Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence keşke hiç şimdi de söylenmeseydi o halde herşeyin şeffaf olduğunu düşünürken soru işareti oluştu bir çok kafada. O zaman bu Çin teması olan vatandaş nerede, yeni tespit edildiyse 2 gün içinde, bugüne kadar kimlere yaydı bu virüsü daha bisürü soru var. Aktarmalı da olsa bize geliş yeri Avrupa ise o belirtilirdi diye düşünüyorum... Bakan takip ettiğim bir hastamdı diyor, uzun zamandır mı hastaydı. Tamam paniklemeyelim ama artık bazı bilgilerin daha detaylı açıklanması bizim halkımız için daha uyandırıcı etkiye sahip olabilir diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle ibret almıyor hiç kimse.
Hastamdı derken, kendi hekim olduğundan corona mücadelesinden bahsediyor bakan kimliğini bırakıp.
Ben böyle anladım yani.
Siz bir vatandaşınızı ben hastamı kaybettim gözüyle değerlendiriyor.

Yani şöyle düşünüyorum, elimde atıyorum 30 vaka var ve sadece 1 i çin, diğerleri avrupa abd.
Bu 1’i illa belirtmeye gerek var mı?
Kaynağını bilmek halka bir fayda sağlar mı?
Sadece dış bağlantılı, ülke içinde birbirine aktarım söz konusu değil diye açıklanan bilgiler.
Ben basın danışmanı olsam 47 vakada 2 tane Çin olsa, o detaya girmem, tek tek saymam yani.

Saniyorum ki bu vakaların tamami birbirine bulaştıran kisiler değil..

Şöyle ki ben bir vakayım. Seni tanımıyorum. Hiç birarada olmadık ben avrupa temasliyim

Sen de bir vakasın. Ama virüsü benden almadın. Çin temasli birinden aldın.

Ikimiz de vakayız ama birbirimizden almadığımız için kimin 1.yada 2.olduğu önemli değil .

Bu arada ben önceki konuşmaları okumadan dan diye daldım konuya. Belki de ben sizin mevzunuzu yanlış anlamışımdır. Emin de değilim yani. Yanlışım olabilir.
1. vaka 2. vakadan ziyade açıklamalara göre bulaş zinciri için dedim öyle diye. İlk açıklanan 5 vakanın başlangıcı Avrupa temaslı biriydi, diğerleri onun çevresiydi. 6. umreciydi. Sonrakiler Avrupa, ABD ve Ortadoğu idi.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam 18. vakadan sonra 47ye yükseldiğini söylerken hangi temaslardan, kimin çevresi olduğunu söylememişlerdi. Alicja Alicja NeverOne NeverOne acaba bu olabilir mi atladığımız şey?

Arkadaşlsr bır kac hafta ıcınde bınlerce vaka olacak muhtemelen. Benım psıkolojım cok bozuldu. Esım işe gidip gelıyor mecburen.keske evden calıssa. Ya da karsntına ilan edilse. Saglıgımız soz konusu. Simdi avruoadan umreden donusler oldu.vaka sayılsrı artacaktır. Allah sbumuzu hayır etsin. Sureklı haber takıp etmek mahvettı psikolojımı.

"Paket yalama" deyince aklima Oytun hoca geldi hani korona ile cok yorum ve tavsiyede bulunan dr.Kendisi soyle demisti diyelim cinden bir paket geldi ve siz aciyorsunuz, o paketi hazirlayan kisi burnundan agzindan tum mukozasini fışş diye cikarmadikca size bulasma sansi yok.Haa sumkurur burnunu ve yayar eliylede o zaman bi ihtimal demisti :)) bunu da yapan kisi sanirim normal degildir
:KK70: :KK70: Gofretten soğudum bir an ama çabuk geçti :KK70:

Hastamdı derken, kendi hekim olduğundan corona mücadelesinden bahsediyor bakan kimliğini bırakıp.
Ben böyle anladım yani.
Siz bir vatandaşınızı ben hastamı kaybettim gözüyle değerlendiriyor.

Yani şöyle düşünüyorum, elimde atıyorum 30 vaka var ve sadece 1 i çin, diğerleri avrupa abd.
Bu 1’i illa belirtmeye gerek var mı?
Kaynağını bilmek halka bir fayda sağlar mı?
Sadece dış bağlantılı, ülke içinde birbirine aktarım söz konusu değil diye açıklanan bilgiler.
Ben basın danışmanı olsam 47 vakada 2 tane Çin olsa, o detaya girmem, tek tek saymam yani.
Aynı mantıkla bugün de Çin temaslı diye açıklama yapmak manasız değil miydi? :KK64:

1. vaka 2. vakadan ziyade açıklamalara göre bulaş zinciri için dedim öyle diye. İlk açıklanan 5 vakanın başlangıcı Avrupa temaslı biriydi, diğerleri onun çevresiydi. 6. umreciydi. Sonrakiler Avrupa, ABD ve Ortadoğu idi.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam 18. vakadan sonra 47ye yükseldiğini söylerken hangi temaslardan, kimin çevresi olduğunu söylememişlerdi. Alicja Alicja NeverOne NeverOne acaba bu olabilir mi atladığımız şey?
Dün 47 oldu ve 47 kişinin teker teker kim ve nerden aldığını belirtmedi.

Adama dün tanı kondu. Bugün öldü demekki

Çin temaslı denmesi dolaylı olduğunu düşündürttü bana. Yani atıyorum X ülkeden gelmiş bir kişi ama hikayesi alınınca daha önce Çin'e gittiği ortaya çıkmış. Tabi kesin bir şey değil bu benim düşüncem. Birkaç gün sonra uzmanlardan gereken bilgiyi alırız diye düşünüyorum.

Kim verdi bu bilgiyi? Bakan Çin temaslı dedi çünkü.
Ben bakanın o sözünü kaçırdım herhalde can kulağıyla da dinlemiştim oysaki bu bilgiyi vereni söyleyemem ama italyadan gelmiş on gün önce türkiyeye ordan kaçmak için akrabalarının yanına sığınmış dedi söyleyen kişi

Ben daha ziyade Çinle uçuşlar geç durdurulduğu için tepki alınır diye söylemediklerini düşünüyorum ama o siyaset konusu olduğu için söylemiyorum, sadece sesli düşündüm 😂
Olacağı belliydi zaten bunun. O zaman gizlendi şimdi çıktı ortaya işte.

Söylenmedi, abd ortadoğu ve çoğunlukla avrupa dendi.
Acaba çoğunluklu bunlar mı dendi?

evet soylemediler, sadece yurtdisi temasli dendi diye hatirliyorum. bugun bulas yolu dedi mi ben mi oyle algiladim emin degilim

Aynı mantıkla bugün de Çin temaslı diye açıklama yapmak manasız değil miydi? :KK64:
Hayır, ölüm vakası.
Bağlantısının nereden olduğu paniği önlemek amacıyla söylenmek zorunda.
Evinde otururken markette ya da sokakta değil, yakın çalışanı çin temaslı oradan aldı, siz bu teması olmayanlar güvendesiniz mesajıdır bu.

Evet söylenmedi, testi sonuçlanır sonuçlanmaz ölmüş hasta bu durumda. Veya vefat etmişti zaten otopside belli oldu corona olduğu. Pff bilmiyorum aslında ne fark eder değil mi tartıştığımız şeye bak. :KK43:

Bir de sosyal medyadan şunu belirtti: yurtdışı bağlantısı sorun olmaya devam edecek demişti.

Ama daha fazla açıklamamıştı.

Evet söylenmedi, testi sonuçlanır sonuçlanmaz ölmüş hasta bu durumda. Veya vefat etmişti zaten otopside belli oldu corona olduğu. Pff bilmiyorum aslında ne fark eder değil mi tartıştığımız şeye bak. :KK43:
Evet belkide gerçekten yeni tespit edildi, belki ciddi anlamda ağırlaşınca hastaneye başvurdu hasta. Sonuçta bakan ilk vakayı açıklamadan önce de ülkemizde halihazırda virüs olabilir henüz tespit etmedik demişti.

X