• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyedeki değişik koca ve kaynana sendromu

Aylin3333

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
1.297
1.262
133
Uzun zamandır bu bölümü okuyorum ama ilk kez bu bölüme yazıyorum. Türkiyenin suyundan mı havasından mı bilmiyorum, kocalar da kaynanalar da değişik karakteristik kimliğe sahip ve ilginç olan evlilik öncesi ve sonrası olarak iki farklı kimliğe sahipler. Evlilik öncesi her halinle kabülüm diyen erkek evlilik sonrası temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirir aynı konuyu önüne....Evlilik öncesi hoşa giden kıyafetler, sonrası da kısa, dar, vs. vs kavga sebebidir.. Evlilik öncesi sevilmeyen, hayırsız anne baba bir anda evlilik sonrası dünyanın en iyi ebeveyn i oluverir. Hem çalışan, hem düzenli, hem en iyi anne(çocukların görevleri tamamı anneye ait olacak şekilde), hem en iyi gelin hem de nasıl olacaksa bunca sorumluluğun içinde en güleryüzlü, en bakımlı ve yatakta iyi eş beklentisi hakimdir...
Allah bu ülkede başta ben olmak üzere tüm kadınlra yardım etsin...
Meselem şu: eşimle aramızda kültür farkı var. İlk yıllar sorun değildi, zamanla eşim denen şahıs tarafından sürekli sözlü şiddete uğradım bu sebepten. Ailesi de aynı şekilde. 13 senelik evliyim, kv saçma sapan konuşur, ciddiye almam güler geçerim. Bi keresinde çalışanlar, başı açıklar cehennemlik tarzı bir laf etti,ben de bi ara konu konuyu açtı eşime söyledim. "Anneme iftira atıyorsun annem öyle bir şey söylemez, yüzleş annemle" dedi, ben de kabul ettim. Annesi tabi ki inkar etti, ben öyle bi şey söylemedim dedi. eşim annesinin yanında " anneme iftira atmışsın işte" dedi, kv de gülüyor, öyle zoruma gitti ki hüngür hüngür ağladım onca kişinin içinde. Kv ye "sana hakkımı helal etmiyorum, öbür tarafta da inkar et bakalım" dedim ve o akşam eve gidene kadar bi daha konuşmadım, çok zoruma gitti, 3 aydır kv ye gitmiyorum, bi yerlerde görüşürsek mesafeleyim, mehaba merhaba.o dönem eşime de küsmüştüm, eşim ne yaptı ne etti, barıştım. 7 gün önce görümceme gittik, ev hediyesi düdüklü tencere aldım,300 liralık. görümcem faturasını sordu, benim fissler var bunu kullanmam, iade edip yerine başka bi şey alayım dedi, internetten aldım, zaman zaman satışta olan bir ürün, dedim. Mırın kırın etti. Evden çıkınca eşime söyledim, tamam kullanmasın istediği şeyi alırız dedi,sonrasında eve gidene kadar söylendi, uyduruk düdüklü tencere ev hediyesi aldın kardeşime falan filan, ablana ev hediyesi götür bunu, ama kendi ablana layık örmezsin...,bir sürü laflar... sonunda lafı çevirdi, "sen anneme ders vermek için konuşmuyorsun, bi daha annem hakkımda bir şey uydurursam kadıncağız inkar edemesin, senin amacın bu"...Tencereyi de anneme hediye edelim. gibi müthiş bir öneriyle final yaptı. Ağlama krizlerine girdim, görümcemin görgüsüzlüğü, eşimin hakkımdaki aşağılık düşünceleri....Eşim beni o halde görünce pişman oldu, yarım yamalık özür diledi falan...kendi kendine söyleniyor, kardeşim de sonradan görme....Valla anasından da bıktım, bacısından da, ş....z oğlundan da. Konuşmuyorum bir haftadır. Deveyi de gütmeye niyetim yok, bu diyardan gitmeye de...Ne yapacağım şaşırdım kaldım...

Esınız sizi o halde gorunce pısman falan olmadı. Utu lazım yemek lazım sevısmek lazım eve gelince huzur bulması lazım vs.
Size uzulecek es, sızı herkesin İcinde yalancı anasıyla yuzlestırıp yalancı cıkarmaz. 300tlık hediyeniz uyduruk demez. Hadi dedı yaptı Bı embesıllık, anneme verelim kardesıme baska bisey alalım demez.
Kocanız gordugum en itici erkek. Allah yardımcınız olsun, isiniz zor

Esınız sizi o halde gorunce pısman falan olmadı. Utu lazım yemek lazım sevısmek lazım eve gelince huzur bulması lazım vs.
Size uzulecek es, sızı herkesin İcinde yalancı anasıyla yuzlestırıp yalancı cıkarmaz. 300tlık hediyeniz uyduruk demez. Hadi dedı yaptı Bı embesıllık, anneme verelim kardesıme baska bisey alalım demez.
Kocanız gordugum en itici erkek. Allah yardımcınız olsun, isiniz zor
Dışardan bakınca hiç belli etmez, dışı seni, içi beni yakar tarzda biri maalesef

Yeni evli olsanız farklı yorumlar yapabilirdim ama 13 yıllık karısının yalan söyleyip kayınvalidesine iftira atacağına inanan eşinizin karakterinde ve evliliğinizin bağında problem var demek ki. Ablasına aldığınız hediye sonrası tavrı da aynı şekilde. Bunlar tek tek örnekler ama birbirinizi öncelemediğiniz, birbirinize güvenmediginiz bir evliliğiniz var. Bunun kişiyle alakası var Türk erkekleri diye genelleme yapmakta doğru değil.

13 yılda birşey yapamadıysanız bundan sonra yapılacak şey aslında.

Dışardan bakınca hiç belli etmez, dışı seni, içi beni yakar tarzda biri maalesef
Dısarıdan benım/bizim ne gordugumuz önemli degıl zaten. hayatı birlikte paylasan sızsınız, sıze dogru duzgun saygılı sevgili olsun.
Bana cok iyi saygılı davranan arkadaşımı insan yerine koymayan kocasından oldum olası tıksınmısımdır mesela.bok gormus gıbı bakardım hep Yuzune.. Neysekı bosandılar.

Kocanız duzelmek zorunda. Ve burda ıs size dusuyor sayet bosanmayacaksanız. Bu adam omur boyu çekilmez cekmemelısınız de bence , ben cekmem en azından

Her halinle kabulum diyen erkek baştan falso zaten. Bana her halinle kabulumsun diyen erkege "ne halim varmista kabul etme buyuklugunu gosteriyorsun" diyesim gelir yani. Hic hoş bir söz degil.

Benim eşim bana "seni oldugun gibi seviyorum" demisti mesela bu daha hoş degil mi? Nebileyim kendimce bazi şeylere dikkat ediyorum ben acikcasi ve anlattiginiz gibi suprizler yasamadim evliligimde.

Niye yok? O zaman çekin bu manyakları. İkide bir ağlayıp durun. Ne diyelim.
Eşim iyi bir babadır, cömerttir ama ailesi söz konusu olunca tam bir hırt tır. Ki ailesi dediğimde de yanlış anlaşılmasın, komşu bile daha ilgilidir, burun ameliyatı oldum, geçmiş olsuna gelmeyi bırak arayıp sormadılar bile, ne bileyim boşanayım diyorum, çocuklarıma kıyamıyorum, eşimin maddi durumu çok iyi, ayrılırsan çocukların yaşam standardı baya düşecek.çok iyi bir baba, çok iyi bir evlat ama kırıcı hanzo bir koca, boşanırsam acaba bencillik mi etmiş olurum diye korkularım var.

Biz buna toplum yapısı diyoruz.
Bsn artık öyle kabul ettim.
Önceden sadece benim annemle babannem anlaşamaz zannediyordum.
Artık anladım ki çoğu gelin kaynana anlaşamıyor.
Kv si olmayanlar ya da uzakta olanlar cidden Şanslı.
Bdv de okuduğum Kv Konuları neredeyse hep birbirinin aynısı.
Size gelince bu diyardan gitmeye de bu deveyi gütmeye de niyetim yok demişsiniz.
Ne desem bilemedim.
Allah kolaylık ve sabır versin.

Genellemek, "Türkiye'de hep böyle, erkekler aileleri hep" tarzı düşünmek ruhunuza iyi geliyorsa öyle düşünün ne diyelim? 13 yıl geçirmişsiniz, kaç olay olmuş, kaç laf yemiş ağlamış oturmuşsunuzdur böyle kim bilir.
Ne diyelim? Diyardan gidemiyorsunuz, gidesiniz yok belli, bu deve zaten anacı deve güdeni belli, çekeni Hakka yürüyüp yuları boşalana kadar ağlaya ağlaya bekleyeceksiniz gibi görünüyor.

Sabır dilerim.

Son düzenleme:
Eşim iyi bir babadır, cömerttir ama ailesi söz konusu olunca tam bir hırt tır. Ki ailesi dediğimde de yanlış anlaşılmasın, komşu bile daha ilgilidir, burun ameliyatı oldum, geçmiş olsuna gelmeyi bırak arayıp sormadılar bile, ne bileyim boşanayım diyorum, çocuklarıma kıyamıyorum, eşimin maddi durumu çok iyi, ayrılırsan çocukların yaşam standardı baya düşecek.çok iyi bir baba, çok iyi bir evlat ama kırıcı hanzo bir koca, boşanırsam acaba bencillik mi etmiş olurum diye korkularım var.
Size öyle geliyor. Gerçekten iyi baba, çocuklarının yanında annesini de düşünen mutlu edendir. Kendinizi avutuyorsunuz. Bu gözler, boşandığı karısına gül gönderen adamlar gördü sırf çocuğu örnek alsın, etkilenmesin diye. Siz de, ilerde kocasından göremediği ilgiyi, çocuklarına bağlanarak gidermeye çalışan, düşüncesiz kaynanaya dönüşüyorsunuz şu an aslında.
Benim yuvam sandığım evliliğim de bu anasından ayrılmayan sütoğlan tipi yüzünden bitecek. Kendi ailesi kusursuz ancak kadının ailesi berbattır. İstiyorlar ki en çok kendi ailesini övün, yalakalık yapın.
O deveyi gütmüşsünüz yeterince. Diyarı da yakar mısınız yoksa susar da bekler misiniz sizin seçiminiz pek tabii.

Eşim böyle değil, olursa alacağı cevabı biliyor. Ben böyle olmasaydım belki anlattığınız erkekler gibi olurdu, kimbilir. Ben ters biriyim. Önceden annem bana, böyle olursan mutlu olamazsın derdi. Meğer böyle olmak mutluluk getiriyormuş. Kendi dünyamda mutluyum, beni üzmedikleri sürece kimseye ters değilim, yardımsever ve iyiyim. Ancak üzerlerse 180 derece değişip şeytanlaşacağımı biliyorlar. Bu yüzden hiç yapmamayı tercih ediyorlar bence. Çünkü anında değişip savaş baltalarımı çıkarıyorum. Böyle olmak en iyisi, hiç altta kalmayın.

Yeni evli değilsiniz bunca yıldır eşinizin ailesine olan duygularını, yaklaşımını öğrenmiş olmanız lazım.
Kv'nin ipe sapa gelmez laflarını kalkıp eşinize anlatmanıza ne gerek var?
Bırakın yüzleşmeyi ciddiye bile almam böyle apır sapır konuşan birini.
Ablasına ev hediyesi işine de karışmam.
Durumunuz da iyiymiş 'kocacım, al ablana bir çeyrek altın , verelim, bozdursun ne isterse alsın derim.
Kadir kıymet bilmeyen insana internetten tencere siparişi ile yormam kendimi.

Eşinize gelince hepinize 'he,he' deyip idare ettiğini zannediyor.
Çocuklarım ve güçlü maddiyat nedeniyle ayrılmak istemiyorum diyorsanız siz de eşinize ve ailesine
'he, he' deyip idare edeceksiniz.
Her şeyi duymayacak, sorun etmeyeceksiniz.

'Gururuma dokunuyor, bunları hazmedemiyorum' diyorsanız o zaman
'az aşım, ağrısız başım' deyip ayrılacaksınız.

Kısacası hem pastam dursun hem karnım doysun mümkün olmuyor.
Not: Herkesin kocası böyle değil.
Bunun Türk erkeği ile değil mizaç, yetiştirilme tarzı, hayata-evliliğe bakış açısı ve kişinin kendini geliştirme düzeyi ile ilgisi var.

Back