Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kizlar hamileyim grip oluyorum ama ben korona oldum mu ki diye panik yapmaktayım :KK43: çok çaresiz hissediyorum ya
pabige kapilma hemen zaten hapsirik falan varsa corona degildir ates ve oksuruk olmasi gerek ilerleyen durumdada nefes alma zorluğu oluyor

Açıklanana inanmak durumundayız. Halen sadece yurtdışı temaslılarda varsa kontrolsüz yayılmaya başlamadı demektir.
Ben de bu kişilerin evinden kalkıp gidenler mi yoksa halihazırda karantina altındakiler mi olduğunu merak ediyorum.

Gerçi evet, orası öyle. Yurtdışı hikayesi olmayanlara corona testi yapılmadığı söylenmişti.
Yani bu durumda daha önce yurtdışından gelip herhangi bir kontrole tabi tutulmayanlar kimseye virüs bulaştırmamış şimdiye kadar. Yoksa yurtdışı teması olmayan vaka kesin olurdu. Ya da ikinci şık henüz kaç kişide var belli değil.

Arkadaslar merhaba suan 3aylık hamileyim ama bu corona böyle giderse karantinaya doğru yolumuz var hastalık cok hızlı yayılıyor şimdiden doğumumu nasıl yapacağım diye düşünmeye başladım sizce ne olur?hastanede dogum yapabilir miyim?yaparsam ne kadar güvenli olur şimdiden çok stresliyim eşim de bedelli askerlik icin gitti yanımda degil daha 5nisanda dönecek ailemin evinde kalıyorum o yokken ama yine de kendimi cok yalnız stresli hissediyorum karantina olur da o dönemezse diye ondan uzak oldugum icin üzülüyorum özlüyorum ve doğumumu kendimi dert ediyorum işte... sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Fransa'da yaşıyorum ve şu an resmi olarak karantina altındayız. Öncelikle endişelenmekte çok haklısınız. Bende sizin gibi hamileyim, 7. ayımdayım.Zaten hormonların tavan yaptığı bir dönemdeyiz, bir de inkar edilemez bir salgın gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Avrupa'da yaşananları kimseyi panikletmemek için yazmıyorum ancak haziran ayına geçmesini beklemek biraz ütopik. Maalesef fransa'da bile daha başlangıç aşamasında olduğu söyleniyor yani duraksama döneminde bile değiliz ve hazirana kadar bitecek gibi görünmüyor. Benim doğumum haziranda o nedenle çok konuştum doktorlarla bu konuyu. Türkiye Fransa'dan da geride geliyor buranın 1 ay önceki hali gibi. Ayrıca sıcakta ölen bir grip türü de değil çünkü şu anda yaz aylarını yaşayan avusturalya ve latin amerikada, aynı zamanda dubai, singapur, katar gibi sıcak ülkelerde görülüyor.
Amacım kesinlikle kimseyi panik yapmak değil ancak italyanların, almanların, fransızların yaptığı hataya düşüp bir şey olmaz yaa, grip gibi bir hastalıkmış kafasında olmayın. Tedbirli olun, şakaya gelmez. Türkiye'de karantinadan kaçan insanlar okuyoruz. Bu cahil zihniyet çok korkutucu. Türkiyede de vaka sayıları hızla artıyor ve ben bir bu kadar insanın da belirti gösterdiği halde bir şey olmaz diyip hastaneye gitmediğini düşünüyorum. Avrupa'da vakanın bu kadar çok olmasının nedenlerinden biri ateşlenen herkesin ambulans çağırarak hastanelere gitmeleri ve tanı konulması. Bu bilinç acilen Türkiye ye de gelmeli.
Sorularınıza cevap verecek olursam;
-Karantina'da bile olsanız medikal randevular iptal olmaz yani doktor kontrolü için sokağa çıkabilirsiniz.
-Eşinizin karantinada olması gerektiği bir durum varsa olması sizin için ve bebeğiniz için çok daha iyi. Karantina süresi 14 gün, 14 gün yalnız kalsanız bir şey olmaz ancak allah korusun size bulaşması durumunda çok daha fazla problem yaşarsınız.
-Tabii ki hastanede doğum yaparsınız. Her hastane corona vakası almıyor. Hastalar belli hastanelerde toplanıyor. Ayrıca karantina sürecinde doğum katına eş dışında ziyaretçi de yasaklanıyor ve doğum katında çalışan kişiler corona hastalarıyla aynı ortama asla girmiyor dolayısıyla tenha ve güvenli oluyor.

Ne? Yazınızı tekrar okuyup cümlelerinizdeki var olan anlatım bozukluklarını giderdiğiniz taktir de ne demek istediginizi anlayabileceğim.

Dr bey bir yazı paylaşmış ben de o yazıyı burada paylaştım olan bu. Siz bu yazidan ne gibi bir çıkarımda bulunuz ve sizi ne rahatsız etti anlayamadım tam olarak. Yazımda virüsle ilgili var olan durum açıklanmaya çalışılmış. Ne derece de tehlikeli ve ölümcül olduğu sayısal (bilimsell) verilerle desteklenmeye calisilmis. Nedeni ise; medya araciligiyla bu virusle alakali insanlara verilen yalan yanlis bilgileri ve bu dezanfarmasyonun halk uzerinde yaratacagi korku ve kaos durumunu engellemek.
Insanlar aşırı derece korkmasinlar, illa korkacaklarsa da gercekligi bilsinler öyle korksunlar diye. Asiri korkunun insani neye surukledigini hepimiz gorduk. Marketi talan etmeler, gerekli gereksiz stok yapma durumlari. Bu durum size gore normal bir psikolojiyle mi yapildi??? Herkes ihtiyaci olanin uzerinde stok yaptiginda diger insanlarin ihtiyaclarini karsilayamama durumu ve bunun ulkede yaratacagi psikolojik durumu siz ne olcude dusundunuz peki? Adam sadece bir bilgi paylasmis. Nedeni konusunda da yeteri kadar aciklayici oldugumu dusunuyorum! Kisacası bu yazıdan: herkes aşırı rahat olsun kimse önlemini almasın, herkes sokaklara dökülsün, virüs yayilsa da mühim değil gibi bir çıkarımın yapılması söz konusu degil.

Virus yayilirsa ülke kaynaklariyla ilgili verileriniz de var mi seklinde de bir seyler yazmaya calismissiniz sanirim. Insanlar bu korku ve hizla stoklamaya devam ederlerse virüsün yayılmasina firsat birakmadan o kaynaklari tuketecekler zaten merak etmeyin.
Ülke olarak bakanlarımız yeteri kadar önlemini alıyorlar, almaya calisiyorlar bana göre. Önemli olan halkın bilincle hareket etmesi. Misal olarak okulda egitim ve ogretime ara verildi (okullar tatil edilmedi). Ama bunun bilincinde olmayan insanlar okuldan aldiklari cocuklariyla parka, avmlere gittiler. Neden? Cunku halkimizin coğu bilincisiz. Cunku herkes anlamak istedigini anliyor da ondan. Bu yazida da olan bu. Ben bir yazı paylasiyorum ve gereksiz bir tepki aliyorum. Peki neden? paylasim uzerinden bir ton fazladan cikarim yapildigi için.
Tekrardan özet geçeyim: ben sadece bir doktorun paylastigi bilgiyi paylaştım. "No panic!!! Insanlar telaş yapmayın durum iste bu kadar basit. Herkes normal yaşantısına dönsün, kimsenin önlem almasına gerek yok." Diye bir çıkarımda bulundunuz sanırım. Alakası yok. Ben en başta kendim dikkat ediyorum zaten. Istanbuldan yeni geldim belki taşıyıcıyımdır diye ailemi ziyaret etmedim. Neyse daha fazla uzatmayayım, durum heralde (?) anlaşılmıştır.
Yaptığınız açıklamayla yazdığınız veriler anlamı kesinlikle bağdaşmıyor coronadan şu kadar insan öldü yok yılan ısırmasından bu kadar insan öldü diye sayı karşılaştırması yapmışsınız bence siz yazdığınız verilerin bozukluğuna ! Dikkat edin önce veya ne anlama geldiğine uzaktan bakmayı deneyin sizinle laf dalaşına emin olun girecek Değilim kesinlikle bu dönemde karşı durduğum bir bakış açısı varsa oda herkes normal gripten ölüyor her yıl biz bilmiyoruz yaa tarzı söylemlerdir bu tarzda söylenen her sözün veya verinin en yakınımda olsa karşısındayım ve yanlış buluyorum.

Hepinize cevaplarınız icin tesekkür ederim içimi rahatlattınız biraz ama burada hastanelerde coronalilar ve normal insanların ayrımı ne derece güvenle yapılır o beni endişelendiriyor haftaya ikili tarama için doktor gel demisti ama gidebilicek miyim bilmiyorum hastaneleri acil durum dışı meşgul etmeyin deniyor poliklinikler artık hasta almayacak deniyor kendim kuruntu yapıyorum belkide ama aklım karışık işte

İsteklerimiz hiç bitmiyor. Önce okullar kapansın dedik, o bitti toplu alanlar kapatılsın, şimdi de sokağa çıkma yasağı gelsin. Sokağa çıkma yasağı gelse onu da delmeye çalışır bizim insanımız çok da umutlanmayın yani. Çünkü kimse bir oturayım da yayılıma katkıda bulunmayayım demiyor. Keyfine dışarıda gezen çok.

Nişanlım sağlık personeli, onun izin alma ya da evde durma gibi bir şansı yok maalesef. Sağlık çalışanları benden sizden daha çok stres altında inanın. Serinkanlı olmak zorundayız, ben Mayıs-Haziran gibi ilk dalganın biteceğini ve ilacın bulunacağını tahmin ediyorum. Seneye kışa kadar ikinci dalga gelmeden aşı da bulunur sanırım.
Astoria,
nişanlınız ve tüm sağlık çalışanlarımıza sağlık diliyorum, şu dönemde psikolojik olarak etkileniyorlardır, çalışma şartları, salgın sebebiyle yoğunlukları da hesaba katılınca omuzlarındaki yük epeyce fazlalaştı.

Halkın çoğunluğu panik halinde, vaka sayıları arttıkça, ki maalesef salgın olan diğer ülkeleri düşünecek olursak bizde de sayı artacaktır, haliyle tedbirler ve önlemler daha üst seviyelere çıkarılacaktır, örneğin zorunlu sokağa çıkma yasağı, ev karantinası gibi şeyler yaşayacak gibi görünüyoruz.

Bu haklı tedbirler sebebiyle insanların panik ve korku seviyesi de artacak, ki şimdiden hiçbir psikolojik sorun geçmişi olmayanlarda dahi virüs sonrası korkular başladı, insanlar virüse yakalanıp öleceğini, sevdiklerini kaybedeceklerini düşünmeye başlayacak, evde olmak da psikolojilerini epey etkileyecek.

Virüsten korunmak için bireysel tedbirler almak dışında bu virüsün yol açacağı psikolojik baskıyla başa çıkabilmemiz için neler önerirsiniz?

Evet canım esprisine söyledim zaten ama gerçekten bulamıyorum kolonya ya :KK43: Nereden bulunur bir fikrim yok
İlk birkaç gün ben de bulunduğum.ilcede bulamadım. Bütün marketleri gezmistik toplasan 20 falan market var zaten.
. Bulamadık iki tane eczanede buldum aldim.. daha önceden vardı evimde eskiden kalan ..bugün çıktım buldum kolonyası vardi o getirtmiş sanırım kolilerce vardı fiyatı da normaldi pahalı flaan değildi annemlere bı tane kendime aldım ben çok kullanmayı sevmem ama.silerken kullanıyorum biryerleri

yurtdisi temasi olmayanlara test su an yapilmiyor. biz bugun test verdik. kardesim fransadan sevgilim kanarya adalarindan dondu, onlara test yapilmamisti. birkac gundur ayni evdeyiz evden hic cikmamistik. bugun test verdik bana yapmayacaklardi, araya bir tanidik sokarak yaptirdik. sonucumuz da hala cikmadi.

yani bu sayilarin dogrulugu evet var ama yurt disi baglantisi olmayip sokakta,markette orada burada kapan vatandastan saglik bakanliginin haberdar oldugunu da zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Astoria,
nişanlınız ve tüm sağlık çalışanlarımıza sağlık diliyorum, şu dönemde psikolojik olarak etkileniyorlardır, çalışma şartları, salgın sebebiyle yoğunlukları da hesaba katılınca omuzlarındaki yük epeyce fazlalaştı.

Halkın çoğunluğu panik halinde, vaka sayıları arttıkça, ki maalesef salgın olan diğer ülkeleri düşünecek olursak bizde de sayı artacaktır, haliyle tedbirler ve önlemler daha üst seviyelere çıkarılacaktır, örneğin zorunlu sokağa çıkma yasağı, ev karantinası gibi şeyler yaşayacak gibi görünüyoruz.

Bu haklı tedbirler sebebiyle insanların panik ve korku seviyesi de artacak, ki şimdiden hiçbir psikolojik sorun geçmişi olmayanlarda dahi virüs sonrası korkular başladı, insanlar virüse yakalanıp öleceğini, sevdiklerini kaybedeceklerini düşünmeye başlayacak, evde olmak da psikolojilerini epey etkileyecek.

Virüsten korunmak için bireysel tedbirler almak dışında bu virüsün yol açacağı psikolojik baskıyla başa çıkabilmemiz için neler önerirsiniz?
Ben kesinlikle Lyanna Mormont Lyanna Mormont video önerisi yapsın konuda diyorum, 10 dakikadır kahkaham kesilmedi.
Pammık gibi oldum munecim şuan, her gergin olan da açsın izlesin ve geceyi güzel bitirsin.

Yani bu durumda daha önce yurtdışından gelip herhangi bir kontrole tabi tutulmayanlar kimseye virüs bulaştırmamış şimdiye kadar. Yoksa yurtdışı teması olmayan vaka kesin olurdu. Ya da ikinci şık henüz kaç kişide var belli değil.
Yapılan açıklama corona belirtisi ile hastaneye gidip yurtdışı hikayesi olanlara corona testi yapıldığı yönündeydi. Yani corona semptomlarıyla hastaneye gittiğiniz halde yurtdışı bağlantınız yoksa test yapılmıyordu.

O nedenle dediğiniz gibi var da bilinmiyor mu yoksa gerçekten öyle bir bulaş olmadı mı, onu bilmek zor. Ama öyle bir bulaş olsayd geniş kitleye yayılırdı diye düşünüyorum. Resmi kanallar olmasa bile sosyal medyada kitlesel corona semptomlaro görülmesi illa yazılırdı.

Bizim karantina günlerimizde neler olacak bakalım... Umarım hiç ölüm olmaz, biran önce biter bu hastalık ve biz komik hatıralarla anarız :) ne kadar gerçekçi bir dilek bilmiyorum ama dileğim bu ❤
keske böyle olsa ama şuan bile uykum kaçmış durumda panik atagim olmamasima ragmen suan asiri panikliyim keske hemen ası bulunsa ama 4 yildan once bulunmasi cok zor diyorlar bide aidis falan dusununce onlarin tedavisi yok ya bunada bulunmazsa

Merhaba,
Fransa'da yaşıyorum ve şu an resmi olarak karantina altındayız. Öncelikle endişelenmekte çok haklısınız. Bende sizin gibi hamileyim, 7. ayımdayım.Zaten hormonların tavan yaptığı bir dönemdeyiz, bir de inkar edilemez bir salgın gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Avrupa'da yaşananları kimseyi panikletmemek için yazmıyorum ancak haziran ayına geçmesini beklemek biraz ütopik. Maalesef fransa'da bile daha başlangıç aşamasında olduğu söyleniyor yani duraksama döneminde bile değiliz ve hazirana kadar bitecek gibi görünmüyor. Benim doğumum haziranda o nedenle çok konuştum doktorlarla bu konuyu. Türkiye Fransa'dan da geride geliyor buranın 1 ay önceki hali gibi. Ayrıca sıcakta ölen bir grip türü de değil çünkü şu anda yaz aylarını yaşayan avusturalya ve latin amerikada, aynı zamanda dubai, singapur, katar gibi sıcak ülkelerde görülüyor.
Amacım kesinlikle kimseyi panik yapmak değil ancak italyanların, almanların, fransızların yaptığı hataya düşüp bir şey olmaz yaa, grip gibi bir hastalıkmış kafasında olmayın. Tedbirli olun, şakaya gelmez. Türkiye'de karantinadan kaçan insanlar okuyoruz. Bu cahil zihniyet çok korkutucu. Vaka sayıları hızla artıyor ve ben bir bu kadar insanın da belirti gösterdiği halde bir şey olmaz diyip hastaneye gitmediğini düşünüyorum. Avrupa'da vakanın bu kadar çok olmasının nedenlerinden biri ateşlenen herkesin ambulans çağırarak hastanelere gitmeleri ve tanı konulması. Bu bilinç acilen Türkiye ye de gelmeli.
Sorularınıza cevap verecek olursam;
-Karantina'da bile olsanız medikal randevular iptal olmaz yani doktor kontrolü için sokağa çıkabilirsiniz.
-Eşinizin karantinada olması gerektiği bir durum varsa olması sizin için ve bebeğiniz için çok daha iyi. Karantina süresi 14 gün, 14 gün yalnız kalsanız bir şey olmaz ancak allah korusun size bulaşması durumunda çok daha fazla problem yaşarsınız.
-Tabii ki hastanede doğum yaparsınız. Her hastane corona vakası almıyor. Hastalar belli hastanelerde toplanıyor. Ayrıca karantina sürecinde doğum katına eş dışında ziyaretçi de yasaklanıyor ve doğum katında çalışan kişiler corona hastalarıyla aynı ortama asla girmiyor dolayısıyla tenha ve güvenli oluyor.

Çok teşekkür ederim cevabınız için karantina derken yanlış telafuz ettigimi fark ettim sokaga cıkma yasagından bahsediyorum öyle olursa askerlik yaptıgı yerde kalır dönemez diye üzülüyorum demek istemiştim ve tabi karantinaya alınırsa 14gün ayrı kalmak kimseye birşey kaybettirmez ama psikolojik anlamda benim için cok şey ifade eder şuan sizin de bildiginiz üzere duygusal anlamda cok hassassız ayrı kalmak somut anlamda bir yara vermez ama duygusal anlamda benden cok sey götürüyor ondan bahsetmek istemiştim

Ben kesinlikle Lyanna Mormont Lyanna Mormont video önerisi yapsın konuda diyorum, 10 dakikadır kahkaham kesilmedi.
Pammık gibi oldum munecim şuan, her gergin olan da açsın izlesin ve geceyi güzel bitirsin.
Durup durup açıyorum o videoyu. Yazık adam ne kadar naif başlamış bir de ahhfhaa

Evet buda tedbirsizlik değil mi sizce dışarıyı tamam hallettik ama hiç virüsün uğramadığı iller ne olacak 🤔
aslında bu iyi bir şey İtalya' da basın karantina alınacak bölgeyi haber olarak sızdırdı İtalyanlar ülkenin diğer bölgelerine ve farklı ülkelere kaçıştılar sonuç ortada tüm avrupa enfekte İtalya ülke olarak karantinada.
vaka sayısı 47 ama hastalar ülke içinden değil yurt dışından gelenler bu aslında iyi bi şey

keske böyle olsa ama şuan bile uykum kaçmış durumda panik atagim olmamasima ragmen suan asiri panikliyim keske hemen ası bulunsa ama 4 yildan once bulunmasi cok zor diyorlar bide aidis falan dusununce onlarin tedavisi yok ya bunada bulunmazsa

Kendinizi daha da paniğe sürüklemeyin lütfen bi sürü farklı kaynak yalan yanlış bir ton bilgi yayıyor, okumayın. Ciddi söylüyorum başka şeylere odaklanın... Kötü şeyleri düşünüp çekmeyin, ne kadar inanırsınız bilmem ama ben korktuğumuz şeyler başımıza gelir diye düşünüyorum hep. Korkmuyorum o yüzden tedbirimizi alıp bekleyeceğiz, ülkemiz gayet güzel ilgileniyor her anlamda tam bir muhalif olsam da bütün ilgilenenleri sağlık çalışanlarını kutluyorum kendi adıma. İnşallah korkulan olmayacak ve atlatacağız.

X