dur hele bi önce kendi geçimi ile oturum alsın da vatandaşlığı eksik kalsın
vermesi gerekir ama bizimkiler genelde vermez. nafaka vermemek için kaçak çalışır. adam bir da vatandaşmış yani gelir gösterme zorunluluğu yok. o hiç vermez --yani tahminim bu.
ohoooo. oturma izni almadım diye ne zaman demiş? oturma izni kocasının geliriyle olduğu için sürekli yeniliyor sadece. arkadaş cahil olduğu için vize diyor da 4 senedir orada olduğuna göre onun adı vize değil, oturma izni...(vize ile oturma izninin farkını bilmemesine mi şaşırdık burada, kadın 4 senedir ülkede daha dil bilmiyorken?)
siz de konu hakında pek bir şey bilmiyorsunuz belli. neden yorum yapmak zorunda hissettiniz anlamadım ki...
konu sahibi
oturumunuzun 2 ayı kalmış , siz önce bir oturumunuzu uzatın, dil kursunuza düzenli gidin. çocuğa bakacaklarsa ne güzel düzeninizi kurun bu şekilde...
Almanya'da normalde boşanma davası için 1 sene ayrı yaşamış olmak gerekiyor mesela. avusturya da da benzer bir ayrı yaşama süresi var mı bi kontrol edin. varsa orada dava açmak zor olabilir. --hem uzun sürüyor, masraflı hem böyle kurallar var diye insanlar gelip türkiyede boşanıyor zaten. sizin için hangisi daha kolay olur bilemiyorum. 2 çocukla git-gel yapmak tr'de avukat bulmak mı. yoksa orada sosyal hizmetlere gidip ben eşimle ayrılmak istiyorum ne yapabilirim diye sorup destek almak mı. her türlü oturumunuz 2 ay kalmışken asla tr'ye de gelmeyin. uzatın, gelecekseniz de öyle gelin.
ikincisi siz kendi gelirinizi gösterek oturma izni alamazsınız ama 4 senedir evli olup 2 vatandaş çocuğunuz olduğu için yine de oturum verirler -diye düşünyorum genel olarak uygulama budur (çünkü 2 küçük çocuğu bırakıp git diyemezler, çocukların hakları var), benim çevremde de hep böyle oldu anneler boşansa da çalışmasa da ilgili ülkede kalıp sosyal yardımla yaşadılar. Ama tabii avusturya için güncel durum nedir özel bilgim yok. sizin avukat bulmanız ya da en azından danışmanlık veren bir yere sormanız lazım.