Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
50 yaşın üzerinde yakınlarınız varsa eve yiyecek, ihtiyaç, ilaçlarını vs alıp çıkmamalarını önerin. Haricinde yapacak ve korkacak bir durum yok şu an. Yalnız çocuklarınız varsa kesinlikle annenize babanıza bir süre yaklaştırmayın. En büyük tehlike yaşlılarda...
Arkadaşım ne demek en büyük tehlike yaşlılar ay bayılcam şimdi cahillikten hem bilmiyor hemde akıl vermiyorsunuz. :kızgın:En büyük tehlike maalesef cahillik bu hastalık yaşlıda ortaya çıkmıyor bu birincisi. ikincisi sosyal medyada ve haberlerde en büyük tehlike yaşlılar derken virüs onlardan yayılıyor anlamında değil virüs onları daha çok etkiliyor yani gencler vucut direnci bakimindan daha saglam hafif sekilde ilac tedavisi ile atlatabilirlerken yaslilar kronik hastalaliklari ve vucut direncleri daha kotu oldugundan solunum yetmezligi vb. Sekilde daha zor atlatıyorlar , anlamında söylüyorlar yani virüsün herkese bulaşma ihtimali aynı bu şekilde yaşlıların kalbini kırmayın boş yere cocugu onlardan uzak tutmak cocuga degil yaşlıya yararlı yaşlıyı kendinizden bile sakının demeniz gerekiyordu.

Ayrıca arkadaşlar şimdi yorumlarda gördüm corona dan ölme ihtimaliniz trafik kazasında ölme ihtinalinizden şimdilik düşük çünkü kontrol altında tutulmaya çalışılıyor bu böyledir deyip işi salmayın lutfen ama ölecem paniği yapmaktan doğru değil bakın çinde insanlar karantina alıntındaki binanın çökmesi sonucu öldüler. Takdir i İlahi denen bisey var ama önce tedbir sonra takdir.

Arkadaşım ne demek en büyük tehlike yaşlılar ay bayılcam şimdi cahillikten hem bilmiyor hemde akıl vermiyorsunuz. :kızgın:En büyük tehlike maalesef cahillik bu hastalık yaşlıda ortaya çıkmıyor bu birincisi. ikincisi sosyal medyada ve haberlerde en büyük tehlike yaşlılar derken virüs onlardan yayılıyor anlamında değil virüs onları daha çok etkiliyor yani gencler vucut direnci bakimindan daha saglam hafif sekilde ilac tedavisi ile atlatabilirlerken yaslilar kronik hastalaliklari ve vucut direncleri daha kotu oldugundan solunum yetmezligi vb. Sekilde daha zor atlatıyorlar , anlamında söylüyorlar yani virüsün herkese bulaşma ihtimali aynı bu şekilde yaşlıların kalbini kırmayın boş yere cocugu onlardan uzak tutmak cocuga degil yaşlıya yararlı yaşlıyı kendinizden bile sakının demeniz gerekiyordu.

Ayrıca arkadaşlar şimdi yorumlarda gördüm corona dan ölme ihtimaliniz trafik kazasında ölme ihtinalinizden şimdilik düşük çünkü kontrol altında tutulmaya çalışılıyor bu böyledir deyip işi salmayın lutfen ama ölecem paniği yapmaktan doğru değil bakın çinde insanlar karantina alıntındaki binanın çökmesi sonucu öldüler. Takdir i İlahi denen bisey var ama önce tedbir sonra takdir.

Öncelikle merhabalar. Bence yazdığınız yorum biraz fazla ön yargılı olmuş çünkü sevgili @olive12 de sizin söylediklerinizin aksine bir şey söylememiş. Evet en büyük tehlike yaşlılarda çünkü bu durumdan en çok onlar etkileniyor. Kronik rahatsızları, bağışıklıkları gibi sorunlardan dolayı. Yani sizin söylediklerinizle çok da farklı bir yorum yok ortada. Yaşlılar bu virüsü daha ağır geçirdiği için tedbir amaçlı bebeklerin bir süre onlardan uzak kalması da gayet mantıklı bir olay. Bu salgın duygusal anlam yükleyebileceğimiz bir şey değil bence. Yani gücenip kırılmaları gerekmiyor bu durum için.
Keza yaşlıların da evden, gençlerden, bebeklerden, çocuklarından vs uzak durması da çok güzel bir önlem olacaktır.
Cahillik falan biraz ağır olmuş bence.

Öncelikle merhabalar. Bence yazdığınız yorum biraz fazla ön yargılı olmuş çünkü sevgili @olive12 de sizin söylediklerinizin aksine bir şey söylememiş. Evet en büyük tehlike yaşlılarda çünkü bu durumdan en çok onlar etkileniyor. Kronik rahatsızları, bağışıklıkları gibi sorunlardan dolayı. Yani sizin söylediklerinizle çok da farklı bir yorum yok ortada. Yaşlılar bu virüsü daha ağır geçirdiği için tedbir amaçlı bebeklerin bir süre onlardan uzak kalması da gayet mantıklı bir olay. Bu salgın duygusal anlam yükleyebileceğimiz bir şey değil bence. Yani gücenip kırılmaları gerekmiyor bu durum için.
Keza yaşlıların da evden, gençlerden, bebeklerden, çocuklarından vs uzak durması da çok güzel bir önlem olacaktır.
Cahillik falan biraz ağır olmuş bence.
Alıntıladığınız için düzeltemedim ama kırmak istememiştim sadece orda yaşlılardan çocuğunuzu uzak tutun yazınca çocuğu korumaya yönelik geldi bana yani yanlış anladıysam affola siz öyle söyleyince kendimi kötü hissettim ama düzeltemedim yazıyı 😓😓

Alıntıladığınız için düzeltemedim ama kırmak istememiştim sadece orda yaşlılardan çocuğunuzu uzak tutun yazınca çocuğu korumaya yönelik geldi bana yani yanlış anladıysam affola siz öyle söyleyince kendimi kötü hissettim ama düzeltemedim yazıyı 😓😓

Kendinizi kötü hissedin diye söylemedim. Öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Ben sadece ön yargılı bulduğumu söylemek istemiştim. :KK43:
Ben de kendimi şu an kötü hissettim. Çıkamayacağız bu işin içinden sanırım. :KK34::KK50:

Bir ben mi tasasızım, rahatım bu konuda? 🙂
Sıkıntı bende değildir umarım.
Markette herkes birbirinin ne aldığına bakıyordu.
Aldıklarıma bakıp gülenler oldu. 🤭

Merak ettim cidden makarna,bakliyatlar fiyatlar ne, ne derecede tükenmiş?
Herşey normal görünüyordu.
Kolonya almış getirmiş babam.80 derece olduğunun altını özellikle çizdi.
Bana kalsa o da gelmezdi aklıma.
Tv izlemiyorum,sosyal medya hesaplarım kapalı.
Wp'den gelen korku filmi senaryolarını aratmayacak ses kayıtlarına gülüp geçiyorum.
Deprem daha çok korkutmuştu mesela beni.
Ülkece koronayı makarna yapıp yeriz biz. 🙂
Ben dün girdim markete stok için değil tabi..hiçbir şey tükenmiş değildi..burda durum normal

Abartı dediğiniz tam olarak nedir? Eşim de bu kafadan ve anlayamıyorum. Haziranda azalması, bitmesi falan öngörülüyor, koca ülkeler komple karantina altına alınıyor ve açıkçası ben de temel ihtiyaçlar için evden çıkıp risk taşımak istemiyorum.
Öldürücülüğü belirli yaşlarda az dediğiniz şey yine de solunum sıkıntısı yaşatıyor ve cihazlara bağlanıyorsunız, öldürmüyorsa da bu sayede öldürmüyor öyle grip gibi ayakta atlattım geçti değil. Herkes salkım saçak ortada gezer ve hastaneleede yer kalmazsa ne yapmayı düşünüyorsunuz mesela? Evet 50 paket makarna saçma ama bir miktar stok yapmak mantıklı, atıyorum oğlumun ateşi çıktı neden evde bulundurmak yerine tehlikeli bir vakitte pislik yuvası olan bir yere gidip risk taşıyayım?

Abartı dediğiniz tam olarak nedir? Eşim de bu kafadan ve anlayamıyorum. Haziranda azalması, bitmesi falan öngörülüyor, koca ülkeler komple karantina altına alınıyor ve açıkçası ben de temel ihtiyaçlar için evden çıkıp risk taşımak istemiyorum.
Öldürücülüğü belirli yaşlarda az dediğiniz şey yine de solunum sıkıntısı yaşatıyor ve cihazlara bağlanıyorsunız, öldürmüyorsa da bu sayede öldürmüyor öyle grip gibi ayakta atlattım geçti değil. Herkes salkım saçak ortada gezer ve hastaneleede yer kalmazsa ne yapmayı düşünüyorsunuz mesela? Evet 50 paket makarna saçma ama bir miktar stok yapmak mantıklı, atıyorum oğlumun ateşi çıktı neden evde bulundurmak yerine tehlikeli bir vakitte pislik yuvası olan bir yere gidip risk taşıyayım?
Bende onu düşünüyorum, ölmemek hasta olmamak anlamına gelmiyor ki, Allah korusun özellikle anneler bi hastalansa hayat felç, sadece yaşlılar değil, herkes risk altında...

Iste bende bunu anlamyrm insanlar yazio cok abartildi vs kanserden olen daha cok ya arkadas kanser evet daha oldurucu yada norma grip vs ama bu olay olduducu olmasi degil dusunun binlerce vaka var. Hastaneler tiklik.tiklim normal bir apandisit Icn yer bulunmadigibi dusunun gecen italyada bir Turk doktor konustu. Sunu Dior hastaneler corono hast Ile dolu normal hastalar hangi hastanelere gdiicek dusunun bir kalp Krizi ve disardan goruldugu gibi hic degl Corona hastasi en son makineye baglanyr solunum cihazi onlar hastanelerimizde snrli sayida dusunun byle bir kaos durumunda doktorn dedigi su hastanin durumuna gore bakyrz ve oncelik kime ise ona kullanyrz. Bu iste tum mesele bu olayin olduruculu vs gecin arkadaslar saglikciyim ve bir hasta icin bile hastane kapaliyor bence panik degil ama isin ciddiyetini lutfen herkes anlasn ve. Mumkunse disari ckkmasn

Iste bende bunu anlamyrm insanlar yazio cok abartildi vs kanserden olen daha cok ya arkadas kanser evet daha oldurucu yada norma grip vs ama bu olay olduducu olmasi degil dusunun binlerce vaka var. Hastaneler tiklik.tiklim normal bir apandisit Icn yer bulunmadigibi dusunun gecen italyada bir Turk doktor konustu. Sunu Dior hastaneler corono hast Ile dolu normal hastalar hangi hastanelere gdiicek dusunun bir kalp Krizi ve disardan goruldugu gibi hic degl Corona hastasi en son makineye baglanyr solunum cihazi onlar hastanelerimizde snrli sayida dusunun byle bir kaos durumunda doktorn dedigi su hastanin durumuna gore bakyrz ve oncelik kime ise ona kullanyrz. Bu iste tum mesele bu olayin olduruculu vs gecin arkadaslar saglikciyim ve bir hasta icin bile hastane kapaliyor bence panik degil ama isin ciddiyetini lutfen herkes anlasn ve. Mumkunse disari ckkmasn
Ben katiliyorum..Evet ölüm herzaman ama ilk defa böyle bir sey ile karsilasiyoruz..Ne zman öleceğimizi bilmiyoruz iyikide bilmiyoruz ama bu grip bizi bulursa hasta olup,karantinaya alinip, sevdiklerimizden ayri, acaba iyilesecekmiyim yoksa olecekmiyim korkusu korkusu yaşayacağız malesef..Kim sakin sakin gider karantinada kalirim okadar yapilacak tibbi girişimlerde beni korkutmaz diyebiliyor ki..Panik oluyoruz zaten medyada cikan haberlerden dolayi yeterince..Insanlar nasıl buna tatil gözü ile bakar anlamiyorum şaka gibi..Stok meselesine gelince insanlar ac kalmaktan ziyade disari markete cikmamak için alisveris yapmali..Hepimizin çocuğu var durum kotulesirse, once onlarin beslenmesini dusunmeliyiz..Ben abartmadan toplu alisveris yapan insanlara hic kizmiyorum..Cunku insanlar korkuyor kendini güvende hissetmek istiyor doğal olarak..Bilincli olalim ben kizimi disariya oyun oynamaya bile yollamazken tatile cikmak neyin cehaletidir

İtalyada 878 kişi öldü niye önlem almadığı için sizin gibi ciddiye almadığı için bizim devlet ciddiye aldığı için 4 ay sonra geldi bize oda avrupadan

Yo ben ciddiye almiyorum demedim bu kadar abartilmasini ciddiye almiyorum. Yilda normal gripten olen sayisi bundan cok daha fazla. O zaman gribe karsi da bu kadar abartmamiz lazim.

Tek bir vaka olduğuna mi inaniyorsun sen?
Okullar dahi tatil edildi herşey iptal Allah sonumuzu hayır eylesin

Kokunun ecele faydası yok o ayrı mesele tedbirimizi alicaz taktir Allah'a kalmış..

Inanmiyorum. Suana kadar Turkiye'ye gelmemiş olduguna da inanmiyorum. Ama bu kadar abartilmasi gerektigini de düşünmüyorum. Medya oyle bir abartti ki sanki virus bulasan herkes illa ki olecek.

Yo ben ciddiye almiyorum demedim bu kadar abartilmasini ciddiye almiyorum. Yilda normal gripten olen sayisi bundan cok daha fazla. O zaman gribe karsi da bu kadar abartmamiz lazim.
Tamam ama bunun tedavisi icin bir ilac yok bu korkutuyor insani grip oldugumuzda aliyoruz ilacimizi yatip dinleniyoruz..Ölürüm dusuncesi pek gecmiyor aklimizdan..Yada karantinaya alinmiyorsunuz coluk cocugunuzdan ayri..Kesinlikle normal bir grip düşüncesi ile yaklasmiyorum oyle olsa okullar tatil giris çıkışlar iptal edilmezdi..Belki tedavisi için tamam ilaci bulduk deseler kimse bu kadar panik olmazdi

Ya şu turkiyede vardı saklaniyordu sacmaliklarini birakin lutfen..Saklanacak biseymidi bu..Hasta biri olsaydi bunu hastane personeli bile yayardi şu sosyal medya ağında..Burda bile gorduk bizim hastaneye geldi coronoli hasta diyen hemşireleri..Sanki cok doğru Bisey yapmislar gibi..Ha vardi tespit edilemedi derseniz okey ama vardı saklandi olayina asla katilmiyorum..illaki o hastanenin hemsiresi temizlik personeli yada duyan herhangi bir personel evdekilere söyler evdekiler akrabalara akrabalar arkadaşlara komsuya ona buna derken kirk kere cikardi meydana..Sosyal medya sallanirdi..Takdir etmek zorundayiz bakanimizi ve aldigi tum tedbirleri

X