Herkes kendi önlemini alacak sanırım bundan sonra. Zaten açık havada ben maske takan kimseyi görmüyordum,bende takmıyordum yanımda yabancı biri yoksa şayet,kimseye temas etmiyorsam ,çocuklara da taktırmıyordum.
Karantina ve hes kodu konusu dışında birşey değişmedi gibi.
Hes koduda zaten awm vb yerlerde sadece yapmış olmak için yapılmış bir uygulamaydı. Pekala başkasının hes kodu ile girilirdi kim biliyor ki o hes kodunun sizin olduğunu? Kontrol edilmiyordu ki size ait olup olmadiğı.
Okullarda kapanma olmaması konusunda da şunu söyleyebilirim, yakın zamanda kızımın sınıfında 2 pozitif vaka vardı,hatta sınıf kapatıldıktan sonra 1 vaka daha çıktı. 18 kişilik sınıfta sadece 3 kişi hastalandı. Kapanmasaydı tedbiren 2 gün göndermezdim kızımı,duruma göre karar verirdim sonrasında da o hafta ne yapacağıma. Şu an değişen birşey yok benim için,hastalanan olursa göndermem 2 gün diye düşünüyorum. Kızım hafif ateşlendi sadece 1 gece, o dönem test yaptırmadim ama dışarı çıkmadı,evden online derslerine devam etti. Onun dışında bir sorunu olmadı. Beslenmesine dikkat ettim,meyve sulari,hasta çorbalari ile sorunsuz geçti. Öksürmedi,ateşlenmedi tekrar.
Hala kalabalıga karışmayacağım,banka,hastane vb yerlerde maskemi de takacağım zaten bir süre daha ama ısrar, zorlama olmayacak gibi. Avm yine alternatif olmayacak,açık hava tercih edeceğim ki bu zamana kadar da sogukta olsa cıktık sahilde yürüdük,açık havada vakit geçirdik, kapalı alanlara girmedik özellikle haftasonları kalabalık günlerde.
Sabah ogs'yi hgs ile değiştirmek üzere bankaya uğradım(bu ay sonunda bitiyor süresi ),maske konusu kişilerin insiyatifindeydi benim gördüğüm kadariyla. Maskesizlere takın denmedi.
Öte yandan telefonuma sağlik bakanligindan mesaj geliyor testiniz pozitif diye ben test yaptırmadım bu arada,bir karışıklık var sanıyorum ama arayan soran olmadı sağlık bakanliğından yada asmden, Arasalardı diyecektim ben test yaptırmadim diye,ben pozitifken her gün aramışlardı,testin sonucunun ertesi günü kapıya gelip ilac bırakmışlardı. Gün aşırıda aramıştı asmdeki ebe. Şu an uygulama nasıl bilemiyorum ama ilaç verilmiyor sanırım zaten artık. Dolayısıyla bir şekilde artık zaten sürü bağışıklığına gidiliyordu tescillendi diye düşünüyorum.
Hakkımızda hayırlısı.