Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hanımefendi ben size yapmayın mı dedim?
Yalan yanlış bilgiler veriyorsunuz.
Tuzla gargara yapmak virüsü atıyor diyorsunuz.
Bu mantıklı mı?
Böyle birşey yok yani.
Çalkalamak iyi geliyor ancak virüse değil, virüsü yok etmiyor.

Avm de kapatıldı

Çin hiçbir zaman ciddiye almadı ilk vakadan neredeyse 1 ay sonra bu işi ciddiye aldı..
Dr.Lee sarsa benzeyen bir virüs dediği zaman adamı halkı galeyana getirmekten karakola aldılar ve soruşturma açtılar..

Onlar vaktinde tedbir alsaydı
bu kadar yayilmayacakti

Çin en başından katı kurallar koymadı.
Hatta ilk vakalar çıktıktan sonra 3 4 hafta sonra WHO ya bildirdi, o zamanda Çin Yeni Yılı kutlanmaya başlanmak üzereydi. İnsanlar hastalığı dünyaya yaydıktan sonra Çin ancak karantina işlemi başlattı.

Üfff tamam sen en doğrusunu biliyorsun
Doktor
Ben Canan Karatayın dediklerini uyguluyorum
Hanfendi
Polemik yaratma benle
Yanlış sa uygulama geç
Bilip bilmeden gelip yanlış yanlış deyip okuduklarımı çürütme işine girme gerek yok
Çok gereksiz
İkimizde doktor değiliz
Bence doktorlar konuşsun lütfen

Siz sanırım yine beni yanlış anladınız.
Doktor olduğumu, çok bilgili olduğumu ya da bilim insanı olduğumu kesinlikle iddia etmedim.
Sizin yazdığınız bir yanlışı düzelttim, bunu da çok çok über bir bilgiye sahip olduğum için değil
Haber ve kaynak takip ettiğim için düzelttim
Ki ahım şahım bir bilgiyi de düzeltmedim yani
Canan Karatay'da yanlış hatırlamıyorsam "tuzlu suyla gargara yapın" dedi ama gargara virüsü atıyor demedi. Dediyse de yanlış, çünkü yine dünyadaki hiçbir doktor bunun doğruluğu olmadığını söylüyor.
Burada polemik için yazmadım
Ama insanlara yalan yanlış emin olmadığınız bilgileri vermeye de hakkınız yok.
İyi günler.

aynen oyle, zemzem towers tan gelmis burda ogrenci yurduna burun kiviriyor pasam... nasil sinirlendim nasil

Evet Prof Canan hanımdan çok biliyorsun sen
Direk virüsü öldürmeyebilir ama Buda bir önlemdir
Ben öksürüğümü bu şekilde geçirdim
Sirke geçmiş dönemlerde de salgın hastalıklarda kullanılmış
Sirkeyle evimizi silin Buda bir tedbirdir
Bunları yapmayan hijyene dikkat etmeyen
Avrupa nın hali ortada
Umarım burda yayılmaz
Sanada iyi günler canım

Ablacım, ben iyi gelmez demedim virüsü corona virüsünü vücuttan atmaz dedim.
Ben kimseden iyi bildiğimi iddia etmedim ama sizde buradaki insanlara yazarken doğru bilgi vermek zorundasınız, bunun içinde haberlere ve kaynaklara bakabilirsiniz :)
Umarım yayılmaz diyelim o zaman.

Ölü sayısı 6500 e ulaştı ama hala ülkemizde abartmayın rahat olun. Bulaşacaksa bulaşır anlımıza ne yazıldıysa o diyenler var. En son bir haber spikeri söylemişti bunları. Çin ilk etapta ne oldugunu ne kadar ciddi olduğunu yayılma hızını falan tahmin edemedi diye düşünüyorum. Ciddiyetini anlayınca güvenlik önlemleri çok net oldu. Biz neler olup bittiğini görüyor ama hala ağırdan alıyoruz gibi geliyor.

Bence Türkiye onca büyük ülkeye rağmen bu durumu en iyi yönetenler arasında.
Yanlış hatırlamıyorsam Çin SARS salgınını da vakalarda 3 4 ay sonra Dünya Sağlık Örgütüne bildirmişti. :/

Ağırdan alsaydık bu virüs üç ay sonra gelmezdi ülkeye diye düşünüyorum.

Düne kadar “amaaaan koskoca Türkiye de gelip beni mi bulcak “ diyip rahat takılan ben bu sabah vakanın arttığını duyunca ağzımı yüzümü kapatcak bişeyler arayan yine ben
İşe gitmeye, insanların yanından geçmeye korkar oldum insanların hepsine şüpheli gözüyle bakıp iş yerinde çalışma arkadaşlarımın suratına bakarak konuşmuyorum bile bence acilen tedavisi bulunmalı yoksa çok kötü patlayacağız

Üstte yazdıklarınız aynı ben oğlum 3 aylık oldu hava çok soğuk diye dışarı çıkmadık valla patladım dün az dışarı çıkalım dedik aman allahım herkes gözüme çok pis görünmeye başladı bizde hastalanacağız diye korkudan eşimle koşa koşa eve geldik bir daha uzun zaman çıkamayacağız . Ben karantina yapılsın istemeye başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…