• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyedeki değişik koca ve kaynana sendromu

Bence memleket meselesi de. Diyeceksiniz ki neden? Evlilik için ortak odak noktalarının çok olması bu evliliği uzun süreye taşıyan dinamiklerden biri. Elbette böyle olunca da problemler çok oluyor. Ama öbür seçeneğe göre daha az oluyor:) . Onun için sormuştum. Bosandiginiz taktirde farklı farklı sorunlarla karşılaşacaksınız. En azından böyle bir evliliğiniz , eşiniz ve ailesi ve de evlatlariniz olacak bunu değiştiremezsiniz. Hayattan beklentinizi degistirirseniz mutlu olabileceğinizi zannediyorum en azından şimdiki halinizden daha fazla. Onceliginizi kendiniz değil eşiniz olarak değiştirin. Eşiniz ne kadar mutlu olursa siz de o kadar mutlu olacakmis gibi bakın. Böylece olan problemler size daha az gelir. Zannediyorum ki siz ayrılmak istemiyorsunuz..
Zaten önceliğim eşim olduğu için kavga ediyoruz biz

Canım yaşadıkların çok üzücü, bende çok kısa sürede boşandım ve çoğu Türk erkeği senin anlattığın gibi olduğu için 2.evliliği düşünemiyorum..... Deveyi güdemediğini ama diyardan da gidemediğini söyledin... Seni bağlayan unsur ne.... Psikolojik şiddet fiziksel şiddetten çok daha can acıtıcıdır...
Üç kızım var ve "sahipsiz kız " gibi muamele görmelerinden korkuyorum insanlar tarafından. Kimse tepki göstermesin çünkü olması gereken tabi ki bu değil ama türkiye gerçeği diye bir şey var. Ayrılırsam bencilce davranmış olmaktan korkuyorum. Toplumumuzda ihanet, şiddet olması lazım boşanmak gibi bir bilinçaltı düşünce var ya bana da sirayet etmiş olacak ki ayrılma sebebi midir değil midir gerçekten sağlıklı düşünemiyorum. Bazen katlanamam diyorum, bazen de amaaaan bu da dert mi ki diyorum. Şu an yatakları ayırdım, şehzademizin de umrunda değil o yüzden düşünmekteyim, karar aşamasındayım

Üç kızım var ve "sahipsiz kız " gibi muamele görmelerinden korkuyorum insanlar tarafından. Kimse tepki göstermesin çünkü olması gereken tabi ki bu değil ama türkiye gerçeği diye bir şey var. Ayrılırsam bencilce davranmış olmaktan korkuyorum. Toplumumuzda ihanet, şiddet olması lazım boşanmak gibi bir bilinçaltı düşünce var ya bana da sirayet etmiş olacak ki ayrılma sebebi midir değil midir gerçekten sağlıklı düşünemiyorum. Bazen katlanamam diyorum, bazen de amaaaan bu da dert mi ki diyorum. Şu an yatakları ayırdım, şehzademizin de umrunda değil o yüzden düşünmekteyim, karar aşamasındayım
Çocukların niye sahipsiz olsun yahu.. Bu imajı yaratırsan insanlar tabi öyle düşünür.. Ekonomik özgürlüğün varsa çocuklarını da alırsın mutlu mesut günler gelsin....

Oncelikle Turkiye’de diye genellemeniz cok yanlis. Sizin esiniz odunsa ve ailesi cahilse bu digerlerlerini baglamaz.

duduklu tencere icinde esinin ablasina gercekten internetten zaman zaman satilan duduklu tencere alinmaz. Hakli o konuda.
Zaman zaman satış yapan bir site, zaman zaman satılan bir ürün değil, hani toplu satış yapılan siteler var ya. Yazmadım ama yazayım Kendisi bize ev hediyesi bile almamıştı, benim için sorun değil, hediye bu borç değil. Ben bunu gündeme bile getirmedim

Uzun zamandır bu bölümü okuyorum ama ilk kez bu bölüme yazıyorum. Türkiyenin suyundan mı havasından mı bilmiyorum, kocalar da kaynanalar da değişik karakteristik kimliğe sahip ve ilginç olan evlilik öncesi ve sonrası olarak iki farklı kimliğe sahipler. Evlilik öncesi her halinle kabülüm diyen erkek evlilik sonrası temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirir aynı konuyu önüne....Evlilik öncesi hoşa giden kıyafetler, sonrası da kısa, dar, vs. vs kavga sebebidir.. Evlilik öncesi sevilmeyen, hayırsız anne baba bir anda evlilik sonrası dünyanın en iyi ebeveyn i oluverir. Hem çalışan, hem düzenli, hem en iyi anne(çocukların görevleri tamamı anneye ait olacak şekilde), hem en iyi gelin hem de nasıl olacaksa bunca sorumluluğun içinde en güleryüzlü, en bakımlı ve yatakta iyi eş beklentisi hakimdir...
Allah bu ülkede başta ben olmak üzere tüm kadınlra yardım etsin...
Meselem şu: eşimle aramızda kültür farkı var. İlk yıllar sorun değildi, zamanla eşim denen şahıs tarafından sürekli sözlü şiddete uğradım bu sebepten. Ailesi de aynı şekilde. 13 senelik evliyim, kv saçma sapan konuşur, ciddiye almam güler geçerim. Bi keresinde çalışanlar, başı açıklar cehennemlik tarzı bir laf etti,ben de bi ara konu konuyu açtı eşime söyledim. "Anneme iftira atıyorsun annem öyle bir şey söylemez, yüzleş annemle" dedi, ben de kabul ettim. Annesi tabi ki inkar etti, ben öyle bi şey söylemedim dedi. eşim annesinin yanında " anneme iftira atmışsın işte" dedi, kv de gülüyor, öyle zoruma gitti ki hüngür hüngür ağladım onca kişinin içinde. Kv ye "sana hakkımı helal etmiyorum, öbür tarafta da inkar et bakalım" dedim ve o akşam eve gidene kadar bi daha konuşmadım, çok zoruma gitti, 3 aydır kv ye gitmiyorum, bi yerlerde görüşürsek mesafeleyim, mehaba merhaba.o dönem eşime de küsmüştüm, eşim ne yaptı ne etti, barıştım. 7 gün önce görümceme gittik, ev hediyesi düdüklü tencere aldım,300 liralık. görümcem faturasını sordu, benim fissler var bunu kullanmam, iade edip yerine başka bi şey alayım dedi, internetten aldım, zaman zaman satışta olan bir ürün, dedim. Mırın kırın etti. Evden çıkınca eşime söyledim, tamam kullanmasın istediği şeyi alırız dedi,sonrasında eve gidene kadar söylendi, uyduruk düdüklü tencere ev hediyesi aldın kardeşime falan filan, ablana ev hediyesi götür bunu, ama kendi ablana layık örmezsin...,bir sürü laflar... sonunda lafı çevirdi, "sen anneme ders vermek için konuşmuyorsun, bi daha annem hakkımda bir şey uydurursam kadıncağız inkar edemesin, senin amacın bu"...Tencereyi de anneme hediye edelim. gibi müthiş bir öneriyle final yaptı. Ağlama krizlerine girdim, görümcemin görgüsüzlüğü, eşimin hakkımdaki aşağılık düşünceleri....Eşim beni o halde görünce pişman oldu, yarım yamalık özür diledi falan...kendi kendine söyleniyor, kardeşim de sonradan görme....Valla anasından da bıktım, bacısından da, ş....z oğlundan da. Konuşmuyorum bir haftadır. Deveyi de gütmeye niyetim yok, bu diyardan gitmeye de...Ne yapacağım şaşırdım kaldım...
Ne yazıkki erkekler birey olmayı öğrenemiyorlar annelerinin memelerinden daha kesişmemişler gibi çok kızgınım bu konuda vallahi cildiriyroum benim başımdada var bir süt kuzusu tiksindim iyce ya vallahi billahi soğudum kovamdan birde kayinvaldemle kaliyroum sormayın sürekli anneme gidip geliyorum süreklili kaliyorum hiç dönmek istemiyorum

Genel olarak türk kadını kadar kıymet görmeyen başka bir topluluk kadın
Varsa biri gelsin söylesin .
Suriyeli kiracısı var annemin kadın akşama kadar yemek bile yapmıyor .
Ben anlamadım ne abuk bi toplum olduk .
Suç kimde onu da çözemedim
Suyundan mı nedendir erkeklerin çoğu odun .
Kv ler başka alem .Çoğunluğu uzaylı bence .Ne hak ne hukuk ne vicdan var .Allah ıslah etsin .

Valla ben ülkedeki bu duruma direnip başkaldırıyorum tüm gücümle.
Erkeklerin bizden hiçbir fazlası yok bilhassa eksikleri var direne direne yola getireceğiz bunları.
Adam benimle sabah evden çıkacak akşam aynı saatte girecek o köşeye geçip dinlenecek ben eşşek gibi evde de çalışacağım bi de gece gönlünü hoş edeceğim host diyorum ve reddediyorum .
Eşimde artık yola geldi anladı durumu sırf ev işinden dolayı bile boşanabilirim o kadar katıyım bu konularda.
Kendinizden taviz vermeyin kizkardeslerim.

Konu sahibi gaza geldim valla alakasız oldu biraz :)
Boşver üzülme bunca sene takmamışsın artık hiç takma bu saatten sonra .
Görgüsüz ailesisi kısaca takma kimseyi hayatını yaşa.

Valla ben ülkedeki bu duruma direnip başkaldırıyorum tüm gücümle.
Erkeklerin bizden hiçbir fazlası yok bilhassa eksikleri var direne direne yola getireceğiz bunları.
Adam benimle sabah evden çıkacak akşam aynı saatte girecek o köşeye geçip dinlenecek ben eşşek gibi evde de çalışacağım bi de gece gönlünü hoş edeceğim host diyorum ve reddediyorum .
Eşimde artık yola geldi anladı durumu sırf ev işinden dolayı bile boşanabilirim o kadar katıyım bu konularda.
Kendinizden taviz vermeyin kizkardeslerim.

Konu sahibi gaza geldim valla alakasız oldu biraz :)
Boşver üzülme bunca sene takmamışsın artık hiç takma bu saatten sonra .
Görgüsüz ailesisi kısaca takma kimseyi hayatını yaşa.
Yok yok ben de aynı durumdayım alakasız olmadı, çalışıyorum beraber geliyoruz, o koltuk minderi gibi elinde kumanda, bir de şikayet ediyor, "bizim çaylar nerede kaldı".....

Su katılmamış bir hanzoyla evlisiniz ne diyelim bitirmediğiniz sürece nereye kadar küs kalacaksınız yine aynı şeyler olacak. Çocuklarının annesine böyle yapan bir adam iyi bir baba değildir ayrıca.

Zaman zaman satış yapan bir site, zaman zaman satılan bir ürün değil, hani toplu satış yapılan siteler var ya. Yazmadım ama yazayım Kendisi bize ev hediyesi bile almamıştı, benim için sorun değil, hediye bu borç değil. Ben bunu gündeme bile getirmedim
Zaten getirmeyin. Ne kadar az beklenti o kadar cok mutluluk. Duymayin gormeyin ilgilenmeyin.
kimse yogurdum eksi demez esinizde ailesini illa ki tutacaktir sizde adamin inadina demeyin. O cahil tayfa oh der cunku. İyi olun esinizle

Eşim iyi bir babadır, cömerttir ama ailesi söz konusu olunca tam bir hırt tır. Ki ailesi dediğimde de yanlış anlaşılmasın, komşu bile daha ilgilidir, burun ameliyatı oldum, geçmiş olsuna gelmeyi bırak arayıp sormadılar bile, ne bileyim boşanayım diyorum, çocuklarıma kıyamıyorum, eşimin maddi durumu çok iyi, ayrılırsan çocukların yaşam standardı baya düşecek.çok iyi bir baba, çok iyi bir evlat ama kırıcı hanzo bir koca, boşanırsam acaba bencillik mi etmiş olurum diye korkularım var.
Peki kavga ettiğiniz sırada çocuklarınız duymuyor mu? Ya da küs olduğunuzda etkilenmiyorlar mı? Çocuklar için mutsuz bir evliliği yürütmek daha mı iyi olur bilemiyorum. Sonuçta mutsuz bir anne çocuklarıyla ne kadar ilgilenebilir?
Ama şöyle bir de gerçek var ki sadece ailesiyle olan ilişkinizde böyle davranıyorsa kendi tavrınızı koyup eşinizle açık açık konuşun. Ben de 4 yıllık evliyim ve benim eşim de evlendikten sonra ailesi kıymete bindi. Bana yaptıkları haksızlıklar ve hakaretler sonrası görüşmeme kararı aldım ve bu konuda tavrımı net koydum. Boşanmayı dahi göze aldım. Çünkü kimseye kendimi ezdirme gibi bir niyetim yok. Ömür boyu o insanları çekmek zorunda da değilim. Bence siz de öyle düşünmelisiniz.

Su katılmamış bir hanzoyla evlisiniz ne diyelim bitirmediğiniz sürece nereye kadar küs kalacaksınız yine aynı şeyler olacak. Çocuklarının annesine böyle yapan bir adam iyi bir baba değildir ayrıca.
Şu mesajı eşime okutsam acaba bir ders çıkarır mı? Çünkü sadece onun hakkında benim böyle düşündüğümü düşü
Peki kavga ettiğiniz sırada çocuklarınız duymuyor mu? Ya da küs olduğunuzda etkilenmiyorlar mı? Çocuklar için mutsuz bir evliliği yürütmek daha mı iyi olur bilemiyorum. Sonuçta mutsuz bir anne çocuklarıyla ne kadar ilgilenebilir?
Ama şöyle bir de gerçek var ki sadece ailesiyle olan ilişkinizde böyle davranıyorsa kendi tavrınızı koyup eşinizle açık açık konuşun. Ben de 4 yıllık evliyim ve benim eşim de evlendikten sonra ailesi kıymete bindi. Bana yaptıkları haksızlıklar ve hakaretler sonrası görüşmeme kararı aldım ve bu konuda tavrımı net koydum. Boşanmayı dahi göze aldım. Çünkü kimseye kendimi ezdirme gibi bir niyetim yok. Ömür boyu o insanları çekmek zorunda da değilim. Bence siz de öyle düşünmelisiniz.
Tavır yapıp üzülünce asla yanıma gelip konuşmaz, ben yanına giderim günler sonra. karşıma alıp konuşunca " evet haklısın, gerçekten ben tam bir odunum, hanzoyum ben ya, bana katlanıyorsun, sen çok iyi bir insansın der, sarılır, yumuşatır. ama birkaç hafta sonra yine aynı tas aynı hamam. Böyle böyle 13 yıl geçti, ama artık ne kadar konuşsa artık bi önemi yok, bi arkadaş başka bir konu için yazmış; " 3 vakte kadar cıva gibi eski haline döner" valla müthiş söz böyle erkekler için. Benim zaaflarımı, iyi niyetimi sömürdü yıllarca, algılarımla oynadı. Bilmiyorum iyi olmayız bu saatten sonra, ama sonumuzu da göremiyorum...

Anasına diyiverseydiniz ya kuran getirelim doğru söylüyorsan el bas diye. Far görmüş tavşan gibi kalırdı. Bir de iki rekat namaz kılıp basicaktin eli nasil çıkıyordu o kadının foyası ortaya. Bu tarz kadınlar pisliğini yaparlar ams yalan yere yemin etmekten korkarlar

Anasına diyiverseydiniz ya kuran getirelim doğru söylüyorsan el bas diye. Far görmüş tavşan gibi kalırdı. Bir de iki rekat namaz kılıp basicaktin eli nasil çıkıyordu o kadının foyası ortaya. Bu tarz kadınlar pisliğini yaparlar ams yalan yere yemin etmekten korkarlar
Çok iyi fikirmiş ama aklıma gelmedi maalesef

Kayınvalideyle yüzleşmek çok saçma değil mi? Eşinizle ilgili tüm yorumlara katılıyorum ama sanki sizde saçmalamışsınız gibi geldi. Eşim annesine o kadar düşkünse annesini ona şikayet etmem ki,verebiliyorsam cevabını veririm yoksa susar görmezden gelirim. Ayrıca durumu o kadar iyiyse niye siz çalışıyorsunuz,çalışmayım çatır çatır parasını yiyin. Siz de fevri geldiniz gözüme sürekli ağlamak filan çok komik duruma düşürmüşsünüz kendinizi

Uzun zamandır bu bölümü okuyorum ama ilk kez bu bölüme yazıyorum. Türkiyenin suyundan mı havasından mı bilmiyorum, kocalar da kaynanalar da değişik karakteristik kimliğe sahip ve ilginç olan evlilik öncesi ve sonrası olarak iki farklı kimliğe sahipler. Evlilik öncesi her halinle kabülüm diyen erkek evlilik sonrası temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirir aynı konuyu önüne....Evlilik öncesi hoşa giden kıyafetler, sonrası da kısa, dar, vs. vs kavga sebebidir.. Evlilik öncesi sevilmeyen, hayırsız anne baba bir anda evlilik sonrası dünyanın en iyi ebeveyn i oluverir. Hem çalışan, hem düzenli, hem en iyi anne(çocukların görevleri tamamı anneye ait olacak şekilde), hem en iyi gelin hem de nasıl olacaksa bunca sorumluluğun içinde en güleryüzlü, en bakımlı ve yatakta iyi eş beklentisi hakimdir...
Meselem şu: eşimle aramızda kültür farkı var. İlk yıllar sorun değildi, zamanla eşim denen şahıs tarafından sürekli sözlü şiddete uğradım bu sebepten. Ailesi de aynı şekilde. 13 senelik evliyim, kv saçma sapan konuşur, ciddiye almam güler geçerim. Bi keresinde çalışanlar, başı açıklar cehennemlik tarzı bir laf etti,ben de bi ara konu konuyu açtı eşime söyledim. "Anneme iftira atıyorsun annem öyle bir şey söylemez, yüzleş annemle" dedi, ben de kabul ettim. Annesi tabi ki inkar etti, ben öyle bi şey söylemedim dedi. eşim annesinin yanında " anneme iftira atmışsın işte" dedi, kv de gülüyor, öyle zoruma gitti ki hüngür hüngür ağladım onca kişinin içinde. Kv ye "sana hakkımı helal etmiyorum, öbür tarafta da inkar et bakalım" dedim ve o akşam eve gidene kadar bi daha konuşmadım, çok zoruma gitti, 3 aydır kv ye gitmiyorum, bi yerlerde görüşürsek mesafeleyim, mehaba merhaba.o dönem eşime de küsmüştüm, eşim ne yaptı ne etti, barıştım. 7 gün önce görümceme gittik, ev hediyesi düdüklü tencere aldım,300 liralık. görümcem faturasını sordu, benim fissler var bunu kullanmam, iade edip yerine başka bi şey alayım dedi, internetten aldım, zaman zaman satışta olan bir ürün, dedim. Mırın kırın etti. Evden çıkınca eşime söyledim, tamam kullanmasın istediği şeyi alırız dedi,sonrasında eve gidene kadar söylendi, uyduruk düdüklü tencere ev hediyesi aldın kardeşime falan filan, ablana ev hediyesi götür bunu, ama kendi ablana layık örmezsin...,bir sürü laflar... sonunda lafı çevirdi, "sen anneme ders vermek için konuşmuyorsun, bi daha annem hakkımda bir şey uydurursam kadıncağız inkar edemesin, senin amacın bu"...Tencereyi de anneme hediye edelim. gibi müthiş bir öneriyle final yaptı. Ağlama krizlerine girdim, görümcemin görgüsüzlüğü, eşimin hakkımdaki aşağılık düşünceleri....Eşim beni o halde görünce pişman oldu, yarım yamalık özür diledi falan...kendi kendine söyleniyor, kardeşim de sonradan görme....Valla anasından da bıktım, bacısından da, ş....z oğlundan da. Konuşmuyorum bir haftadır. Deveyi de gütmeye niyetim yok, bu diyardan gitmeye de...Ne yapacağım şaşırdım kaldım...
Gorumcenin o hediyeye ihtiyacı yoksa değiştirmek istemesinde ben kotu bisey görmedim isterse bin lira olsun ihtiyacım yoksa alan kişide yabancı deglse bence bi sorun yok ortada ama esinin söylediklerine ve kv kizdm eşininde madem okadar kıymetli anasi bacısı var evlenmeseymiş cok kızıyorum oyle adamlara

Offff gerçekten şu kaynanalar bi rahat vermiyorlar sinirim bozuldu maalesef bende yaşıyorum bunları

benim de aram yok eşiöin ailesiyle pek. laf sokarlarsa orada cevaplarını veririm yada yalnız kaldığımız bir an ben de laf sokarım 14 yıllık evliyim artık eşe şikayet zamanı çoktan geçti bence. ilk 6 ay etmişimdir belki sonra kendi işimi kendim gördüm :) kaynanayla yüzleşmek falan ne saçma işlere girmişsiniz cahil kadın konuşsun orda lafını vermediyse n sonra yeri bir daha gelir söylersin. olmadı umursamaz takmazsın kafaya da koşa koşa adama söylemeye ne hacet.adamın huyunu biliyorsunuz zaten.
ev hediyesi olarak da düdüklü tencere alakasız olmuş. yeni çeyiz dizmiyorsa görmcede vardur yani herkesin evinde vardır. kadın değişelim demiş ne var bunda.
Böylebasit mevzuları gündeme getirip ağlayıp huzurunuzu, yuvanızı bozmayın. evlatlarınızla eşinizle mutluu olmaya bakın size tavsiyem

Geçen yurt dışından bi aile ile oturdum başka ülkelerde de varmış kayınvalide derdi yarım Türkçesiyle anlatıyor aman alıştırma diye :D

Back