Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Oğlum büyük yaptırdı aşılarını. Ama kızım 9 yaşında, diken üstündeyiz veliler olarak. Dün başım ağrıyor dedi insan acaba mı diyor haliyle, korkuyor. Havalar soğuyacak hasta olacak illa çocuklar ama en ufak rahatsızlıkta korkacağız.

aynen benim küçükte 10 yaşında umarım bu kışı kazasız belasız atlatırız

Dün kızımı dişçiye götürdüm. Dolgu yaptırmak için bile tedaviyi kabul ettiğine dair imza atılıyor, çoğu ufak operasyonda bile isteniliyor imza. Ben riskli diye korkup dolgu yaptırmayabilirdim. Ama kızım sık sık diş ağrısına ve erkenden diş kaybına neden olurdu. İmzamı attım, çünkü sağlıkta işleyiş bu şekilde...

Gidin özel bir hastaneye, bırakın bir diş operasyonunu muayeneye de bile adamlar size mutlaka bir uzun metin imzalatıyor ne olduğunu kimse okumuyor.

Arayın Kocaeli Gölcük Medar hastanesini bu zorunlumu diye sorun, içeriğini sorun her hastane girişinde bunu bana imzalattılar.

Ben daha önce imzaladığım kağıtları okurken korkuya kapıldım. Artık okumuyorum. Çünkü ya tedavi olmayacağım ya da imzalayacağım diye düşünüyorum.

pediatrik kullanım
comırnaty'nin 16 ila 17 yaş arasındaki bireylerde güvenliği ve etkinliği, bu yaş grubundaki ve yetişkinlerdeki güvenlik ve etkinlik verilerine dayanmaktadır [bkz. olumsuz reaksiyonlar (6) ve klinik çalışmalar (14.1)] .

comırnaty'nin 16 yaşından küçük kişilerde güvenliği ve etkinliği belirlenmemiştir.

comirnaty dediği sözde covid aşısı.

16 yaşından küçüklerde yeni denenmeye başladı ve bu ülkelerden biri de görüldüğü üzere Türkiye.
Birileri bu halka koyun diyordu ya siyasi sebeplerden ötürü, meğer doğru ama eksik bir benzetmeymiş.
Gönüllü kobaylıkta 1. sıradayız. Harika.

Böyle bişiyi aşıyla dolaşım sistemine verirlermi sizce?
Bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan çipler akıllı telefonlarla programlanıyor ve şırınga ya da başka yolla deri altına yerleştiriliyor.
Benim aşımda yokdu böle bişi.Deri altına yerleştiiriliyor

yalnız pandemi sizin ilan etmenizle olmuyor, çünkü bunun hesabını yapacak bilirkişi değilsiniz. biz de değiliz. dünya çapındaki bulaş sayısı ile, ilgili otoriteler bunu ilan ediyor.
bundan 200 sene öncede, bugün de bu böyle.
sizin pandemi değil demeniz bu gerçeği değiştirmez yani.
çevremizle vs alakası yok. tüm dünyayı etkilemesi yeterli.
düşüncenizi çok bireysel buldum. böyle süreçler bireysel düşünerek değil toplumları düşünerek aşılabilir ancak.

Son düzenleme:

böyle bireysel yaklaşan insanlar var oldukça bu süreç aşılamayacak zaten.

basiniz sagolsun.
iste bende diyorum ya sizin bakis acinizda olan kisiler asiyi sebep görmeyecek diye. o yüzden haklisiniz ne diyeyim.

ben onun profiline yazan yorumlara göre hareket etmiyorum.
paylasimlarini izledim gördüm. hatta yakinlarida kendi sayfasinda paylasmisti rahmetlinin durumunu sonra silindi.

ibretlik bir durum bence. cunki insanlarla alay etti. sonra asi olun yoksa ölürsünüz dedi ardindan iki doz oldu ve kendisi vefat etti. belki daha ömrü vardi ama asi tetikledi ?
benim bakis acimda böyle.

ama diyorum ya fanatik olmamali..

yeni cikan asiyi olmak istemeyenlerin üzerine gitmek icin cip konusunu kullandilar dalga gecmek amacli.
takip edilmek icin telefonlar yeterli.
çin deki gibi..

evet evet aynı şeyden bahsediyoruz, ailesinin ilk açıklamasını da biliyorum sonra sildiklerinden haberim yoktu. Dediğiniz gibi belki virüs nasıl kronik rahatsızlıkları tetikliyor aşı da bunu yapıyor olabilir. Yine geçmişte yazmıştım Türkiye'de uygulanan her iki aşının da emboli sebebiyet oranı Amerika'da uygulanan aşıya göre çok düşük bir ihtimal ama ihtimal işte....

Bir nevi bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor

Aşı karşıtı olup koronaya yakalanıp ölenler de var.(doktor dahil) Aynı şekilde virüse bağlamıyorlar ölümünü.

Genel olarak bu konuda ki yorumları okumadım.
Çünkü isteyen yaptırsın istemeyen yaptirmasin, mecbur tutulmasin.
Üzgünüm ama verilere güvenemiyorum. En başından beri söylenen soylentiler doğru çıkmaya başladı.
Herkes çip takicaklar bize nihaha diye dalga geçerken eski milli eğitim bakanının 20 yıl içinde hepiniz ciplenip uzaydan düşünceleriniz okur hale geleceksiniz diye bir açıklaması var.
Olmaz şeyler değil, tuik ölüm verilerini bile açıklamıyor. Eskiden vakalar açıklanırken yogunbakim verilerine bile ulaşılmıyordu şuan hala öylemi bilmiyorum ama meslekten men edilen bir sürü hekim var aksini savunan. Bilim suphecidir öyle olmalıdır, asiya ölümsüzlük iksiri gibi yaklasamiyorum ben. İlla ki bir yan etkisi vardır neden açıklanmıyor.
Onam formu ayrı bir muamma, kimse arkasında durmuyor. Yarın bir gün kimse pardon demesin. Verilen tedavi bile çok fazla doz. O yüzden şüpheliyim bu konuda.

Çünkü insanlar güvenmiyor, test doğru sonuç vermiyor doğru sonuç vermeyen bir şey için fazla doz tedavi oluyorsunuz. Bunu söyleyen bir sürü doktor var. Onların gorusleri de önemli.

İşte maksat sen ben değil ki adamlar halk olarak düşünüyor bunu zaten defalarca söylediler yeni dünya düzeni diye, maddeleri bile belli ama herkes komplocu diyor.

Yasadigim sehirde daha yeni bir doktor vefat etti once asi karsitiymis miting bile yapmis o kdrda hastalik yokmus sonra dua istemis en son entube olmus ve vefat. Simdi hastahane tum calisanlarimiz asilidir diye reklam yapiyor, oyle bir reklam olduki kimse gitmek istemiyor bunun sonu yok mevzu maksimum fayda ve ekonomik etkileri azaltma yada hastahane yukunu hafifletme. Yoksa cogumuz kizamikta olduk ama beynimize yerlesmedu yada sucicegi izleri ile yasamiyoruz cocuk felcinden engelli kalmadik..

Telefonunuzda arama yapın birşey, sonrasında bakın telefonunuza o ürünle alakalı reklamlar geliyor, dinleniliyormuş gibi, özellikle facede, sosyal medyada. O kadar korkunuz varsa elimize telefon da almayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…