Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
aşısız hafifmi geçirdin geçmiş olsun offf benide korkutup duruyolar aşı ol aşı ol kovid geçirirsen yoğun bakıma düşersin diye sizin yaşınız kaç
Ben de asisiz hafif gecirenlerdenim. Ayni sekilde esim de... O zamaninda tütün ürünü kullandigindan az da olsa nefes darlığı yasadi. Bende olmadi...
Her asisiz yogun bakıma mi dusecekmis? Hic kulak asmıyorum artik. Cevremde asili olup hafif gecirdim diyen olmadi hic.

Geçmiş olsun. Suna pozitif misiniz?
Bne covidken 1 hafta boyunca oldu carpintim. Detay vermek gerekirse benim uyurken ve dinlenme halinde 90 95 bandindaydi (akilli saat kullaniyorum 24 saat ölçüyor) ki normalde dinlenme halinde 80lerde uykuda ise 60larda olur. Hareket halinde ise ben 166yi bile gördüm.
Bu şekilde 1 hafta kadar devam edip sonra bir anda normale dondu.
Ben ama hic o derece yuksek bir nabizla uyanmadim.
Normalde de gece nabiz duser ve uyaninca birden yukselir ama 140 epey cok.
Teşekkür ederim. Test yaptırmadım ama temaslıydım belirtiler başladı 3 gündür gerek görmedim teste belli zaten ne olduğu. Uyurken falan düşüktü 70 civarındaydı. Ne oluyorsa sadece ilk uykudan uyandığım dakikalarda oluyor. Bu beni korkuttu uyanır uyanmaz o yüksek nabzı hissetmek çok kötü . Bu sabah yanarak uyandım ateşimi ölçtüm 37 idi çok yüksek değildi ama işte o yüksek nabız fenaydı neyseki 5 10 dakika içinde düştü ateş de nabız da anlayamadım uykuda dinlenmem iyi olmam gerekirken kötü oluyorum.

Teşekkür ederim. Test yaptırmadım ama temaslıydım belirtiler başladı 3 gündür gerek görmedim teste belli zaten ne olduğu. Uyurken falan düşüktü 70 civarındaydı. Ne oluyorsa sadece ilk uykudan uyandığım dakikalarda oluyor. Bu beni korkuttu uyanır uyanmaz o yüksek nabzı hissetmek çok kötü . Bu sabah yanarak uyandım ateşimi ölçtüm 37 idi çok yüksek değildi ama işte o yüksek nabız fenaydı neyseki 5 10 dakika içinde düştü ateş de nabız da anlayamadım uykuda dinlenmem iyi olmam gerekirken kötü oluyorum.
Temasli ve belirti veriyorsaniz yuksek ihtimalle pozitifsiniz. Kan sulandırıcı kullanin isterseniz doktorunuza danışıp.
37 yuksek ates degil. Benim 38i gecmisti bir gece. Umarim kolayca atlatırsınız.
Stres ve panik de nabzi arttırıyor bu arada. Ustune bir de enfeksiyon eklenince...

Temasli ve belirti veriyorsaniz yuksek ihtimalle pozitifsiniz. Kan sulandırıcı kullanin isterseniz doktorunuza danışıp.
37 yuksek ates degil. Benim 38i gecmisti bir gece. Umarim kolayca atlatırsınız.
Stres ve panik de nabzi arttırıyor bu arada. Ustune bir de enfeksiyon eklenince...
Evet belki de stres oldum . Ya aslında baya stres oldum. Biraz kalabalığa girmiştim kendimi suçladım kendime sinirlendim korktum . Ondan da nabzım yükselmiş olabilir tabi

Geçmiş olsun. Suna pozitif misiniz?
Bne covidken 1 hafta boyunca oldu carpintim. Detay vermek gerekirse benim uyurken ve dinlenme halinde 90 95 bandindaydi (akilli saat kullaniyorum 24 saat ölçüyor) ki normalde dinlenme halinde 80lerde uykuda ise 60larda olur. Hareket halinde ise ben 166yi bile gördüm.
Bu şekilde 1 hafta kadar devam edip sonra bir anda normale dondu.
Ben ama hic o derece yuksek bir nabizla uyanmadim.
Normalde de gece nabiz duser ve uyaninca birden yukselir ama 140 epey cok.
benim doktorum saat doğruluğu yok dedi ben artık kullanmıyorum o yönünü saatin psikoloji bozuyo devamlı yüksek gösteriyo çünkü

Ben de asisiz hafif gecirenlerdenim. Ayni sekilde esim de... O zamaninda tütün ürünü kullandigindan az da olsa nefes darlığı yasadi. Bende olmadi...
Her asisiz yogun bakıma mi dusecekmis? Hic kulak asmıyorum artik. Cevremde asili olup hafif gecirdim diyen olmadi hic.
sağol cevabın için geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın 🤲🏼🌸

benim doktorum saat doğruluğu yok dedi ben artık kullanmıyorum o yönünü saatin psikoloji bozuyo devamlı yüksek gösteriyo çünkü
Hangi marka kullaniyordunuz? Benim devamli yuksek göstermiyor. Hareket halinde dogal olarak yükseliyor.
Ben ayriyetten tansiyon aleti ve oksimetre ile de teyit ettim saatle ayni çıkıyor.

Hangi marka kullaniyordunuz? Benim devamli yuksek göstermiyor. Hareket halinde dogal olarak yükseliyor.
Ben ayriyetten tansiyon aleti ve oksimetre ile de teyit ettim saatle ayni çıkıyor.
apple watch kullanıyorum benimde devamlı yüksek çıkmıyo ama doğruluğu yokmuş zaten mantıklı düşününce hastaneye gidiyoruz ekg çekiyolar holter takıyolar sadece bilekden bi saatle bu ölçümün yapılması nekadar doğru olabilirki sadece psikoloji bozuyo bunlara itimat etmeyin bence bizmi bilicez kockoca profösör doktormu bilicek dimi ☺️

apple watch kullanıyorum benimde devamlı yüksek çıkmıyo ama doğruluğu yokmuş zaten mantıklı düşününce hastaneye gidiyoruz ekg çekiyolar holter takıyolar sadece bilekden bi saatle bu ölçümün yapılması nekadar doğru olabilirki sadece psikoloji bozuyo bunlara itimat etmeyin bence bizmi bilicez kockoca profösör doktormu bilicek dimi ☺️
Benim aksine psikolojim düzeliyor 😁
Oksijenimi %99 gorunce heh iyiyim sorun yok diyorum. Suan nabiz da 84. Benden iyisi yok.

Bugün annemden öğreniyorum ; Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde pijamanın üzerinden iğne yapan, pijema üzerinden tansiyon ölçen, yatış şekli değiştirmek için yardım istendiğinde oğullarını çağır diyen sağlık çalışanları 2 elim yakanızda olacak. Pazartesi günü fitil fitil burnunuzdan getirmezsem adam değilim.
Kazen abi siz yine de dikkatli davranın sonra olan size olur şiddetin her türlüsüne karşıyız tabi ama böylede olmaz ki çok geçmiş olsun rabbim babanızı size bağışlasın inşaallah

Doktor efendiler eylemde, iyi okuyun yazacaklarımı ...

Akciğer CA olan babamı 2 senedir elimizden geldiğince izole ettik, eve giriş çıkışlarda maksimum özen gösterdik ta ki düne kadar. Perşembe günü kendi ihtiyaçlarını gören babamın dün sabah itibari ile yarı bilinç kaybı yaşadı. Hemen 112'yi aradık, bunun beyin sıçramasından olabileceğini hastaneye götürmeleri gerektiğini söylediler. Peki dedik 2 tane bayan bir de ambulansı kullanan arkadaş. ilk sorum geliyor ;

- Bilinci kapalı babamı ambulansa taşımak için kimden yardım alacağız ?

Ambulanslarda bulunan Paramedik / Acil Ambulans Bakım Teknikeri ve Acil Tıp Teknisyeni, kritik durumda bulunan hastaların ilk müdahalesini yaptıktan sonra güvenli bir şekilde hastaneye ulaşmasını sağlar.

görev tanımı bu arkadaşların.

Ev bahçeli direk girişten babamı ambulansa taşıdık peki apartman olsaydı ne olacaktı ? Komşulardan mı yardım isteyecektik ? Zaten 2 paramedik bayan ve şoför yardımcı oldu. Ben ve kardeşim 5 kişi taşıdık. Hadi bu kısmı atlattık.

Dedik ki takibi üniversitede oluyor oraya gidelim mi maalesef dediler biz en yakın hastaneye götürürüz oradan ihtiyaç duyulursa sevk ederler.

Hastaneye gittik müşahedeye aldılar, tüm bilgileri vermemize rağmen tomo, mr vs hepsi daha 1 hafta önce çekilmesine rağmen tekrarlandı. PCR testi yapıldı. 2 saat sonra yani saat 16:00 gibi doktorun bana açıklaması ;

- şu anda hafta tatili
+- ben saatime bakınca aynı cümleyi yeniledi (16:00)
- şu anda hafta tatili, amcayı sevk edebileceğimiz hiç bir kurum yok, hiç bir yerde sizi kabul etmez. Şuraya bir imza atın alın eve götürün.

O anda soramıyorsunuz?

Belediyeyi aradık hasta nakil aracı istedik ve eve döndük. Bilinci yarı kapalı olduğu için beslenemeyecek diye hemen evde bakım hizmetlerini aradık tabii bu arada saat 17:00 oldu bize verilen cevap doktorlar için mesai bitti palyatif bakım ekibi çalışıyor ama doktor biz serum vb yazmadığı için ekibin elinden bir şey gelemeyeceği cevabı verildi.

Biz bunları yaşarken bir telefon geldi ve test sonucu en yüksek risk grubunda olan babamın covid pcr testi pozitif geldi.

Bu test sonucu gelmeden özel hastaneleri de aradık hepsinin yoğum bakım ve bakım servislerinin dolu olduğu cevabını aldık ki covid pozitif sonrası kapılar zaten kapandı.

Şimdi başta sağlık bakanına sonra sağlık çalışanlarına soruyorum; Ben bu 75 yaşındaki babama 3 gün oruç mu tutturayım?

Sizin sağlık devriminizin de, şehir hastanelerinin de Allah bildiği gibi yapsın.

Damar yolunu açtıktan sonra babama el sürmeyen sağlık çalışanları ben hasta bakıcı değilim, babamın ağzını yüzünü hiç gocunmadan silerim ama siz ne halt edersiniz? benim o odada olma hakkım yokken hastalara dokunmamak adına her hasta ile bir yakını orya alıyorsunuz. Hepiniz yaşadıklarımı yaşamanız dileği ile ...

şimdi diyeceksiniz ki baban covid pozitif diğer kısımları neden yazdın.

evde 16 günlük bir bebeğim var, ben babamın dibinden ayrılmadım her şeyini ben yaptım çok yakın temasım oldu. Fakat bizim süper sonik sağlık bakanlığımız ben 3 doz aşı oldum diye beni karantinaya al kendini demiyor. gerekçe de 3 doz aşı olmam. Bakanlıktan arayan bayana dedim ki 3 doz aşı oldum diye ben virüs yaymayacak mıyım? Dikkat edin, sosyal mesafe zart zurt ama karantina da değilsiniz dedi kapadı.

yani 3 doz aşınız var ise karantinaya girmiyorsunuz, 3 doz aşı oldunuz diye virüsü de yaymıyorsunuz. aşı olmadınız diye uçağa binemezken geri kalan tüm ulaşım araçlarını kullanabiliyorsunuz.

daha ne diyeyim.... ey sağlık bakanı her gün bir twit atıp vık vık edeceğine kafası çalışan bir ekip kurda şu benim sorularıma cevap versin...
geçmiş olsun, çok üzüldüm.

Hala yoğun bakımda ama durumu iyi Allaha şükür. Covid testi pozitif çıktı yeniden.
Masallah,daha da iyi olacaktir Kazen,annemin de durumu iyiye gittigi halde uzun sure pozitif cikmisti.
Simdi turp gibi masallah.
Kimisinde nedense kolay negatife donmuyor.

X