Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yalandır bu duyum
Karantina keyfi değil ki gitsin kızını alsın, mecburi bir uygulama bu..
kulaktan kulaga nasil degisiyor ya bilgiler:)

5 yasinda bir kiz cocugu hastanede virus ihtimali sebebiyle test yapilacak hastaneye iletiliyomus karantinaya alinarak, babasi o kizi kacirmis, sonra yakalamislar kizin testi de negatif cikmis....

ankara da karantinadaki 2 kisi kacmaya calismis ama yakalanmislar.

Tiramisucuğum
Hanımefendi 1 saat önce ben doktor değilim birşey bilmiyorum derken 1 saat sonra biyolog oldu. Onun bilgilerini tartışacak tücelikte insanlar değiliz biz. Polemiğe girme boşuna

Biyologtur belki pek bilimsel bir konuşma göremedim ortamda ama,olsun. Ben diğer okuyanlar için iki tane caps bıraktım umarım faydası olur. Hani öylr bir çıkmazdayız ki birşeyler inanmak istiyor insan geçeceğine inanmak istiyor ama bunu doğru öğrenmemiz gerek ve araştırma yapmak için de doktor vs olmak gerekmiyor. Ben her zaman tıbbi konuları seven her zaman takip etmeye çalışan biriyim. Yanlışlar da olabilir de araştırıp doğrusu söylendiğinde de geri çekilmeyi bilmek de gerek. Neyse :)

Benden başka 1000 kisilik plazada çalışan yok mu? Herkes nasıl izole oluyor? Hadi cogunluk ev hanimi diyelim, eşleriniz de mi çalışmıyor?
Kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum...

iste bundan soz ediliyor surekli. abimin esi ailesini ziyarete gitti, orda yegenime dogum gunu yapmis bir dolu insan toplamis hergun bir yerde kahve cay keyfinde. nasil da korkuyor sozde, gorumceligim tuttu deli misin sen dedim kolonyayla siliyorum surekli elimi diyor... kolonya dezenfektan vs bizi sadece disari ciktigimizda dokundugumuz yerlerdeki viruslere karsi korur. topluma karisip viruslu insanla kol kola gezdigimiz surece kolonya ile yikansak bile hastaliktan kscamayiz... sunu bir idrak etsek keske

Hala 1 saat içinde biyolog olduğunun cevabını veremedin sjfjdjdjjd istersen sus artık battıkça batıyorsun
Sen coronavirüsü tuzlu su gargara yaparak ciğere inmeden tedavi ededur bizde biraz GERÇEKTEN bilgili olanlarla konuşalım, senin gibi 1 saatte biyoloji mezunu olanlarla değil jsjfjfjf
Bilgisiz benim gibisine değil senin gibisine denir, tiramusunun attığı örneklere cevap bile veremedin çünkü anlamadın. Ama ben sana ipucu vereyim tuzlu sudan bahsediyor

Girmediğiniz belli zaten
Söyl diğimi anlamıyorsunuz
Kimse kesin birşey bilmiyor
İngilizce kaynağınızın doğru olduğunu nerden biliyorsunuz ayrıca
Bıraksınlar ya
Çok biliyorsalar bulsalardı çaresini
Ona buna False demekle olmuyor

Benden başka 1000 kisilik plazada çalışan yok mu? Herkes nasıl izole oluyor? Hadi cogunluk ev hanimi diyelim, eşleriniz de mi çalışmıyor?

Biz karı koca öğretmeniz..evdeyiz.Arkadaslarim var sizin durumunuzda olan.. dezenfekte oluyor sürekli.cok zor dediler.tuttuklari her şeyi siliyorlarmis.

Biz evdeyiz.ben de sürekli siliyorum her yeri. Allah yardımcınız olsun

Bence Türkiye onca büyük ülkeye rağmen bu durumu en iyi yönetenler arasında.
Yanlış hatırlamıyorsam Çin SARS salgınını da vakalarda 3 4 ay sonra Dünya Sağlık Örgütüne bildirmişti. :/
Ağırdan alsaydık bu virüs üç ay sonra gelmezdi ülkeye diye düşünüyorum.
Ben kiyaslamaniza şaşırdım Çin ile..

Sokağa çıkma yasağı kaldı sadece yapılmayan
Arkadaşlar ben tam olarak düşüncelerimi ifade edemedim ama az önce bir videoya denk geldim. İtalya da bir üniversitede öğretim görevlisi olan Senem Önen isimli bir bayan soylemek istediklerime tercüman olmuş. Lütfen o videoyu izleyin.

esimin sirketi bugun ustun kurul toplantisiyla yarin itibariyle evden calismaya geciyor. bu gece isyerindeki bilgisayar ve cihazlarini getirecek, bende cok sukur 8 ay once kovulmustum:)

ama tabiki biz crkirdek ailemiz olarak bunu saglayabiliyoruz, fakat abim muhendis ve sahada calisiyor, abim gibi tonla insan var tabiki... allah hepsini korusun

Ben ne okuduğumu biliyorum
Sen bana kuduz dedin ya
Çok cahilsin
Sus
Ben ne diyorum o ne diyor şakasınız ya ben çalışıyorum ev hanımı değilim arkadaslar işimi gücümü bıraktım ya
Tamam siz daha iyi biliyorsunuz
Hadi altın gününe

Aynen öyle. Biz yanlışı düzelttik diye neler neler demedi. Senin kaynakların bile yanlışmış. Ona buna false denmemeliymiş. Ne olursa olsun burada yalan yanlış bilgi paylaşmak, yok virüs boğazınızdayken tuzlu suyla gargara yapın virüs gider demek olmaz. Bir kere insanlar bu kadar basit mi der? Basit olsaydı teknoloji devi Çin bu halde olur muydu yahu?

Kaynağın linkine bakmadınız yani ama akciğerlere gidip bağ doku oluşturan bir virüsü tuzlu suyla boğazdan ciğere inmeden püskürtebileceğinizi düşünüyorsunuz?

Konuşmalarınız çok itici. Ev hanımlarını neyle itham ediyorsunuz anlamadım? Ayrıca ikimiz de ev hanımı değiliz. Bence konuştuklarınıza dikkat edin.

Ben bığaz enfeksiyonu diyorum kadın bana bağışıklık diyor ya
Bağışıklığın düşük olduğu için virüs seni etkiler boğaz ağrısı yapar
Tuzlu su bağışıklık güçlendirmez çok bilmiş

Kaynağın linkine bakmadınız yani ama akciğerlere gidip bağ doku oluşturan bir virüsü tuzlu suyla boğazdan ciğere inmeden püskürtebileceğinizi düşünüyorsunuz?
Akciğere inmeden diyorum ya
Allahım susun lütfen
ihtimal diyorum
Bana mantıklı geldi paylaştım
Kadın gelmiş bağışıklığı güçlendirmek için tuzlu su diyor şaka gibi

Neyi neden söylediğimi bile anlayamıyorsun.
Oku bir bakalım ne demişim orada.
Cahil bana değil sana derler, bir saat öncesine kadar doktor değilim, bilgim yok Canan Karatay söylüyor diyip duruyordun, şimdi gelip millete biyolog olduğuna dair naralar atıyorsun. Şu İngilizce metni bile anlamadın.
Ben ev hanımı değilim arkadaşım, üniversite öğrencisiyim.
Ama sen şuan çalışansın. Ve işini gücünü bırakmış sosyal medyada anonim olan insanlara cevap veriyorsun. Demekki işini düzgün yapan birisi değilsin. Dersleri de böyle dinlediysen tuzlu suyla coronayı defetmen çok normal.
Hala nasıl 1 saatte biyolog olduğuna dair bir cevap alamadım, neyse almayacağım da.
İyi günler sana.

Mesleğiniz turizm yazıyor ne ara biyolog oldunuz acaba? Şu Boğaz muhabbetine artık hiç girmeyeceğim.

İtalya’da Almanya’nın tam 34 kat daha fazla ölüm gerçekleşti. Bunun da 3 temel nedeni olduğu düşünülüyor:

1. Toplumların kişisel önlemler ve tedbirler konusundaki davranışsal farkları
2. Yönetimlerin salgını tespit etme ve izole etmede aldığı önlem farkları
3. Salgın başladıktan sonra sağlık hizmetlerinin personel, teknolojik cihaz ve yatak kapasitelerindeki farklar.

- Almanya Avrupa Birliği’nin en fazla yoğun bakım yatağına sahip ülkesi. Portekiz ise en az yoğun bakım yatağına sahip ülkesi. Yoğun bakım yataklarındaki oranlar hesaplanırken 100.000 kişiye düşen yatak sayısı oranları paylaşılır.

Almanya’da 100.000 kişiye düşen yatak sayısı 29,2
İtalya’da 12,5
İngiltere’de 6,6
Portekiz’de 5
Türkiye’de ise 43.

Bu durum bizim için koronavirüs enfeksiyonunun yayılması ve Türkiye’de salgın haline gelmesi durumunda önemli bir avantajımız.

Alıntı dir.

Orijinal metni görmek isteyen olursa..

İnşallah sosyal izolasyon la yayılması engellenir.Bulundugum ilçede bugün sokakta kimse yok.. soğuk havanın da etkisi de vardır tabii.

Ay delireceğim şimdi. Sen ne anlamaz birisin ya.
Sana bağışıklık güçlendirir yazmış mıyım? Hani alıntıla nerede yazmışım, neden sürekli olmayan şeyleri söylemişiz gibi yapıyorsun? Ben boğaz enfeksiyonu varsa ya da yakalanmamak istiyorsak dışarıdan geldiğimizde tuzlu suyla gargara yapabiliriz dedim, senin gibi coronayı tuzlu suyla vücudumuzdan atabiliriiiğğğğzz demedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…