- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
Özveride bulunma mevzu değil.Marketlere bakınca baya çark döndüğünü görüyorum ben açıkçası ama küçük esnaf restoranlar için aynı şey geçerli değil tabii. Herkes bazı konularda özveride bulunmalı.
Ah keşke, ben de ev sahibime diyeyim hacı benden kira almasan ya diyeBiz de kendi derdimizdeyizannem bu ay senden kira almasınlar diyor sanki mümkünmüş gibi
Kesinlikle oyle saglik bakanimiz gayet guzel tedbirler alarak elinden geleni yapiyor bugun bu sehirde deseler o sehrin vatandasi orda kalirmi ASLA ya virus tasiyorsa gittigi sehre yayma ihtimali ne kadar yuksek bizlerde soylenenleri yerine getirmekle sorumluyuz.30 italyan koca ulkeyi viruse bogmusken nasil yer soylesinler
Özveride bulunma mevzu değil.
Şimdi düşün restoranın var, bir yandan ev kredisi ödüyorsun. Tak 20 gün kapatılıyorsun, para kazanamıyorsun. Ev kredini ödeyemiyorsun. Garsonunun maaşını ödeyemiyorsun, garson evinin kirasını ödeyemiyor. Garsonun ev sahibi kirasını alamadığı için elektrik doğal gaz faturasını ödeyemiyor.
Burada özveride bulunsunluk bir durum yok. Hangi dükkan sahibi kira almayacak, hangi kurum elektrik faturanızı ödemeyin diyecek, hangi banka kredi kartı ödemesini iptal edecek?
Yani öyle veya böyle küçük ve orta ölçekli işletmeler, esnaf ve bunların çalışanları büyük maddi zarar görecek her durumda ne yazık ki.
Güney Kore’deki 31. Vaka gibi. Tek başına binlerce kişiye bulaştırmış.30 italyan koca ulkeyi viruse bogmusken nasil yer soylesinler
Iste tum mesele bu duymak istemiyorum giderim diye :)Kesinlikle oyle saglik bakanimiz gayet guzel tedbirler alarak elinden geleni yapiyor bugun bu sehirde deseler o sehrin vatandasi orda kalirmi ASLA ya virus tasiyorsa gittigi sehre yayma ihtimali ne kadar yuksek bizlerde soylenenleri yerine getirmekle sorumluyuz.
Sabah markete o halde makarna tuvalet kagidi varmi diyeneden tuvalet kagidi nedennn ?
Yikasin ayol kurur ne var iki koşsun evde :))Yiyecek, içecek, hacetini giderecek adam evden hiç çıkmayıp :)
Keşke evi günlük kiraya verip dönseydimAh keşke, ben de ev sahibime diyeyim hacı benden kira almasan ya diye
Ben gitmem diyen yalan soyler.Herkes gidecektir.Hangi sehirdr oldugunu ogrenip napacaklar vakayimi tedavi edecrkler sanki sirf kacmak icin burdaysa burdan gidelim mantigi oldugu icin bakanimizda cok iyi biliyor.Sehri merak edene kadar evde kal kuralina az uysak tedbirlerimizi alsak vaka sehirlerinin pesine dusene kadar bulundugumuzun konumu korumanin leisne duselim.Iste tum mesele bu duymak istemiyorum giderim diye :)
Ha bir evine fuhuş baskını yapılması eksikti şu ortamdaKeşke evi günlük kiraya verip dönseydim
Az önceTabi ki tüm dünya etkilenecek, benim de çok bilgim yok ama şöyle düşünüyorum hepimiz birbirimize bağlıyız artık globalleşme diyorlar ya. Karantina altına alınan ülkelerden ithal ettiğimiz ürünler belki uzunca bir süre ulaşılamaz olacak. Biz sanayinin birçok kolunda özellikle ham madde bazında maalesef yurtdışına bağımlı bir ülkeyiz. Oralardan ham madde gelmemesi demek bizde üretimlerin durması demek. Her ülke dışa bağımlılığıyla doğru orantılı etkilenecek bu süreçten bence. Dükkanlarını kapatan esnafı, uçuşlarını durduran havayolu şirketlerini, turizm acentelerini saymıyorum bile.
Öğrenciye verirdim ya yineHa bir evine fuhuş baskını yapılması eksikti şu ortamda
Hacılara verirdin karantinayı beğenmediler sonuçta, daha konfor lazımÖğrenciye verirdim ya yine
Ay allah korusunHacılara verirdin karantinayı beğenmediler sonuçta, daha konfor lazım
Kirayı ödememek için tükürüp kaçarlardı ya.Hacılara verirdin karantinayı beğenmediler sonuçta, daha konfor lazım
KaksjsjsjskskskAy allah korusunbir alt sokağımda şu anki kiramın yarısı kadar bir ev vardı. Ev sahibi hacı amca diye tutmadık
Çünkü daha evi tutmadan karışmaya başlamıştı
Yine günü güzel bitirme sebebisinKirayı ödememek için tükürüp kaçarlardı ya.
Hacın firarda