Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
valla inanışlarına göre herkesi aşılandırıp 7 sene sonra dünya nüfusunu çok azaltacakla ve sadece kendileri yaşayacaklar. bu yüzden aşıya inanmıyorlar.
Yani salgın hastalıklar virüs un v sini bakterinin b sini bilmezden önceleri de vardı.
Komplo teorileri bitmez.
Komplo teorisi düşüne düşüne de hayat geçmez.

Pandemi bitecekse aşı da olurum gerekirse istedikleri her an test de veririm. Yeterki insanlar ölmesin. Her gün 200 den fazla insan ölüyor. Hem de nefes alamadan. Hem de sevdikleriyle vedalaşamadan helalleşemeden. Yazıktır.. herkes sorumluluğunu bilse keşke..

En yakından tanık olduğum olayı anlatayım, farklı binada oturan tanıdık 34 yaş üçüncü bebeğe 7 aylık hamile. Asla inanmadı düğün dernek misafir tatil her yere girdi çıktı maskesiz. Maske şartı olan yerlerde yalandan taktı ama herkese de ilan etti saçmalamayın ne salgını grip gibi işte bağışıklığı düşük olan ölüyor. Her gün kanserden kalp krizinden kazadan daha fazla insan ölüyor. Akıllı olun falan diye nutuk atıyordu. Geçen ay düğünden korona kaptı ve maalesef 2 evladı yetim kaldı, karnındaki bebeği ile beraber hayatını kaybetti. Entübe olduğu gün hayatını kaybetti üstelik o kadar hızlı ciğerleri talan etmiş ki virüs bişey yapılamadı maalesef. Olayın vehametini anlamak için canımızın bizzat yanması gerekmiyor. Bir yerlerde insanların canları yanıyor empati kurmak lazım...

Aşı olmadim. Asi karsiti değilim. Gerektiginde test yaptiriyorum, yaptirdim da.
Ben de aşı olanlar da olmayanlar da virüsü kapip yayabildigi halde sadece aşısızlardan test istenmesini anlamiyorum.
Istenmesin demiyorum, elbette istenecek ama istenecekse herkesten istenmeli diye düşünüyorum.

aşı olanların bulaştırma oranı %80 daha az olduğu için aynı sıklıkta test alınması konusunda net bir fikrim yok.
ki aşılı da antikor da var sonuçta. çıkan sonuç antikordan mı yoksa hastalık mı anlamak için ayrı bir testte yapılması gerekmeyecek mi ?

Tamam da ben kimim de bana çip taksın.Çip takınca benden ne çıkarı olur?
çin de puanlama sistemi var haberiniz yok sanirim..
mesela alkol satin alsaniz eksiye düsüyorsunuz sagligina zarar veriyor bu diye
fazladan eksiye düsünce de seyahat kisitlamalar giriyor devreye..
yani siz masum düsünüyor, beni ne yapsinlar diyorsunuz haliyle ama dünyada sizi bile takip etmek isteyen piskopatlar oldugunu bilin istedim :)

bu aşı konusunda tartışmak boş.
inananlarin yakinlari asi sonrasi hastalansa veya vefat etse dahi virus yüzünden oldu diyecek. asiya kondurmayacak. inanmayanlar da o asiyi suclayacak.

devletler iyi iş başardı bu konuda.

bence her iki taraf da fanatik olmamali. bir konuya körü körüne inaninca at gözlügü takmis oluyorsunuz cunki.

bu da her iki taraf icin zararli olabilir..herzaman sorgulama payi birakmali körü körüne inanmamali.

bende asi olmadim olmaya düsünmüyorum simdilik.
ilerde fikrim degisebilir. ama suan böyle iyiyim.
pandemi ilan edecek bir durum göremedim son birbucuk yildir cevremde. o yüzden olaylarin bu hale gelmesine anlam veremiyorum. ama dünya benim cevremden ibaret degil tabiki. baskasi farkli seyler yasamis olabilir ve ona göre bir bakis acisi gelistirmis olabilir elbette. ama o da bilmeli ki onun cevreside dünyadan ibaret degil.

ortada psikolojik siddet var son birbucuk yildir devletlerden insanlara yönelik.
ve sonuc olarak dünyanin heryerinde post travma stres bozuklugu gelisecek insanlarin kendilerinde.
bizi baya kaotik bir gelecek bekliyor bence.. umarim öyle gelismez yinede.

ayrica karsilikli anlayis önemli.
asi olmak istemeyenler veya olanlar da kendilerince iyi niyet besliyor cunki. asi olma diyen karsisindakinin sagligini düsünüyor asi ol diyen de ayni sekilde. herkes kendi bakis acisindan bakiyor sonucta. ama niyet ayni.

bu arada "asi karsitlari" diye damga vurulan insanlar arasinda da doktorlar,virologlar, avukatlar hatta vefat etmis basbakanlar var.

öyle bir karmasanin icindeyiz ki kimse kimseyle dalga gecmemeli bence.
travma sonrasi unutkanlik oluyor o yüzden hatirlatma yapayim. turgay yildiz bilirsiniz belki tiyatro sanatcisi asi olmak istemeyen , "cahil, asi karsitlari" olarak adlandirdigi insanlarla alay etti. sonra asinizi olun diye uyardi ve kendisi iki doz sonrasi kalp krizinden vefat etti.
twitter hesabinda paylasimlari vardi kendisinin. sonra silindi o paylasimlari.

asi olanlari asi olmayanlara karsi kullaniyorlar.
birini yeterince ezersen ve inandigi sorguladigi konularla dalga gecersen ozaman o kisi birgün susar ve kendisinden süphe duyar hatta sorgulamayi da birakir ve sürüye uyar.

birakin olmak istemeyen olmasin. tek dogru asi olanlarin dogrusu degil. sonucta asisini olmus olanlar da vefat ediyor.

ama dünyada pandemi var asi olursak kurtuluruz diyen insanlarin masumlugu bende de olsa keske..en temizi asini ol gerisini hic düsünme. assizlar isten mi atiliyor hak hukuk kalmiyor mu hic umurlarinda degil öylelerin.
ama helal. diyorum ya iyi is basardilar. sözkonusu saglik olunca hakkin da elinden alinir hukuk da kalmaz gerisi de gelir.

Bogaz suruntusunde antikor cikmaz ki.
Daha az veya ayni sıklıkta olması önemli degil. Suan asililara hic test yapılmıyor. Hatta belirti gosterse bile yapmak istemiyorlar.

Turgay Amerika'daki tanıştığım ve Turkiye'de sohbetimin devam ettiği bir arkadaşımdı.

Turgay'ın vefat sebebi aşı değil kronik doğuştan gelen bir damar rahatsızlığı. Doğuştan damarları geniş olduğu için kan akışı yavaş ve bu sebeple kanı pıhtılaşmaya uygun ve bunu engellemek için ilaç kullanıyordu. Takip ediyorsanız bilirsiniz gelmiş geçmiş en uç muhalif ve aykırı bir sanatçıdır.

Siz onun profiline yazılan yorumlara göre hareket ediyorsunuz ki bende işin aslını bilmesem inanırım yazılanlara.

Şunu da unutmayın emboli atmaya sebep ola aşı Amerika'da uygulanıyor. Türkiye'de yapılan her iki aşının böyle bir yan etkisi ne kadar var tartışılır.

Son düzenleme:

başınız sağolsun..

ben de hep bunu anlatmaya çalışıyorum. muhtemelen bu kişinin rahatsızlığı zaten bu boyuta gelmişti ve aşı olmasa da aynı nedenle ölecekti.
doktorlar da bunu anlatıyorlar sürekli.

Demek pandemi ilan edilecek bir durum gormediniz.
Keske bende boyle 1.5 yil gecirseydim
Kapanan diger sektorleri kenara birakiyorum
Yogunluk yuzunden hala 1gun izin kullanmamis doktorlar taniyorum. Yeni ogrencilerin cogu onkoloji, cildiye, goz, cerrahi dusunmuyor basit bir arastirmayla sosyal medyada bile gorebilirsiniz tip egitiminden cok dil egitimini onemsiyorlar
Birsuru bebek sutten kesildi annesi eve gelemedigi icin. Aileler ayri evlere gecti, yogun bakim servislerinden virus getirmesinler diye.
Hala bir cok sektor kapanma tehlikesi ile eleman almiyor. Keske isleri olsada asi yaptirsalarmi diye dusunseler yada test ile calissalar.
Sonra bir kesim pandemi yoktuki ya diyince icim cok yaniyor.

İstanbulda veya büyük şehirlerden birinde yaşamıyorsunuz herhalde veya okula giden bir çocuğunuz yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…