Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Evet ya, arkadaşım eski iş yerimden. Bir başka arkadaşım da arayıp geliyorsun dimi düğüne, çok özledim görüşürüz diyor. Nasıl gidelim virüs salgını var diyorum. Kendi babası da kanser hastası arkadaşımın ve aynı evde yaşıyorlar. Yani düğünde toplu taşımada virüs kapıp eve götürdüğünü düşünmek bile istemiyorum. Bence sen de gitme daha sonra durumlar düzelince evine gideriz hayırlı olsuna dedim. Yapacak birşey yok şu an.
Yani en doğru olanı yapmışınız.Can tatlı

Kolonya çantamda hep bulunur. Her girdiğim sınıfta masamı ve oturacağım sandalyenin kollarını kolonya ve ıslak mendille siler öyle otururum. Hele şimdi ekstra dikkat ediyorum.
Sirke de dezenfekte ediyor olabilir ama kullanım kolaylığı açısından insanların kolonyaya hücum etmesini çok normal buluyorum. İş yerinde masamızı sirkeyle silecek halimiz yok ki.

Silinebilir, 3 4 dk .Sonra uçup gidiyor.

Tamam önceden bende kullanıyordum ancak şu an. Köşe bucak aramaya , fahişe fiyatlar ödemeye gerek yok.

Kimse almazSa düşer fiyat.

Silinebilir, 3 4 dk .Sonra uçup gidiyor.

Tamam önceden bende kullanıyordum ancak şu an. Köşe bucak aramaya , fahişe fiyatlar ödemeye gerek yok.

Kimse almazSa düşer fiyat.
Vallaha alerjik astımım var doktor sirke ile sil dedi masaya sıktım ama mıllet yalandan hastalandı öksürdü fln

Ben acikcasi dun ve bugun aisveris isimi bitirmeyi dusunuyorum. 2 hafta kesinlikle cikmak yok. Bebegim ve annem var cok korkuyorum onlar icin.

Turizm bitti kizlar. Dogru olanda bu ztn. Benim esim hemen ucretsiz izne zorlandi, yillik izindeydi cevirdiler. Dun aksam ucuslar durdurulduktan sonra acil 40 oda cikip gitmis.
Bugun 22 cikis 9 giris var.
Istanbul turizmi bu sekilde.
Onumuzdeki ay otel ya tamamen kapanir gider yada minimum calisanla 1 ay daha bekler
Mayista hersey duzelmezse ulke ekonomisi mahvolur dunya mahvolur. Italyada 1 ay once 2 vaka tespit edilmis. Lutfen disari cikmayalim sosyallesmeyelim evde kalalim markete en dayanikli olan gitsin veya e ticaret ile alalim toplu tasima alternatifleri olsun binsekte cam acalim eldiven kullanalim aklima baska birsey gelmiyor
Birde umreden gelip sokak sokak gezenleri ihbar edelim ben artik oyle yapacagim

Metil alkol kullanılarak yapılan kolonyalara dikkat edelim öldürücü ve kör edicidir.Fırsatcilar üretime başlayabilir.Her yerden kolonya almayın.

İnsanları corona değil bu panik öldürecek zaten 🙄
Şu dönem de sosyal medya vs her türlü iletişim aracına kendimi kapatasım var. Herkes panik, herkesin bir teorisi var herkes ülkemiz de virüs hangi ilde çıkmış çook emin, herkesin bir tanıdığı söylemiş ama ne hikmetse hepsi farklı şehirler 🙄

Aynen öyle gerçekten. Dün annem diyo teyzenin bı tanıdığının tanıdığı demiş ki hasta benim akrabam o da surda falan filan🤣🤣🤣 ya cidden komik böyle şeyler tedbir tamam ama yalan haberlere paniğe hayır kafasindayim☺️

Düne kadar çok paniğim yoktu, öyle alış veriş falanda yapmadım, temizliğe dikkat etmek yeterli geliyordu ancak dün gece tlc de bir belgelesel izledim çinin durumu ile ilgili; kapılarına kaynak yapılan evler, yaka paça yerlerde sürüklenerek karantinaya alınan insanlar, istiflenerek ölüme terk edilenler ... resmen psikolojim bozuldu, durum çok fena 😢

Düne kadar çok paniğim yoktu, öyle alış veriş falanda yapmadım, temizliğe dikkat etmek yeterli geliyordu ancak dün gece tlc de bir belgelesel izledim çinin durumu ile ilgili; kapılarına kaynak yapılan evler, yaka paça yerlerde sürüklenerek karantinaya alınan insanlar, istiflenerek ölüme terk edilenler ... resmen psikolojim bozuldu, durum çok fena 😢
Ben durumu ciddiye alanlara çok hak veriyorum,
Italyanin son durumu malûm.
Çın zaten 2 aydır karışık.

En guzeli ne oldu biliyor musunuz? Cocuklulari koruma altina alip cocuksuz kadinlarin ve erkeklerin is yukunu arttırarak cok rahat geberebilirsiniz burda sizin cok da yasama hakkiniz yok demeleri.. Coronadan cok bu canimi sıkıyor.
Ekşide bir konu açılmıştı çocuklu insanlara izin verilsin hem anne hem babaya!adamın 3 yaşındaki prensesine eşi tek bakamıyormuş,yaramazmış...bu nedenle bekarlar fazla mesai yapacak fedakarlık yapacakmış çocuklu insanlar izinli olacakmış.anne veya baba birine izin verilmesini anlarımda ikisi birden yok artık sanki bunların canı can bizimki patlıcan.tehlike varsa herkesin canı eşit değerde.çocuğu olanların bir kısmı kendini ve çocuğunu herkesten üstün görüyor.

Arabastina 3 hafta önce Umreye gidip bugün yarın Arabistan’dan dönmesi beklenen 21 bin vatandaşımız varmış.İnşallah duyarlı olup 2 hafta evlerinden çıkmazlar yoksa durum daha da vahim olabilir.

O belgesel...
3 ve 2 yaşındaki çocuklarıma izlettim belirli bir bölümünü, neden dışarı çıkamadığımızı, oyun alanlarına gidemediğimizi, insanların hasta olup ambulansa bindirildiğini, dışarıdaki mikrop yakalanana kadar evde olmamız gerektiğini anladılar en azından.
Onları uyutunca başa alıp izledim ve aralığın başından beri ne önlemler alınabilirdi, ülke olarak dünyayı mahvettiler diye söve söve bitirdim.

bakanlığın önlemleri dikkate alınsa sorun olmayacak da insanlar hala çok rahatlar. normal gripten iki kat daha bulaştırıcı olan ve 30 kat daha ölümcül olan sadece grip değil ağır zatürre ve akciğer yetmezliği yapan bir virüsten bahsediyoruz. ama insanlar hala avm lerde cafelerde gezmeye devam ediyor. en yüksek riskli yerler hastaneler gerçekten acil değilseniz gelmeyin deniyor ama hala 1 senedir olan kabızlık için bile gelinmeye devam ediliyor. hasta ziyaretleri devam ediyor. mevlütler, günler, kısır partileri devam ediyor...Bir sağlık çalışanı olarak soyluyorum şu 1-2ay boyunca acil durumlar dışında dışarı çıkmayın, misafirliğe gitmeyin, misafir kabul etmeyin.. ellerinizi videolarda anlatıldığı şekilde yıkayın. para ve telefondan bulaş olduğunu unutmayın. öksürük ve ateşiniz varsa muhakkak maske takın. bunlara ek olarak solunum sıkıntınız varsa ya da yurtdisindan gelen biriyle temasınız varsa şehrinizde belirlenen coronovirus tarama merkezi olan hastaneye başvurun. Bu arada akliniza takilan supheli bir durumda 184 ten corona ile ilgili danışma alabilirsiniz. hepimize gecmis olsun. insallah en az hasarla atlatiriz. biz saglik calisanlarindan da dualarinizi esirgemeyin:)

En guzeli ne oldu biliyor musunuz? Cocuklulari koruma altina alip cocuksuz kadinlarin ve erkeklerin is yukunu arttırarak cok rahat geberebilirsiniz burda sizin cok da yasama hakkiniz yok demeleri.. Coronadan cok bu canimi sıkıyor.

Ne kadar yanlış taraftan bakıyorsunuz.

Çocuklar kalabalık ortamlarda temizliğine dikkat etmiyor, ellerine kıyafetlerine ozenmiyorlar.

Yerden düşeni de yerler, masayı da yalarlar.

Ellerini bizim gibi yikayamiyorlar. Maskede kullanamiyorlar.

Bu yüzden onlara tatil yapıldı. Evden getirdiğinde bütün okula bulastiracak.

Çantamda mendilim , sirkem Bilmem neyi.le dolaşıyorum. Maskemi takiyorum, insanlarla temastaan kaçınıyorum ve işimi yapıyorum.

Kimse bize geberin demiyor, korunun diyor. Siz korunması biliyorsunuz deniyor.

Arkadaslar gençlerde ölüm riski düşük olabilir ama iyileştiğinde bile akciğer nasıl zarar görecek o kişi hayatına nasıl devam edecek düşündünüz mü?
Ayrıca 60 yaş üstü annelerimiz babalarımız akrabalarımız var .
O yüzden herkes bunu ciddiye almalı
Daha düne kadar tatile gitmişler ya yurtdışına böyle birşey olabilir mi?
Bütün Avrupa da hızla yayılıyor hastalık bu sivri zekalı tatile gidiyor böyle salaklık olmaz
Herkes dikkatli davranmalı kişisel hijyene özen göstermeli
Bile bile gidenler kalırlar inşallah orada.

X