Kanada da yaşıyorum, Türkiye'de olduğu gibi burada da son 3 yılda herşey bozuldu, aşırı dengesiz ve kontrolsüz alınan göçmenler mahv etti burayı, evimin önünde her ay eroin çatışmasi oluyor, sağlık sistemi çökmüş durumda uzmana 8 ay sonrası randevu veriliyor ve türkiye'deki gibi özel sağlık sistemide yok, yaşlılar emekliler ölümüne terkediliyor, evet kesinlikle katılıyorum türkiye'deki enflasyon la buradaki enflasyon asla bir olmaz. Askeri ücretle geçinsek bile en azından Türkiye'den alım gücü daha iyi. Ama uçakların pahalıligi(2 kişi 5 bin dolar) , sağlık sisteminin bozuk olması, Amerika gibi çatışmaların artması vesayre... Anliyacaginiz dünyanın artık hiçbir yerinde Full mutluluk yok heryerde ayrı sorun ayrı sıkıntı. Ama siz arkadaşların da dediği gibi, iyi bir birikim yapmadan dönmek ancak herkese mutsuzluk getirir. Tek dileğim temelli dönene kadar ailemi beni buraya görmeye getirebilmek parent vizesiyle ve biraz çift taraflı düşünüp mantıklı olabilmeleri. Rabbim onları başımızdan eksik etmesin inşallah. Gurbetlik heleki çok uzaksa çok zor.
Kanada da asgari ücretle gecinmeye boçaliyormuşsunuz.
Sizi tutan ne var Kanadada?
Herşey okadar pahaliysa yeterli birikim yapa biliyormusunuz?
Anlattiğiniz manzara türkiye şartlarindan daha iyi değil .
Siz burda doktor olarak çalişsaniz ,aileniz ev almak için yardim etse birde eşiniz var burdada kendi yurdunuzda kendi ailenizle yaşarsiniz.
Elbette arada bir laf sokmalar ağiz dalaşi olur aile arasinda ,ama sizin icinizdeki soru işareti yoksa asla susmaz.
Annenize babaniza birsey olsa, hastalansalar sürekli vicdan yapar kendinizi yersiniz ,keşke gitseydim yardim etseydim ,keşke yanlarinda olsaydim vs...
Artilarini ve eksilerini iyi düşünün.
Düzen dediğiniz döşeli ev ve iş .
Okula giden çocuk olsa daha zor .
Birde ben sirf hava şartlari için bile geri dönerdim.
Tabi uzun süre öyle soğuk yağişli sisli yerlerde yaşamayanlar anlamaz.Şimdi herkes "püfff püfff sirf güneş için dönülürmü,burda ekmek aslan ağizinda " diye ama orda aynisi
Kalbiniz ve beyniniz çatişiyor,kalbinizi dinleyin