Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Ben kiyaslamaniza şaşırdım Çin ile..

Sokağa çıkma yasağı kaldı sadece yapılmayan

Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum bence resmi tatil kesinlikle yapılmalı temel ihtiyaçlar dışında keyfi dışarı çıkmak yasaklanmalı ,Türkiye güzel önlem alıyor ama İtalyada da ilk okullar tatil edilmiş ama iş hayatı devam ettirdikler için hasta sayısı artmış. Durum vahim dün şu yazdıklarımı biri bana dese bişey olmaz der geçerdim ama tedavi bulunmazsa veya resmi tatil yapılmazsa çok kötü sonuçlanıcak yayılma hızı çok çokk fazla

Evet hanımlar ya bende sokağa çıkma yasağı olsun diye içimden geçirmiyor değilim artıları eksileri neler olur sizce.

Herkese günaydın aşşağıda ki yazıyı okursanız bir kişinin bile bu virüsü yayması açısından ne kadar önemli olduğunu görmüş olursunuz.Kimse için bencilce davranma zamanı değil amanğğnnn yayılacaksa yayılacak zaten ölmeyecek miyiz?kafalarından çıkmak gerek.Ölmeden sürünmekte var.Umarım yakın zamanda sokağa çıkma yasağı ilan edilir.Türkiye de kaç tane 31.vaka var düşünemiyorum.

Kore’deki ilk 30 vaka wuhan’dan gelen hastalar ya da lokal olarak enfekte olmuş hastalar oluyor. bunlar karantinaya alınıyorlar ve durum kontrol altına alınıyor. fakat her şey 31. hastada değişiyor.
31. vakanın virüsü nasıl kaptığı belli değil ama teşhis konmadan önce ablamız daegu ve seoul’de (10 milyon nüfuslu bir şehir) kalabalık ortamlarda rahatça geziyor, dolaşıyor. 6 şubat’ta ufak bir trafik kazası geçiriyor ve hastaneye kaldırılıyor. aynı abla 9 şubat ve 16 şubat’ta daegu’da kiliseye gidiyor ve binlerce kişiyle dua ediyor.

kadın 9 şubat’taki ayinden sonra ateşleniyor fakat hayatına normal devam ediyor. doktorlar kadına 15 şubat’ta yüksek ateşinden dolayı test yapılmasını önerseler de kadın reddediyor hatta arkadaşıyla bir otelde yemeğe bile gidiyor. 17 şubat’ta daha da kötüleşince zorla test yaptırıyor ve tabii ki covid-19 pozitif çıkıyor.

koreli yetkililer kadının katıldığı 2 ayine katılan 9300 kişiden 1200’ünde nezle-grip semptomları görüldüğünü söylüyor. daha sonra bu kişilerin yüzlercesi covid-19 pozitif test ediliyor.

şu an kore’deki çoğu büyük şehirde hastalık görüldü ama kilisenin olduğu daegu bölgesi ve hastanenin olduğu gyeongbuk bölgesi en çok vakanın görüldüğü yerler.

bundan şunu anlıyoruz: kore ilk 30 hastayı kontrol altında tutarken 31. hastanın sorumsuzluğu ülkeyi kaosa sürükledi. 31. hastanın tüm ülkedeki vakaların %80’inden sorumlu olduğu tahmin ediliyor.

Evet hanımlar ya bende sokağa çıkma yasağı olsun diye içimden geçirmiyor değilim artıları eksileri neler olur sizce.
Ekonomik ticari olarak hoş şeyler olmayacağı kesin Türkiye bu sebepten biraz çöküşe geçicektir ama hiç bir şey candan sağlıktan daha önemli değildir..
Yani yasak hoş anlaşılmaz belki resmi tatil yapılması düşüncesindeyim..
Çalışanlar evlerin de olur temel ihtiyaçların eksikliğinde çıkılabilir eczane marketler açık olması yeterli olabilir çünkü bakıldığında vaka sayısı 18 ama şüpheli yatan bir sürü insan var onların da sonuçları birden pozitif çıkarsa o zaman halkın çöküşü olur

aynen oyle, zemzem towers tan gelmis burda ogrenci yurduna burun kiviriyor pasam... nasil sinirlendim nasil
Ya fikirlerinizin bisey diyemem ama zemzem towers vs nedir ya yazdiklarinz burun kivirir gibi zemzem I. Serif derler bilirmisiniz Ben umreye gidilir gidilmez niye gittiler vs demyrm da bu tavriniza diyorm baknz sagliciym hastenemde iki doktor yurt disina kayaga Gitti hemde bu hafta... Simdide geldiler evet Suan evden cikmicaklqr buyuk ihtimal ama bir doktor bile bunu yapior dusunun yaslilar bilmez ki hergun tv mi izliyorlar saniyorsunuz. Gittikleri zmn olaylar bu sekilde degildi. Neyse Tek istegim hickimseye bisey olmasn acikcasi en riskli grup biz saglikcilarz herkes karantinaya grip evinde oturabilir ama. Biz de izinler dahi iptal edildi hicbir sekilde izin alamiyrz. Ve tabikide byle bir gunde hepimiz sonuna kdr caliscgZ. Lutfen Dua edin evinde cocugum var. Anneyim. Simdiden dusunuyrm hastanede yatarm gerekirse ama eve gidip cocuguma aileme bulastirmaktan korkuyrm

Bence sadece çalışanlar dışarı çıksın, geri kalan keyfi olarak gezen güruh için kesinlikle dışarı giriş çıkış yasaklansın. Şuan Pendikte hala gezen kafelerde dolaşan insanlar var, kendilerini düşünmüyorlar toplumu hiç hiç düşünmüyorlar.

Turkiyede onlemler bir cok ab ulkesine gore cok iyi ve tedbiri vaka sayisi azken alindi.. gercekten avrupa suan Turkiyeyi kiskaniyor.. bunu diyecegimiz aklimiza gelmezdi ama oyle...yayilan korku gercekten berbat birsey... tedbirli olup yinede bir sekilde devam etmek gerek. Eger butun ulkeler Turkiye gibi yurt disi ucuslarini durdursaydi bu halde olmayacakti dunya.vaka sayisi gittikce cogaliyo Tutkiyede cogalacakta..ama elbet en yuksek oldugunda inecek.. ne zaman mi? Cogu insan mayis haziran gibi kontrol altina alinacagini soyluyor. Allah buyuk.. ne mutluki Turkiyenin korkutmayan bir lideri ve saglik bakani var. Ingiltere basbakani gibi olsaydi bizim halkimizin hali ne olurdu?

Yanliz bu gibi zamanlarda herseyin fiyatini kat be kat arttiran esnafada diyecek soz yok.

Maddi gücünüz olur uc bes ay kendinizi eve kapatırsınız. O zaman hiç yakalanmazsiniz belki.

Disarida oldukca birilerine bulasmama diye bir sey yok. Kiminle temas halinde bulunduğumuzu bilemiyoruz çünkü...

Amac burada bulasma hızını azaltmak. Ne kadar kontrollu olursak hastaneler de o kadar fazla ve zamanında hasta karsilayabilir.

Hala havaya oksurenler var. Maskeyi geçtim, bir selpak tasimak cok mu zor.
Insanlarla temasıni da en aza indir mesela.

Bu bilincsizlikle bu tablo umarim artmaz. Su ihmalle lay lay lom gezenlere de ceza verilse keske.

Hayatim.. 3 aydir varda baslarda kim bu kadar ciddiye aldi? Kimse.. ilk vakalar cinde ilk cikisi araliktaydi.. durumun bu kadar vahimligi kimsenin aklina gelmedi cidden. Bence kimse suclanmamali. Ihmal varsa onlar suclanmali.
Benimde yurt disi biletim vardi ertelenecek mecburen. 17 nisana kadar Giris cikislar yasak ya da riskli., umarim gercekten o tarihten sonra duzelmis olur hersey

Çok strese girdim vaka 18 olunca gece bebek emziriyordum uykum açılsın diye haber bakayım dedim of

Çin tüm dünyaya tazminat ödemeli ozurle olacak birşey değil
Ülkede çoğu şeyi yasaklandı bilgi sizmasin diye ama önlemleri geç aldılar[/QUOTE]

Evet ya ne guzel dediniz. umreden gelenlere olseler keske diyecek gibi hanimefendi

Evet ya ne guzel dediniz. umreden gelenlere olseler keske diyecek gibi hanimefendi
Umreden gelenler karantinada en azindan.. peki yurt disindan gelen digerleri? En son seyma subasiyla sevgilisi karantinaya alindi.. peki ya diger unluler? Haci sabanci ve sevgilisi? Kenanla beren? Bari bu konuda tek cizgide olup torpil gecmeseler

zemzem towers arabistan daki hacilarin konakladigi otel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…