orası öyle tabii, oradan dediğin gibi buraya akan bir geliri olsa türkiye de mis gibi yaşar oh...Para varsa Türkiye Kanadadan iyi bence, ben bahar ve güneş seviyorum genel olarak, bir de denize yazlığa 3 ay giderim .. Kanada pek bana göre değil mesela, çok soğuk, memlekete uzak, denize girecek yer yok... Yani çok zor durumda değilsem tercih edeceğim bir yer değil açıkçası.
Sokaklarımız güvenli derken ?Yaa neler anlatıyorsunuz öyle....Biz kanadayi İngiltere yi nispeten refah yerler zannediyoruz hala, bu ne böyle....
Şartlar orada öyleyse aileniz haklı, kesinlikle donmelisiniz. Burda enflasyon filan biraz yükseldi belki ama en azından sağlık sistemimiz taş gibi, şehir hastanelerimiz 7/24 ücretsiz hizmette, yaşlılarımız emeklilerimiz refah içinde, ulaşım ucuz henüz, sokaklarimiz güvenli çok şükür....
Sizin orası için anlattiklariniz beni dehşete düşürdü şahsen. İyi ki yaşayan birileri anlatıyor da öğreniyoruz. Yoksa burdaki muhaliflere inansak battık bittik yanii
bence pirayenin ironi yaptığını anlamamak imkansızSokaklarımız güvenli derken ?
Burslu post doc yapıp devamında fellowship pozisyonuna geçmesi imkansız değil. Abim öyle yaptı.Kardeşim üniversite de doktora yapıyor öğretim görevlisi burda gelip inşaat işçisi olur ancak, çünkü dışarıdaki diplomaları malesef Full kabul etmiyorlar, burda mimar olup yüksek cam silen çok gördüm ki, ben iki üniversite mezunuyum kasiyerlik yaptım yıllarca, taki aile doktorumun sayesinde bir kliniğe girene kadar. Burada okumadıysanız çok zor iş bulmak. Ve saati sadece 15 cad, vasat bir 2 odalı daire kirası 2150 cad, gerisini siz düşünün.
Tamam peki geç anladım bi an korktum sdafafagagbence pirayenin ironi yaptığını anlamamak imkansız
yani tabii kiYani şöyle, paran varsa Türkiye çoğu yerden iyi. Konu sahibesine de yazdım ki ev parasını toplayıp öyle gelin, onun dışında da mümkünse ordan dolarla gelir getiren bir şeyiniz olsun, uzaktan çalışma olur, kira geliri olur .. Dolar, euro varsa Türkiye gayet iyi. Lira varsa kurtarmıyor bence. Bu arada bugün AVMye gittim arkadaş korktum fiyatlardan bir girdim mağazalara tek bluz 500 tl 700 tl höh daha neler .. Her şey mi 500tl olmuş anlayamadım elimde euro olmasına rağmen korktum bir şey almadan çıktım. Bana bunu yapan hayat diğer vatandaşlara neler yapar Allah herkesin yardımcısı olsun.
Aman bosver ya,dönsün bence,bu kadar nimetten yararlanmak onun da hakkıAy dayanamicam artıkablacım yüzde 13 dediğin bizden alınan verginin vergisinin vergisi....sadece elektrik faturamda geçen ay vergi+verginin vergisi+ vıttırı bedeli+zıttıri bedeli adı altında toplamda yuzde 130 vergi ödedim. Market alışverişlerinde bu oran temel urunlerde yüzde 20 den başlıyor, yalnızca beyaz ekmeğe geçen yıl vergi indirimi geldi, o da zamlarla hiç oldu....gelir vergisinde zaten dünya lideriyiz.... Abartısız kazandigimizin yarısını elimize almadan vergi diye kesiyorlar. Araç alım satimlarinda vergi oranıni yüzde 80 ÖTV+yüzde 18 KDV alan tek ülkeyiz....vs
Yüzde 13 nedir yaa?oyle vergi mi olur?
öğretim üyesi dememişBurslu post doc yapıp devamında fellowship pozisyonuna geçmesi imkansız değil. Abim öyle yaptı.
Aklıma geldi şimdi, geçenlerde yine bir dayı videosu izledim, sordular ekonomiden memnun musunuz maaşınız yetiyor mu diye, her şey çok güzel dedi övdü övdü, ne kadar emekli maaşın var dediler 3bin dedi, tabi herkes mal mal baktı, nasıl yetiyor diye, nereden emeklisin dediler, dayı almanyadan emekliymiş, aldığı 3bin euro cinsinden 3bin, ah bir küfür ettim, adam elime geçse döveceğim.orası öyle tabii, oradan dediğin gibi buraya akan bir geliri olsa türkiye de mis gibi yaşar oh...
Tabii ki canım, ben ikna oldum zaten....hem biz bu nimetleri kimlerle kimlerle paylaşıyoruz, zor durumdaki gurbetcilerimizden mi sakinicaz? Peh...Aman bosver ya,dönsün bence,bu kadar nimetten yararlanmak onun da hakkı.
Ya niye kimse konu sahibine inandığıma inanmıyor... sabahtan beri benimle uğraşıyorsunuz yav, konu sahibi kanadayı anlatıyor, ben inandım diye millet beni sorguluyor ..hallahallabence pirayenin ironi yaptığını anlamamak imkansız
valla bir kaç anlamayan olmuş.hunharca kızmışlar hattabence pirayenin ironi yaptığını anlamamak imkansız
valla bir kaç anlamayan olmuş.hunharca kızmışlar hatta
ülkecek keklendik.sen keklensen nolacak miss.amann boşverrin bunları gelin sarılalım k.k kadınlarııKeklendiysem de kelendim susun leym
Seni kek niyetine yerim yudarımKeklendiysem de kelendim susun leym
Ya niye kimse konu sahibine inandığıma inanmıyor... sabahtan beri benimle uğraşıyorsunuz yav, konu sahibi kanadayı anlatıyor, ben inandım diye millet beni sorguluyor ..hallahalla
Hayır öyle bi anlatmışki benim bile acıyasım geldiEvet ya, konu sahibi anlattıkça resmen içimiz acıdı Kanada ya....Biz onları refah zannediyorduk, Kanada da bitmiş resmen arkadaş...Biz resmen cennette yatarak lux icinde yasiyormusuz da haberimiz yokmus....Onlara da mı yardım yapsak, ne yapsak?
Yok Türkiye'deki kayinlari yatarak maaş alıyorlarmış, orda yaşam zor değil diyor. Ama kanada fenaymis.... Anlattı da yani , zor hakkaten , ben olsam beş dakka durmamHayır öyle bi anlatmışki benim bile acıyasım geldi
Bukadar vahim durumdaysa neden orda?
Sürünceksem memleketimde sürünürüm yani
Dön desem kurulu düzen der
Kal ozaman dönme desek, yaa burda yaşam nekader zor siz ne bilirsiniz havasında
Yaşam her yerde zor, a’da daha zor b’ de daha daha zor diye en mağdur kim yarışmasımı yapıcaz anlamadımki.
Kendide gidip yatarak maaş alsın o halde.Yok Türkiye'deki kayinlari yatarak maaş alıyorlarmış, orda yaşam zor değil diyor. Ama kanada fenaymis.... Anlattı da yani , zor hakkaten , ben olsam beş dakka durmam