Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

toplumlari düsünerek asilabilir derken?
herkesin asilanmasini bekliyorsunuz sanirim.

ben asilanmayacagim.
sizin zihninizdeki asi olmak istemeyenlerin profiline de uymuyorum. bana 200 sene öncesini anlatmaniza gerek yok :)

beni alintilamayin birdaha mümkünse. asi olmak istemeyen insanlarla dalga gecen sahislar ile muhattap olmak istemiyorum. bu konulari fanatiklige ceviren ve takim tutar gibi savunan insanlarla tartismaya girmiyorum.

sizin dogrunuz size. benim dogrularim bana.

bana nedense, bana burada hakaret edip banlanmış "aşı karşıtlığında nirvana" bir üyeyi hatırlattınız. o da sadece konu komşusuna göre yorum yapardı.
sizinle alay etmedim, gayet normal ve kibar şekilde fikrimi belirttim.
ama şu yazdığınız detaylar 2. hesap olduğunuz şüphesini yarattı.
incelensin bakalım.
umarım 2. hesap değilsinizdir..

K Kazen ilgilenir sanırım.

bu arada evet herkes aşılanmalı ki bitsin. bunu bilimle ilgili fikri olmayan insanların anlamasını beklemiyoruz ama çığırtkanlığa ve yanlış yönlendirmeye, insanları galeyana getirmeye de gerek yok.

en temel geçmiş bilgilere ve kaynaklara da inanmıyorlar ki, inkar ediyorlar.
daha geçen gün biri çiçek aşısına güveniyorum ama bu aşıya güvenmiyorum dedi. ee çiçek de ilk çıktğında böyleydi.
ama anlatamazsın.

Çünkü insanlar güvenmiyor, test doğru sonuç vermiyor doğru sonuç vermeyen bir şey için fazla doz tedavi oluyorsunuz. Bunu söyleyen bir sürü doktor var. Onların gorusleri de önemli.

o söyleyen doktorların bir çoğu kendi tedavi yöntemini satmaya çalışan insanlar. ve gene bir çoğu meslektaşlarının aynı mesleği paylaşmaktan üzüntü duyduğu kişiler.
burada da isimleri geçti.
ha tabi ki herşeyi ezbere alıp kabul etmeyelim. ancak bu gibi konularda itirazın geçerli ve mantıklı kabul edilmesi için sayısal verilerle hazırlanmış çalışmalar sunulması gerekiyor.
bunu yapmadan, ezbere, sırf muhalefet olmuş olmak için anti-tez sunmak da doğru değil.

o kişiler de oturup çalışsınlar, veri sunsunlar. haklılarsa amenna.

güvensizlik dünya çapında mevcut. ben hiçbir ülkenin süper yönettiğini düşünmüyorum süreci.
fakat insanlık tarih boyu aşılarla nice salgını, pandemiyi aşmış. bugün o hastalıklar aklımızın ucuna bile gelmiyor genelde.
şimdi gözün gördüğü bu gerçeği göz ardı etmek de bence sürece ve bu süreçte emeği geçenlere haksızlık.

Telefonunuzda arama yapın birşey, sonrasında bakın telefonunuza o ürünle alakalı reklamlar geliyor, dinleniliyormuş gibi, özellikle facede, sosyal medyada. O kadar korkunuz varsa elimize telefon da almayalım
Benim birşeyden korkum yok nerden çıkardınız?

komplo örgütünün gizli bir şifresi zaar

bunun gibi cümleler kurmussunuz. ona yönelik dalga geciyorsunuz dedim. bana karsi degil.
ben hoslanmiyorum asi olmak istemeyen insanlarla dalga gecenlerle o yüzden :)
sindirme psikolojisi cunku apacik. asiya tapanlar bu sekilde davraniyor beyni yikanmis kukla gibi.

size birsey söylenmez ki zaten bu saatten sonra.
sorgulama yeteneginizi kaybetmissiniz maalesef.
bilimle ilgili fikri olmayanlar diye kodlamissiniz beyninizi asi olmak istemeyen insanlara karsi. kilitli zihniniz yani.
o yüzden de sizinle konusmak da imkansiz ve gereksiz.

Yok işte o hekimler verilerle konuşuyorlar. Hatta canlı yayına davet ediyorlar ama gozardi ediliyor, sayısını bilmiyorum ama çok fazla enfeksiyon hekimi var tedaviyi reddedip görevden alınmış kişiler. Bunları da bir düşünmek gerekir dayatma ne kadar doğru? İlaç tedavisini bile dünyada sadece üç ülke uyguluyor.

sorgulamadan karar verip vermediğimi bilemezsiniz.
aşı olmayı istememek farklı, insanları hiçbir dayanağı olmayan bilgilerle yalan bilgilere boğmak ayrı.
aşının zararına yönelik sunacağınız ilmi veriler varsa tartışalım.
ben konu komşusunu baz alıp aşı kötü, virüz zaten yok diyenlerle tartışabileceğim bir platform olabileceğini sanmıyorum.

çünkü insanlar bilenle de bilmeyenle de tartışabilir. ama bildiğini zannedenle tartışmak mümkün değildir. ne yazık ki bu tarz aşı karşıtlarının hepsinin bildiğini sanan fakat ne yazık ki hiçbir şey bilmeyen kişiler olduğunu düşünüyorum.

bence uzatmaya gerek yok. cümlelerimi bu bakış açısındaki genel kitleye yönelik yazdım.

peki verileri kaç kişi üzerinden ?
ne çapta araştırmaları var ?
merak ederek soruyorum, gerçekten.
1000lerce kişide gözlemlenmiş verilerler 5-10 kişide gözlemlenmiş veriler bir olamaz. zaten tutarlılık olması ve anlam ifade etmesi için belli sayının üzerinde olması lazım.

ne yazık ki bu tarz aşı karşıtlarının hepsinin bildiğini sanan fakat ne yazık ki hiçbir şey bilmeyen kişiler olduğunu düşünüyorum.

sizin asinin zararlarindan bahseden doktorlardan dahi haberiniz yoktur. dinlemeye dahi tenezzül etmemissinizdir belki de.
sizin icin konu coktan kapanmis :)
bildigini sanan ama birsey bilmeyen siz olmayin da..

hoscakalin

sizin asinin zararlarindan bahseden doktorlardan dahi haberiniz yoktur. dinlemeye dahi tenezzül etmemissinizdir belki de.
sizin icin konu coktan kapanmis :)
bildigini sanan ama birsey bilmeyen siz olmayin da..

hoscakalin

36 yıllık ömrüm doktorların içinde geçti. her çeşidini gördüm. merak etmeyin. :) kim uydurma doktor, kim gerçekten biliminsanı çok iyi biliyorum.
o tvlerde uzaktan gördüklerinizle benim çocukluğum geçti çünkü.
bugün aşıyı kötüleyenleri, geçmişte "bilgisizliklerinden" ölümlere göz göre göre sebep oldular.
o yüzden bana anlatamazsınız, çünkü sanmıyorum - gözümün gördüğüyle şahit olduğumla biliyorum.

size iyi forumlar.

Uzaydan dinlenmeyi, çip takma konusunu, olabilme ihtimalini yazan sizsiniz. Ben de cep telefonundan ala çip mi olur diyorum.

çipi bize takmalarının üzerinden seneler geçti. elimizdeki telefonlarla her an izleniyoruz.
hala aşıyla çip takacaklar diyenlerin nokia 3310 kullandığını düşünüyorum.

Pardon da bunlar hasta gören insanlar YouTube da dolu izleyebilirsiniz, hatta prof.dr serhat fındık hoca yi dinlemenizi tavsiye ederim. Elinde bir sürü veri var. Korona tedavisi yapan bir hekim kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…