Pardon da bunlar hasta gören insanlar YouTube da dolu izleyebilirsiniz, hatta prof.dr serhat fındık hoca yi dinlemenizi tavsiye ederim. Elinde bir sürü veri var. Korona tedavisi yapan bir hekim kendisi.
okudum, dinledim.
hakkındaki yorumlara henüz bakmadım. sadece özgeçmişinde yazanları araştırdım ve söylemlerini dinledim.
bir kere kendisine para ile ödül almış birinin ister doktor olsun ister manifaturacı, egosal problemleri olduğunu düşünürüm.
manifaturacanın ego sorunu beni ilgilendirmez ama halka hizmet eden bir doktorun böyle bir şey yapması ilgilendirir. dolayısıyla yaptığı tüm çalışmaların gerçekliği benim için şüphe içerir.
adamın ödülü bu şekilde aldığı ispatlı, dolayısıyla bu kısım tartışmaya kapalı bence. sadece ilk gözlemim olarak ekledim.
bununla beraber rna'nın dna'ya ulaşıp genlerimizi değiştireceğini iddia ediyor. bunun mümkün olmadığını lise biyoloji bilgisine sahip, hadi diyelim en azından sıradanın 1 tık üstü bir öğrenci dahi bilir.
paylaştığı yazılar içerisinde ne yazık ki bilimsel kaynaklar yok, daha ziyade karşılaştığı münferit olayları yansıtmış. bilimsel veriler münferitlikten uzak olmalı. doğruluğu tekrarlarla ispatlı veriler olmalı, mesela her bin kişide sadece 1 kişide herhangi bir şeyin görülmesi gibi.
ayıca kendisi covid servisinde bire bir çalışmamış olduğundan, gözlemlerinin doğruluğu da bana göre soru işaretli.
siyasi ve dini görüşü ile belli bir kesime hitap etme çabası, bu tip halka mal olmuş mesleklerde tasvip etmediğim bir şey olsa da günümüz şartlarında, fikir özgürlüğü kapsamında ses etmek istemediğim bir mevzu. ancak ben doktor olsam, hem de pandemi koşullarındayken siyasi ve dini kimliğimi daha geride tutmayı seçerdim.
kendisini elbette seven de var, fakat beğeni atanlara, retweet edenlere bakınca çoğunun yine o belli görüş içindeki insanlar olduğunu gözlemledim ki, kendisinin paylaştığı cami fotoğrafları da bir kesimin dikkatini çekerek doğrulanma ve desteklenme ihtiyacı olduğunu düşündürdü.
yaklaşık 40 yıllık hekim olan babam da, kendisinin özellikle rna ile ilgili yukarıda bahsettiğim paylaşımından sonra topluca takibinden çıktıklarını söyledi.
bunun dışında, çeşitli göğüs hastalıklarında başarıları olmuş, şifa bulan hastaları da olmuş. bunu pandemi ile bir tutmuyorum. virütik olmayan hastalıklarda başarılı ve bilgili olabilir.
aynı zamanda son dönemde hastalara karşı tavrının değiştini yazan bir kaç hasta ve hasta yakını da olmuş. bu pandemi sürecindeki değişimi olabilir. bilemiyorum.