- 21 Kasım 2012
- 3.521
- 11.093
Bunların sebebi medya değil bana kalırsa sağlık sisteminin çökmesiyle otomatik olarak geliyor. Ayakta atlatamayan çoğu kişi makinalara bağlı nefes almak zorunda ama virüsün yayılma hızına uygun ne ekipman ne de tibbi personel var. Kıbrısta emekli sağlıkçılar görevlere çağırılmış, bizim ülkemizde ise 2 yıllık geçici personel alınması konuşuluyor.Ben de varim umurumda bile degil Corona
Beni asil korkutan corona'nin sebep olacagi ekonomik kriz , issiz kalacak olan insanlar , mahvolacak olan aileler
Ben de bu yuzden geceleri uyku uyuyamiyorum , insallah bu hastaligi bu kadar abartip bu hale getiren medya , devletler vs de geceleri uyuyamiyordur , hepsine gunde bi milyon kere bela okur durumdayim
Sağlık bakanının hastanın hangi havayoluyla nereden nereye gittiğini söylememesi, şehri söylememesi çok yerindeydi. İtalyadaki gibi o ilden diğer illere göçler başlayabilirdi yada o güzergahı kullanan yada tanıdığının kullandığı herkes hastanelere bir anda hücum edebilirdi. 100 kişiden 1 kişi bile enfekte olmuş olsa hastanedeki kaosta geri kalan enfekte olacaktı.
Ayrıca italya durumundaki gibi ülkeyi komple kapatma durumu doğal olarak ekonomiyi etkileyecek. Üretemeyen ülke borçlanır bu temel bilgi.
O yüzden medyanın yayın yapmasını, insanları sürekli tetikte tutmalarını destekliyorum ben.
Bir hafta haber yapılmazsa bu ülke anında unutur virüsü, birlikte düğünlerde halay çekerler.