- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
Yok hazır pizza almadım ama iyi fikir eve geçmeden alttaki marketten alırım yine.Havlu kağıt
Nohut
Fasulye
Şehriye
Tuvalet kagidi
Kolonya
Sıvı sabun
Yiyorsaniz buzluk icin hazir pizza hazır mantı hazır paket ürünleri de olur
Yani kuru gıda denilen gıdalar alınabilirOnlar zaten buzlukta hazır o yüzden yazmadım.
Ama tabiki alınmalı.
Vaka sayısı artarsa karantina kaçınılmaz gibi.
Büyük sehirlerde daha sıkıntılı yaa dışarı cikmakİnsallah sokaga cikma yasagi en kisa zamanda gelir yoksa bana bir sey olmazcilar , hava alirimcilar ,trafik kazasinda olenlerin sayisi daha yukseciler ,yurtdisindan geldim kaptiysam kaptim zaten deyip ortalikta rahatca gezenler bitmeyecek ve alinan onca önlemi hiç edecekler.Cok üzücü bir durum.Vaka sayusi 18 olmuş ve bu dünün 3 katı demek.Cok hizli bir artis bu.
Pendiğe özel değil ya heryerde böyle sanırım genclerde ve cocuklarda ölüm oranı cok düsük diye söylendiği icin kimse ciddiye almıyor ben merkeze hic inmiyorum evden bile cıkmadm ama esim ise gidip geliyor böyle tipler herkesi riske sokuyor eve kitlemek gerekiyor galiba beyinlerine girmiyor bencil varlıklarPendik normalde duyarlıdır ama bu konuda niye böyle yaptı anlamadım. Ben migrosa alışverişe çıkmıştım öyle gördüm millet süslenmiş püslenmiş cafelerde geziyor. Okullar kafelerde fink atılsın diye mi tatil edildi valla şaka gibi.
Benim de cesaretim yok pazara gtmeye bazı marketler sebze ,meyve getilirmis zincir marketler ordan da temin edebilirsinizYani kuru gıda denilen gıdalar alınabilir
Patates soğan pancar gibi sert çabuk bozulmayacak sebzeler alınabilir
Bende yarın pazar var ama nasıl gideceğim diye düşünüyorum
Gidemem büyük ihtimalle
Daha fazla birşey almaya şuan için gerek yok. Hepsinden 1er kilo alsanız bayağı bir götürür.Yani kuru gıda denilen gıdalar alınabilir
Patates soğan pancar gibi sert çabuk bozulmayacak sebzeler alınabilir
Bende yarın pazar var ama nasıl gideceğim diye düşünüyorum
Gidemem büyük ihtimalle
Bende bunlara ek un çay ve yağ aldm. Stokculuğu sevmem ama sonucta cabuk bozulacak seyler değil. Portakal atın buzluğa limonatasını falan yaparız kivi de çok iyi antioksidanKızlar birşey soracağım hazır alışveriş demişken ben
Makarna, pirinç, mercimek, salça falan aldım. Makarna 3 paket geri kalanlar birer kilo/tane.
Onun dışında şampuan, saç kremi, deterjan yumurta konserve aldım.
Anneme de aynısını aldım.
Yeter mi? Yoksa üstüne eklemem gereken birşey var mı?
Evet heryerde var.Pendiğe özel değil ya heryerde böyle sanırım genclerde ve cocuklarda ölüm oranı cok düsük diye söylendiği icin kimse ciddiye almıyor ben merkeze hic inmiyorum evden bile cıkmadm ama esim ise gidip geliyor böyle tipler herkesi riske sokuyor eve kitlemek gerekiyor galiba beyinlerine girmiyor bencil varlıklar
Bulunduğum şehirde bir tane maske takan gormedim hastanedekiler dışında ... Herkes sokakta çok rahat .
Maskeyle çıksan millet dalga geçecek gbi. Kiminle konustuysam hiç maske takmaya gönlü yok.. ben markete falan iniyorum arada takmak istiyorum ama sırf bu küçük yer .. insanlar yüzünden. Takamiyorum.. pazara gttim geçen .. burnunu karistiranlari mi ararsın .. yüzlerce kisii iciceydi .. hemen alacaklarını aldım cktim
Yasak olursa süresi kaç gün olur ona da bağlı gbi ben de birsuru şey aldım.. ama yeter mi yetmez mi .. acil bir seyee ihtiyac olsa nasıl temin edilebilir düşünüyorum.. bir ay öncesinden dedim herkese alışveriş yapalım vs. Kimse sözüme gelmedi çevremde .. şimdi alışveriş telasiKızlar birşey soracağım hazır alışveriş demişken ben
Makarna, pirinç, mercimek, salça falan aldım. Makarna 3 paket geri kalanlar birer kilo/tane.
Onun dışında şampuan, saç kremi, deterjan yumurta konserve aldım.
Anneme de aynısını aldım.
Yeter mi? Yoksa üstüne eklemem gereken birşey var mı?
Benim şu dönen şeyli öğütücüm yok jsjfjfjf el blenderım var acaba onunla yapabilir miyim limonata.Bende bunlara ek un çay ve yağ aldm. Stokculuğu sevmem ama sonucta cabuk bozulacak seyler değil. Portakal atın buzluğa limonatasını falan yaparız kivi de çok iyi antioksidan
Eğer evde küçük çocuk varsa probiyotik kefir, yoğurt alabilirsiniz bağışıklığı güçlensin diye.
Benden de bu tavsiye olsun :)
Olur bence en olmadı kabuklarını at demleyip içiliyor çok güzel oda ne günlere denk geldik yaBenim şu dönen şeyli öğütücüm yok jsjfjfjf el blenderım var acaba onunla yapabilir miyim limonata.
Hazır çorba almayı da unutmayalım bu arada.
Sanırım market ve eczane dışında kesinlikle izin verilmiyormuş. Market ve eczaneye izinle çıkılabiliyormuş.Yasak olursa süresi kaç gün olur ona da bağlı gbi ben de birsuru şey aldım.. ama yeter mi yetmez mi .. acil bir seyee ihtiyac olsa nasıl temin edilebilir düşünüyorum.. bir ay öncesinden dedim herkese alışveriş yapalım vs. Kimse sözüme gelmedi çevremde .. şimdi alışveriş telasi
Muhtemelen iki hafta. Dunya bu sekilde uyguluyor ancak hastane eczane bazi marketler ve firinlarin acik olacagi sekilde uygulama yapiliyor yurtdisinda. Dolayisiyla aylik alisverisimi yaptim ama ornegin iki uc aylik stok yapmadimYasak olursa süresi kaç gün olur ona da bağlı gbi ben de birsuru şey aldım.. ama yeter mi yetmez mi .. acil bir seyee ihtiyac olsa nasıl temin edilebilir düşünüyorum.. bir ay öncesinden dedim herkese alışveriş yapalım vs. Kimse sözüme gelmedi çevremde .. şimdi alışveriş telasi
Felaketler premium paket mübarek içinde yok yok..Olur bence en olmadı kabuklarını at demleyip içiliyor çok güzel oda ne günlere denk geldik ya
Ya hahahaha acayip bir ülkeyiz:))) kursun döktürmek iyi fikir dhskdkslBen bizim milleti bir daha sevdim bu corona olayı çıktı çıkalı açıkçası. Bu kadar mı eğlenceli, bu kadar mı müsterih oluruz hayranlıkla karışık bir gülmece gibi izliyorum. İtalya'da millet kalan son tuvalet kağıdı için birbirini yırtarken, bizimkiler şiir yazıyor, gifler, videolar hazırlıyorlar:
Yeniden kolonya tüter olduk, ellerini yıkamayı bilmezler öğrendi; bence virüs girdi dolaştı gitmekte bile.
"Bize bir şey olmaz" olayı vardı ya hani "Türke bir şey olmaz" hesabı yaşandı, gidecek hafiften diye inanıyorum ben. :)
Sürekli haber izleyip kalbinizi karartmayın, stok derdine düşüp market yağmalamayın (Daha dün bir maymun videosu vardı, yığılı meyvelerden sırayla iki elleri kadar ikişer alıp geçiyorlardı. Eşime dedim bak maymun kadar olamayanlar var, beleşe olsa o kucaklarını doldurur insanlar, yığılırlar) bu da geçecek.
O değil de var ya bir espri dönüyor "Ülkeye bir corona girdi, 21863 kişi panik atak oldu 10 kişi virüs kaptı" diye, o hesap.
Relaks diyorum, kişisel önleminizi elinizi kolunuzu yıkayıp alın, gerisini bırakın.