Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Makarnayı bir derece anladım da tuvalet kağıdını ben de anlamlandıramıyorum

Yani öyle kıyametvari zombi filmi gibi olsa tuvalet kağıdını totomuza sürüp mutlu mu olacağız anlamadım :KK70:

Cidden amacı nedir bu tuvalet kağıdı stoğunun, sürekli dolapta tuvalet kağıdının azaldığını gördükçe içime kuşku düşüyor alsa mıydım diye 😂

Psikolojik sağlığınız fiziksel sağlığınızı da etkiliyor. Aşırı kaygı vücudunuzun durduk yere belirti yaratmasına dahi neden olabilir o yüzden o 4.maddeyi uygulayabilmek ve rutininizi devam ettirebilmek çok önemli.
Kesinlikle öyle. Telefonu tv yi kapatıp kitap okuyacağım salgın bitene kadar. Teşekkürler bilgiler için :KK36:

Çok teşekkür ederim cevabınız için karantina derken yanlış telafuz ettigimi fark ettim sokaga cıkma yasagından bahsediyorum öyle olursa askerlik yaptıgı yerde kalır dönemez diye üzülüyorum demek istemiştim ve tabi karantinaya alınırsa 14gün ayrı kalmak kimseye birşey kaybettirmez ama psikolojik anlamda benim için cok şey ifade eder şuan sizin de bildiginiz üzere duygusal anlamda cok hassassız ayrı kalmak somut anlamda bir yara vermez ama duygusal anlamda benden cok sey götürüyor ondan bahsetmek istemiştim
Lutfen bu kadar karamsar olmayalim. Virusu bu aldigimiz onlemlerle bir sekilde durduracagiz. Turkiyenin avantaji Avrupa ulkelerine gore cok daha erken tedbir almasi ve milletin Avrupa ulkelerindeki durumu gormesi.
Ayrica sicak ulkelerde yayilma tam anlamiyla gerceklesmedi. Bilim adamlari henuz bilmiyor, yasamadan goremeyiz.
Gereken onlemler alinmali ama bu kadar karamsar olmayalim.
Mesela Taylanda Avrupalilar ve çinliler cok fazla tatile geliyor, burda 55 vaka falan olmus. Millet tatilde ve yayilmamis. Dilerimki sicak da virusun yayilmasaiyla ilgili.
Sicak ulkelerdede hep gelen turistlerde goruluyor ve cok fazla vaka yok simdilik.

Tuvalet kağıdı stoğu yapılmasının nedeniyle alakalı şöyle açıklama yapılmış..

"Pandemi sırasında, insanlar enfeksiyon tehdidi altındayken gerçekleşen şeylerden biri iğrenme duyarlılığının artmasıdır. İğrenme hissini deneyimleme ihtimali daha fazladır ve insanlar iğrenmeyi önlemeye yönelik harekete ederler. İğrenme, sizi bazı kirlenmelerden kaçınmanız için uyaran alarm mekanizması gibidir. Eğer salya kaplı bir korkuluk görürsem ona dokunmam, tiksinti hissederim. Ve bu bizi güvende tutar. Bu yüzden enfekte olma korkusuyla tiksinti arasında çok sıkı bir bağlantı var. Ve tiksinti veren maddeleri ortadan kaldırmak için tuvalet kağıdından daha iyi bir araç yok. Bence tuvalet kağıdının koşullu bir güvenlik sembolü haline gelmesi bu yüzden"

"Başlangıç için tuvalet kağıdı büyük, hacimli ve ayırt edilebilir olduğundan insanlar onu daha çok fark ediyor. Ardından insanlar için giderek psikolojik değer kazanmaya başlıyor. Mağazadan kucak dolusu tuvalet kağıdıyla çıktıklarında alışveriş yapan bu kişilerle konuşmak ilginç. Neden bunu yaptıklarını sorduğunuzda bazıları şöyle diyor: 'Bilmiyorum, herkes böyle yapıyordu.' Korku çok bulaşıcıdır. Bu tür şeyler viral hale geldiğinde, etrafınızdaki insanları panik halinde bir şeyler satın alırken gördüğünüzde, bu sizi daha endişeli hissettirecektir. Başlama işaretini diğer insanlardan alıyoruz"

Kızlar o değil de Allahını seven bana bir şişe kolonya göndersin evde sadece yarım şişe kolonya kaldı ve hiçbir markette yok:KK12:
vala gonderirim bende cok var (stokcu degilim isim geregi evde surekli 30-50 litre bulunur suan stoklarim ne durumda bilmiyorum ama:))

ama esimin sirketi pilisini pirtisini toplatip evden calismaya gecti ben 8 ay once kovuldum biz market alisverisimizi yapip dusumuzu alip izoleye gectik kargo ya veremeyiz ne yazikki

Bayanlar yarın annem babam ablam ve eşi bana yemeğe gelecek sizce yanlışım yaptim onalrladami gorusmeseydik.ama hep iletişim halindyiz ikiside bana yakın oturuyor.sizce yaptığım riskli değil degilmi ne olur acil cevap.

Cidden amacı nedir bu tuvalet kağıdı stoğunun, sürekli dolapta tuvalet kağıdının azaldığını gördükçe içime kuşku düşüyor alsa mıydım diye 😂
Tuvalet kağıdı stoğu dışında bizim buraya özgü mü bilmiyorum ama marketlerde çamaşır suyu bulamıyorsunuz:KK70:
Dündü sanırım markete gittim bir tane çamaşır suyu yok, o reyon dikkatimi çekti kasadaki kıza sordum, abla daha sabah reyona 2 koli koydum dedi, makarna zaten kırıntısını bulamıyorsunuz :)) insanlar çamaşır suyunu dezenfektan niyetine mi alıyordur acaba?
Adamın biri de yoğurda arap sabunu karıştırıp yemiş:silah:

Tuvalet kağıdı stoğu yapılmasının nedeniyle alakalı şöyle açıklama yapılmış..

"Pandemi sırasında, insanlar enfeksiyon tehdidi altındayken gerçekleşen şeylerden biri iğrenme duyarlılığının artmasıdır. İğrenme hissini deneyimleme ihtimali daha fazladır ve insanlar iğrenmeyi önlemeye yönelik harekete ederler. İğrenme, sizi bazı kirlenmelerden kaçınmanız için uyaran alarm mekanizması gibidir. Eğer salya kaplı bir korkuluk görürsem ona dokunmam, tiksinti hissederim. Ve bu bizi güvende tutar. Bu yüzden enfekte olma korkusuyla tiksinti arasında çok sıkı bir bağlantı var. Ve tiksinti veren maddeleri ortadan kaldırmak için tuvalet kağıdından daha iyi bir araç yok. Bence tuvalet kağıdının koşullu bir güvenlik sembolü haline gelmesi bu yüzden"

"Başlangıç için tuvalet kağıdı büyük, hacimli ve ayırt edilebilir olduğundan insanlar onu daha çok fark ediyor. Ardından insanlar için giderek psikolojik değer kazanmaya başlıyor. Mağazadan kucak dolusu tuvalet kağıdıyla çıktıklarında alışveriş yapan bu kişilerle konuşmak ilginç. Neden bunu yaptıklarını sorduğunuzda bazıları şöyle diyor: 'Bilmiyorum, herkes böyle yapıyordu.' Korku çok bulaşıcıdır. Bu tür şeyler viral hale geldiğinde, etrafınızdaki insanları panik halinde bir şeyler satın alırken gördüğünüzde, bu sizi daha endişeli hissettirecektir. Başlama işaretini diğer insanlardan alıyoruz"
Bilgi için teşekkürler.

Arkadaslar merhaba suan 3aylık hamileyim ama bu corona böyle giderse karantinaya doğru yolumuz var hastalık cok hızlı yayılıyor şimdiden doğumumu nasıl yapacağım diye düşünmeye başladım sizce ne olur?hastanede dogum yapabilir miyim?yaparsam ne kadar güvenli olur şimdiden çok stresliyim eşim de bedelli askerlik icin gitti yanımda degil daha 5nisanda dönecek ailemin evinde kalıyorum o yokken ama yine de kendimi cok yalnız stresli hissediyorum karantina olur da o dönemezse diye ondan uzak oldugum icin üzülüyorum özlüyorum ve doğumumu kendimi dert ediyorum işte... sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim şimdiden teşekkürler
Canim bende hamileyim.
Doğum Ağustos gibi olacak nasip olursa.
O vakte kadar Allah kerim.
Daha vakit var.
Şimdilik kontrollere yalnız gidiyorum ve gideceğim..
Gerekirse doğuma da yalnız giderim...
Bir oğlum var, onun sağlığını riske atamam hiçbir şekilde.

En yakın ve en temiz olduğunu düşündüğüm özel bir hastaneye gidiyorum.
Başka da yapılacak bişey yok..

Türkiye karantinaya alınırsa karantina bitimi zaten evlilerin yarısı boşanır herhalde :KK70:
BDV coşar zaten.
Astoria'dan salgın karantinasında sağlıklı evlilik yürütmenin yolları diye bilgi mi istesek? Corona'dan kurtuluruz umarım:dua: ama boşanma salgınına yakalanmasak bari:)

Tuvalet kağıdı stoğu dışında bizim buraya özgü mü bilmiyorum ama marketlerde çamaşır suyu bulamıyorsunuz:KK70:
Dündü sanırım markete gittim bir tane çamaşır suyu yok, o reyon dikkatimi çekti kasadaki kıza sordum, abla daha sabah reyona 2 koli koydum dedi, makarna zaten kırıntısını bulamıyorsunuz :)) insanlar çamaşır suyunu dezenfektan niyetine mi alıyordur acaba?
Adamın biri de yoğurda arap sabunu karıştırıp yemiş:silah:

Ben televizyonda sahte dezenfektanları gördüm bugün haberlerde, çamaşır suyu varmış içinde internetten satıyorlarmış 🤦🏻‍♀️

Allahım virüsten korkmuyorum başka şeylerden korktuğum kadar 😂

Astoria'dan salgın karantinasında sağlıklı evlilik yürütmenin yolları diye bilgi mi istesek? Corona'dan kurtuluruz umarım:dua: ama boşanma salgınına yakalanmasak bari:)
Ülkenin yarısı çocuk yapacak, diğer yarısı boşanacak herhalde. 85 milyon karantinaya girip 100 milyon çıkarız artık:KK53:

X