Ben bizim milleti bir daha sevdim bu corona olayı çıktı çıkalı açıkçası. Bu kadar mı eğlenceli, bu kadar mı müsterih oluruz hayranlıkla karışık bir gülmece gibi izliyorum. İtalya'da millet kalan son tuvalet kağıdı için birbirini yırtarken, bizimkiler şiir yazıyor, gifler, videolar hazırlıyorlar:
Yeniden kolonya tüter olduk, ellerini yıkamayı bilmezler öğrendi; bence virüs girdi dolaştı gitmekte bile.
"Bize bir şey olmaz" olayı vardı ya hani "Türke bir şey olmaz" hesabı yaşandı, gidecek hafiften diye inanıyorum ben. :)
Sürekli haber izleyip kalbinizi karartmayın, stok derdine düşüp market yağmalamayın (Daha dün bir maymun videosu vardı, yığılı meyvelerden sırayla iki elleri kadar ikişer alıp geçiyorlardı. Eşime dedim bak maymun kadar olamayanlar var, beleşe olsa o kucaklarını doldurur insanlar, yığılırlar) bu da geçecek.
O değil de var ya bir espri dönüyor "Ülkeye bir corona girdi, 21863 kişi panik atak oldu 10 kişi virüs kaptı" diye, o hesap.
Relaks diyorum, kişisel önleminizi elinizi kolunuzu yıkayıp alın, gerisini bırakın.