- 3 Mayıs 2015
- 13.224
- 48.477
Arabastina 3 hafta önce Umreye gidip bugün yarın Arabistan’dan dönmesi beklenen 21 bin vatandaşımız varmış.İnşallah duyarlı olup 2 hafta evlerinden çıkmazlar yoksa durum daha da vahim olabilir.
Oo yaş grubu için travmatik olabilirO belgesel...
3 ve 2 yaşındaki çocuklarıma izlettim belirli bir bölümünü, neden dışarı çıkamadığımızı, oyun alanlarına gidemediğimizi, insanların hasta olup ambulansa bindirildiğini, dışarıdaki mikrop yakalanana kadar evde olmamız gerektiğini anladılar en azından.
Onları uyutunca başa alıp izledim ve aralığın başından beri ne önlemler alınabilirdi, ülke olarak dünyayı mahvettiler diye söve söve bitirdim.
Önlemimizi alıyoruz, dikkat ediyoruz ama endişe içinde yaşamayı gerektirecek bir durum da yok bence. Riskli grupta değilim, bağışıklığım tavan kendim için zerre endişelenmiyorum. Ama bağışıklığı sıfırlanan bir ablam var organ nakilli, tek endişem o. Bana bulaşır da ona bulaştırır mıyım diye endişe ediyorum sadece.
Tee aralık ayında yarın akşam için konser bileti almıştık. Dünden beri karar veremedik gitsek mi gitmesek mi diye. İptal de olmadı, gidicez heralde. Hayat devam ediyor.
Olur mu
Daha sülalelerini toplayıp zemzem suyu hurma ikram edecekler
Aldıkları kokulardan hediye götürecekler
Hoşgeldiniz ziyaretine gelecek konu komşu.
Hepsi için değilse de çoğu 14 kuralına asla uymayacak
İçerisinden seçtim tabi ki.Oo yaş grubu için travmatik olabilir
Keşke izletmeseydiniz
Biz gittik de konser iptal olduGitmemelisiniz.
Okulların tatil olduğu bir yerde konser neden ertelenmez anlayamıyorum. Bu bireysel değil toplumsal bir mesele.
Şimdi ben de izliyorum, artık insanlar ne yaptıysa evlerine kaynakla hapsediyorlardı.İçerisinden seçtim tabi ki.
Ambulans, hastane, laboratuvar ve sokakların boş olması gibi şeyleri izlediler.
Bugün tekrar mikrobu aç anne bakcam temizlemişler mi diyorlar
bakanlığın önlemleri dikkate alınsa sorun olmayacak da insanlar hala çok rahatlar. normal gripten iki kat daha bulaştırıcı olan ve 30 kat daha ölümcül olan sadece grip değil ağır zatürre ve akciğer yetmezliği yapan bir virüsten bahsediyoruz. ama insanlar hala avm lerde cafelerde gezmeye devam ediyor. en yüksek riskli yerler hastaneler gerçekten acil değilseniz gelmeyin deniyor ama hala 1 senedir olan kabızlık için bile gelinmeye devam ediliyor. hasta ziyaretleri devam ediyor. mevlütler, günler, kısır partileri devam ediyor...Bir sağlık çalışanı olarak soyluyorum şu 1-2ay boyunca acil durumlar dışında dışarı çıkmayın, misafirliğe gitmeyin, misafir kabul etmeyin.. ellerinizi videolarda anlatıldığı şekilde yıkayın. para ve telefondan bulaş olduğunu unutmayın. öksürük ve ateşiniz varsa muhakkak maske takın. bunlara ek olarak solunum sıkıntınız varsa ya da yurtdisindan gelen biriyle temasınız varsa şehrinizde belirlenen coronovirus tarama merkezi olan hastaneye başvurun. Bu arada akliniza takilan supheli bir durumda 184 ten corona ile ilgili danışma alabilirsiniz. hepimize gecmis olsun. insallah en az hasarla atlatiriz. biz saglik calisanlarindan da dualarinizi esirgemeyin:)
isabet olmuş:)Biz gittik de konser iptal oldu
Yanlış biliyorsunuz, bulaşıyor ama şu ana kadar o yaş grubunda ölüm vakasının görülmediğini söylüyorlar.Virüsün tutunduğu proteinin çocuklarda bulunmadığı varsayılıyor.fakat çocuklar kaptığında virüsü diğer bireylere bulaştırma riski artıyor.0-10 yaş arasın bebelere bulaşmiyormuş. Henüz onlarım bir şeyleri (şuan unuttum) henüz gelişmediginden. Ama taşıyıcı olabiliyorlarmış tabi ki. Yine de dikkat etmekte fayda var tabi ki.
Bizim ülkedeki gibi kimse önlem almıyormuş.Şimdi ben de izliyorum, artık insanlar ne yaptıysa evlerine kaynakla hapsediyorlardı.
kardesim fransadan geldi, okulu tabi ki tatil oldu ve cok zor gelebildi yani o ucaktayken turkiye fransadan gelisleri yasaklamisti. henuz 12 yasinda kucucuk yani yasadigi korkunun haddi hesabi yok. babam da 70 yasinda, kronik kalp rahatsizligi var. kardesimde corona varsa bile endiselenmiyoruz cunku riskli grupta degil. ama 14 gun kuralini uygulayacagiz. kardesim su an benim evimde ve 14 gun boyunca disari cikmayacak, onun icin gereken butun tedbirleri aldim. babamla da gorusecek tabi ki ama sarilmak, opusmek, yan yana oturmak vs yok. uzuluyorum tabi ki kardesim kendini uzgun hissettigi icin ama babamin bu virusu kapmasini hic istemiyorum cunku yasli.
hepimiz kendi acimizdan onlemlerimizi aldiktan sonra bu yaratilan panik havasina anlam veremiyorum. icinizin daralacagi, dunyadan kopacaginiz bir sey yok hanimlar. saglik bakanligi gercekten inanilmaz iyi is cikariyor bu sefer. panik yapip insanlari da ayni sekilde panige suruklemenin kimseye faydasi yok hepimiz bireysel tedbir alalim zaten ise yarayacaktir.
Devlet önlem alıyor ama halkımız hala halay çekiyor malesef, bu önlemler tedbirler niye alınıyor kimsenin umurunda değil...Bizim ülkedeki gibi kimse önlem almıyormuş.
Evden çıkması yasak şüpheli vakalar, testleri onaylanınca evlerine kitlenmiş.
O zorla götürülenler de devlet yetkilileri ger gün kapı kapı ateş kontrolü yapıyor, ateşi olanı karantinaya alıyor.
Halk gitmek istemediği için o yaka paça görüntüler çıkmış ortaya.
Hayır yani ben anlamadım en başında sarsa benzer ama daha bulaşıcı bir virüs olduğunu anlamış hekimler, devlet nasıl 1 ay boyunca susturur?
O doktor video ile dünyayı haberdar etmeseydi ki rahmetli oldu, gerçekten insan nüfusu diye bir şey kalmazdı, zamanın çiçek hastalığına dönerdi.
Devlet önlem alıyor ama halkımız hala halay çekiyor malesef, bu önlemler tedbirler niye alınıyor kimsenin umurunda değil...
Dün hekimlerin iş yerlerinde yaptığı bilgilendirmelere göre, bu virüsün bulaşmayacağı insan kalmayacakmış dünyada.kardesim fransadan geldi, okulu tabi ki tatil oldu ve cok zor gelebildi yani o ucaktayken turkiye fransadan gelisleri yasaklamisti. henuz 12 yasinda kucucuk yani yasadigi korkunun haddi hesabi yok. babam da 70 yasinda, kronik kalp rahatsizligi var. kardesimde corona varsa bile endiselenmiyoruz cunku riskli grupta degil. ama 14 gun kuralini uygulayacagiz. kardesim su an benim evimde ve 14 gun boyunca disari cikmayacak, onun icin gereken butun tedbirleri aldim. babamla da gorusecek tabi ki ama sarilmak, opusmek, yan yana oturmak vs yok. uzuluyorum tabi ki kardesim kendini uzgun hissettigi icin ama babamin bu virusu kapmasini hic istemiyorum cunku yasli.
hepimiz kendi acimizdan onlemlerimizi aldiktan sonra bu yaratilan panik havasina anlam veremiyorum. icinizin daralacagi, dunyadan kopacaginiz bir sey yok hanimlar. saglik bakanligi gercekten inanilmaz iyi is cikariyor bu sefer. panik yapip insanlari da ayni sekilde panige suruklemenin kimseye faydasi yok hepimiz bireysel tedbir alalim zaten ise yarayacaktir.
Dün hekimlerin iş yerlerinde yaptığı bilgilendirmelere göre, bu virüsün bulaşmayacağı insan kalmayacakmış dünyada.
Önümüzdeki 3 sene içersinde, şuan domuz gribi gibi andığımız bir hastalığa dönüşecek.
İzlediğim belgeselde Avusturalya’da laboratuvar ortamına aktarılabilmiş virüs ve çok ciddi şekilde çalışmalar yapılabiliyor.
Tedavisi bulunana kadar mümkün mertebe korunmak gerektiğini anlatıyorlar.
Önemli olan hasta insanların toplumdan çekilmesi, olası risk durumunda ise 14 gün kuralında yaşamak.
Durum düzelinceye kadar salonda erik dalı oynarlar artık :)Aynen yarın 2 arkadaşımın düğünü var, davetiye atıp duruyorlar
Çin'deki gibi kapıları demirle kaynakla kapatacaklar en sonunda