Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Eğer böyle bir şey doğruysa tabii ki haksız ben tarfasiz dinliyorum, ama asi işi bana mantıklı gelmiyor bakanlığımıza güvenemiyorum. Keşke bir TV kanalinda herşey açık açık tartisilsa

Benim yazdıklarımı da araştırın lütfen. İnternette yer alan kirli bilgiler beni bu hale getirdi...

Eğer böyle bir şey doğruysa tabii ki haksız ben tarfasiz dinliyorum, ama asi işi bana mantıklı gelmiyor bakanlığımıza güvenemiyorum. Keşke bir TV kanalinda herşey açık açık tartisilsa

şahsi fikrim hıfzısıhha enstitüsü'nün kapatılması ile vatandaşlara aşı hakkında olumsuz bir algı yerleştirildiği yönünde.
ülkemizin hıfzısıhha enstitüsü pek çok aşı geliştirmiş ve bunları dünyaya da sunmuş bir kurum. refik saydam son derece değerli bir biliminsanı.
böyle bir bilim enstitüsü kapatılınca, insanların "demek ki doğru değil" düşüncesine bilinçaltında sahip olduklarını düşünüyorum.
ki bu kurum hala işliyor olsaydı bu virüs için ilk aşı üretimi eminim türkiyede yapılmış olacak ve tüm dünya bizden alacaktı.

bakiniz yolladigim resimde ve onun resmi sayfasinda diyor ki; yapay zeka algoritmalar sayesinde bu hastaligi tespit etmis ilk olarak.

ayrica yapay zeka hastaligin teshisinden 41 gün icerisinde mrna asisini gelistirmis.

ayrica yapay zeka hangi bölgede vakalarin cok oldugunu ve risk durumunu tespit ediyor. hes kodunu düsünün. peki bunlari nasil yapiyor? algoritmalar ile. elinizdeki telefon ile.

yapay zeka karar veriyor nezaman kapanma olacagini. tekrar doz asi gerektigini vs..

neyse ben yorgunum. daha fazla bilgilenmek isteyen hamza yardimcioglunu dinleyebilir. benim bakis acima yakin bilgilee paylasiyor.

Benim şahsi fikrim , hepimiz bir yoldayız . Aşı olmak isteyelim ya da olmak istemeyelim önemli olan virüsün en yakın zamanda yok olması ya normal grip semptomları göstermesi ! . ( Şahsen ben oldum istemeden, ama hala içimde iyi ki olmuşum belkide hafif atlatırım diye düşündüğüm zamanlar oluyor . baya bir zaman düşünmek ve geleceği görmek istedim aslında aşı olmadan . Ama öyle bir seçeceğimiz olmadı . ama hala bunun birbirimizle tartışmasını yapıyoruz .
Aslında tartışma yapan kişiler özel olarak ben en iyisini biliyorum aşı olun ya da aşı olmayın diyen kişilerin ego savaşı degil bu . İçlerinde inandıkları için savaşıyorlar . Çünkü her biri kendine göre doğru bildiğini açıklıyor .

Evet evde iki çocuğu aynı anda uyutmaya çalışırken kelimeleri de karıştırmışım :)

böyle bir dönemde bu işi ego savaşına dönüştürmek zaten insan ırkına haksızlık olur.
hep diyorum herkes üzerine düşeni yapmalı.
aşı olmamak da bir tercih.
benim tepkim ne aşı, ne test olmam diyenlere.
hatta virüse inanmayanlara.

Zaten sizin devamlı burada , arkadaşları bilgilendirmek adına harcadığınız zamanlar adına saygı duyuyorum en önce.
Ben de bilgileniyorum acikcasi sizden.
Ben viruse inaniyorum. Sizlerin yazdiklarinizi okuyup , karsilastiriyorum kendi capimda, ama kendi capimda iste :)

aramizda yapay zekanin bu hastaligi ilk tespit ettigini bilen varmiydi daha önce acaba?

arastirdikca yil 2020 de cikan haberlere denk geliyorum yabanci sitelerde ama hic gündeme düsmemisti konusulmamisti.

geriye dönük düsününce de basbakanin boston dynamics robot köpegi tanittigi aklima geliyor. singapur da ayni robot köpeklerin sokaklara salindigini hatirliyorum. ve avrupada quantum bilgisayin tanitildigi aklima geliyor bu pandemi sürecinde.

avrupa komisyonu sayfasini okurum bol bol. orda yapay zekaya yönelik yasalar dahi halihazirda duruyor. ayrica yapay zekaya etik insan kurallari da eklenecekmis. en son elon musk insansi robot hazirladigini anlatmisti gecen haftalarda..bizim icin mesela alisverise gidecek insansi robot yani. ayrica hizli da yürüyemecekmis diye eklemisti. yani bir insandan daha hizli olmayacakmis.

cip konusu alaya alindi bu pandemide ama elon musk bir domuzun beynine cip yerlestirdigini biliyorsunuz dur herhalde?

ayrica avrupa komisyonu sayfasinda dahi yaziyor yapay zekanin yanilma payi var diye.

yani cindeni puanlama sisteminden haberim olmasa yok artik iyice sacmaliyorum bende derdim.. ama halihazirda var olan seyler bunlar.

ayrica bu pandemi sürecinde okadar mantiksiz olaylar oldu ki. mesela ayni evde biri hastalansa digeri disari cikabiliyordu karantinaya girmiyordu.

veya sürekli kurallarin degismesi vs..

ilginc yani. arka planda baska birseyler dönüyor bence pandemiden haric.

ben demiyorum yinede bunlara inanin bu böyledir diye. sözkonusu saglik. ve kimsenin vebaline giremem.

ama ilginc yani..

estağfurullah utandım.
amacım kimseyi ikna etmek yada zorlamak değil. sadece kendimi bildim bileli bu mevzuların içinde olduğumdan / şahit olduğum çok şey olduğundan bakış açım biraz daha farklı sanırım. yazım şeklim de belki ters geliyordur bilemiyorum. neticede sesimizi duyuramadığımız bir ortam.

hayatımızın her alanı son derece yapay aslında.
organik hayat yaşıyorum, sağlıklı besleniyorum, bedenime iyi bakıyorum diye para kazanan fenomenlerin ellerinde akıllı telefonlar; 24 saat neredeyse onlarla yaşıyorlar. ee bu telefonlarla dipdibe yaşam sağlıklı mı yani ? ama aşıyı anormal bulabiliyorlar.
veya tam tersi, sağlıklı beslenme takıntısı olmayan insanlar; kullandıkları hijyenik pede kadar herşey zaten vücudu ele geçiren, zararlı şeyler. ama aşıya direniş var.

tabi ki herşeyi hop diye kabul etmeyelim ama löplöp nutella kaşıklarken de aşıyla insanların bedenlerini ele geçirecekler demek bana samimiyetsiz geliyor.

yoksa eminim, delilik sınırına geçmemiş herkes bu pandemi bitsin istiyordur.

Yok sizi okudukça düşüncelerim değişiyor , en önemlisi , mantıgımı kullanıyorum .

ya süpersiniz gercekten. asiyi savunanlar süper zeka süper saglikli. asiya karsi olanlar neymis sagliksiz besleniyormus nutella yiyormus. ya sabir.
belirli kodlamalar yapmissiniz asili ve asisizlar hakkinda kendinizce zihninizde.
bende organik besleniyorum neolmus yani ne alaka :)

resmen asiya güvenmeyen insanlari asagiliyorsunuz karaliyorsunuz sürekli.farkinda misiniz acaba?

tamamen bu yazdığım şekilde yaşayan bir güruh var. ben de onlara yönelik yorumumu yazıyorum.

her yazdığımı dalga geçmek, alay etmek sandığınıza göre kendinize olan güveninizde bir sıkıntı var. neden bu kadar alınıyorsunuz ? :)

Asrojurnal , sayelerinde sana inanıyorum . İyi bisey yapmışlar aslında.

Asrojurnal , sayelerinde sana inanıyorum . İyi bisey yapmışlar aslında.

valla kimseyi karalama derdim yok.
beni tanıyan üyeler de bilir ki amacım dalga geçmek olsa çooook farklı şekilde yazarım.
herkes kendi gözlemini dile getiriyor.
nasıl ki o arkadaş kendi çevresinde covid olan görmediği için pandemi diye bir şey olmadığını düşünüyorsa, ben de sağlıksız beslenip, sigara içerken aşıyı sağlığa zararlı diye karalayanlar gördüğüm için bunu yazıyorum.
ben yazınca mı sorun oluyor, anlamadım valla.

bende asi savunanlarin akil sagligindan süphe ederek onlari kücümsemeye baslasam nasil olur?

korkudan akli ucmus meyveyi dahi ilaclayip yemege calisan bir grup insanlarla alay etsem nasil olur?

sonucta travma yasadiniz. sizi ciddiye almamak da lazim desem nasil olur? korkusuzca bir yil icinde yeni piyasaya sunulmus asiyi etrafindaki herkese yaptirmaya calisan insan normal degildir desem?

benim kendime olan güvenimle bir sorunum yok.

sizin psikolojik bilginiz yokmu ? var. siz ne yaptiginizin gayet farkindasiniz ama zevk aliyorsunuz. cunki tapindiginiz inandiginiz konuya herkes inansin herkes sizin yolunuzdan gitsin istiyorsunuz. korkmuyor musunuz hic vebal alirim diye? sizin gibi niceleri geldi alay etti sonra asi oldu ve suan topragin altinda. kendi dogrularinizi baskalarina dayatmayi birakin insanlari kücümsemeye cekmecelere sokmayi birakin.

asi sizi korumuyormu neyden korkuyorsunuz bukadar?
kendinize bakin kafi. baskasinin asi olup olmama hakkinda söz sahibi degilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…