- 14 Ekim 2016
- 7.052
- 47.521
Evet hepsini buraya almışlar
Konular mı birleştirildi ne oldu?
Ben şuan farkettim kazenin konusuna yazdığımızı
Ben ne yazan kişiye ne konu başlığına ne sahibine bakmıyorum, belli başlı tanıdığım sonunda hafızama kazıdığım üyeler var, onlar dışında bakmam, sohbet nerdeyse ordayım vallaSiz buraya saat 1 civarı yazıyordunuz ben okurken uyudum falan sonra uyandım . Bu saat olmuş. Yeni mi farkettinizçok konu var ama ondandır
Bağlantınız var mı yurt dışı?4 yaşındaki yeğenimin ateşi çıktı. Öksürüyor. Test yaptırmak için annesi babası şimdi götürüyor.
dua edin nolur. Annemde gidecek onlarla. Ben evdeyim. Gidemiyorum. Kronik hasta olduğum için istemiyorlar. Çok korktum. Küçücük çocuk.
Yeni bir aşı nasıl geliştirilir, onaylanır ve üretilir?
Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), gönüllülerin emniyetini sağlamak adına klinik deneylerin üç aşaması için kurallar belirler. Araştırmacılar aşıları ilk önce yetişkinlerle test eder.
Faz 1
20-100 sağlıklı gönüllü
- Bu aşı güvenli mi?
- Aşı işe yarıyor gibi görünüyor mu?
- Ciddi bir yan etkisi var mı?
- Dozun büyüklüğü ile yan etkiler arasında nasıl bir ilişki var?
Faz 2
Birkaç yüz gönüllü
- En yaygın kısa-dönemli yan etkiler neler?
- Gönüllülerin bağışıklık sistemi aşıya nasıl tepki veriyor?
Faz 3
Yüzbinlerce gönüllü
FDA aşıya lisansı ancak şu koşullarda verir: Güvenli ve etkiliyse; faydaları risklerinden ağır basıyorsa.
- Aşıyı yaptıran ve yaptırmayan insanlar nasıl karşılaştırılıyor?
- Aşı güvenli mi?
- Aşı etkili mi?
- En yaygın yan etkiler neler?
Aşılar lot denilen partiler halinde üretilir.
Üreticiler güvenli, temiz ve etkili olduklarından emin olmak için bütün lotları test etmelidir.
FDA kalite ve güvenlikten emin olmak için üretim tesislerini düzenli olarak teftiş eder.
4 yaşındaki yeğenimin ateşi çıktı. Öksürüyor. Test yaptırmak için annesi babası şimdi götürüyor.
dua edin nolur. Annemde gidecek onlarla. Ben evdeyim. Gidemiyorum. Kronik hasta olduğum için istemiyorlar. Çok korktum. Küçücük çocuk.
Son 1 hafta çok dikkat ettik. Okula aylardır gitmiyor. Kreşi bırakmıştı. Anasınıfı kaydını daha yaptırmadık. Evdeki herkes olabildiğince bilinçli.Bağlantınız var mı yurt dışı?
Okulda yabancı öğretmen ya da aile sokakta zaman geçirdi mi 1 haftadır?
Çok sağolun.Umarım ciddi bir durumu yoktur. Çok geçmiş olsun.
cok gecmis olsun, test yapilmis mi?Son 1 hafta çok dikkat ettik. Okula aylardır gitmiyor. Kreşi bırakmıştı. Anasınıfı kaydını daha yaptırmadık. Evdeki herkes olabildiğince bilinçli.
yurtdışı ile alakalı biri yok etrafımızda.
annem doktor. Diyaliz merkezinde doktor. Karantinaya gönderdiği hastalar olmuştu. Ama hasta çıkmamışlardı. Diyaliz merkezinde çok dikkat ediyor. Bilemiyorum yine de grip bu çok bulaşıcı. Şimdi hastanedeler Haberlerini bekliyorum.
Son 1 hafta çok dikkat ettik. Okula aylardır gitmiyor. Kreşi bırakmıştı. Anasınıfı kaydını daha yaptırmadık. Evdeki herkes olabildiğince bilinçli.
yurtdışı ile alakalı biri yok etrafımızda.
annem doktor. Diyaliz merkezinde doktor. Karantinaya gönderdiği hastalar olmuştu. Ama hasta çıkmamışlardı. Diyaliz merkezinde çok dikkat ediyor. Bilemiyorum yine de grip bu çok bulaşıcı. Şimdi hastanedeler Haberlerini bekliyorum.
bugun izledigim bir similasyonda once hafif nezle grip belirtileri olur 4 gun sonra ishal baslsf diyodu.Hastalığın ilk belirtileri neler iki gündür ishalım
Günaydın, ah kızlar 1 ölüm, ve vaka sayısı böyle katlanarak giderse çok daha üZücü olacak
3 basamaklı sayılara geliyoruz.
Yoktu az önce uyurken nefesim kesildi sanki öksurdum oyle nefes alabildim sadece cocuklarım için çok üzülüyorum Allahım şifa versin belkide psikolojik bilemiyorum ama nefessiz kalmak çok kötü Rabbım yardım etsinbugun izledigim bir similasyonda once hafif nezle grip belirtileri olur 4 gun sonra ishal baslsf diyodu.
oncrsinde bir hastaliginiz vsrmi
Harikasın! Çok teşekkürler. :) Böylece bir aşının kolay üretilmeyeceğini öğrenmiş olduk. Sabır gerekiyor hepimize, yani her aşı bulundu lafına atlamayalım.
Şimdi evdeler. Hastane eve göndermiş.cok gecmis olsun, test yapilmis mi?
Nerede ne izlediniz acaba? İnsanları velveleye vermeyin ne olur. İshal nadir görülür deniyor ve aniden ateşle başlayan vakalardan bahsediliyor. Ayrıca vücut stres anında da ishal olabilir.bugun izledigim bir similasyonda once hafif nezle grip belirtileri olur 4 gun sonra ishal baslsf diyodu.
oncrsinde bir hastaliginiz vsrmi
Çok geçmiş olsun inşallah özel hastanede de güzel haberler alırsınız. Zaten ciddi olsa birakmazlardi. Sağlık ocaklarında bile kontrol var.Şimdi evdeler. Hastane eve göndermiş.
krup ( aşırı öksürük durumu ) demişler.
röntgen çekilmiş
Oksijen bakılmış.
Soğuk hava vermişler
Adrenalin verilmiş.
sonra eve göndermişler.
Ablamlar , Özel hastaneden randevu alıp hemen bugün ilk saatlerde kendi doktoruna götürecekler.
zaten çok kalabalık hastaneler. Test falan yapmamışlar.