Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ee beni niye şey gibi bıraktınız şimdi ortada

Neyse efem, herkese iyi geceler dileyelim. Gergin gündemde bir nebze de olsa güldüysek ne güzel. Yarın nasılsa yine geriliriz
Senin de ruhun hacışın, olmaz mı, olur olur.

Sağolasın, ciddiyim:)
2 tane halley gömdüm senin esprilerin şerefine, neyse ki kilo problemim yok.
Zaten kiloluyum

Kızlar. Burak Akkul olayını bilen varsa bana da anlatabilir mi please

Kızlar. Burak Akkul olayını bilen varsa bana da anlatabilir mi please
Tvde Çok Gezenti diye bir gezi programı yapan bir programcı. Corona şüphesiyle hastaneye yatıp tedaviye başlamış ama test sonucu söylenmemiş. En son hastaneden video çekmişti, birkaç gündür hastanedeyim ama test sonucum bildirilmiyor diye. O video yayılınca test sonucu iletilmiş, pozitif çıkmış.

Yeni bir aşı üretildikten sonra nasıl kullanılabilir, bunu gösteren klinik çalışmaların tablosu. Vakti olan varsa çevirebilirse çok iyi olur.

Yani diyeceğim COVID-19 daha 3 aydır var. Birçok aşı üretilecektir ama piyasaya sürülmesi zaman alabilir. Kendimizi korumaya çalışarak sakince beklemeliyiz.

Şuan izlediğim haberlerde virüsün canlılık durumu incelenmiş.
Hapşırma şeklinde damlacıkla denenmiş, havada 3 saat, bakır gibi yüzeylerde 4 saat, çelik ve plastik yüzeylerde ise 3 günde hala canlılık tespit edilmiş.

Sigara içen hastalarda ise 14 kat hastalığın kötü seyrettiğini gözlemlemişler 55 bin hasta üzerinden yapılmış bu çıkarım.

Evet adami bir ara çok seyrediyordum. Seviyordum da yani. Peki bu adam kaçıncı vaka olarak bildirildi. Onu biliyor muyuz

Yeni bir aşı nasıl geliştirilir, onaylanır ve üretilir?

Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), gönüllülerin emniyetini sağlamak adına klinik deneylerin üç aşaması için kurallar belirler. Araştırmacılar aşıları ilk önce yetişkinlerle test eder.

Faz 1

20-100 sağlıklı gönüllü
  • Bu aşı güvenli mi?
  • Aşı işe yarıyor gibi görünüyor mu?
  • Ciddi bir yan etkisi var mı?
  • Dozun büyüklüğü ile yan etkiler arasında nasıl bir ilişki var?

Faz 2

Birkaç yüz gönüllü
  • En yaygın kısa-dönemli yan etkiler neler?
  • Gönüllülerin bağışıklık sistemi aşıya nasıl tepki veriyor?

Faz 3

Yüzbinlerce gönüllü
  • Aşıyı yaptıran ve yaptırmayan insanlar nasıl karşılaştırılıyor?
  • Aşı güvenli mi?
  • Aşı etkili mi?
  • En yaygın yan etkiler neler?
FDA aşıya lisansı ancak şu koşullarda verir: Güvenli ve etkiliyse; faydaları risklerinden ağır basıyorsa.

Aşılar lot denilen partiler halinde üretilir.
Üreticiler güvenli, temiz ve etkili olduklarından emin olmak için bütün lotları test etmelidir.
FDA kalite ve güvenlikten emin olmak için üretim tesislerini düzenli olarak teftiş eder.

Aciklamamalari en mantikli davranis tabikide aciklasinlarda o sehirdeki vatandaslarla baska sehiremi kacsin virusun 1 sehirden 81 sehre yayilmamasini sagliyor.Sehri cokda merak etmemek gerek.
Farkettiyseniz bu vakanın ilk belirtildiği gün yazılmış bir mesajdi. Sonradan açıklamamakla ne iyi ettiler anladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…