Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hadi döndüler, niye kontrolsüzce alınıyorlar?

Cidden ben de şaşkınım, neden gelenlerden 14 gün karantinaya girmelerini "rica" ettiklerini anlamadım. Herkes aynı bilince sahip değil ki. Mesela S sassyassyy nin kardeşi gelmiş, bilinçli insanlar kendilerini karantinaya aldılar ama herkes aynı bilinçte değil. Umreden gelen mevlit okutup onlarca insan toplayacak evine ve millet de gidecek. Nasıl yayılmasın? Uçaktan iner inmez karantinaya alınsalardı keşke

Cidden ben de şaşkınım, neden gelenlerden 14 gün karantinaya girmelerini "rica" ettiklerini anlamadım. Herkes aynı bilince sahip değil ki. Mesela S sassyassyy nin kardeşi gelmiş, bilinçli insanlar kendilerini karantinaya aldılar ama herkes aynı bilinçte değil. Umreden gelen mevlit okutup onlarca insan toplayacak evine ve millet de gidecek. Nasıl yayılmasın? Uçaktan iner inmez karantinaya alınsalardı keşke
En azından şu gelecek son partiyi karantinaya alsalar bari.

Önceden dönenleri de tek tek test etmeleri gerekir aslında.

En azından şu gelecek son partiyi karantinaya alsalar bari.

Önceden dönenleri de tek tek test etmeleri gerekir aslında.

Ya cidden insanların bu cehaleti bilinçsizliği sinirimi bozuyor. Sen gidip gezeceksin diye ben neden kendi evimde oturup senin yaydığın hastalıkla mücadele ediyorum ki? Yurt dışına çıkmayın zorunlu haller dışında dedikçe herkesin gidesi tuttu. :)

2 gündür sesim kısıldı öksürüyorum boğazım gıcıklanıyor. 1 haftadır dışarıya çıkmadım hiç küçük bebeğim var zaten öyle çok çıkamadım da doğduğundan beri perşembe günü çok fazla çamaşır suyu ile uğraştım evi çamaşır suyu ve sirkeli suyla sildim dip köşe temizledim ertesi gün sesim gitmişti acaba çamaşır suyu yüzünden midir nedendir 🙄

Evet ben de onu diyorum, sonuçta keyfi olmasa bile en azından iş için çıkmak zorunda insanlar.

Bugün mesela elimi hiç ağzıma yüzüme götürmedim. Biranın yanında getirilen çerezleri yemedim, ki normalde affetmem. Ama elimle yiyeceğim diye hiç yeltenmedim bile. Ara ara tuvalete gidip elimi kolumu yıkadım, kolonyalandım. Eve geldim kıyafetlerimi çıkarıp kenara ayrı bir yere koydum, yine dirseklerime kadar yıkanıp kolonya sürdüm. Daha napayım.
En güzelini yapıyosunuz bence kim ne derse desin. Kapalı alanda tıklım tıklım değilseniz tabi. 3 4 gündür oğlumla hep dışardayız. Açık alanda güneşin altındayız. İnsanlarla aramızda mesafe var ağız ağıra değiliz. İstediği gibi koşup oynuyor bol bol hayvan seviyor bizi de güldürüyor. Kendimizi eve kapatıp sürekli sinir stres içinde olmaktan daha keyif verici ve vücudumuz için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Doktorlar açık alana çıkın,güneşten bol bol yararlanın diyolar zaten. Hatta bi profesör karantina hasta olmayan insanları korur ama hasta olan insanı öldürür dedi. Kapalı alan,korku,stres,yanlızlık hastalığın insan vücuduna daha hızlı etki etmesine neden olur dedi. Kendinizi kapatmayın ama önlemlerinizi alın,bizde dışarda maske takmıyoruz dedi. Böyle şeylerde psikolojinin ve insan beyninin her şeyden önce geldiğini düşünüyorum. İnsan beyninin gücü ortada. Her zaman iyi düşünmek gerektiğine inanıyorum. Vitaminlerimizi içiyoruz ailecek. Ellerimizi bol bol yıkıyoruz. Dezenfektan var yanımızda. Eve gelince hemen kıyafetlerimiz yıkandı. Bide banyo yaptık. Banyonun vücumuzdaki tümmmmm pislikleri,kötülükleri attığına da inandık bol bol. Daha ne yapalım ? Benim için hükümet çıkıp evden çıkmayın uyarısı vermedikçe bu böyle devam etcek. Hele havalar güzel olduğu sürece. Bol bol gülüp eğlenmeye çalışcam kimse kusura bakmazsa. Kalkıp konsere gitmem atıyorum starbucksta ağız ağıza oturmam. Temizliğinden emin olmadığım kişiyle oturmam. Geçen bi arkadaşım geldi mesela dolmuşa bindi geldi ellerini bile yıkamadı. Biz en kötü antiseptik ıslak mendille siliyoruz. O da çok önemli değilse öyle rahat etmediysek dur bi silelim diyoruz. Yoksa direk yıkama. Ellerim acıyo artık. Normalde de hep kurudur zaten sık sık yıkadığım için. Kalkıp bunları yapmam ama evde tıkılıp küçük bi çocukla sinir krizi geçirmek istemem. Hem ona yazık hem bana. Zaten dünyada geçirmeyecek kimse olacağına inanmıyor uzmanlar. Önemli olan olabildiğince bağışıklık güçlendirmek. Psikolojiyi iyi tutmak. Hijyen. Bunları yaptıktan sonra hala bulaşıyorsa Allah’ın taktiri valla başka bişey değil .

2 gündür sesim kısıldı öksürüyorum boğazım gıcıklanıyor. 1 haftadır dışarıya çıkmadım hiç küçük bebeğim var zaten öyle çok çıkamadım da doğduğundan beri perşembe günü çok fazla çamaşır suyu ile uğraştım evi çamaşır suyu ve sirkeli suyla sildim dip köşe temizledim ertesi gün sesim gitmişti acaba çamaşır suyu yüzünden midir nedendir 🙄
Alerjiniz olabilir benmde camasr suyuna alerjim var bogazm agrır gıcıklanır öksürük tutar

20000 kişiden sadece 1inde olması imkansız

Yok daha 21000 kişi gelmedi ki. Bunlar geçen hafta gelen kafileden. Birkaç gün sonra gelecek o 21000 kişi. Kuluçka dönemi 14 gün diyorlar yaklaşık 2 hafta sonra iki kafileden de sonuçlar çıkmaya başlar. Allah korusun ama sayıların yükseldiğini göreceğiz.

Allah askina uyan yok kurallara kac kisi uyuyor acaba cok canım skildi hala twitterde umreden gelenlere ziyaret fotoğrafları atıyorlar. Ya anlayamıyorum valla napacaz ya biz

Başlayacağım artık tatilden dönenine de umreden gelenine de arkadaş bu nedir böyle ya! Ben her türlü sağlıklı koşulu sağlamaya çalışırken neden bu eziyeti yaşıyorum? Psikolojim mahvoluyor ben hastalanırsam çocuklarıma ne olur diye düşünmekten.
Devletin her herde öğretmenevi, polisevi, misafirhanesi var. Götürüp tıksınlar hepsini bir yerlere bizim suçumuz ne? Adam tamamen keyfi tatile gidip geliyor, ben markete gitmeye korkuyorum. Alınacaksa tedbir alsınlar hepsini karantinaya bana mı sordular yurt dışına çıkarken!

En güzelini yapıyosunuz bence kim ne derse desin. Kapalı alanda tıklım tıklım değilseniz tabi. 3 4 gündür oğlumla hep dışardayız. Açık alanda güneşin altındayız. İnsanlarla aramızda mesafe var ağız ağıra değiliz. İstediği gibi koşup oynuyor bol bol hayvan seviyor bizi de güldürüyor. Kendimizi eve kapatıp sürekli sinir stres içinde olmaktan daha keyif verici ve vücudumuz için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Doktorlar açık alana çıkın,güneşten bol bol yararlanın diyolar zaten. Hatta bi profesör karantina hasta olmayan insanları korur ama hasta olan insanı öldürür dedi. Kapalı alan,korku,stres,yanlızlık hastalığın insan vücuduna daha hızlı etki etmesine neden olur dedi. Kendinizi kapatmayın ama önlemlerinizi alın,bizde dışarda maske takmıyoruz dedi. Böyle şeylerde psikolojinin ve insan beyninin her şeyden önce geldiğini düşünüyorum. İnsan beyninin gücü ortada. Her zaman iyi düşünmek gerektiğine inanıyorum. Vitaminlerimizi içiyoruz ailecek. Ellerimizi bol bol yıkıyoruz. Dezenfektan var yanımızda. Eve gelince hemen kıyafetlerimiz yıkandı. Bide banyo yaptık. Banyonun vücumuzdaki tümmmmm pislikleri,kötülükleri attığına da inandık bol bol. Daha ne yapalım ? Benim için hükümet çıkıp evden çıkmayın uyarısı vermedikçe bu böyle devam etcek. Hele havalar güzel olduğu sürece. Bol bol gülüp eğlenmeye çalışcam kimse kusura bakmazsa. Kalkıp konsere gitmem atıyorum starbucksta ağız ağıza oturmam. Temizliğinden emin olmadığım kişiyle oturmam. Geçen bi arkadaşım geldi mesela dolmuşa bindi geldi ellerini bile yıkamadı. Biz en kötü antiseptik ıslak mendille siliyoruz. O da çok önemli değilse öyle rahat etmediysek dur bi silelim diyoruz. Yoksa direk yıkama. Ellerim acıyo artık. Normalde de hep kurudur zaten sık sık yıkadığım için. Kalkıp bunları yapmam ama evde tıkılıp küçük bi çocukla sinir krizi geçirmek istemem. Hem ona yazık hem bana. Zaten dünyada geçirmeyecek kimse olacağına inanmıyor uzmanlar. Önemli olan olabildiğince bağışıklık güçlendirmek. Psikolojiyi iyi tutmak. Hijyen. Bunları yaptıktan sonra hala bulaşıyorsa Allah’ın taktiri valla başka bişey değil .
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Şu dönemde bağışıklığın güçlü olması lazım. Gereğinden fazla stres, endişe, korku tam aksine bağışıklığı düşüren şeyler.

Bu olay geçici olsa, mesela 1 hafta hadi bilemedin 1 aylık bir süre olsa tamam çıkmayalım evden. Ama sonu belli değil, hatta her şey daha yeni başlıyor. Teşhisler daha yeni başladı, binlerce kişi daha yeni geldi. Kimbilir kaç ay bununla yaşayacağız. Kendimizi tecrit etmek psikolojik olarak da fiziksel olarak da mümkün değil, sürdürülebilir değil. Hayatın tabiatına aykırı. İlla ki çıkacağız dışarı. O yüzden bunu dediğiniz gibi kontrollü, tedbirli, gerekli önlemleri alarak yapmak en güzeli. Kimse gidin avmde mağaza gezin demiyor, ama misal deniz kıyısına gidip bir çay, bira vs içmek insanı psikolojik olarak da rahatlatıyor.

Bugün mesela gündemim o kadar değişti, aklım o kadar dağıldı, o kadar ferahladım ki. O birkaç saat bile iyi geldi.

Alerjiniz olabilir benmde camasr suyuna alerjim var bogazm agrır gıcıklanır öksürük tutar
Psikolojik olarak çöktüm artık herseyde mikrop var gibi görmeye başladım yüreğim daralıyor panik atak gibi kurmaya başladım ya şöyle olursa ya böyle olursa diye korku da değil bu çünkü biliyoruz ki eceli gelen zaten sebebi bu olacaksa önüne gecemeyiz ne yaparsak yapalım ama benim paniğe kapılma sebebim bebeğim var bensiz duramayan büyükte bir oğlum var bana bulaşmış olsa onlara ne olur yada onlara bulaşırsa ben onlar olmadan ne yaparım nasıl dayanırım falan filan hava güzelse güneş varsa yani birazcık duzeliyorum moralim yerine geliyor ama gece herkes uyuyunca yine kemirmeye başlıyor vesveseler ve hava bozuksa benimde bütün yaşam enerjim sıfırlanıyor herşey kötü olacak gibi hissediyorum kendimi yetersiz hissetme herşeyin benim yüzümden olduğu gibi tuhaf ruh haline giriyorum bana ne oluyor ya 2. Kez anne oldum uzun yıllar sonra ama stressiz bir gün geçmedi bebeğimi doya doya rahat şekilde büyütme planları yaparken bu illet cıktı Allah ım sen koru evlatlarımızı 😥🙁

X