Eğer böyle bir şey doğruysa tabii ki haksız ben tarfasiz dinliyorum, ama asi işi bana mantıklı gelmiyor bakanlığımıza güvenemiyorum. Keşke bir TV kanalinda herşey açık açık tartisilsalütfen şunu da bir inceleyin ...
Eğer böyle bir şey doğruysa tabii ki haksız ben tarfasiz dinliyorum, ama asi işi bana mantıklı gelmiyor bakanlığımıza güvenemiyorum. Keşke bir TV kanalinda herşey açık açık tartisilsa
Eğer böyle bir şey doğruysa tabii ki haksız ben tarfasiz dinliyorum, ama asi işi bana mantıklı gelmiyor bakanlığımıza güvenemiyorum. Keşke bir TV kanalinda herşey açık açık tartisilsa
Bakin bende mrna olmadim veya ulkemizde moderna uygulansaydi .... bir suru soru isareti siralanirdi hangi asi tartisalim. Ama siz daha pandemi yok derken ne anlatilabilir?
sizle durdugumuz nokta cok baska.
Siz islerinden olacaklar diyorsunuz peki hala is bulamayanlar? Borca batanlar?
Kimse sorumlulugunu tam olarak almiyor.
Birde rahat kesim var evinden cikmak zorunda olmayan mesafesiz dugun dernek gezen ama 1.5 yilda hic bir kaygi yasamayan.
Onun yasadigi ile doktorun yasadigi, calisirken dikkatsiz biri yuzunden hastalik kapip vefat edenin yakinlarinin yasadigi birmi?
Asi olmayin tamam. Ama ulke 2 ay sonra kapanirsa diye korkmuyormusunuz? Bu durumdan kurtulmak icin ne yapalim? Kac kisi tam olarak gunahsiz ve sorumluluk sahibiyiz. Insanlar ölüyor durdurak yok. bir o kdr insan asi sayesinde rahat geciriyor
Yaziyorum yaziyorum en basa donuyorum. Pandemi yok diyorsunuz. Bugune kdr hissetmemissiniz insallah hissetmezsiniz cunku cok kotu birsey.
asla bu algıyı kıramıyorum, 50 kere yazdım bu 51. olsun.
aşılı kişi de hasta olabilir. aşılı kişi de virüsü taşıyabilir. ancak çok çok büyük kısmının evde ve hafif atlattığı bir gerçek. zaten aşının en önemli amaçlarından biri de yoğun bakım yükünü azaltmak yani sağlık sisteminin çökmesini önlemek.
daha geçen sene kaç doktor kaç hemşire kaç sağlık çalışanı heder oldu, sayısı kayıp.
hiçbir yerde de testleri yanlış çıkar demedim ayrıca.
kendiniz demişsiniz işte, aşısızlar %80 covid oluyormuş :)
Benim şahsi fikrim , hepimiz bir yoldayız . Aşı olmak isteyelim ya da olmak istemeyelim önemli olan virüsün en yakın zamanda yok olması ya normal grip semptomları göstermesi ! . ( Şahsen ben oldum istemeden, ama hala içimde iyi ki olmuşum belkide hafif atlatırım diye düşündüğüm zamanlar oluyor . baya bir zaman düşünmek ve geleceği görmek istedim aslında aşı olmadan . Ama öyle bir seçeceğimiz olmadı . ama hala bunun birbirimizle tartışmasını yapıyoruz .
Aslında tartışma yapan kişiler özel olarak ben en iyisini biliyorum aşı olun ya da aşı olmayın diyen kişilerin ego savaşı degil bu . İçlerinde inandıkları için savaşıyorlar . Çünkü her biri kendine göre doğru bildiğini açıklıyor .
Zaten sizin devamlı burada , arkadaşları bilgilendirmek adına harcadığınız zamanlar adına saygı duyuyorum en önce.böyle bir dönemde bu işi ego savaşına dönüştürmek zaten insan ırkına haksızlık olur.
hep diyorum herkes üzerine düşeni yapmalı.
aşı olmamak da bir tercih.
benim tepkim ne aşı, ne test olmam diyenlere.
hatta virüse inanmayanlara.
Zaten sizin devamlı burada , arkadaşları bilgilendirmek adına harcadığınız zamanlar adına saygı duyuyorum en önce.
Ben de bilgileniyorum acikcasi sizden.
Ben viruse inaniyorum. Sizlerin yazdiklarinizi okuyup , karsilastiriyorum kendi capimda, ama kendi capimda iste :)
aramizda yapay zekanin bu hastaligi ilk tespit ettigini bilen varmiydi daha önce acaba?
arastirdikca yil 2020 de cikan haberlere denk geliyorum yabanci sitelerde ama hic gündeme düsmemisti konusulmamisti.
geriye dönük düsününce de basbakanin boston dynamics robot köpegi tanittigi aklima geliyor. singapur da ayni robot köpeklerin sokaklara salindigini hatirliyorum. ve avrupada quantum bilgisayin tanitildigi aklima geliyor bu pandemi sürecinde.
avrupa komisyonu sayfasini okurum bol bol. orda yapay zekaya yönelik yasalar dahi halihazirda duruyor. ayrica yapay zekaya etik insan kurallari da eklenecekmis. en son elon musk insansi robot hazirladigini anlatmisti gecen haftalarda..bizim icin mesela alisverise gidecek insansi robot yani. ayrica hizli da yürüyemecekmis diye eklemisti. yani bir insandan daha hizli olmayacakmis.
cip konusu alaya alindi bu pandemide ama elon musk bir domuzun beynine cip yerlestirdigini biliyorsunuz dur herhalde?
ayrica avrupa komisyonu sayfasinda dahi yaziyor yapay zekanin yanilma payi var diye.
yani cindeni puanlama sisteminden haberim olmasa yok artik iyice sacmaliyorum bende derdim.. ama halihazirda var olan seyler bunlar.
ayrica bu pandemi sürecinde okadar mantiksiz olaylar oldu ki. mesela ayni evde biri hastalansa digeri disari cikabiliyordu karantinaya girmiyordu.
veya sürekli kurallarin degismesi vs..
ilginc yani. arka planda baska birseyler dönüyor bence pandemiden haric.
ben demiyorum yinede bunlara inanin bu böyledir diye. sözkonusu
Yok sizi okudukça düşüncelerim değişiyor , en önemlisi , mantıgımı kullanıyorum .estağfurullah utandım.
amacım kimseyi ikna etmek yada zorlamak değil. sadece kendimi bildim bileli bu mevzuların içinde olduğumdan / şahit olduğum çok şey olduğundan bakış açım biraz daha farklı sanırım. yazım şeklim de belki ters geliyordur bilemiyorum. neticede sesimizi duyuramadığımız bir ortam.
hayatımızın her alanı son derece yapay aslında.
organik hayat yaşıyorum, sağlıklı besleniyorum, bedenime iyi bakıyorum diye para kazanan fenomenlerin ellerinde akıllı telefonlar; 24 saat neredeyse onlarla yaşıyorlar. ee bu telefonlarla dipdibe yaşam sağlıklı mı yani ? ama aşıyı anormal bulabiliyorlar.
veya tam tersi, sağlıklı beslenme takıntısı olmayan insanlar; kullandıkları hijyenik pede kadar herşey zaten vücudu ele geçiren, zararlı şeyler. ama aşıya direniş var.
tabi ki herşeyi hop diye kabul etmeyelim ama löplöp nutella kaşıklarken de aşıyla insanların bedenlerini ele geçirecekler demek bana samimiyetsiz geliyor.
yoksa eminim, delilik sınırına geçmemiş herkes bu pandemi bitsin istiyordur.
ya süpersiniz gercekten. asiyi savunanlar süper zeka süper saglikli. asiya karsi olanlar neymis sagliksiz besleniyormus nutella yiyormus. ya sabir.estağfurullah utandım.
amacım kimseyi ikna etmek yada zorlamak değil. sadece kendimi bildim bileli bu mevzuların içinde olduğumdan / şahit olduğum çok şey olduğundan bakış açım biraz daha farklı sanırım. yazım şeklim de belki ters geliyordur bilemiyorum. neticede sesimizi duyuramadığımız bir ortam.
hayatımızın her alanı son derece yapay aslında.
organik hayat yaşıyorum, sağlıklı besleniyorum, bedenime iyi bakıyorum diye para kazanan fenomenlerin ellerinde akıllı telefonlar; 24 saat neredeyse onlarla yaşıyorlar. ee bu telefonlarla dipdibe yaşam sağlıklı mı yani ? ama aşıyı anormal bulabiliyorlar.
veya tam tersi, sağlıklı beslenme takıntısı olmayan insanlar; kullandıkları hijyenik pede kadar herşey zaten vücudu ele geçiren, zararlı şeyler. ama aşıya direniş var.
tabi ki herşeyi hop diye kabul etmeyelim ama löplöp nutella kaşıklarken de aşıyla insanların bedenlerini ele geçirecekler demek bana samimiyetsiz geliyor.
yoksa eminim, delilik sınırına geçmemiş herkes bu pandemi bitsin istiyordur.
ya süpersiniz gercekten. asiyi savunanlar süper zeka süper saglikli. asiya karsi olanlar neymis sagliksiz besleniyormus nutella yiyormus. ya sabir.
belirli kodlamalar yapmissiniz asili ve asisizlar hakkinda kendinizce zihninizde.
bende organik besleniyorum neolmus yani ne alaka :)
resmen asiya güvenmeyen insanlari asagiliyorsunuz karaliyorsunuz sürekli.farkinda misiniz acaba?
Asrojurnal , sayelerinde sana inanıyorum . İyi bisey yapmışlar aslında.tamamen bu yazdığım şekilde yaşayan bir güruh var. ben de onlara yönelik yorumumu yazıyorum.
her yazdığımı dalga geçmek, alay etmek sandığınıza göre kendinize olan güveninizde bir sıkıntı var. neden bu kadar alınıyorsunuz ? :)
Asrojurnal , sayelerinde sana inanıyorum . İyi bisey yapmışlar aslında.
tamamen bu yazdığım şekilde yaşayan bir güruh var. ben de onlara yönelik yorumumu yazıyorum.
her yazdığımı dalga geçmek, alay etmek sandığınıza göre kendinize olan güveninizde bir sıkıntı var. neden bu kadar alınıyorsunuz ? :)