Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Marketlere bakınca baya çark döndüğünü görüyorum ben açıkçası ama küçük esnaf restoranlar için aynı şey geçerli değil tabii. Herkes bazı konularda özveride bulunmalı.
Özveride bulunma mevzu değil.
Şimdi düşün restoranın var, bir yandan ev kredisi ödüyorsun. Tak 20 gün kapatılıyorsun, para kazanamıyorsun. Ev kredini ödeyemiyorsun. Garsonunun maaşını ödeyemiyorsun, garson evinin kirasını ödeyemiyor. Garsonun ev sahibi kirasını alamadığı için elektrik doğal gaz faturasını ödeyemiyor.

Burada özveride bulunsunluk bir durum yok. Hangi dükkan sahibi kira almayacak, hangi kurum elektrik faturanızı ödemeyin diyecek, hangi banka kredi kartı ödemesini iptal edecek?

Yani öyle veya böyle küçük ve orta ölçekli işletmeler, esnaf ve bunların çalışanları büyük maddi zarar görecek her durumda ne yazık ki.

30 italyan koca ulkeyi viruse bogmusken nasil yer soylesinler
Kesinlikle oyle saglik bakanimiz gayet guzel tedbirler alarak elinden geleni yapiyor bugun bu sehirde deseler o sehrin vatandasi orda kalirmi ASLA ya virus tasiyorsa gittigi sehre yayma ihtimali ne kadar yuksek bizlerde soylenenleri yerine getirmekle sorumluyuz.

Evet çok zor şimdiden çok sıkıntıya girdi çoğu işletme, bazıları kepenk kapattı zaten ekonomik olarak darboğazdayız uzun zamandır ülkece. Zar zor tutunmaya çalışan esnaf kapatmak zorunda kalıyor böyle de olunca. Göreceğiz artık ne olacağını ben bir süre de olsa karantina olacağını düşünüyorum.

Iste tum mesele bu duymak istemiyorum giderim diye :)

Iste tum mesele bu duymak istemiyorum giderim diye :)
Ben gitmem diyen yalan soyler.Herkes gidecektir.Hangi sehirdr oldugunu ogrenip napacaklar vakayimi tedavi edecrkler sanki sirf kacmak icin burdaysa burdan gidelim mantigi oldugu icin bakanimizda cok iyi biliyor.Sehri merak edene kadar evde kal kuralina az uysak tedbirlerimizi alsak vaka sehirlerinin pesine dusene kadar bulundugumuzun konumu korumanin leisne duselim.

Az önce Lyanna Mormont ne dediyse, eşim aynılarını söyledi, ekonomist.

Bizim evimiz kira geliriyle çark döndüren bir ev olduğundan, kendi çıkarına göre konuştuğunu zannetmiş pek güvenmemiştim.
Bağımlı ülke olmamız aklıma gelmemişti bu düzende.
Borsadan zerre anlamam zaten paradan da anlamam da, rezalet durumdaymış, abd iki kere kapatmış bu tarihinde ilk kez mi ne yaşanmış.
Sonuçta tüm ülkeler bazında bir kriz bana safça ya da bilgisiz olduğumdan bu konuda daha ılımlı geliyor.
2000lerde yaşadığımız paranın el değiştirmesi, dünya genelinde sağ görüşe geçmesi yine değişecek, krizi fırsata çevirenler geleceği şekillendirecek gibi.

Yineliyorum zerre anlamam ama sokağa çıkma yasağı bizim evimize giren parayı götürecek, tek kesin bilgim bu.

Ay allah korusun bir alt sokağımda şu anki kiramın yarısı kadar bir ev vardı. Ev sahibi hacı amca diye tutmadık
Çünkü daha evi tutmadan karışmaya başlamıştı
Kaksjsjsjsksksk

İyi yapmışsın valla, kaçma girişimini görünce anladım ben asıl korkulur kişiler onlar, ne cevherler var
Hani biz anarşiktik, biber gazı hakkımızdı diyesim geldi.

Babam da hacıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…