Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben videolarda takılı kaldım, denize girer miyiz diye soran arkadaşın yanında yerimi alıyorum😂

Gerçekten gerilen arkadaşlar, açın izleyin.
Kendinizi motive edecek şeyler bulmanız lazım.

Hahah anlaşılabilir bir şey

Ben de mayısta doğuyu ziyaret etmek istiyorum, ilk defa gideceğim, bilet falan aldım ama bakalım ne olacak

Bir diğeri eylülde İtalyaya geri taşınabilirim, yani, inşallah :KK70:

Neler oluyo az cok goruyoruz haberlerden uzulerek lâkin tuvalet kagitlari ve erzaklar icin markette birbirini doven bir avrupa izledim,umarım sonumuz boyle olmaz.Nacizhane fikrim toplu erzak alisverisi icin mahalle marketlerini degil toptan marketleri tercih edelim.

Evet, bu gidişle Koronavirüs Anksiyete Bozukluğu diye bir tanı dahi gelebilir tanı kitabımıza. :) Şaka bir yana, burada daha önce Koronavirüs kaygısı ile başa çıkmak için 10 öneri vermiştim, tekrar paylaşayım. Özellikle hali hazırda anksiyete bozukluğu, panik atak gibi tanılar almış kişilerin bunları dikkate alması önem taşıyor.:

Koronavirüs Kaygısı ile Baş Edebilmek için 10 Etkili Öneri:

1. Koronavirüs salgınına yönelik kaygı hissetmek doğal bir duygusal tepkidir. İdeal düzeyde kaygı hayatta kalmamızı sağlar. Çok düşük ya da aşırı derecede kaygı kendimizi korumamızı imkânsız hâle getirir. Boşvermeyin. Paniğe de kapılmayın. Kaygınızı önerilen tedbirleri almak için kullanın.

2. Kaygı hissettiğinizde onu ortadan kaldırmak için uğraşmayın. Düzenli nefes alarak ona dikkatinizi verin. Kaygıdan kaçmadıkça toleransınız artacaktır.

3. Güvenilir kaynaklardan doğru bilgi edinmek kaygıyı yönetmede faydalıdır. Nereden geldiği belli olmayan yalan kaynaklar kaygının kontrolsüz biçimde artmasına sebep olur. Sadece güvenilir kaynaklardan bilgi edinin.

4. Bilgiye çok uzun süre maruz kalmak aşırı kaygıyı besler. Çok uzun süreler kendinizi salgın haberlerine maruz bırakmayın. Günde bir ya da iki kere, 30 dk haberleri okumak yeterli olacaktır.

5. Aşırı kaygı, olabilecek olumsuz bir olayın olasılığını olduğundan yüksek görmemize ve bunun baş edilemez olduğu sonucuna varmamıza neden olur. Önerilen tedbirleri almak virüse yakalanma riskini azaltacaktır. Virüse yakalanan kişilerin yarısından fazlasının iyileştiğini, sadece %10-15inde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını unutmayın.

6. Bedenin dengesi duygusal dengeyi de etkiler. Bedeninize bakın. Düzenli ve iyi beslenin. Uyuyun. Hareket edin, spor yapın. Bu bağışıklık sisteminizi de olumlu etkiler.

7. Günlük rutininizi olabildiğince sürdürmeye çalışın. Eğer rutininiz sekteye uğradıysa yeni bir rutin yaratın.

8. Sevdiklerinizle, sosyal çevrenizle iletişimi sürdürün. Salgın ile ilgili teyit edilmemiş yanlış bilgiler paylaşarak birbirinizi korkutmak yerine birbirinize destek olmak, her zamanki konularınızı konuşmak için iletişim kurun.

9. Umudunuzu koruyun. Uzun vadeli hedeflerinizi aklınızdan çıkarmayarak yaşama tutunun.

10. Bu yöntemlerle kendi başınıza kaygınızla baş edemiyorsanız ve kaygı yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa bir ruh sağlığı uzmanından destek alın.
Allahım sen bize 4. Maddeyi uygulayabilmeyi nasip et

Arkadaslar bizim burda ölülerimiz var.
Virus olsun olmasin cenazelerimiz türkiyeye götürülmeli. Aileler cok üzgün. Herkes vataninda topraga gömülmek ister. Ki cogu yurtdisinda yasayan türk vatandaslarin akrabalari ve aileleri türkiyede.

Lütfen yetkili yerlere sikayet edin. Bu konuda basbakan bizleri bilgilendirmeli ve yardimci olmali!
:KK43:

Toptan telefonu kaldıracağım bu gidişle. Olmayan panik atağı gecirtecekler yoksa :KK43:

Psikolojik sağlığınız fiziksel sağlığınızı da etkiliyor. Aşırı kaygı vücudunuzun durduk yere belirti yaratmasına dahi neden olabilir o yüzden o 4.maddeyi uygulayabilmek ve rutininizi devam ettirebilmek çok önemli.

Prof. Dr. Ateş Karayı dinleyin ve sakinleşin. Şuan herşey kontrol altında diyor. Kalabalığa girmeyin, hijyeninize dikkat edin, bir şey olmaz.

Bu tuvalet kağıdı meselesi nedir anlamadım 🤔

bende anlamadım bu mevzuyu erkek arkadaşım amerikada ona sordum çünkü kendisi amerikada tuvalet kağıdı bulamadığından yakınmıştı.herkes almış tuvalet kağıtlarını:KK43:hatta bana stok yapmıyorum diye kızmıştı bulamayacaksın diye inşallah öyle olmaz.

X