- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
kulaktan kulaga nasil degisiyor ya bilgiler:)Yalandır bu duyum
Karantina keyfi değil ki gitsin kızını alsın, mecburi bir uygulama bu..
Tiramisucuğum
Hanımefendi 1 saat önce ben doktor değilim birşey bilmiyorum derken 1 saat sonra biyolog oldu. Onun bilgilerini tartışacak tücelikte insanlar değiliz biz. Polemiğe girme boşuna
iste bundan soz ediliyor surekli. abimin esi ailesini ziyarete gitti, orda yegenime dogum gunu yapmis bir dolu insan toplamis hergun bir yerde kahve cay keyfinde. nasil da korkuyor sozde, gorumceligim tuttu deli misin sen dedim kolonyayla siliyorum surekli elimi diyor... kolonya dezenfektan vs bizi sadece disari ciktigimizda dokundugumuz yerlerdeki viruslere karsi korur. topluma karisip viruslu insanla kol kola gezdigimiz surece kolonya ile yikansak bile hastaliktan kscamayiz... sunu bir idrak etsek keskeHanimlar dun haberlerde bi enfeksiyon ve viroloji uzmani kadin anlatti:
Yüzünüze aksıran, hapşiran ve öksüren olmadiği sürece,ellerinizi sürekli yıkayıp dikkat ettiğinizde risk hiç yok.İnsanlarla mesafe-yüzünüze ağzınıza ve gözünüze dokunmayin
Çok basit ama etkili yöntemler diye nakletti.
Panik yapmayın diyor kısaca
Hem bu sitete doktor da çoktu lütfen bizi aydınlatın
Hala 1 saat içinde biyolog olduğunun cevabını veremedin sjfjdjdjjd istersen sus artık battıkça batıyorsunablacım corona dan bahsettim
Diğer tiplerinden
Corana dediğin virüsler tek tip mi ya?
Allahım ya aç vikipediyi oku
Covid-19 şu an dünyayı yakıp kavuran
Evet diğer tipleri öldürücü değil
Diğer zoonatik virüsleri konuşmuyoruz burda
Coronaviridea familyasındakileri konuşuyorum ya
Sen bana kuduz diyorsun
Ya bu kadar bilgisiz olunmaz gerçekten kulaktan duyma Google profesörü
Tabiki herseyi bilemem
Bildiğim kadarı bu
Tuzlu su bağışıklık için yapılmaz
Bığaz enfeksiyonu olanlar yapması gerek
Diğer virüsleri engelliyorsa Covid-19 u da boğazdan akciğere geçmesini engelleyebilir kesin değil tabi
Neyi anlamıyorsun
Sen
Engelle ya
Bilmeden konuşma yeter
Girmediğiniz belli zatenEvet haklısınız. Ben bu meslek gruplarından hiçbirine girmiyorum. Ama okuyan analiz eden meraklı bir insanım. İngilizce ve Türkçe kaynaklardan okuyorum. Bilgi yarıştırmak da değil amacım. Sizi haksız da çıkarmak değil. Sadece yazılanları düzeltmek istiyorum çünkü bu şekilde yapıp düzelebileceğini düşünenler olabilir. Ben sizin için değil de o kişiler için şöyle 2 ekran görüntüsü paylaşayım. Siz yine benle muhattap olmayın isterseniz. Eki Görüntüle 2605630
Benden başka 1000 kisilik plazada çalışan yok mu? Herkes nasıl izole oluyor? Hadi cogunluk ev hanimi diyelim, eşleriniz de mi çalışmıyor?
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...
Bence Türkiye onca büyük ülkeye rağmen bu durumu en iyi yönetenler arasında.
Yanlış hatırlamıyorsam Çin SARS salgınını da vakalarda 3 4 ay sonra Dünya Sağlık Örgütüne bildirmişti. :/
Ağırdan alsaydık bu virüs üç ay sonra gelmezdi ülkeye diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben tam olarak düşüncelerimi ifade edemedim ama az önce bir videoya denk geldim. İtalya da bir üniversitede öğretim görevlisi olan Senem Önen isimli bir bayan soylemek istediklerime tercüman olmuş. Lütfen o videoyu izleyin.Ben kiyaslamaniza şaşırdım Çin ile..
Sokağa çıkma yasağı kaldı sadece yapılmayan
esimin sirketi bugun ustun kurul toplantisiyla yarin itibariyle evden calismaya geciyor. bu gece isyerindeki bilgisayar ve cihazlarini getirecek, bende cok sukur 8 ay once kovulmustum:)Benden başka 1000 kisilik plazada çalışan yok mu? Herkes nasıl izole oluyor? Hadi cogunluk ev hanimi diyelim, eşleriniz de mi çalışmıyor?
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...
Ben ne okuduğumu biliyorumHala 1 saat içinde biyolog olduğunun cevabını veremedin sjfjdjdjjd istersen sus artık battıkça batıyorsun
Sen coronavirüsü tuzlu su gargara yaparak ciğere inmeden tedavi ededur bizde biraz GERÇEKTEN bilgili olanlarla konuşalım, senin gibi 1 saatte biyoloji mezunu olanlarla değil jsjfjfjf
Bilgisiz benim gibisine değil senin gibisine denir, tiramusunun attığı örneklere cevap bile veremedin çünkü anlamadın. Ama ben sana ipucu vereyim tuzlu sudan bahsediyor
Aynen öyle. Biz yanlışı düzelttik diye neler neler demedi. Senin kaynakların bile yanlışmış. Ona buna false denmemeliymiş.Biyologtur belki pek bilimsel bir konuşma göremedim ortamda ama,olsun. Ben diğer okuyanlar için iki tane caps bıraktım umarım faydası olur. Hani öylr bir çıkmazdayız ki birşeyler inanmak istiyor insan geçeceğine inanmak istiyor ama bunu doğru öğrenmemiz gerek ve araştırma yapmak için de doktor vs olmak gerekmiyor. Ben her zaman tıbbi konuları seven her zaman takip etmeye çalışan biriyim. Yanlışlar da olabilir de araştırıp doğrusu söylendiğinde de geri çekilmeyi bilmek de gerek. Neyse :)
Girmediğiniz belli zaten
Söyl diğimi anlamıyorsunuz
Kimse kesin birşey bilmiyor
İngilizce kaynağınızın doğru olduğunu nerden biliyorsunuz ayrıca
Bıraksınlar ya
Çok biliyorsalar bulsalardı çaresini
Ona buna False demekle olmuyor
Ben ne okuduğumu biliyorum
Sen bana kuduz dedin ya
Çok cahilsin
Sus
Ben ne diyorum o ne diyor şakasınız ya ben çalışıyorum ev hanımı değilim arkadaslar işimi gücümü bıraktım ya
Tamam siz daha iyi biliyorsunuz
Hadi altın gününe
Akciğere inmeden diyorum yaKaynağın linkine bakmadınız yaniama akciğerlere gidip bağ doku oluşturan bir virüsü tuzlu suyla boğazdan ciğere inmeden püskürtebileceğinizi düşünüyorsunuz?
Neyi neden söylediğimi bile anlayamıyorsun.Ben ne okuduğumu biliyorum
Sen bana kuduz dedin ya
Çok cahilsin
Sus
Ben ne diyorum o ne diyor şakasınız ya ben çalışıyorum ev hanımı değilim arkadaslar işimi gücümü bıraktım ya
Tamam siz daha iyi biliyorsunuz
Hadi altın gününe
Ben bığaz enfeksiyonu diyorum kadın bana bağışıklık diyor ya
Bağışıklığın düşük olduğu için virüs seni etkiler boğaz ağrısı yapar
Tuzlu su bağışıklık güçlendirmez çok bilmiş
Ay delireceğim şimdi. Sen ne anlamaz birisin ya.Ben bığaz enfeksiyonu diyorum kadın bana bağışıklık diyor ya
Bağışıklığın düşük olduğu için virüs seni etkiler boğaz ağrısı yapar
Tuzlu su bağışıklık güçlendirmez çok bilmiş