Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
iyi akşamlar biz de eşimle geçtiğimiz haftasonu aynı gün belirti verdik .. onun başı ağrıdı ve üşüdü benim de boğaz ve bacak ağrım oldu , 2 3 günde geçti pozitif çıktık tabi .. sonrası grip gibi burun tıkanıklığı geniz akıntısı şeklinde bitti 7 gün. İşe döndük.şu an hafif ishal harici bir sıkıntımız yok ve aşımız yok ikimizin de . Benim merak ettiğim sonrasında bir sıkıntı yaşayan oldu mu ? Bir anda bir yeri ağrıyan vs

bizim son 1 ayda 4 5 doz aşıli yakınlarimiz var ölen ama yaşlari 70-85 arasinda yaşlı ve kronik hastalıgı olan insanlardı.
yine 45 yaşında aşıli olup vefat eden tanidigimiz var
geri kalan sayica baya olan kişiler hafif atlatti, bir kac kez test sonrasi pozitif çikti vs.
bende çok aşı savundum, vurundumda daha 2 hafta önce 3.dozumu ancak daha fazlasini vurdurmayi düşünmüyorum şuan.
keramet aşıda değil çunku varyant zayif bir varyant buyuk cogunlugun hafif gecirme sebebi bu sanirim

40 gün önce 3. aşımı oldum. Bu aşıya boost diyorlar biliyorsunuz. Dün koku alamadığımı farkettim. Kolonya ,parfüm, çamaşır suyu dahi alamayınca normal değil deyip antigen testi yaptım ve sonuç pozitif. Şimdi düşünüyorum pazartesi benim sırtım ağrıyordu, ters yattım diye düşündüm. Salı da yorgundum, c vitamini alayım dedim. Başka hiçbir sıkıntım yok. Ben doğuştan ritm bozukluğu ve alerjik astımı olan biriyim ve pandeminin başından beri ciddi anlamda korkuyordum. Yılbaşından önce çok ağır bir grip geçirdik ve hastanelik oldum ben. Bu senenin gribi demişti doktorlar. Ama şu an hiçbir şeyim yok maşallah. Normal şartlarda beni influenza o kadar devirirken covid ne yapardı bilmiyorum. Ben kesinlikle aşıyı olmanızı tavsiye ediyorum.

Karantinanin 6.gununden selam...
Bize de gelen giden olmadi arkadaslar. Kalabalik olmayan bir ildeyiz ama filyasyon ekibi gelmedi.
Sadece pozitif ciktigimiz gun aradilar ilac isteyip istemedigimizi sordular o kadar.

Bu arada esim de ben de aşısızız.
Bizi en cok rahatsiz eden semptom tat koku kaybi. Genzime yapismis tuhaf bir koku var devamli o geliyor.

Yemek tadi nadir alıyorum. Koku ise deterjan, parfum kokusu gibi kokulari almaya basladim 2 gundur.

Bir de bol balgamli öksürüğümüz var.

geçmiş olsun yaşınız kaç kronik hastalığınız varmı bendede aşı yok yüksek alerjim nedeniyle korktum aşıdan , aşısız hafifmi atlatıyosunuz

geçmiş olsun yaşınız kaç kronik hastalığınız varmı bendede aşı yok yüksek alerjim nedeniyle korktum aşıdan , aşısız hafifmi atlatıyosunuz
Tesekkur ederim.
32 yasindayim. Hipotiroidi hastasiyim ve kalp kapagimda kacak var baslangic seviyede.
Sadece 1 gece biraz ağırlaştım atesten dolayi. Yani yorganin altindan cikamadim.
Onun disinda klasik öksürük ve tat koku kaybi. Hafif enerjisizlik de var tabi.

teşekkür ederim cevapladığınız için , inşAllah kısa sürede geçer gider hem sizden hem ülkeden sevgiler

Kızlar bugun test verdim büyük ihtimal pozitif belirtiler mevcut. Dün başladı aslında. 10 şubatta uçağım var acaba 5 günde negatife döner mi? Karantina 7 gün galiba değil mi dışarı çıkma?

Aşı vurulmadım 14 gün önce kovid oldum hala da aşı karşıtıyım. Eşim ayakta atlattı tek semptomu öksürüktü. Kızım 2 yaşında doğumsal kalp hastası ilk 3 gün bizi zorladı.. muhtemelen onu koruyan da sgnasis aşısı oldu. Ben de ilk 3 gün kötüydüm hızlıca toparladım. Şuan koku gitmesi dışında hiçbir şeyim yok hamdolsun.

3 doz vurulup 4. vurmaya hazırlanan 24 yaşında hiçbir kronik rahatsızlığı bulunmayan çok yakın arkadaşım hastanelik oldu, hala düzelmiş değil. Bilim buna da bir açıklama getirir mi acaba ?

geçmiş olsun Allah şifa versin hepinize siz kaç yaşındasınız kronik hast varmı bende aşısızım çünkü

26 yaşındayım. Hayır kronik rahatsızlığım yok.. eşim de 40 yaşında onun da kronik rahatsızlığı ve aşısı
26 yaşındayım. Hayır kronik rahatsızlığım yok.. eşim de 40 yaşında onun da kronik rahatsızlığı ve aşısı yok
teşekkür ederim cevap verdiğiniz için umarım bian önce gider biter şu illet artık

Arkadaşlar birşey soracağım
Şimdi PCR testi yaptırdık pozitif çıktık, 7 gün karantina verdiler.
Benim çocuğuma annem ve babam bakıyor. Karantina bitiminde ise baslamadan önce ne olur ne olmaz diye tekrar test yaptırmak istiyorum.
Şimdi test yaptırıp negatife dönmemiş olursam yine pozitif cikarsa tekrar mi karantinaya alinacagim ?

Bir diğer aklimi kurcalayan soru ise 7 günden sonra virüsü hala bulastiriyor olur muyuz ? Yoksa bulaş özelliği kalmıyor mu ? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

kendinize iyi bakarsanız 7 günde negatif oluyosunuz kızım oldu , evet pozitif çıksaymış tekrar karantinaymış öyle demişler geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…