- 8 Mayıs 2017
- 854
- 1.300
- 113
Uzun zamandır bu bölümü okuyorum ama ilk kez bu bölüme yazıyorum. Türkiyenin suyundan mı havasından mı bilmiyorum, kocalar da kaynanalar da değişik karakteristik kimliğe sahip ve ilginç olan evlilik öncesi ve sonrası olarak iki farklı kimliğe sahipler. Evlilik öncesi her halinle kabülüm diyen erkek evlilik sonrası temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirir aynı konuyu önüne....Evlilik öncesi hoşa giden kıyafetler, sonrası da kısa, dar, vs. vs kavga sebebidir.. Evlilik öncesi sevilmeyen, hayırsız anne baba bir anda evlilik sonrası dünyanın en iyi ebeveyn i oluverir. Hem çalışan, hem düzenli, hem en iyi anne(çocukların görevleri tamamı anneye ait olacak şekilde), hem en iyi gelin hem de nasıl olacaksa bunca sorumluluğun içinde en güleryüzlü, en bakımlı ve yatakta iyi eş beklentisi hakimdir...
Allah bu ülkede başta ben olmak üzere tüm kadınlra yardım etsin...
Amin amiiin. O kadar katiliyorum ki bu soylediginize. Ben de bazen ya butun erkekler mi igrenc butun kaynanalar mi kotu diyorum. Ama sonra aklima su geliyor: Biz Bir Derdim Var bolumundeki konulari okuyoruz sonucta, dogal olarak konu koca veya kaynana olunca hikayeler hep ayni. Hep bir ana duskunu pasif koca, gelini ezen pislik ogulcu kaynana. Elbette herkes boyle degil. Bu forumda evliliginde mutlu mesut olan kadinlar da cok aslinda. Keske onlarin da hikayelerini okusak da su karamsarliktan kurtulsak.
Ben soyle dusunuyorum: Bir insan ya iyidir ya degildir. Yani sizin konunuzu ele alalim, ya boyle yasayacaksiniz ya bosanacaksiniz. Bazen bu igrenc kaynana ezik koca konularinda iste evliligi kurtarmak icin iyi niyetle oneri veren arkadaslar goruyorum. Ben buna inanmiyorum. Bir insan degismez. Ne kaynana pislik yapmaktan vezgecer, ne koca gerizekaliligindan. Mutlu kadinlarimiz da iyi ve dogru insanlarla evlendikleri icin mutlular aslinda, yillarca taktik pesinde kosup boylesi adamlari duzeltebildikleri icin degil bence. O yuzden yapamiyorum demissiniz ama yapmak zorundasiniz, ya deveyi gudeceksiniz ya diyardan gideceksiniz.