- 17 Aralık 2015
- 26.445
- 48.144
birde millet ölüyor ya italyan erkekleri diye pis çakildaklilarmış meğerHayatımda avrupada ender merak ettiğim yerlerden biriydi Venedik, bir kış zamanı gittik.
Yeminle kusacak çöp kovası aradım durdum!
Tüm şehir lağım kokuyor lağım!
O sular arasında şehir, gondollar falan hikaye.
Kanalizasyonlar oraya dökülüyor herhalde ki b.k kokusu içinde yaşayıp musmutlu hayatlarına devam ediyorlar.
Şehirler, yerler falan tertemiz, baştan sona gezdik gerçi hakkını yemeyeyim ama, adamlarda beden temizliği olmadıktan sonra, yerde çöp olmasa nolur...
ülkecek umumi tuvaletlerimiz gercekten leş ama yaBana da ev temizliği gibi konularda biz kesinlikle öndeyiz gibi geliyor.Bizde tek sorun çok sık banyo yapmıyor oluşumuz.Özellikle yaz aylarında.Onun dışında toplumumuz temiz,tabii dışarıda tuvaletleri pis bırakıp yerlere çöp atan tayfayı saymazsak.
Bu msj beni de rahatlattı saolun aslinda ayni sizin gibi düşündüğüm halde hamileyim ondan mi nedendir bilmem beni de korkutuyordu iyi geldiÖlüm sadece koronoda degil. Zaten ölüm nasibinizde koronodan dolayı yazıldıysa o gelir başınıza ama degilse eceliniz korur sizi ölümden. Siz tedbiri aldıktan sonra gerisi Takdiri İlahi. Ayrıca ayagınızın taşa takılıp ölme ihtimaliniz de var veya her an nefesiniz de durabilir. Şu an gündem bu oldugu için takılıyorsunuz ama bu kadar etkiliyor ise bunları izlemeyin.
Bu tahmin mi yoksa biliyor musnuz gerçekten?Evet , Türkiye ' den. Sonuçlar belli olana kadar komşuya kadar hepsi karantina altına alındı. Serbest bırakılmiyor.
Ben de dışarıdaydım bugün, yalan değil.bizim sitede de guya disari cikmiyorlar 84 daireni hepsi coluk cocuk ana baba assagidaydi resmen. kaydiraklar salincaklar temizlenmiyor o cocuklar dip dibe
ayni salincak ayni kaydirak oynuyorlar aileler bahceye oturmus cay cekirdek.
bende kizimla balkonda top oynuyorum bi an benmi tuhafim bunlarmi tuhaf dedim ama sanirim tuhaf olan ben degilim.
dua edelim de daha fazla yayılmasın. ispanya falan ülkeyi komple karantinaya aldı. bizde de bu kadar yayılırsa iş sokağa çıkma yasağına kadar giderBen de dışarıdaydım bugün, yalan değil.
Açık havadaydım, biraz dolandım, bir şeyler içtim, bir iki işimi hallettim, kolonyalandım, döndüm. İstanbul'daki arkadaşlarım kahvaltılar, yemekler, anne çocuk buluşmaları falan devam ediyorlar.
Bir arkadaşımız evden çıkmıyordu dört gündür, bugün o da "açık havada oturulabilir aslında galiba" noktasına geriledi.
Ev hapsi, kendini eve kapatmak sürdürülebilir bir şey değil. Tedbirli ve minimum düzeyde dışarı çıkılır diye düşünüyorum. Yoksa dört duvar arasında kaç gün, kaç hafta geçer?
Çöpsüz üzüm gibi muhteşem insansın, elbet önlemini aldıktan sonra hayatına olağan şekilde devam edeceksin.Ben de dışarıdaydım bugün, yalan değil.
Açık havadaydım, biraz dolandım, bir şeyler içtim, bir iki işimi hallettim, kolonyalandım, döndüm. İstanbul'daki arkadaşlarım kahvaltılar, yemekler, anne çocuk buluşmaları falan devam ediyorlar.
Bir arkadaşımız evden çıkmıyordu dört gündür, bugün o da "açık havada oturulabilir aslında galiba" noktasına geriledi.
Ev hapsi, kendini eve kapatmak sürdürülebilir bir şey değil. Tedbirli ve minimum düzeyde dışarı çıkılır diye düşünüyorum. Yoksa dört duvar arasında kaç gün, kaç hafta geçer?
hayir disari tabiki cikilir temiz havada lazim ama cikip gidip acik hava nasil olsa diye yine insanlarin burnunun dibine girmeye ne gerek var.Ben de dışarıdaydım bugün, yalan değil.
bizim sitede de guya disari cikmiyorlar 84 daireni hepsi coluk cocuk ana baba assagidaydi resmen. kaydiraklar salincaklar temizlenmiyor o cocuklar dip dibe
ayni salincak ayni kaydirak oynuyorlar aileler bahceye oturmus cay cekirdek.
bende kizimla balkonda top oynuyorum bi an benmi tuhafim bunlarmi tuhaf dedim ama sanirim tuhaf olan ben degilim.
Aynen oyle. Su anda sahsen benim calistigim yerde benim hem can guvenligim yok hem de bu arkadaslarin is yuku ustume bindi. Neden cocugum yok! Yaziklar olsun diyorum sadece.Ekşide bir konu açılmıştı çocuklu insanlara izin verilsin hem anne hem babaya!adamın 3 yaşındaki prensesine eşi tek bakamıyormuş,yaramazmış...bu nedenle bekarlar fazla mesai yapacak fedakarlık yapacakmış çocuklu insanlar izinli olacakmış.anne veya baba birine izin verilmesini anlarımda ikisi birden yok artık sanki bunların canı can bizimki patlıcan.tehlike varsa herkesin canı eşit değerde.çocuğu olanların bir kısmı kendini ve çocuğunu herkesten üstün görüyor.
hayir benim sorunum disari cikmalari degil.Dün tvde enfeksiyon uzmani diyordu, bahçeye çıksınlar ama park ve avm değil. Acik hava filan diyordu. Tabi kimse var kimde yok bilmiyoruz allah yardim etsin. Calismayan insan evde duruyor misal ben ama eşim gidiyor. Odasi var, pek çıkmıyor işi olmadıkca ama illaki kapi kollarını tutuyor birsey oluyor aman düşünmek istemiyorum.
Dini inancı olan insanlar ölüm zamanı belli diye inanıyor yani benmde var inancim ama böyle heran olacak gibi hissetmek gerçekten cok kötüymüş
Ben de dışarıdaydım bugün, yalan değil.
Bu durum bende obsesiflige götürüyor sanirim. Sürekli camasir yıkıyorum, oğlumn ustunu değiştirip iki parça seyi makinaya atıyorum surekli makina calisiyor bi değişik hissediyorum
birde sokaga cok afedersiniz burnunu sumkuren balgamini atan amcalarimiz var.Bana da ev temizliği gibi konularda biz kesinlikle öndeyiz gibi geliyor.Bizde tek sorun çok sık banyo yapmıyor oluşumuz.Özellikle yaz aylarında.Onun dışında toplumumuz temiz,tabii dışarıda tuvaletleri pis bırakıp yerlere çöp atan tayfayı saymazsak.
Yalniz siz olayi anlamamissiniz. Konu cocuklara verilen izin degil cocuklu kadinlara kafadan izin verilip geri kalan cocuksuz kadinlara ve erkeklere caniniz cehenneme der gibi hem is yüklerinin arttirilmasi hem de izinlerin bile yasaklanmasi! Konu bu! Cocugumuz yok diye neden benim canim korunmuyor ustune bir de milletin is yukunu cekiyorum? Eger bunun mantikli oldugunu dusunuyorsaniz biraz vicdaninizi sorgulayin.Ne kadar yanlış taraftan bakıyorsunuz.
Çocuklar kalabalık ortamlarda temizliğine dikkat etmiyor, ellerine kıyafetlerine ozenmiyorlar.
Yerden düşeni de yerler, masayı da yalarlar.
Ellerini bizim gibi yikayamiyorlar. Maskede kullanamiyorlar.
Bu yüzden onlara tatil yapıldı. Evden getirdiğinde bütün okula bulastiracak.
Çantamda mendilim , sirkem Bilmem neyi.le dolaşıyorum. Maskemi takiyorum, insanlarla temastaan kaçınıyorum ve işimi yapıyorum.
Kimse bize geberin demiyor, korunun diyor. Siz korunması biliyorsunuz deniyor.
İnşallah o boyutlara varmaz. Önlemleri erken aldılar, işe yarar umarım. İstanbul'u falan 15 milyon nüfusuyla nasıl eve kapatırlar bilemiyorum yoksa.dua edelim de daha fazla yayılmasın. ispanya falan ülkeyi komple karantinaya aldı. bizde de bu kadar yayılırsa iş sokağa çıkma yasağına kadar gider
Çocuklar ve çocuklular için konuşmuyorum zaten, çocuk fark etmeden elini ağzına yüzüne her yerine de sürer, kapı kolunu da yalarÇöpsüz üzüm gibi muhteşem insansın, elbet önlemini aldıktan sonra hayatına olağan şekilde devam edeceksin.
Ama çocuklar varsa bir evde tüm önlemler 5 katına çıkmalı, zorunlu olmayanlar kaldırılmalı.
Hastalık, ölüm falan mesele değil.
Bizlerin 14 gün karantina altına alınma durumumuz yok, o çocuklar ne olacak?
Ki zaten onlara ve dolayısıyla görüştüğü her çocuğa onlar da ailelerine geçireceğinden bu bir ülkeye yaymaktır resmen.
Çocuk olan yerde hijyenden bahsedilemez çünkü.
Ama biz yetişkinler sosyal ortamda gerekli önlemlerle hayatımıza devam edebiliriz, fark bu.
Çocuklar ve çocuklular için demiyorum zaten, çocuğu zapt etmek zor. Ama ben 30 yaşında çocuksuz bir yetişkin olarak kendimi çok uzun süre izole edemem. Gerçekçi bir beklenti değil bu, onu diyorum. Sizin şahsınıza da demiyorum bunu. Psikolojiyi bozacak kadar eve kapatmaktan bahsedenler için diyorum.hayir disari tabiki cikilir temiz havada lazim ama cikip gidip acik hava nasil olsa diye yine insanlarin burnunun dibine girmeye ne gerek var.
cocuklar birbirinin bardagindan cay iciyor kola iciyor cikolatayi bolup yiyorlar e boyle koruma nasil olacak.
annem sehir disindan gelecekti evini havalandirmaya gittik orada ayni sekilde degisen hic bir sey yok.
en azindan su surecte insan iliskilerimizi biraz kisitlayabiliriz diye dusunuyorum.
Anladim canim basta yanlis anlamışımhayir benim sorunum disari cikmalari degil.
ciksinlar tabi ama diyorum ya hepsi ayni pis kaydirakta pis salincakta.
bir birlerinin agzindan kola alip iciyorlar ayni cikolatayi bolup yiyorlar iki kardes var mesela baska komsunun verdigi cikolatayi bir o isiriyo bir oteki bunlar tedbirsizlik
yani disardayiz diye bu kadar da rahat olmamaliyiz.
yoksa bemde cikiyorum bakkala gidiyorum kizimi disari cikariyorum vs. ama dikkat etmeye calisiyorum
Taharet mi biliyorlar canım
Ya aslında çamaşır konusunda rahat olmayalım evde cocuk ama çıkarıp atiyorum biraz dikkat edecen mesela yeni giydirdim, ellerini yikarken islatiyor kolunu ustunu hemen hepsini çıkarıp makinaya atıyorum yani daha yeni giymis ütülenmis bilmiyorum değişik bilemiyorum.Gerçekten insan etkileniyor, normalde de çok el yıkayan sürekli kolonya süren biriydim, parfüm yerine bile çiçek kolonyası kullanırım
Ben de kendimde farkediyorum, herşey pis virüslü gibi geliyor o da çocuktan kaynaklı sanırım. Kardeşim geldi bugün daha kapının girişinde üstünü çıkarttırdım, elini yüzünü yıkatıp bir güzel kolonyaladım.
Kıyafet konusunda içiniz rahat değilse sürekli yıkamanıza gerek yok güneşe asın, havalar güzel gidiyor şimdilik havalandırın yeterli olur