Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bir kanalda ABD yi gösteriyor insanlar tiklim tikis havaalanlarında bekletiliyor termal kamera için

Herkes tedirginlik ve stres yaşıyor. Özellikle sağlık çalışanları büyük risk altında. Ve böyle bir durumdayken bazı insanların bize bişey olmaz mantığıyla hareket etmeleri, risk grubunda olan insanların yada yurt dışına çıkmış insanların 14 gün kuralına uymamaları can sıkıcı. Tedbirimi alıyorum dikkat ediyorum ama yine de panik içindeyim. Kurumlar bu anlamda ciddi dezenfekte ediliyor. O konuda içim rahat ama hastane ortamında çalışan yakınlarımı düşünüyorum Allah yardımcımız olsun.

Bende pendikteym gezip tozuyor millet sitenin çevresindeki park ve cafeler dolu oysaki en çok parklardan eve girebilir demişlerdi

Umreden gelenler karantinada en azindan.. peki yurt disindan gelen digerleri? En son seyma subasiyla sevgilisi karantinaya alindi.. peki ya diger unluler? Haci sabanci ve sevgilisi? Kenanla beren? Bari bu konuda tek cizgide olup torpil gecmeseler
Umreden son gelenler karantinada
3-4 gün önce gelenler değil
21 bin kişiden kaç kişi karantinada şu an ?
2 ay önce en az yasaklanması gerekirdi artık çok geç
Bu hafta kritik
Temiz atlatırsak inşş

Çalıştığım şirkette hala hamilelere evden çalışma kararı çıkmadı. Neyi bekliyorlar anlamıyorum. Doktorum 2 hafta rapor verdi. Duruma göre 2 hafta daha verebilirmiş. Evden çalışıyorum. Acilen sokağa çıkma yasağı getirilmeli yoksa milletin salladığı yok. Kendimi değil bebeğimi düşünüyorum çook zor...

Bu hafta kritik
Temiz atlatırsak inşş
Keske hepsi olsaydi.. yinede ciddi soyluyorum bunu bir cok ulkeye gore tedbir erken alindi.. buarada bizim insanimizin sorumsuzlugu takdire şayan.. park kafe doldurmak nedir.. bu sekilde dahada artacak.. kulucka suresi 14 gun diyorlar. Suan belki hepimiz hastayiz ama bilmiyoruz.. bilmeden temas ettigimiz herkes tehlikede..

Birde gencleri öldürmez diyolar, bu dogru degil. 22 yasinda biri ölmüş italyada sanirim.. hos herkesin bagisikligi saglik durumu ayni degil.

ayni hastalik herkeste baska belirti gosterebilir. Birinden duydum.. baba 80 yasinda ates vsbutun semptomlari yasarken 19 yasindaki oglu oylesine teste giriyor ve ikisininkide pozitif.

cocuklari 1 saat filan insanlardan uzak yerlerde hava aldirin. Haricinde tablet telefon karsiyim normalde ama tum gun evdeler oynasinlar bakalim

Bu hafta kritik
Temiz atlatırsak inşş

Yarısı karantina da..Bu 21bin kişi umrede iken de dışarı çıkmadı..Vaka sayısı 118 Arabistan da..risk var mı var..

Ama Avrupa dan gelip de hiç karantinada olmayan çok insan var.Onlarin sokakta olması daha büyük risk..

Sürekli umre vurgusunun yapılması iyi niyetli gelmiyor bana..bu konuda bari ayrısmayalım toplum olarak

Yarın sonra ki gün her geçen gün vaka sayılarımız artıcak hemde iki kat şekilde.
Ve en son halk ayaklanınca ne mi olucak sayılar gizlenmeye başlayacak ..
Şimdi bile gizlendiğini düşünmüyor değilim

Bende pendikteym gezip tozuyor millet sitenin çevresindeki park ve cafeler dolu oysaki en çok parklardan eve girebilir demişlerdi
Pendik normalde duyarlıdır ama bu konuda niye böyle yaptı anlamadım. Ben migrosa alışverişe çıkmıştım öyle gördüm millet süslenmiş püslenmiş cafelerde geziyor. Okullar kafelerde fink atılsın diye mi tatil edildi valla şaka gibi.

d
Onu anladm. Hanimefendi
umrecilerin bu sartlarda gelip kaldiklari sartlara burun kivirmasindan soz ediyorum.
Birde rezil etmek için koydukları devlet yurdu bizimkinin beş katı daha iyi
Anlasınlar öğrenciler ne şartlarda okuyor
Ayrıca çocukları gece yataktan kaldırmışlar onlar karantinaya alınacak diye
iste bundan soz ediyordum da, baktim polemik cikacak devam etmedim konuya. dunya da yasananlari gormeyip "sartlar cok kotu" diye bir de burun kiviriyorlar... kaldiki ben devlet yurdunda kalmadim ama arkadaslarim kaliyordu ortak banyolar ranzali 8 kisilik odalar... 5 yildizli ote mi kapatilsaydi neydi yani

Büyük ihtimalle onu bekliyorlardı. Zemzem towers'dan sonra kyk yurdunda kalmak büyük bir onlar için büyük üzüntü.

Yurt dışına gitmemeleri gerekirdi işte
Tabi sorumsuzlar
İnsanların vicdanına bırakırsak olayı oooo milyonlarca insan ölür
Genç ölümler az olabilir ama atıyorum nefes darlığı var ondan ölüyor zaten
Nefessiz kalarak ölüyor insan
Korkunç birşey
Sokağa çıkma yasağı gelmeli
Evet Devlet önlem alıyor em azından İngiltere deki gibi ölen ölür demediler

Kızlar birşey soracağım hazır alışveriş demişken ben
Makarna, pirinç, mercimek, salça falan aldım. Makarna 3 paket geri kalanlar birer kilo/tane.
Onun dışında şampuan, saç kremi, deterjan yumurta konserve aldım.
Anneme de aynısını aldım.
Yeter mi? Yoksa üstüne eklemem gereken birşey var mı?

Ben de cevap bekliyorum eşim gidecek şimdi

Iste kimse ama kimse 1 ay once bu kadar ciddi oldugunu kestiremedi kimse ciddiye almadi. Araliktan beri cinden yayilmaya basladi ve 4. Ayda dunya korkudan ölüyo suan.. insan kafayi yiyor.. birimizde olsa hepimizin annesi babasi dedesi ninesi yasli hamile riskli grupta akrabasi vardir..tum suclu cin.. bu hastalik cikinca sinirlari kapatilmaliydi.. ama iste sonradan konusmak hep daha kolaydir

Bende düşünüyorum bulgur nohut kuru fasulyede alınabilir

Havlu kağıt
Nohut
Fasulye
Şehriye
Tuvalet kagidi
Kolonya
Sıvı sabun

Yiyorsaniz buzluk icin hazir pizza hazır mantı hazır paket ürünleri de olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…