Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
IMG_20210917_173216.jpg

Ayrıca delta varyantı karantinası 14 güne düşürülmüş.

Yasadigim sehirde daha yeni bir doktor vefat etti once asi karsitiymis miting bile yapmis o kdrda hastalik yokmus sonra dua istemis en son entube olmus ve vefat. Simdi hastahane tum calisanlarimiz asilidir diye reklam yapiyor, oyle bir reklam olduki kimse gitmek istemiyor bunun sonu yok mevzu maksimum fayda ve ekonomik etkileri azaltma yada hastahane yukunu hafifletme. Yoksa cogumuz kizamikta olduk ama beynimize yerlesmedu yada sucicegi izleri ile yasamiyoruz cocuk felcinden engelli kalmadik..

ee gecenlerde asi olmadi o yüzden vefat etti diye haber yapmislar biri hakkinda. adam facebook da ölmedim yasiyorum diye cevap verdi :)
böyle örneklerden gideceksek birtane siz yazarsiniz birtane de ben.. örnekler her iki taraf da var.
#aşımağdurları yazin mesela twittera.. orda da asidan sonra vefat edenler veya bircok yanetki bildiren insanlar var.

o yüzden diyorum ya körü körüne bir tarafa tutunmak sacmalik.
saydiginiz asilar da cok eski asilar. mrna asisi yeni bir asi.
acil durum onayi var. ve en son acil durum onayini uzattilar.
yani bu asiyi olanlar deney olduklarinin farkindadir umarim

Eki Görüntüle 2918107

Ayrıca delta varyantı karantinası 14 güne düşürülmüş.

bu da ne ki .. avrupada bazi ülkelerde asili insana hic karantina yok. tatile gider gelir karantinaya girmek zorunda bile degil. ardindan test de yapmak zorunda degil.
hani diyorlardi ya asili olsan dahi bulasabilir diye.. uctu gitti o sözler.

bilim degisken iste canim...

Keske tek kaygisinin bilim olduguna inansam. Yoksa banane 400 tlye satilan zerdecaldan onu pazarlayan doktordan?

hmm pahaliymis :)
yalniz sadece türkiyede asi olmayin diyen doktorlar var sanmayin. butun dünyada var.. amerika olsun avrupa olsun vs.

yani kisaca bilim insanlari dahi hemfikir degil.

devletler ve dünya saglik örgütü dahi celisiyor.
bir öyle bir böyle.

o yüzden asi olmamak isteyen insanlara sonuna kadar hak veriyorum ki bende olmayi düsünmüyorum bu yüzden.

asi zorunlulugu yok diyor devlet basbakanlari ama isyerleri asisiz kabul etmek istemiyor insanlari?
ne ayak bunlar demiyormusunuz hic siz allah askina..

korkudan etrafinda kimse yok iken ormanlik alanda dahi maske kullanan insanlar var bu dünyada. bu insanlar sebze meyveleri ilaclayarak yedi?!
insanlara travma yasatarak birseyleri kabul ettirmeye calisiyorlar farkinda degil misiniz? psikolojisi bozulmus insanin karar verme yetkisi saglikli olmaz.
asi olmak isteyen olsun ama arastirsin olsun. ben bu riske girmek istiyorum desin icine sinsin iyice öyle olsun.
ama asi olmak istemeyen insanlara baski uygulamaya kalkmasin asili sahislar.

herkes kendi yaptigi secimin sonucunu yasayacak.
ben kimseye asi olma demem asi ol da demem.
ama sorgulamak zorundayiz bu gidisati.

Olabilme ihtimalini ben yazmadım, eski bakan ziya selcuk birebir söylüyor.
Şaşırdım açıkçası başta. 2018 yılında konuşmuş. Aşıyla alakalı değil, adamın sözlerini Aşıya yormuşlar. Dediğim gibi belki de teknolojiden, telefondan bahsetti.
20 sene önce bi telefon çıkacak konumunuzu bilecek, parmak izinden seni tanıyacak, devamlı üstünde olacak, bütün kişisel bilgilerini bilecek ki biz yüklüyoruz içine,sizin her şeyinizi bilecek dese korkmaz mıydık korkardı almaya. Şimdi bırak korkmayı bayıla bayıla alıyoruz. Konu biraz dağıldı ama böyle 🤷‍♀️

comırnaty'nin 16 ila 17 yaş arasındaki bireylerde güvenliği ve etkinliği, bu yaş grubundaki ve yetişkinlerdeki güvenlik ve etkinlik verilerine dayanmaktadır [bkz. olumsuz reaksiyonlar (6) ve klinik çalışmalar (14.1)] .

comırnaty'nin 16 yaşından küçük kişilerde güvenliği ve etkinliği belirlenmemiştir.

comirnaty dediği sözde covid aşısı.

16 yaşından küçüklerde yeni denenmeye başladı ve bu ülkelerden biri de görüldüğü üzere Türkiye.
Birileri bu halka koyun diyordu ya siyasi sebeplerden ötürü, meğer doğru ama eksik bir benzetmeymiş.
Gönüllü kobaylıkta 1. sıradayız. Harika.

16 yasindan kücükler avrupada da asilanmaya basladi.
hani diyorum ya fanatik olmayin. tamda bunu demek istiyorum. yani butun dünya birleserek türkiyeye bitirmeye türkleri deney yapmaya calismiyor. bunu unutun.
ayni seyi avrupa ülkelerinde ki insanlarda düsünüyor.
yok fransayi bitirmek fransizlari bitirmek istiyorlar.. almanyayi almanlari bitirmek istiyorlar diye .. gibisinden diye sacmaliyor insanlar.
bu dünya capinda gelisen birsey. insanlar detaylara boguluyor cok fazla. ki haksiz da degiller. onca psikolojik terör sonrasi insanlarin aptala dönmesi normal.
ama bu geminin icinde butun insanlik var.

yil 2022 de bebeklere asi gelecek.
12 yas alti cocuklar da asilanacak.

önce virus mutasyona ugrayinca etkisi azalacak denildi sonra virus mutasyona ugradikca etkisi cogalacak deniliyor.
asili insanda virus bulastirir deniliyor ama karantinaya girmek zorunda kalmiyor. yani bulastirmiyor mu nedir?

hatta bir ara sürü bagisikligindan bahsediyorlardi o ne oldu?
celiskiler ve karmasikliklar silsilesi hersey.

ama bilim degisken.. degisebilirmis ya sorgulamaya gerek yokmus :)

vakalar da ayri dilden konusuyor..

Son düzenleme:
bluedot bir yapay zeka programi.
yani bu basimiza bela olan hastaligi yapay zeka tespit etmis.
öyle yaziyor sayfasinda.

ayrica moderna asisina da yapay zeka ile gelistirdiler 41gün icerisinde.
yeni teknoloji asi dedikleri bunlardir mrna asilari yani.

arastirin..

Mayis ayindan beri, ingiltere Turkiye yi bugun😊 kirmizi listeden cikardi 😊 ayy nasıl rahatladım anlatamam size , uzun bir süre annemi göremeyeceğim sanıyordum . Nasıl sevindim anlatamam size 😄 ambere koydu yani evde geçirecekler Türkiye den gelecekler karantinayı . Bu bile çok sevindirici .

ee gecenlerde asi olmadi o yüzden vefat etti diye haber yapmislar biri hakkinda. adam facebook da ölmedim yasiyorum diye cevap verdi :)
böyle örneklerden gideceksek birtane siz yazarsiniz birtane de ben.. örnekler her iki taraf da var.
#aşımağdurları yazin mesela twittera.. orda da asidan sonra vefat edenler veya bircok yanetki bildiren insanlar var.

Bakin bende mrna olmadim veya ulkemizde moderna uygulansaydi .... bir suru soru isareti siralanirdi hangi asi tartisalim. Ama siz daha pandemi yok derken ne anlatilabilir?
sizle durdugumuz nokta cok baska.
Siz islerinden olacaklar diyorsunuz peki hala is bulamayanlar? Borca batanlar?
Kimse sorumlulugunu tam olarak almiyor.
Birde rahat kesim var evinden cikmak zorunda olmayan mesafesiz dugun dernek gezen ama 1.5 yilda hic bir kaygi yasamayan.
Onun yasadigi ile doktorun yasadigi, calisirken dikkatsiz biri yuzunden hastalik kapip vefat edenin yakinlarinin yasadigi birmi?
Asi olmayin tamam. Ama ulke 2 ay sonra kapanirsa diye korkmuyormusunuz? Bu durumdan kurtulmak icin ne yapalim? Kac kisi tam olarak gunahsiz ve sorumluluk sahibiyiz. Insanlar ölüyor durdurak yok. bir o kdr insan asi sayesinde rahat geciriyor

Yaziyorum yaziyorum en basa donuyorum. Pandemi yok diyorsunuz. Bugune kdr hissetmemissiniz insallah hissetmezsiniz cunku cok kotu birsey.

Bu arada biontech kullanim onayi aldi faz 3 calismalarida bitti. Yurt disi doktorlari arastirirken bunuda arastirirsiniz

aşı olanların bulaştırma oranı %80 daha az olduğu için aynı sıklıkta test alınması konusunda net bir fikrim yok.
ki aşılı da antikor da var sonuçta. çıkan sonuç antikordan mı yoksa hastalık mı anlamak için ayrı bir testte yapılması gerekmeyecek mi ?
Aşılı yada aşısız yapılan testlerde hangi varyantı taşıdığın bile çıkıyor . çevremde karı koca ve biri aşılı, biri aşısız olan bir çift farklı mutasyonlardan kovid olmuşlardı.
aşısızlar %80 kovid olmasa neden vakalar bu kadar artsın ki?? Düşmesi gerekmez mi??
Yoğun bakıma yatmıyorlar deseniz, amaç bu ise olabilir derim, ama taşıyıcılık kısmı hiç dediğiniz gibi değil.
size göre aşı olduysa covid olması neredeyse mümkün değil ya da kesin testi yanlış çıkmıştır.

Pardon da bunlar hasta gören insanlar YouTube da dolu izleyebilirsiniz, hatta prof.dr serhat fındık hoca yi dinlemenizi tavsiye ederim. Elinde bir sürü veri var. Korona tedavisi yapan bir hekim kendisi.

okudum, dinledim.
hakkındaki yorumlara henüz bakmadım. sadece özgeçmişinde yazanları araştırdım ve söylemlerini dinledim.

bir kere kendisine para ile ödül almış birinin ister doktor olsun ister manifaturacı, egosal problemleri olduğunu düşünürüm.
manifaturacanın ego sorunu beni ilgilendirmez ama halka hizmet eden bir doktorun böyle bir şey yapması ilgilendirir. dolayısıyla yaptığı tüm çalışmaların gerçekliği benim için şüphe içerir.
adamın ödülü bu şekilde aldığı ispatlı, dolayısıyla bu kısım tartışmaya kapalı bence. sadece ilk gözlemim olarak ekledim.

bununla beraber rna'nın dna'ya ulaşıp genlerimizi değiştireceğini iddia ediyor. bunun mümkün olmadığını lise biyoloji bilgisine sahip, hadi diyelim en azından sıradanın 1 tık üstü bir öğrenci dahi bilir.

paylaştığı yazılar içerisinde ne yazık ki bilimsel kaynaklar yok, daha ziyade karşılaştığı münferit olayları yansıtmış. bilimsel veriler münferitlikten uzak olmalı. doğruluğu tekrarlarla ispatlı veriler olmalı, mesela her bin kişide sadece 1 kişide herhangi bir şeyin görülmesi gibi.
ayıca kendisi covid servisinde bire bir çalışmamış olduğundan, gözlemlerinin doğruluğu da bana göre soru işaretli.

siyasi ve dini görüşü ile belli bir kesime hitap etme çabası, bu tip halka mal olmuş mesleklerde tasvip etmediğim bir şey olsa da günümüz şartlarında, fikir özgürlüğü kapsamında ses etmek istemediğim bir mevzu. ancak ben doktor olsam, hem de pandemi koşullarındayken siyasi ve dini kimliğimi daha geride tutmayı seçerdim.

kendisini elbette seven de var, fakat beğeni atanlara, retweet edenlere bakınca çoğunun yine o belli görüş içindeki insanlar olduğunu gözlemledim ki, kendisinin paylaştığı cami fotoğrafları da bir kesimin dikkatini çekerek doğrulanma ve desteklenme ihtiyacı olduğunu düşündürdü.

yaklaşık 40 yıllık hekim olan babam da, kendisinin özellikle rna ile ilgili yukarıda bahsettiğim paylaşımından sonra topluca takibinden çıktıklarını söyledi.

bunun dışında, çeşitli göğüs hastalıklarında başarıları olmuş, şifa bulan hastaları da olmuş. bunu pandemi ile bir tutmuyorum. virütik olmayan hastalıklarda başarılı ve bilgili olabilir.

aynı zamanda son dönemde hastalara karşı tavrının değiştini yazan bir kaç hasta ve hasta yakını da olmuş. bu pandemi sürecindeki değişimi olabilir. bilemiyorum.

Aşılı yada aşısız yapılan testlerde hangi varyantı taşıdığın bile çıkıyor . çevremde karı koca ve biri aşılı, biri aşısız olan bir çift farklı mutasyonlardan kovid olmuşlardı.
aşısızlar %80 kovid olmasa neden vakalar bu kadar artsın ki?? Düşmesi gerekmez mi??
Yoğun bakıma yatmıyorlar deseniz, amaç bu ise olabilir derim, ama taşıyıcılık kısmı hiç dediğiniz gibi değil.
size göre aşı olduysa covid olması neredeyse mümkün değil ya da kesin testi yanlış çıkmıştır.

asla bu algıyı kıramıyorum, 50 kere yazdım bu 51. olsun.
aşılı kişi de hasta olabilir. aşılı kişi de virüsü taşıyabilir. ancak çok çok büyük kısmının evde ve hafif atlattığı bir gerçek. zaten aşının en önemli amaçlarından biri de yoğun bakım yükünü azaltmak yani sağlık sisteminin çökmesini önlemek.
daha geçen sene kaç doktor kaç hemşire kaç sağlık çalışanı heder oldu, sayısı kayıp.
hiçbir yerde de testleri yanlış çıkar demedim ayrıca.
kendiniz demişsiniz işte, aşısızlar %80 covid oluyormuş :)

X