Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Siz buraya saat 1 civarı yazıyordunuz ben okurken uyudum falan sonra uyandım . Bu saat olmuş. Yeni mi farkettiniz çok konu var ama ondandır
Ben ne yazan kişiye ne konu başlığına ne sahibine bakmıyorum, belli başlı tanıdığım sonunda hafızama kazıdığım üyeler var, onlar dışında bakmam, sohbet nerdeyse ordayım valla

Bağlantınız var mı yurt dışı?
Okulda yabancı öğretmen ya da aile sokakta zaman geçirdi mi 1 haftadır?

Harikasın! Çok teşekkürler. :) Böylece bir aşının kolay üretilmeyeceğini öğrenmiş olduk. Sabır gerekiyor hepimize, yani her aşı bulundu lafına atlamayalım.

Umarım ciddi bir durumu yoktur. Çok geçmiş olsun.

Bağlantınız var mı yurt dışı?
Okulda yabancı öğretmen ya da aile sokakta zaman geçirdi mi 1 haftadır?
Son 1 hafta çok dikkat ettik. Okula aylardır gitmiyor. Kreşi bırakmıştı. Anasınıfı kaydını daha yaptırmadık. Evdeki herkes olabildiğince bilinçli.
yurtdışı ile alakalı biri yok etrafımızda.
annem doktor. Diyaliz merkezinde doktor. Karantinaya gönderdiği hastalar olmuştu. Ama hasta çıkmamışlardı. Diyaliz merkezinde çok dikkat ediyor. Bilemiyorum yine de grip bu çok bulaşıcı. Şimdi hastanedeler Haberlerini bekliyorum.

cok gecmis olsun, test yapilmis mi?

O zaman başka türlü bi hastalıktır tahminim. Çocukların kolayca ateşi çıkıp öksürebiliyorlar.
İyi haberlerle dönerler umatım.

Günaydın, ah kızlar 1 ölüm, ve vaka sayısı böyle katlanarak giderse çok daha üZücü olacak
3 basamaklı sayılara geliyoruz.

nefes acligi sebebi ne olabilir kizlar ya, kucuklugumden beri ara ara olur, hatta ben bunu normal saniyodum. bu virusu arastirirken gordum anormal oldugunu....

hasta degilim burnum akmiyo atesim yok halsizligim yok oksurugum yok ama nedense bir esneme ihtiyaci ama esnerken rahatlayamama durumu, ozellikle yatinca artan bir nefes acligi cekiyorum. son 1,5 saattir resmen rahatlayamadim. yattim uykuya dalacakken uyandim kac kere baykus gibi geziyorum

panik atak mi var acaba stres mi yaptim dicem ama bu aksam ozelikle tv izledim virus disinda programlar filan.cok ta maruz kalmadim yani.... bi gidip baktirayim buna su ortalik durulunca. astimim filan mi var acaba?

Günaydın, ah kızlar 1 ölüm, ve vaka sayısı böyle katlanarak giderse çok daha üZücü olacak
3 basamaklı sayılara geliyoruz.

Olen adam 89 yasinda.
Normal gribi bile kaldiramayabilirdi.
Sankinliginizi korumaniz gerekiyor.
Dunya bas bas bagiriyor yaslilari izole edeceksiniz,genclerde enfekte olacak evet ama kronik hastalik veya sigara aliskanligi yoksa bu zikkimin genc ve orta yasi oldurme orani %2 bile degil..
bu cok dusuk bir rakam.
Sarsin oldurme orani % 60 di.
Biz burda zangir zangir titrerken dunya ekonomisi savruluyor haberiniz olsun.
Coronadan olmezsek acliktan oluruz ekonomi boyle gider millet gormemis gibi buldugunu stoklarsa.
Hepimizin sakin olmasi gerek.
Cin’de bile hayat normale dondu.
Turkiyede de donecek, donmek zorunda.
Her sene normal gribal enfeksiyondan olen 100 ila 250 bin insan var.
Corona’nin 89 yasindaki insanin vefatina sebep olmasi malesef sok etkisi yaratacak bisey degil,yaslilarinizi izole edin.
Birileri kalbinize korku tohumu atiyor.
Gecen linc yedim, bakin o asinin 9 ay sonra cikacak diyip 3 gun sonra insan ustunde denenmesi en aptal insanin bile gorebilecegi bi pazarlama taktigi.. o asi 1 se 5 se satilacak,insanlar isyerlerinin kapanmasi, tatil edilmesi ya da sokaga cikma yasagi gibi seylerin uzatilmasiyla elindekini tuketip kredilere yuklenecek.
Dunyanin duzeni degistiriliyor bunu gormemek icin kör olmak gerek.
Uzaktan egitim?
Cocuklar ekranlara yapistirilacak farkinda misiniz?
Mongoldan hallice ekranla hipnotize olmus eline egitim adi altinda tablet verilen tv ye yapistirilan genc bir nesil..
Bu panigin sonuclari olumden cok beter olacak..

Son düzenleme:
bugun izledigim bir similasyonda once hafif nezle grip belirtileri olur 4 gun sonra ishal baslsf diyodu.

oncrsinde bir hastaliginiz vsrmi
Yoktu az önce uyurken nefesim kesildi sanki öksurdum oyle nefes alabildim sadece cocuklarım için çok üzülüyorum Allahım şifa versin belkide psikolojik bilemiyorum ama nefessiz kalmak çok kötü Rabbım yardım etsin

Harikasın! Çok teşekkürler. :) Böylece bir aşının kolay üretilmeyeceğini öğrenmiş olduk. Sabır gerekiyor hepimize, yani her aşı bulundu lafına atlamayalım.

Merhaba, sizin vesileniz ile bu konu hakkında yazmak istedim. Ben yapay zeka ve makine öğrenmesi ile geçen sene aşı, bu sene ilaç geliştirilmesine katkı sağlayan bir mühendisim. Öncelikle eğer 'repurposing' yani hali hazırda başka bir hastalık için kullanılan ilacın, yeni bir hastalık üzerinde kullanılması durumu hariç ilacın onay alıp raflara sürülmesi ortalama 10-15 yıl alır, o da şanslıysak. Bu da yeni teknolojiler sonucu böyle olmuş, öncesinde 25 yılı buluyordu. Aşı biraz daha kısa, ama aylarla hesap edilemeyecek bir kısalıktan bahsediyorum.

İlaç geliştirmede ortalama 10.000-15.000 bileşik ile başlanır, bu yapılan incelemelerle 250ye ve sonra 5' indirilir. Sayıları ortalama veriyorum ama çoktan aza bu oranla eleniyor genelde. Hemen akabinde bu bileşenlerin güvenlik ve etkinlik araştırmaları yapılıyor. En iyi forma sokmaya çalışılıyor bu da ortalama 2 sene süren bir süreç. Sonrasında klinik öncesi araştırmalar yapılıyor yani önce hücrelerde ve sonrasında hayvan deneyleri oluyor. Bu ortalama 3-5 sene kadar sürüyor, en iyi ihtimalle. Şunu demeliyim ki malesef preklinik çalışmaları geçmiş çoğu bileşen ilk faz klinik çalışmalarda eleniyor! Sebebi insan vücudunun ve immün sisteminin çok karmaşık olması. Başarılı bir şekilde ilk faz klinik çalışmasını geçen ilaçlar 2. ve 3. faz klinik çalışmalarından geçiyor. Bu da işin doğası gereği ve gönüllü bulmadaki zorluklar sebebiyle ortalama 3-7 sene süren bir çalışma. Üç klinik fazı da başarıyla geçen bileşenler FDA için incelemeye gidiyor ve eğer çok çok acil bir ilaç değilse FDA onayı alması ortalama 2-3 sene sürüyor. Çok daha uzun süren örnekler var. Sonrasında da onay sonrası 4. faz çalışmaları yapılıyor.

Örnek olarak SARS' ı verebilirim. 2002-2003 senelerinde salgın olduğu halde bir aşısı ya da ilacı yok. Bağlamak istediğim nokta şu ki tedaviye odaklanmadan sadece önlem alabiliriz, başka yapacak hiçbir şey yok! COVID-19 insanlarda ilk defa görüldüğü için doğal immün kimse yok, bu sebeple temel bilimde dahi önce virüsün anlaşılması ve insanlar üzerindeki etkisini anlamak çok kolay olmayacaktır. İlaç ve aşı için çok yolumuz var yani.

Sonuç olarak ellerimizi yıkayalım ve evde kalalım! Hep beraber başarabiliriz! (Yaşadığım ülkenin salgın sloganı:))

cok gecmis olsun, test yapilmis mi?
Şimdi evdeler. Hastane eve göndermiş.
krup ( aşırı öksürük durumu ) demişler.
röntgen çekilmiş
Oksijen bakılmış.
Soğuk hava vermişler
Adrenalin verilmiş.
sonra eve göndermişler.
Ablamlar , Özel hastaneden randevu alıp hemen bugün ilk saatlerde kendi doktoruna götürecekler.
zaten çok kalabalık hastaneler. Test falan yapmamışlar.

bugun izledigim bir similasyonda once hafif nezle grip belirtileri olur 4 gun sonra ishal baslsf diyodu.

oncrsinde bir hastaliginiz vsrmi
Nerede ne izlediniz acaba? İnsanları velveleye vermeyin ne olur. İshal nadir görülür deniyor ve aniden ateşle başlayan vakalardan bahsediliyor. Ayrıca vücut stres anında da ishal olabilir.

Çok geçmiş olsun inşallah özel hastanede de güzel haberler alırsınız. Zaten ciddi olsa birakmazlardi. Sağlık ocaklarında bile kontrol var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…