Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İşi, gücü bırakıp, meseleyi şahsileştirip, sayfalarca birbirine laf yetiştiren arkadaşların adlarını not ettim ki başka bir konuda onları alıntılayıp cevap yazmayayım.
Bu nedir arkadaş?
Bu kadar mı önemli haklı olmak?
Diğerini bastırmak?
Zaten hepimiz sıkkın, bunalmış durumdayız
bir de üzerine sayfalarca tartışma,
baygınlık verdiniz resmen.

Yaklaşık 1 haftadır dışarı çıkmadım bugün mecbur kaldım ve halkımız bayram alışverişii zamanında ki gibi telaşlı ve gezmede. Ayriyeten kuyumcularda sıra vardı. Borsa malum!!!!
bende bu bilincsizliye şahit olunca korktum.

Ne cok corona konusu acilmis, takip etmekte zorlaniyorum hassas olanlar icin daha zor bir durum

Ne? Yazınızı tekrar okuyup cümlelerinizdeki var olan anlatım bozukluklarını giderdiğiniz taktir de ne demek istediginizi anlayabileceğim.

Dr bey bir yazı paylaşmış ben de o yazıyı burada paylaştım olan bu. Siz bu yazidan ne gibi bir çıkarımda bulunuz ve sizi ne rahatsız etti anlayamadım tam olarak. Yazımda virüsle ilgili var olan durum açıklanmaya çalışılmış. Ne derece de tehlikeli ve ölümcül olduğu sayısal (bilimsell) verilerle desteklenmeye calisilmis. Nedeni ise; medya araciligiyla bu virusle alakali insanlara verilen yalan yanlis bilgileri ve bu dezanfarmasyonun halk uzerinde yaratacagi korku ve kaos durumunu engellemek.
Insanlar aşırı derece korkmasinlar, illa korkacaklarsa da gercekligi bilsinler öyle korksunlar diye. Asiri korkunun insani neye surukledigini hepimiz gorduk. Marketi talan etmeler, gerekli gereksiz stok yapma durumlari. Bu durum size gore normal bir psikolojiyle mi yapildi??? Herkes ihtiyaci olanin uzerinde stok yaptiginda diger insanlarin ihtiyaclarini karsilayamama durumu ve bunun ulkede yaratacagi psikolojik durumu siz ne olcude dusundunuz peki? Adam sadece bir bilgi paylasmis. Nedeni konusunda da yeteri kadar aciklayici oldugumu dusunuyorum! Kisacası bu yazıdan: herkes aşırı rahat olsun kimse önlemini almasın, herkes sokaklara dökülsün, virüs yayilsa da mühim değil gibi bir çıkarımın yapılması söz konusu degil.

Virus yayilirsa ülke kaynaklariyla ilgili verileriniz de var mi seklinde de bir seyler yazmaya calismissiniz sanirim. Insanlar bu korku ve hizla stoklamaya devam ederlerse virüsün yayılmasina firsat birakmadan o kaynaklari tuketecekler zaten merak etmeyin.
Ülke olarak bakanlarımız yeteri kadar önlemini alıyorlar, almaya calisiyorlar bana göre. Önemli olan halkın bilincle hareket etmesi. Misal olarak okulda egitim ve ogretime ara verildi (okullar tatil edilmedi). Ama bunun bilincinde olmayan insanlar okuldan aldiklari cocuklariyla parka, avmlere gittiler. Neden? Cunku halkimizin coğu bilincisiz. Cunku herkes anlamak istedigini anliyor da ondan. Bu yazida da olan bu. Ben bir yazı paylasiyorum ve gereksiz bir tepki aliyorum. Peki neden? paylasim uzerinden bir ton fazladan cikarim yapildigi için.
Tekrardan özet geçeyim: ben sadece bir doktorun paylastigi bilgiyi paylaştım. "No panic!!! Insanlar telaş yapmayın durum iste bu kadar basit. Herkes normal yaşantısına dönsün, kimsenin önlem almasına gerek yok." Diye bir çıkarımda bulundunuz sanırım. Alakası yok. Ben en başta kendim dikkat ediyorum zaten. Istanbuldan yeni geldim belki taşıyıcıyımdır diye ailemi ziyaret etmedim. Neyse daha fazla uzatmayayım, durum heralde (?) anlaşılmıştır.

Tv2 de program yapıyordu uzun zamandır.Eşiyle birlikte ülkeleri geziyorlar o zaman kaptı demek.Allah yardımcısı olsun

Çocukları da vardı diye hatırlıyorum sanki, yanlış mı hatırladım bilemedim. Bu süreçte çocuklar ne yapıyordur diye düşündüm birden. Çok üzüldüm ama gençler umarım kolayca atlatırlar tüm hastalar.

Tv2 de program yapıyordu uzun zamandır.Eşiyle birlikte ülkeleri geziyorlar o zaman kaptı demek.Allah yardımcısı olsun

ya o adamın resmini gördüm sosyal medyada ben. Yanında doktorla poz vermiş . Doktorun sadece maskesi var ağzında her yanı açık. Çinde öyle miydi ya doktorlar astronot gibi giyiniyordu. Bana çok garip geldi.

Çocukları yok eşide karantida galiba ama sadece Burak pozitifmiş zor durum gerçekten evet genç olmaları büyük şansa inşallah çabuk atlatır

ya o adamın resmini gördüm sosyal medyada ben. Yanında doktorla poz vermiş . Doktorun sadece maskesi var ağzında her yanı açık. Çinde öyle miydi ya doktorlar astronot gibi giyiniyordu. Bana çok garip geldi.
O işte bir saçmalık var ama bende anlamadımnormalde vücütlarını tamamen kapatan tulum gibi birşey giyiyorlar sonuçta onlar herkesten fazla risk altında ve sürekli hastalarla temastalar ilginç gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…