Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
esimin sirketi bugun ustun kurul toplantisiyla yarin itibariyle evden calismaya geciyor. bu gece isyerindeki bilgisayar ve cihazlarini getirecek, bende cok sukur 8 ay once kovulmustum:)

ama tabiki biz crkirdek ailemiz olarak bunu saglayabiliyoruz, fakat abim muhendis ve sahada calisiyor, abim gibi tonla insan var tabiki... allah hepsini korusun

Biz de rahatlikla evden calisabilecek durumda oldugumuz halde devam ettiriliyoruz,
Herkes evinde izole bir yasam surdururken mal gibi işe geliyor olmak psikolojimi altust etti. Kendimi korku filmlerindeki ilk olecegi belli olan sarisin gibi hissediyorum.

Ben gencim, atlatirim diye dusunup virusu oradan oraya tasiyan, bulasmamasi gereken insanlarin ayagina götürenler, azicik evde canlarinin sıkılmasina katlanirlar umarim. He tabi mecburen disarda olmalari gerekenlere sozum yok. Ben ogretmenim, su an evdeyim ama esim jandarma. Adam 7/24 gorevde olabiliyor. Mecburen tedbirli davranarak riski minimuma indirmeye calisiyoruz. Italyadan bir akademisyen arkadas video paylasmis bu durumla ilgili. Gercekten onumuzdeki gunlerin bize ne getirecegini ozetlemis, umarim sonumuz italya gibi olmaz. Burada bir kabus senaryo yazmaya calismiyorum. Bagisikligi guclu olanlar, gencler vs kurtulma sanslari cok yuksek ama hepimizin yasli, hasta ya da bagisikligi dusuk olan tanidiklari vardir, dimi? Onlar icin evde kalalim lutfen.

Akciğere inmeden diyorum ya
Allahım susun lütfen
ihtimal diyorum
Bana mantıklı geldi paylaştım
Kadın gelmiş bağışıklığı güçlendirmek için tuzlu su diyor şaka gibi

Tuzlu su yetmez bacım günde 2-3 kere viski içince hastalığın def edildiğini duydum. Siz çok Oytun Erbaş dinliyorsunuz sanırım :))

Sssjsjsjsjsj kaynak: milligazete. Düşünen: Oytun Erbaş. Vallahi deminki mesajı sizin mesajınızı okumadan yazmıştım tam da beklediğim gibi çıktınız. Bir de fitocu bir adam var onu da dinliyor musunuz?? Ben şıraya who’nun Hazırladığı afişi bırakayım sizin anlayacağınızı sanmıyorum ama diğerleri anlar muhtemelen.

Eklentiler

• 7F77E0B8-EAF1-41E7-AD22-9D171C283242.png
    7F77E0B8-EAF1-41E7-AD22-9D171C283242.png
    574,3 KB · Görüntüleme: 45
Biz de rahatlikla evden calisabilecek durumda oldugumuz halde devam ettiriliyoruz,
Herkes evinde izole bir yasam surdururken mal gibi işe geliyor olmak psikolojimi altust etti. Kendimi korku filmlerindeki ilk olecegi belli olan sarisin gibi hissediyorum.
cok haklisin, evden yurutulebilir butun isleri eve aktarmalari lazim kesinlikle. sirketini, calisanini seven sahiplenen firma zaten bunu dusunmeli. hangi kafa yani neden evden calismaya donmuyorlar cok ilginc!

yalniz ben en cok saglik calisanlari, bu karantinadakileri tasiyan araclarin soforlerini filan dusunuyorum. yani dogrudan hastalikla temasta olanlari... onlarin aileleri ne kadar sikintili streslidir kimbilir... suan yasadigimiz durumda idlib teki askerlerin ailelerinden farkli hissetmediklerine eminim.

allah hepsinin yardimcisi olsun, vaka artmadan, olum olmadan atlatalim insallah

En azından doktor
Sizin gibi Google mantarı değil

Fizyoloji alanında doçent. Bu virüs enfeksiyon hastalıkları alanına girer. Prof Mehmet hocanın söylediklerini dinlediniz mi? Sanmıyorum. Google mantarı derken corona ile ilgili kitap mı var şu an?

Hanimlar dun haberlerde bi enfeksiyon ve viroloji uzmani kadin anlatti:
Yüzünüze aksıran, hapşiran ve öksüren olmadiği sürece,ellerinizi sürekli yıkayıp dikkat ettiğinizde risk hiç yok.İnsanlarla mesafe-yüzünüze ağzınıza ve gözünüze dokunmayin
Çok basit ama etkili yöntemler diye nakletti.
Panik yapmayın diyor kısaca
Hem bu sitete doktor da çoktu lütfen bizi aydınlatın
yaa panik yapmayalım okey de bu kadar da rahat olmayalım yani havadan da bulaşıyor bunun neresini anlamıyor insanlar? İtalyanlar birbirlerini mi yaladılar da hepsi kırıldı hastalıktan nedir? Saçmalamayın Allahaşkına böyle lüzumsuz rahat insanlara da inanmayın ya artık.

C
Sende turizmcisin ama biyolog taklidi yapıyorsun, onu ne yapıcaz? 😂
Hayır biyologum bebeğim
Bilgileri gelişi güzel yaptım
Turizm mi yazmışım :)
Biyoloji mezunuyum
Başka bir sektörde çalışıyorum
Ama turizm değil
Çok merak ettiysen özeldennyaz
Google Prof u :)

C

Hayır biyologum bebeğim
Bilgileri gelişi güzel yaptım
Turizm mi yazmışım :)
Biyoloji mezunuyum
Başka bir sektörde çalışıyorum
Ama turizm değil
Çok merak ettiysen özeldennyaz
Google Prof u :)
Evet evet kesin öylesindir tatlım
34 yaşında olduğunu yanlış yazmadın
Bekar olduğunu yanlış yazmadın
Çcouğun olmadığını yanlış yazmadın
Ama gidip turizmi mi gelişi güzel işaretledin?
Hani en son sen doktor değildin, bir bilgin yoktu Canan Karataydan duydum diyordun
Bir anda biyolog oldun kaynak atmaya başladın 🤭
Tamam sen biyologsun, bizde ultra cahil insanlarız. Ama İngilizce bilen, araştırma yapan, farklı kaynaklara göz gezdiren cahilleriz. Altını çizmek isterim. 😂

Bizdeki de o mantık şuan.
Neyse ki bilinçli olan kesim günden güne artıyor. Umarım geri kalan kesim de ciddiyetin farkına varırlar.
Bunlar komplo
İtalyada okadar ölü yok hani kanıt
Bukadar önlem boşuna. Abartılıyor vs vs

Yazanlar var. Şaka gibi ya.. Hangi ülke kafadan ölü sayısı belirleyip sokağa çıkma yasağı uygular diyorum cevap yok

Tedbir alırsak bişey kaybetmeyiz ama almazsak durum fena

Sssjsjsjsjsj kaynak: milligazete. Düşünen: Oytun Erbaş. Vallahi deminki mesajı sizin mesajınızı okumadan yazmıştım tam da beklediğim gibi çıktınız. Bir de fitocu bir adam var onu da dinliyor musunuz?? Ben şıraya who’nun Hazırladığı afişi bırakayım sizin anlayacağınızı sanmıyorum ama diğerleri anlar muhtemelen.
Ya arkadaslar daha hicbir doktor bulamamis nasil engellenir nasil yok olur nasil tedavi edilir ... Hicbir bilim adami bile bulamamis... Biri sicak havalarda bitecek diyor digeri hic ilgis yok diyebiliyor lutfen kendinizi niye uzuyorsunuz tartissacak yok Ben dogru biliyorm diye herkes kendince yapsn biri tuzlu gargarami yapio. Yada viski mi icio alin iranda alkol icen mi dersiniz hindistanda inek idrari icen mi. Siz tartismayn lutfen

Bunlar komplo
İtalyada okadar ölü yok hani kanıt
Bukadar önlem boşuna. Abartılıyor vs vs

Yazanlar var. Şaka gibi ya.. Hangi ülke kafadan ölü sayısı belirleyip sokağa çıkma yasağı uygular diyorum cevap yok

Tedbir alırsak bişey kaybetmeyiz ama almazsak durum fena
Yavaş yavaş heryer kapatılıyor bakalım ne olacak.
Az da olsa bilinçlensinler başka birşey istemiyorum ya.
Hakkımızda hayırlısı :/

Evet evet kesin öylesindir tatlım
34 yaşında olduğunu yanlış yazmadın
Bekar olduğunu yanlış yazmadın
Çcouğun olmadığını yanlış yazmadın
Ama gidip turizmi mi gelişi güzel işaretledin?
Hani en son sen doktor değildin, bir bilgin yoktu Canan Karataydan duydum diyordun
Bir anda biyolog oldun kaynak atmaya başladın 🤭
Tamam sen biyologsun, bizde ultra cahil insanlarız. Ama İngilizce bilen, araştırma yapan, farklı kaynaklara göz gezdiren cahilleriz. Altını çizmek isterim. 😂
İngilizce bilmekle hava mi atıyorsun
Ben İngilizce okudum okulu
Evet salladım orda meslepi
Belki tanıyan olur
34 değilim hayır
Sen ne iş yapıyorsun
Evdenmiş te
Profilin gözükmüyor bile :)
google profları
Doktor değiliz evet
O yüzden bilmiş gibi konuşmak istemedim
Doktor varsa gelsin konuşsun
Ya valla işim gücüm var
Ben sizin gibi ev hanımı değilim
Aksattım Bugün çok
Sizin işiniz burda anlaşılan
Cevap veremiyorum doğru düzgün yazamıyorum da
Zaman yok anladın mı

Hanimlar dun haberlerde bi enfeksiyon ve viroloji uzmani kadin anlatti:
Yüzünüze aksıran, hapşiran ve öksüren olmadiği sürece,ellerinizi sürekli yıkayıp dikkat ettiğinizde risk hiç yok.İnsanlarla mesafe-yüzünüze ağzınıza ve gözünüze dokunmayin
Çok basit ama etkili yöntemler diye nakletti.
Panik yapmayın diyor kısaca
Hem bu sitete doktor da çoktu lütfen bizi aydınlatın
Canm. Bulasici hastaliklarin gruplari var ornek veriyorm temaz izolasyonu damlacik izolasyonu solunum izolasyonu diye. Bu. Covid19 damlacik izolasyonu Ile bulasiyor. Aslinda solunum izolasyonundan bir tik daha az tehlikeli fakat. Virus cok tehlikeli ve hayatta kalma suresi uzun mesela biri hapsiriyor bu damlaciklar havada asili kaliyor. O yuzdende kapali alanlar riskli direk yuzunuze hapsurmaya bilir Siz kapali Alanda kalinca daha cok Maruz kalirsinz o yuzden acik Alan insanlardan uzak durmak El hijyeni Suan yeterki. Fakat okdr bulasici ki bunlar bile yetmiyor asansor dugmesinde bile uzun sure yasiyor Olay bu isterseniz damlacik izolasyonu nedir bakablrsnz

İngilizce bilmekle hava mi atıyorsun
Ben İngilizce okudum okulu
Evet salladım orda meslepi
Belki tanıyan olur
34 değilim hayır
Sen ne iş yapıyorsun
Evdenmiş te
Profilin gözükmüyor bile :)
google profları
Benim profilim sadece beni takip eden ve benim takip ettiğim insanlara açık.
Haddini aşan, hakaret seven insanlara değil.
Okuduğunu anlama problemin olduğu buradan belli. 726262 defa yazdım, üniversite öğrencisiyim ben.
En azından ben Google profuyum, en azından ben Google mantarıyım ama sen biyolog falan değilsin, lafa göre şekil alan birisin. Ben ev hanımı dahi olsam seninle bilgilerimiz aynı kulvarda yarışamaz bile. Ev hanımları senden daha bilgilidir buna emin ol. O küçümsediğin ev hanımlarına kurban ol sen. 1 saat önce biyolog değildin hatta bilgim yok doktor olan konuşsun diyordun, 1 saat sonra oldun ama daha İngilizce kaynak bile çeviremiyorsun. Bir de İngilizce okudum diyorsun, inandırıcılığı kaybettin.
Daha fazla yazıp sana prim vermeye gerek var mı? Hayır yok. İyi günler.

İnsanlara laf anlatmak gerçekten zor. Mesafe isteyen aksırıp tıksırıp hapşırsın, o mesafe ister istemez açılır :))
İnan ki yaşadığım traji komik değil resmen bı trajediydi.
Millet neredeyse beni taşlayacaktı maske eldiven takın, 1 metre mesafe ile duralım dediğim için.

X