Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence koronalı
Yo ben ciddiye almiyorum demedim bu kadar abartilmasini ciddiye almiyorum. Yilda normal gripten olen sayisi bundan cok daha fazla. O zaman gribe karsi da bu kadar abartmamiz lazim.
Gribin tedavisi var bunun yok İtalya önlem almadığı sizin tabirinizle abartnadığı için vaka sayısı halen artıyor

Inanmiyorum. Suana kadar Turkiye'ye gelmemiş olduguna da inanmiyorum. Ama bu kadar abartilmasi gerektigini de düşünmüyorum. Medya oyle bir abartti ki sanki virus bulasan herkes illa ki olecek.
Olay olum degil hastanelerde diger hastalara yer bulunmuyor kaos ortami bir coronalo hasta icin tum hastane kapaliyor. e Allah korusun bir yakininiz apandisit icin gelse ya italyada hastane personel yetismiyor Olay bu yoksa diger soylemlerinz dogru ama Tek acidan bakiyorsunuz

Arkadaşım ne demek en büyük tehlike yaşlılar ay bayılcam şimdi cahillikten hem bilmiyor hemde akıl vermiyorsunuz. :kızgın:En büyük tehlike maalesef cahillik bu hastalık yaşlıda ortaya çıkmıyor bu birincisi. ikincisi sosyal medyada ve haberlerde en büyük tehlike yaşlılar derken virüs onlardan yayılıyor anlamında değil virüs onları daha çok etkiliyor yani gencler vucut direnci bakimindan daha saglam hafif sekilde ilac tedavisi ile atlatabilirlerken yaslilar kronik hastalaliklari ve vucut direncleri daha kotu oldugundan solunum yetmezligi vb. Sekilde daha zor atlatıyorlar , anlamında söylüyorlar yani virüsün herkese bulaşma ihtimali aynı bu şekilde yaşlıların kalbini kırmayın boş yere cocugu onlardan uzak tutmak cocuga degil yaşlıya yararlı yaşlıyı kendinizden bile sakının demeniz gerekiyordu.

Ayrıca arkadaşlar şimdi yorumlarda gördüm corona dan ölme ihtimaliniz trafik kazasında ölme ihtinalinizden şimdilik düşük çünkü kontrol altında tutulmaya çalışılıyor bu böyledir deyip işi salmayın lutfen ama ölecem paniği yapmaktan doğru değil bakın çinde insanlar karantina alıntındaki binanın çökmesi sonucu öldüler. Takdir i İlahi denen bisey var ama önce tedbir sonra takdir.

Siz acaba okuduğunuzu nasıl anladınız? Ben riskli grup yaşlılar derken yaşlılar mı bunu saçıyor dedim? Nerede okudunuz bunu? Yaşlılarda tehlike dememin nedeni WHO’da ve şu ana kadar yayınlanan yayınlarda var. Risk faktörü olan kronik hastalığı olan insanlar ve özellikle 65 yaşın üzerinde olanlar, bu insanlarda mortalite oranı daha fazla. Şu an heryerde özellikle yaşlı insanların evde kalmaları, alış veriş vslerde başkalarının yardım etmesi öneriliyor. Siz kime cahil dediğinizi sanıyorsunuz?
Okullar bir çok ülkede tatil edilmedi nedeni eğer okullar tatil olursa büyük anne ve babalar bakmak zorunda kalır diye düşünülüyor ve onları koruyun deniliyor. Benim yazdığım şeylerde de bu var zaten.

Pazar günü komşunun bebek mevlidi var, hediyesini cts akşamından verip gitmeyeceğim. Bu bile alınan ufak bir önlemdir, Devlet bu konuda yapacağını yapıyor, bizim de bireysel olarak üzerimize düşen sorumluluklar var, azcık evde oturup sosyalleşmezsek dünyanın sonu gelmez.
En doğrusu bence

2. Vaka yakın çevresindenmiş.
Çok şükür ki izole bir yaşam sürüyordu, yayılmanın önüne geçilmiştir diye umut ediyorum.

Tamam ama bunun tedavisi icin bir ilac yok bu korkutuyor insani grip oldugumuzda aliyoruz ilacimizi yatip dinleniyoruz..Ölürüm dusuncesi pek gecmiyor aklimizdan..Yada karantinaya alinmiyorsunuz coluk cocugunuzdan ayri..Kesinlikle normal bir grip düşüncesi ile yaklasmiyorum oyle olsa okullar tatil giris çıkışlar iptal edilmezdi..Belki tedavisi için tamam ilaci bulduk deseler kimse bu kadar panik olmazdi

Grip virusu de surekli ayni virus degil. Surekli farkli virusler. Bu kadar abartilmasinin altinda farkli sebepler oldugunu dusunuyorum. Ilaci da coktan bulunmustur ama millete eziyet edilmesi lazim piyasa surulmeden once.

Olay olum degil hastanelerde diger hastalara yer bulunmuyor kaos ortami bir coronalo hasta icin tum hastane kapaliyor. e Allah korusun bir yakininiz apandisit icin gelse ya italyada hastane personel yetismiyor Olay bu yoksa diger soylemlerinz dogru ama Tek acidan bakiyorsunuz
Bu acidan haklisiniz. Ben genel olarak konunun abartildigini soyluyorum.

Grip dediginiz sey tek tip bir virus degil.
Griple bunu bir tutmayın tedavisi var ölümcül değil grip olunca dinkenilir vs bunda ciddi bir solunum problemi yaşıyorsunuz kaç yaşında olursanız olun tedbirli olalım İran yada İtalya gibi boşvermiş olmayalım

Arkadaşım ne demek en büyük tehlike yaşlılar ay bayılcam şimdi cahillikten hem bilmiyor hemde akıl vermiyorsunuz. :kızgın:En büyük tehlike maalesef cahillik bu hastalık yaşlıda ortaya çıkmıyor bu birincisi. ikincisi sosyal medyada ve haberlerde en büyük tehlike yaşlılar derken virüs onlardan yayılıyor anlamında değil virüs onları daha çok etkiliyor yani gencler vucut direnci bakimindan daha saglam hafif sekilde ilac tedavisi ile atlatabilirlerken yaslilar kronik hastalaliklari ve vucut direncleri daha kotu oldugundan solunum yetmezligi vb. Sekilde daha zor atlatıyorlar , anlamında söylüyorlar yani virüsün herkese bulaşma ihtimali aynı bu şekilde yaşlıların kalbini kırmayın boş yere cocugu onlardan uzak tutmak cocuga degil yaşlıya yararlı yaşlıyı kendinizden bile sakının demeniz gerekiyordu.

Ayrıca arkadaşlar şimdi yorumlarda gördüm corona dan ölme ihtimaliniz trafik kazasında ölme ihtinalinizden şimdilik düşük çünkü kontrol altında tutulmaya çalışılıyor bu böyledir deyip işi salmayın lutfen ama ölecem paniği yapmaktan doğru değil bakın çinde insanlar karantina alıntındaki binanın çökmesi sonucu öldüler. Takdir i İlahi denen bisey var ama önce tedbir sonra takdir.
QueenGenepil QueenGenepil sadece yaşlıda oluyor falan dememiş ki ;gayet doğal bir şekilde yaşlılara yardım edin de kalabalığa girmesinler demiş ki çok doğru .Herkes çıkıp bunları söylüyor ;çocukların daha kolay atlattığını da yine bilim insanları söylüyor .
Gereksiz ve yersiz bir çıkış yapmışsınız .

Amerika'da bu kış gribal enfeksiyondan 8.000 kişi ölmüşken, tüm Dünya'da Corona virüsünden 4000 kişinin ölmesini bu kadar büyütülmesine anlam veremiyorum.

Bende, soğan, kelle paça, ıhlamur diyenlerdenim.

Son bir konu daha eskiden misafir geldiği zaman kolonya neden tutulduğunu da anlamışsınızdır umarım. Bir ay önceye kadar eve gelene kolonya ikram ettiğinizde tuhaf tuhaf bakılırken şimdi görüyorum ki kolonya şişeleri elden düşmüyor.

Ne varsa eskilerde var...

Griple bunu bir tutmayın tedavisi var ölümcül değil grip olunca dinkenilir vs bunda ciddi bir solunum problemi yaşıyorsunuz kaç yaşında olursanız olun tedbirli olalım İran yada İtalya gibi boşvermiş olmayalım
Grip mi ölümcül degil? Iyi araştırın. Gripten yilda olen kisi sayisi bunu katliyor.
Hijyen konusunda tedbir aliyoruz elbet. Ama işi gucu okulu birakip eve hapsolmak da sacma.

Grip mi ölümcül degil? Iyi araştırın. Gripten yilda olen kisi sayisi bunu katliyor.
Hijyen konusunda tedbir aliyoruz elbet. Ama işi gucu okulu birakip eve hapsolmak da sacma.
Tamam siz gezin ama insanların önlemlerini birleyi olmadan baskıkamayı yaftalamayın
Griple coronayı aynı kefeye koyuyorsunuz pes

Tamam siz gezin ama insanların önlemlerini birleyi olmadan baskıkamayı yaftalamayın
Griple coronayı aynı kefeye koyuyorsunuz pes
Valla ben ayni kefeye koyamiyorum koyanlarada rahatlar diyorum..Grip de kimse karantinaya alinmiyor colugundan cocugundan ayri düşmüyor..Okullar tatil edilmiyor ki ne kadar sürecek tatil bu belli bile degil..Yada giris cikislar iptal olmuyor..Geziler maclar festivaller seminerler vs vs..Su an ben de korono var de bakayim seni yaka paça polis zoruyla karantinaya alirlar..Alirim ilacimi evde yatarim modunda olamazsin..Keske birileri durumun ciddiyetini anlasa..Normal bir gripte alirsin ilacini yaparsin tavuk suyuna corbani icersin nane limonunu yatarsin..Bu oylemi daha şu ilac bunun tedavisidir bile denemiyor...Iki durumu karistirmamak lazim

Grip virusu de surekli ayni virus degil. Surekli farkli virusler. Bu kadar abartilmasinin altinda farkli sebepler oldugunu dusunuyorum. Ilaci da coktan bulunmustur ama millete eziyet edilmesi lazim piyasa surulmeden once.
Açıkçası keşke dediğiniz gibi olsada bir panik atak ve anksiyete hastası olarak zihnim biraz rahatlasa...

Tam tersi, simdi eve haps olma zamani. Yada en azindan bir araya gelinmesi önlenmeli.
Sen genç ve bu hastaligi rahat atlatabilirsin. Ancak aynisi yaslilari için yada saglik sorunlari yasayanlar için geçerli degil.

Bu virüs üstelik herkesde ayni septomlara yol açmaz. Bazeleri virusü tasidigini bile bilmezler. Kulukça zamanida oldukça uzun.

Yasadigim ülkedede okullar kapandi. Restoranlar, cafeler,.. kapandi. Huzur evlerine ziyaretçi yasaklandi. Cocuklari oldukça anneanne, dede, babaanne gibi yasli figürler ile temastan uzak tutulmasi rica edildi.

Evet sinir krizi yasamamaliyiz fakat halen mantikli düsünmeliyiz. Bu hastalik ciddiye alinmali.

X