Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
çin corona icin actigi hastanelerin ikisini kapatmiş.
sanirim hastaligi durdurmayi basaran bir ilaç buldular az once okudum.
Çin’den gelen arkadaşım anlattı çok ciddi tedbirler alarak yayılımı önlemişler. İlaç ya da aşı bulunmadı . O önlemlerin yüzde 10 ü bile Türkiye’de yok

En erken 18 ayi bulur dedi asi olarak dunyaya yayilmasi

5 gündür çocuklarımla evde takılıyorum. Dışarıya adımımı atmadım. Herkesi kendim gibi zannediyordum ta ki yerel gazetenin sokakta yaptığı röportajı görene kadar. Biri demiş ki “ben özgür takılıyorum”, öteki “biz Türk’üz, bize bir şey olmaz”, diğeri “ilahi takdir, buradan geçerken kafama saksı da düşebilir”. Önlem mönlem hak getire. Bence bir an önce sokağa çıkma yasağı gelmeli. Bu kafalarla yoksa vaka sayısı yüzbinleri bulur. Aylarca evlere hapsoluruz.

Çin’den gelen arkadaşım anlattı çok ciddi tedbirler alarak yayılımı önlemişler. İlaç ya da aşı bulunmadı . O önlemlerin yüzde 10 ü bile Türkiye’de yok

Karantina 14 gün evde kaldı . İnşaallah doğrudur ilaç olayı . Ben sağlıkçıyım. Hastanede diken üstündeyiz
bir diger etikette haberi paylastim sizin icin.
umarim dogrudur allah once siz saglik gorevlilerinin sonra hepimizin yardimcisi olsun

Allah rahmet eylesin, hafife almiyorum da rahmetli 89 yaşındaymış yani ölesi varmis gibi...

Bugün hayatimda ilk kez evde ekmek yapmayi denedim ,mayaladım,bekliyorum.Bakalım sonuç nasıl olacak:)Coronavirus nedeniyle evden cikmamaya özellikle dikkat ediyorum bu da beni haliyle temizliğe ve sağlıklı beslenmeye yöneltti.Uzun zamandır kısıtlı zamanlarda evde yapiyormuş gibi yaptigim pek cok seyi rahatca yapmak , saglikli beslenmek ve temiz yasam bana ilac gibi geldi şu sürecte.Olumlu bakmaya ve kaygi duzeyimi stabil tutmaya calisiyorum sonucta bizlere bu virus sonradan geldi ve neler oldugunu yada olacagini az cok medyadan izledik yani biliyoruz.Bu nedenle isimiz daha kolay aslinda.Zorunlu durumlar disinda evden cikmamak ,disari cikmak zorunda kalan insanlara fiziksel ve ruhsal anlamda rahatca yuruyebilecegi bos alanlar birakmak , el temizligi ve yasadiklarimizin gecici bir surec oldugu gercegini unutmadan yasmak zorundayiz arkadaslar.Bu arada sokaga cikma yasagi gelir mi ne dusunuyorsunuz bu konuda öngòrülerinizo yazabilir misiniz?

O kadar doğru ki. Sonuçta bu virüsün kuluçka süresi 14 gün. Bu demektir ki 14 gün boyunca kişi semptom göstermese de hastalık yayabilir. Eee bu cumaya kadar öğrenciler okula gitti, bu haftasonu dahil herkes vızır vızır avmlerdeydi. Bu haftasonu düğün yapanlar vardı. Bunlar hep bulaşı ortamı. Bu yüzden bu önümüzdeki 10 gün kadar sayının artışı çok normal yeter ki daha fazla bulaşı ortamına maruz kalmayalım, daha dikkatlı olalım.

Ben burada demiştim virüs bizim ülkemize girerse hızla yayarız dikkat etmeyiz sarılıp öperiz diye, tepki gösteren olmuştu. Biz hep bize bir şey olmaz kafasındayız ve yapımız gereği mesafe koymayı bilmeyiz. Aman öpmezsek ayıp olur, aman çağırmazsak ayıp olur, filanca hastaymış geçmiş olsuna gidelim , evde sıkıldık gezelim diye diye yayarız. Bize sosyal izolasyon işlemez. Her hanenin kapısına polis dikmedikçe evde kimse tutamaz bizim teyzeleri Geçen öğretmen arkadaşımı gördüm daha ben öpmeyelim demeye kalmadan sarıldı bana bi şey olmaz diye. Üstelik çok kısa süre önce çocuğu Corona olan bir ülkeden geldi

Ben onlar sağlıklı olabilir ama bağışıklığı düşük veya yaşlı birine bulaştırabilir. Bulaştırdığı kişinin onun yüzünden ölebilecek olması bence korkunç. İnsan bu vicdan azabıyla nasıl başedebilir ki. Kendimizle birlikte diğer insanları da düşünmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…