolar, euro varsa Türkiye gayet iyi. Lira varsa kurtarmıyor bence. Bu arada bugün AVMye gittim arkadaş korktum fiyatlardan bir girdim mağazalara tek bluz 500 tl 700 tl höh daha neler .. Her şey mi 500tl olmuş anlayamadım elimde euro olmasına rağmen korktum bir şey almadan çıktım. Bana bunu yapan hayat diğer vatandaşlara neler yapar Allah herkesin yardımcısı olsun.

Türk işhayatı genel olarak kötü bence, profesyonellik yok, mobbing çok fazla, yöneticiler vizyonsuz ve profesyonellikten uzak ...o yüzden konu sahibi gelecekse ya uzaktan çalışsın ya da gelmeden iş baksın dedim. Türkiyede çalışmak pek akıl karı değil, maddiyatı zaten geçtim türlü türlü saçma tipler karşılaıp sinir hastası oluyorsun.

Kanada da asgari ücretle gecinmeye boçaliyormuşsunuz.
Sizi tutan ne var Kanadada?
Herşey okadar pahaliysa yeterli birikim yapa biliyormusunuz?
Anlattiğiniz manzara türkiye şartlarindan daha iyi değil .
Siz burda doktor olarak çalişsaniz ,aileniz ev almak için yardim etse birde eşiniz var burdada kendi yurdunuzda kendi ailenizle yaşarsiniz.
Elbette arada bir laf sokmalar ağiz dalaşi olur aile arasinda ,ama sizin icinizdeki soru işareti yoksa asla susmaz.
Annenize babaniza birsey olsa, hastalansalar sürekli vicdan yapar kendinizi yersiniz ,keşke gitseydim yardim etseydim ,keşke yanlarinda olsaydim vs...

Artilarini ve eksilerini iyi düşünün.
Düzen dediğiniz döşeli ev ve iş .
Okula giden çocuk olsa daha zor .
Birde ben sirf hava şartlari için bile geri dönerdim.
Tabi uzun süre öyle soğuk yağişli sisli yerlerde yaşamayanlar anlamaz.Şimdi herkes "püfff püfff sirf güneş için dönülürmü,burda ekmek aslan ağizinda " diye ama orda aynisi

Kalbiniz ve beyniniz çatişiyor,kalbinizi dinleyin

para varsa heryer iyi ya...
ama para yok

bak artık asgari ücretle lüks yaşıyoruz çocuk okutuyoruz rahatça hatta biriktiriyoruzcular da görünmüyor sitede.onlar bile anladı herşeyin aşırı zamlandığını alım gücümüzün kuşa döndüğünü. özledik kendilerini.gelip 700 tl ile bir ay herşeyi yiyip içtiklerini anlatıyorlardı ne güzel.

kesinlikle...

para varsa heryer iyi ya...
ama para yok

Para varsa Türkiye Kanadadan iyi bence, ben bahar ve güneş seviyorum genel olarak, bir de denize yazlığa 3 ay giderim .. Kanada pek bana göre değil mesela, çok soğuk, memlekete uzak, denize girecek yer yok... Yani çok zor durumda değilsem tercih edeceğim bir yer değil açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…